Bebeklerde Gaz Sancısı

Nursen elsma

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2018
1
1
1
41
Ne zor günlerdi o günler. Her sabah 7 de mesai başlar gecenin körüne kadar ağlama sesi.ve minicik eller .baktıkça için in yandığı ne yapsamda bebeğimin acısını dindirebilsem .telaşları .ve yavaş yavaş lohusalığında verdiği ruhsal bunalımların baş gösrmesi.sonra ayavaş yavaş içine kapanma.yalnız hissetme.kulağımda garip garip sesler.ben bu çocuğa bakamıcam .kötü bir anneyim hissi.düşündükçe deliriyor insan.oysa 1,2,3,4 ay derken bir bakmışsın kocaman bebeğin olmuş.geçmez sandığın gaz sancıları yerine kahkahalar almaya başlamış...4.5 aylık bebeğim var ve şu an kötü günler geride kaldı.sizinde biticek.sadece sabredin.kendinizi harap etmeyin.sütüm kesilir açmı bu niye ağlıyo tirplerine girmeyin kilo artışı normal ise sorun yok...geçicek geçicek geçicek....emin olun...

Bizde o donemde atlattik gaz sancilarini ve sevindik ohh gecti diye.. Ama 6.5 ayina geldiginde tekrar basladi :( kizim kendini sıkıp duruyor ama gazini cikartamiyor.. Ikına ıkına bi hal oluyor bazen zorla bi kac kez gaz cikartabiliyor.. hic rahat degil cok huzursuz :(

Bizde o donemde atlattik gaz sancilarini ve sevindik ohh gecti diye.. Ama 6.5 ayina geldiginde tekrar basladi :KK43: kizim kendini sıkıp duruyor ama gazini cikartamiyor.. Ikına ıkına bi hal oluyor bazen zorla bi kac kez gaz cikartabiliyor.. hic rahat degil cok huzursuz :KK43:
Ek gıdaya gectiyseniz verdiğiniz besinler alerji yapıyor olabilir. Süt ürünleri, yumurta, elma disindaki meyveleri, domatesi ve kuruyemişi kesip sebze ağırlıklı beslemeyi deneyin. Havuc dahil her sebzeyi kabugunu soyarak ve iyi pisirerek başka sebzeyle karistirmadan tek başına verin. Her bir sebzeyi tek başına üç gün vererek gazını gozlemleyebilirseniz neyin dokunduğunu anlayabilirsiniz. Sebze denemeleri güvenli giderse muz, kivi, çilek hariç üç gün kuralına uyarak meyve denemesi yapin. O da güvenli giderse peynir, sonra yoğurt verin. Sütü iki yaşına kadar onermiyorlar alerjik bebeklere. Ki zaten anneden alıyorlar sütü. Yumurta beyazi da alerji riski yüksek bir besin aklınızda bulunsun.

Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Ek gıdaya gectiyseniz verdiğiniz besinler alerji yapıyor olabilir. Süt ürünleri, yumurta, elma disindaki meyveleri, domatesi ve kuruyemişi kesip sebze ağırlıklı beslemeyi deneyin. Havuc dahil her sebzeyi kabugunu soyarak ve iyi pisirerek başka sebzeyle karistirmadan tek başına verin. Her bir sebzeyi tek başına üç gün vererek gazını gozlemleyebilirseniz neyin dokunduğunu anlayabilirsiniz. Sebze denemeleri güvenli giderse muz, kivi, çilek hariç üç gün kuralına uyarak meyve denemesi yapin. O da güvenli giderse peynir, sonra yoğurt verin. Sütü iki yaşına kadar onermiyorlar alerjik bebeklere. Ki zaten anneden alıyorlar sütü. Yumurta beyazi da alerji riski yüksek bir besin aklınızda bulunsun.

Kolaylıklar dilerim.
Teşekkür ederim :) süt ürünü olarak sadece yogurt veriyorum ama onu ek gidaya basladiktan 1 ay sonra vermeye basladim ve yogurttan once de gazimiz vardi :KK43: yumurta hala vermiyorum 1 kez denedim birazcik kizarikliklar oluştu o yüzden 8. ayına biraktim o zaman tekrar denicem. Elma disinda sadece kayisi verdim onu da kabiz olma ihtimalini kaldirmak icin haftada 1-2 kayısı. Domatese alerjimiz var yanagindaki egzama hemen kendini belli ediyor, kuruyemis hic vermedim. Verdigim sebzeler; havuc, kabak, patates, bikac gun semizotu verdim, arada mevsim sebzelerini de deniyorum. Ve evet kabuklarini soyup buharda pisiriyorum. Riskli olabilecek gidalarin hiçbirini vermedim. Cunku bu gaz olayini bir turlu atlatamadik :KK43: kakasini cok guzel yapiyo hatta bazen bikac kez yapiyo ama gaz bir turlu rahat rahat yapamiyo:KK43: onerileriniz icin tekrar teşekkür ederim :)

Back
X