eveeeet o benim iste emzigi agzinda temizleyip bebegine veren anne benim. ustelik emzik veya biberinununu oyle sik kaynatmam. ilk gunden beri musluk suyu veeirim. bebegim hasta olmasin diye degil ama hergun evi siler supururum. agzina bisey almissa aman deyip elinden almam.suan 17 aylik olacak kizim ve ilkim ama temizlik kinusunda hic ustune dusmedim. evde yedigi seyi yere birakip yedi titizlenmedim. bu aralar sik sik disardayiz yere dusuyir kirleniyor eli yuzu parka gidiyoruz mikroplarla tanisik sanirim kizim en azindan onlara galip gelecek kadar. yanlis anlamayin ne pinti bu kadin diyeniniz olabilir. ama hayir oyle degilim ilk cicugum olmasina ragmen onun iyiligi icin bile bile izin veriyirum boyle seylere. bu arada emzik konusunda sunu bekirteyim bir makalede okumustum. abd de bir arastirma yapilmis buna gore bir grup anne baba emzigi agizlarina koyup sonra bebege veriyorlarmis diger grup ise kaynatarak sonra bebege veriyormus. ilk grubun bebekleri az hastalanirlen ya da hastaligi kolay atlatirken ikinci grup sik hastalaniyormus. ve bilimadamlari su sonuca varmislar ilk gruptaki anne ve babalar emzigi agizlarina sonra bebege verdiklerinde elbette mikrop geciyor bebege ama bu durum bebeklerin degisik mikroplari tanimasina ve elbettw bagisiklik kazanmasina neden oluyormus. onun disinda ben mesela ceviz gibi sert seyleri on disimle biraz kucultup oyle veririm onu da yaparim yani. kotuyum ben kotuyum kotuyum:) domestos reklemindaki gibi
. neyse gevezelik yaptim hanimlar bir de sunu ekliyeyim kizim hic sut icmedi mama cocugu hani benim sutumle bagisikliginin guclenme olayi yoktu ben de bari kendi tanissin yensin mikroplari dusuncesindeyim. kalin saglicakla...