bebeklerde hijyen

Karanlik111

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
312
158
kızlar merhaba.geçelerde eve arkadaşlar geldi 10 aylk bebekleri var.babası ceviz veriyordu çocuğa kendi ısırdı ağnda öyle verdi.garibime gitti açkçası.ağzınzdan bebeğinize bir şey veriyor musnz.mesela bazı neler emziği ağzlarnda temzleyip veriyorlarmış bi yazıdıda okmştum bana göre değil yapmamda ama merak ettm yapan var mı?
birde hijyenle ilgili neler yapıyorsunuz? mikropta almaları gerek derlerya nasıl oluyo o iş?

bebek annesinden mikrop kapmaz daha dogrusu aldigi mikroba bagisikligi vardir bizim sutumuzu iciyorlar bizim icimizde buyuyorlar bizden mikrop almasi gibi bisi olamaz. baba icinde ayni sey gecerli yasadigi ev icinde... cocuk yasadigi yerin mikrobuna bagisiklik kazaniyor bebek bize uyuyor aslinda... bebegin evinde yasayan evcil hayvanlarda ayni sekilde evden uzaklastirilmalari gerekmiyor... ben hijyene onem veren biriyim genede... hergun biberon sut sagma aparatlarini oyuncak dis kasiyicilarini kaynatiyorum bebegimin icme suyunu icme suyunu 5 dk kaynatarak iciriyorum giysilerinin tersini yuzunu utuluyorum mikrobu kirilsin diye... ama emekliyor su anda onune gecemiyorsun zamanla her yaptiginin genede

ya evet emekleme olayı bizde çok sııntı olavak kedi var evde .bakalım ne yapacağım :/

Valla benim kızım erken dığdu herşeyini kullandiğimiz an kaynattım.yerleri siliyordum sonrada su hastanelerdeki alkolu seylerele siliyordum.sebzeler meyveler kırk kez yıkanıyordu içtiği su bebek suyu idi o bile kaynatılıyordu kızim hastalıktan kurtulamadı zatüreden tutun aklımıza ne gelirse 1 yasına girene kadar 3 defa hastaeye yatti.ne zamankı azıcık oluuna bıraktım kızım yürümeyi öğrend ve cok daha sağlıklı masallah.evi silme işini detaylandırmayı bıraktık.dişarı daha sık cıakrdım avm ye fln gittim şimdi maşallah cok daha iyi.tabiiki ağzimdan biley vermedi o mantiksız ama gereksiz yere cok fazla titizlikte yapmadım sonradqn tabii:-)

Valla benim kızım erken dığdu herşeyini kullandiğimiz an kaynattım.yerleri siliyordum sonrada su hastanelerdeki alkolu seylerele siliyordum.sebzeler meyveler kırk kez yıkanıyordu içtiği su bebek suyu idi o bile kaynatılıyordu kızim hastalıktan kurtulamadı zatüreden tutun aklımıza ne gelirse 1 yasına girene kadar 3 defa hastaeye yatti.ne zamankı azıcık oluuna bıraktım kızım yürümeyi öğrend ve cok daha sağlıklı masallah.evi silme işini detaylandırmayı bıraktık.dişarı daha sık cıakrdım avm ye fln gittim şimdi maşallah cok daha iyi.tabiiki ağzimdan biley vermedi o mantiksız ama gereksiz yere cok fazla titizlikte yapmadım sonradqn tabii:-)

oo çok geçmiş olsun bunu hep duyuyorum zaten aşırı hijyen zarar diye.ama piste olmamak lazım daha minickler.emekleme olayı beni çok korkutuyor sadece elleriyle emekleyip ağzına götrcek filan düşündükçe deliriyorum :/

evet harika fikir teşekkür ederim :)
aaa rica ederim ne demek ,
bi tane daha patlatıyım ozaman :)) çekmecelere koli bandı yapıştırmak yerine çekmecelerin kulplarını sökerseniz daha rahat edersiniz ilerde bant lekelerini çıkarmak zor oluyor zaar :))) hem bebişin yumuk elleri sıkışmaz :)

hijyen konusunda annedeki mikroba bağışıklığı vardır tabiki kanımca ama gelin görün evdeki her nesnenin tadına bakıyor bu minikler o yüzden ben hep oyuncakları bile elma sirkeli su yada karbonatlı suyla yıkadım :)))

oo çok geçmiş olsun bunu hep duyuyorum zaten aşırı hijyen zarar diye.ama piste olmamak lazım daha minickler.emekleme olayı beni çok korkutuyor sadece elleriyle emekleyip ağzına götrcek filan düşündükçe deliriyorum :/
Aynen canım pis değil ama aşiri manyak da değil.şimdi bidaha bebek düşünüyorum kızımdakı gibi asla yapmam.daha rahat davranıcam:-)

Aynen canım pis değil ama aşiri manyak da değil.şimdi bidaha bebek düşünüyorum kızımdakı gibi asla yapmam.daha rahat davranıcam:-)

ya öylede insan pimpiriklniyor her seyi ağızlarına götürüyorlar. emekleyecek oraya buraya elini sürcek sonra o el hoop ağza :/ bazen dikkatten kaaçbilir

ya öylede insan pimpiriklniyor her seyi ağızlarına götürüyorlar. emekleyecek oraya buraya elini sürcek sonra o el hoop ağza :/ bazen dikkatten kaaçbilir
Öyle artık hergün ev süpürüp halı da sılınıyır söyle bir ğstten o yüzden hiç sıkıntı değil bide benim kızom hiç emeklemedi

Canım bence oluruna bırak dışarıdaki mikroplarada slışması gerek. Bnm oğluşum 11 aylık şun ilk 6 ay yanımda büyük bir çantayla gezerdim yedek çarşaf örtü emzik hatta uyumadığı zamanlarda misafirliğe giderken bile temiz utulu marşaf goturup seriyordum çocuğun altına ama bunlar hiç çözüm olmuyor daha beter bebeklerimizi hasta ediyoruz ama şuan esirgemiyorum sadece yediği şeylerin birdr uyuduğu yere dikkat ediyorum okadar emin ol şuan oğlum daha sağlıklı çok pimpirikli olma bence bırak çocuğun mikrobada ihtiyacı var

evet benm bi arkadaşımn kızı da emeklemedi direk sıralamaya başlamıştı.
benimkide direk yürümeye basladı

Canım bence oluruna bırak dışarıdaki mikroplarada slışması gerek. Bnm oğluşum 11 aylık şun ilk 6 ay yanımda büyük bir çantayla gezerdim yedek çarşaf örtü emzik hatta uyumadığı zamanlarda misafirliğe giderken bile temiz utulu marşaf goturup seriyordum çocuğun altına ama bunlar hiç çözüm olmuyor daha beter bebeklerimizi hasta ediyoruz ama şuan esirgemiyorum sadece yediği şeylerin birdr uyuduğu yere dikkat ediyorum okadar emin ol şuan oğlum daha sağlıklı çok pimpirikli olma bence bırak çocuğun mikrobada ihtiyacı var
aynen öyle valla bende saldım şimdi daha sağlıklı

emeklerken cok ama cok sevimli oluyorlar,varsin sonra elini agzini gotursun nolcak..inanin bunda delirecek bisey yok,saglikli olsunlar da emeklemeyi ogrenip 3-4 ay icinde ayaklansinlar.
benim komsum cok ama cok titiz,ama cocugu her daim hasta,alerjili..
ben orta karar,cok sakinmam oglumu,hamdolsun bunun hicbi sakincasini gormedim.

emeklerken cok ama cok sevimli oluyorlar,varsin sonra elini agzini gotursun nolcak..inanin bunda delirecek bisey yok,saglikli olsunlar da emeklemeyi ogrenip 3-4 ay icinde ayaklansinlar.
benim komsum cok ama cok titiz,ama cocugu her daim hasta,alerjili..
ben orta karar,cok sakinmam oglumu,hamdolsun bunun hicbi sakincasini gormedim.

Sagolun içimi rahatlatiyorsunuz gerçekten . Insan bilmiyor temasları ilk çocuk olunca :)

Bende de hijyen saplantısı vardı. ben sebze ve meyveleri hatta etleri bile sirkeli suda yıkarım. evde temizlik yaparken de suya sirke döküyorum.bulaşık makinesinde parlatıcı yerine sirke kullanıyorum. büyük oğlum konuşmaya başladığında anne bana elma yıkar mısın demiyordu elma sirkeler misin diyordu. :) büyük oğlumda çok takıntılıydım. günde çok sık üstünü değiştirirdim. oyuncaklarını çok sık sıcak suyla yıkardım, kıyafetlerini ütülerdim. oyuncaklarını çocuklar oynadı mı hepsi yıkanırdı. evi her gün süpürülür, silerdim. çalıştığım halde her hafta camları silerdim oğlum kreşe gitmeden eline hijyenik jel sürdürüyordum. hatta bu titizlik yüzünden doktora bile gidip ilaç kullanmıştım. doktorum titizlik hastası olduğumu hatta çocuğuma bile bulaştırdığımı söylemişti. sonuçta oğlum iki yaşına kadar çok sık hastalandı. ne zaman parka sık oynamaya başladı, temizlikten kurtuldu hastalanmadı. çok şükür yıl içinde antibiyotik kullanmadan hastalıklarını atlatır.
ikinci bebeğime o kadar da takıntılı olmadım. başkalarının oyuncağıyla oynamasına izin veriyorum, oyuncaklarını sık yıkamıyorum. evde her odada oynuyor. küçük oğlum pek hastalanmıyor çok şükür.

eveeeet o benim iste emzigi agzinda temizleyip bebegine veren anne benim. ustelik emzik veya biberinununu oyle sik kaynatmam. ilk gunden beri musluk suyu veeirim. bebegim hasta olmasin diye degil ama hergun evi siler supururum. agzina bisey almissa aman deyip elinden almam.suan 17 aylik olacak kizim ve ilkim ama temizlik kinusunda hic ustune dusmedim. evde yedigi seyi yere birakip yedi titizlenmedim. bu aralar sik sik disardayiz yere dusuyir kirleniyor eli yuzu parka gidiyoruz mikroplarla tanisik sanirim kizim en azindan onlara galip gelecek kadar. yanlis anlamayin ne pinti bu kadin diyeniniz olabilir. ama hayir oyle degilim ilk cicugum olmasina ragmen onun iyiligi icin bile bile izin veriyirum boyle seylere. bu arada emzik konusunda sunu bekirteyim bir makalede okumustum. abd de bir arastirma yapilmis buna gore bir grup anne baba emzigi agizlarina koyup sonra bebege veriyorlarmis diger grup ise kaynatarak sonra bebege veriyormus. ilk grubun bebekleri az hastalanirlen ya da hastaligi kolay atlatirken ikinci grup sik hastalaniyormus. ve bilimadamlari su sonuca varmislar ilk gruptaki anne ve babalar emzigi agizlarina sonra bebege verdiklerinde elbette mikrop geciyor bebege ama bu durum bebeklerin degisik mikroplari tanimasina ve elbettw bagisiklik kazanmasina neden oluyormus. onun disinda ben mesela ceviz gibi sert seyleri on disimle biraz kucultup oyle veririm onu da yaparim yani. kotuyum ben kotuyum kotuyum:) domestos reklemindaki gibi:KK66:. neyse gevezelik yaptim hanimlar bir de sunu ekliyeyim kizim hic sut icmedi mama cocugu hani benim sutumle bagisikliginin guclenme olayi yoktu ben de bari kendi tanissin yensin mikroplari dusuncesindeyim. kalin saglicakla...

eveeeet o benim iste emzigi agzinda temizleyip bebegine veren anne benim. ustelik emzik veya biberinununu oyle sik kaynatmam. ilk gunden beri musluk suyu veeirim. bebegim hasta olmasin diye degil ama hergun evi siler supururum. agzina bisey almissa aman deyip elinden almam.suan 17 aylik olacak kizim ve ilkim ama temizlik kinusunda hic ustune dusmedim. evde yedigi seyi yere birakip yedi titizlenmedim. bu aralar sik sik disardayiz yere dusuyir kirleniyor eli yuzu parka gidiyoruz mikroplarla tanisik sanirim kizim en azindan onlara galip gelecek kadar. yanlis anlamayin ne pinti bu kadin diyeniniz olabilir. ama hayir oyle degilim ilk cicugum olmasina ragmen onun iyiligi icin bile bile izin veriyirum boyle seylere. bu arada emzik konusunda sunu bekirteyim bir makalede okumustum. abd de bir arastirma yapilmis buna gore bir grup anne baba emzigi agizlarina koyup sonra bebege veriyorlarmis diger grup ise kaynatarak sonra bebege veriyormus. ilk grubun bebekleri az hastalanirlen ya da hastaligi kolay atlatirken ikinci grup sik hastalaniyormus. ve bilimadamlari su sonuca varmislar ilk gruptaki anne ve babalar emzigi agizlarina sonra bebege verdiklerinde elbette mikrop geciyor bebege ama bu durum bebeklerin degisik mikroplari tanimasina ve elbettw bagisiklik kazanmasina neden oluyormus. onun disinda ben mesela ceviz gibi sert seyleri on disimle biraz kucultup oyle veririm onu da yaparim yani. kotuyum ben kotuyum kotuyum:) domestos reklemindaki gibi:KK66:. neyse gevezelik yaptim hanimlar bir de sunu ekliyeyim kizim hic sut icmedi mama cocugu hani benim sutumle bagisikliginin guclenme olayi yoktu ben de bari kendi tanissin yensin mikroplari dusuncesindeyim. kalin saglicakla...

o araltırmayı ben de okumştum evet.ama neblmym sonçta çürük diş olur enfeksiyon olur vs diye çekiniyorm bende.ama tabii steril ortamda büyütüp sonra çocuğu mikroplara yem etmek hiiç mantıklı değil.

X