Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar ya ben bebeğim 5 aylık oldu ama kilosu 5.600 yani normal mi bilmiyorum, aslında zayıf durmuyor normal geliyor gözüme de , kilo alımı yavaş ilerliyor ne yapmalıyım fikrinizi belirtir misiniz ?
Kızlar ya ben bebeğim 5 aylık oldu ama kilosu 5.600 yani normal mi bilmiyorum, aslında zayıf durmuyor normal geliyor gözüme de , kilo alımı yavaş ilerliyor ne yapmalıyım fikrinizi belirtir misiniz ?
5-6 aylık bebek kilosunu ikiye katlamalı . Yani 4 kilo Doğan bebekle 2 kilo Doğan Bebek aynı kilo da olmaz. Sizin bebeğiniz 2900 doğmuş 6 aylık 5800 olması normal kabul edilir. Aylık 500 Gr alıyorsa sorun yoktur kilo bakımından.
5-6 aylık bebek kilosunu ikiye katlamalı . Yani 4 kilo Doğan bebekle 2 kilo Doğan Bebek aynı kilo da olmaz. Sizin bebeğiniz 2900 doğmuş 6 aylık 5800 olması normal kabul edilir. Aylık 500 Gr alıyorsa sorun yoktur kilo bakımından.
Aylık o kadar almıyor işte belki verip geri almıştır çünkü bu ara kilo aldı gibi geldi 150 gram almış bu beni tedirgin etti şimdi ceviz bademle sütümün yağlı olmasını sağlamayı düşünüyorum belki su oranı çoktur
Aylık o kadar almıyor işte belki verip geri almıştır çünkü bu ara kilo aldı gibi geldi 150 gram almış bu beni tedirgin etti şimdi ceviz bademle sütümün yağlı olmasını sağlamayı düşünüyorum belki su oranı çoktur
Yaz aylarindayız Sütünüz artması için bol bol suyunuzu aksatmayin 3-4 litre. Gece emziriyormusunuz bilmiyorum ama emzirin. Ben 5,5 aylık ufak ufak sebzelerden 3 gün kuraliyla tadimlara başlamıştım.Hemen ardından su veriyordum. Bir ay az alma eğer kilosu kendi egrisinde normalse sorun olmuyor. Tabi uzun sürerse az kilo alımı , takviyenizi yapın. Haftalık kilo takibi de yapabilirsiniz, tartıda sağlık ocakları yardımcı oluyor o konuda.
Bnm bebeğim de 6. Aydan sonra ayda 150 gr falan aldı. Şuan 8.5 aylık. 6. Aya gelene kadar mükemmel bir kilo alımı ile ilerlemiştik halbuki. Söylendiği gibi bebek 6. ayında doğum kilosunun 2 katına ulaşmışsa normal kilo alımı şeklinde kabul ediliyor. Zaten 5 aydan sonra bebeklerde diş çıkarma salyalanma gibi süreçler başlıyor bu da kilo alımında azalmaya sebebiyet veriyor, aynı zamanda bebekler hareketlenmeye başladığı için de enerji tüketimleri de ilk aylara göre daha fazla oluyor. Üstüne bir de bebeğinizi sadece benim gibi anne sütüyle beslediyseniz onun da çok büyük bir farkı var mama ile beslenen bebekler çok daha hızlı kilo alıp gelişim gösteriyormuş gibi olsa da anne sütüyle beslenen bebekler için süreç o kadar hızlı ilerlemiyor. Ben de kendime çok fazla dert edindim bu kilosunun artmama durumunu ama doktor normal olduğunu söylüyor. 2950 doğmuştu bebeğim o zaman bulunduğu persentil eğrisiyle şu anki bulundu eğri de uyumlu olduğu için yani aynı aralıkta olduğu için doktor bebeğin gelişiminin normal olduğunu her bebeğin farklı değerlendirildiğini söyledi. Biz anneler tabii ki biliyoruz, konu başkasına akıl vermeye tavsiye vermeye geldiğinde çok rahat bir şekilde bunları dile getirebiliyoruz benim de şu an yaptığım gibi ama süreci yaşarken hiç de öyle olmuyor serinkanlılık diye bir şey yok. Bizim doktorumuz çocuklarda gereksizse ezberden verilen ilaçların kullanımına karşı çıkan bir hekim. Fonksiyonel beslenme ile ilgilenen bir hekim o yüzden kendisinin görüşlerine daha çok önem veririm diğer hekimlere göre. Başka bir doktora çocuğumuzu gösterdiğimizde eğer ilerki aylarda da kilo almazsa ki bu 7. ya da 8. ay için söylemişti ileri tetkikler yapmamız lazım bağırsak emilimine bakmamız lazım gibi şeyler söylemişti ama bizim doktorumuz Şu an için gayet gidişatın normal olduğunu içimizin rahat olmasını ek gıdalarımızı günde maksimum 3 kaseyi geçmeyecek şekilde vermemiz gerektiğini geriye kalan beslenmenin ise tamamen anne sütüyle devam etmemiz gerektiğini önerdi. Bu da bizim nacizane deneyimimizdi sizinle paylaşmak istedim.