- 20 Ekim 2009
- 4.510
- 5.186
- 723
- Konu Sahibi Once_upon_a_time
-
He birden bire bülbül kesilecek ufacik 20 aylik bebek.amma sabirsiz annesiniz haÖzellikle bebekleri konuşma evresini atlatmış annelere sorum.. 20 aylık kızım 60 kadsr kelime söyleyebiliyor nesnelerin çoğunu sorduğumda söylüyor vs. Son günlerde aşırı bir konulmaya ilgisi var yarım yanalak bişeyler çıkarmaya çalışıyor genelde son heceleri söylüyor toka ya ka demek gibi.
Konuşma gerçekten bir anda mı oluyor? Cümle kurmaya başlaması yakın mıdır? Bu süreci çok merak ediyorm açıkçası..
Neden mualefetsiniz... Yogurttan gelen bir caciklik olabilirmiHe birden bire bülbül kesilecek ufacik 20 aylik bebek.amma sabirsiz annesiniz ha
HeNeden mualefetsiniz... Yogurttan gelen bir caciklik olabilirmi
E tabiki siz olmazsaniz biz kimleri bilgilendirecegiz...Hecaciksiz salatasiz sofra olur mu kiz..seviyom senide...
Kiymetimi bilin.valla magazin haberlerine son veririm kalirsiniz oyle..E tabiki siz olmazsaniz biz kimleri bilgilendirecegiz...
4 yasinda konustu demissiniz.. 4 yasina kadar nasildi mesela? Benim oglumda 26 aylik ve bir kac kelime disinda bir sey soylemiyor..birden bire olmayabiliyor 2 yaşında iken sizin ki gibiydi benim ikizlerim sonra çiftli sonra çogul kelimelere girdiler oglumda dört yaşında konuştu mesela.
konuşamıyordu ki attı,gitti,bitti gibi tekil kelimeleri kullanıoyordu 3 yaşından sonra azıcık acıldı tam olarak 4 yaşını buldu konuşması.Erkek cocukları sağlık sorunu yoksa geç konuşabiliyor biraz.4 yasinda konustu demissiniz.. 4 yasina kadar nasildi mesela? Benim oglumda 26 aylik ve bir kac kelime disinda bir sey soylemiyor..
konuşamıyordu ki attı,gitti,bitti gibi tekil kelimeleri kullanıoyordu 3 yaşından sonra azıcık acıldı tam olarak 4 yaşını buldu konuşması.Erkek cocukları sağlık sorunu yoksa geç konuşabiliyor biraz.
1 yıl sınıfta kaldık maalesef ama yaşıtları ile arasındaki fark kapandı.Su an nasil peki telaffuzunda hata var mi yoksa duzgun bir sekilde mi konusuyor? Gec konusmaya baslayan cocuklarin yasitlarindan hep geride gittigi soyleniyor cunku
Özellikle bebekleri konuşma evresini atlatmış annelere sorum.. 20 aylık kızım 60 kadsr kelime söyleyebiliyor nesnelerin çoğunu sorduğumda söylüyor vs. Son günlerde aşırı bir konulmaya ilgisi var yarım yanalak bişeyler çıkarmaya çalışıyor genelde son heceleri söylüyor toka ya ka demek gibi.
Konuşma gerçekten bir anda mı oluyor? Cümle kurmaya başlaması yakın mıdır? Bu süreci çok merak ediyorm açıkçası..
Sabırsız değilim süreci merak ediyorum dedim. Ancak sizin okuduğunu anlamada bir probleminiz var belli ki...He birden bire bülbül kesilecek ufacik 20 aylik bebek.amma sabirsiz annesiniz ha
Teşekkür ederim elimden geldiğince oyun şarkı tekerleme vs yapıyorum yarım yamalak cümleler de başladı baba su ver dedi geçen mesela ama ilk üç kelimeli cümlesiydi. Devamı böyle bir anda çorap söküğü gibi mi geliyor nasıl oluyor diye merktaymKonuşma süreleri ve eğilimleri çocuktan çocuğa fark gösterebilir demişti doktorumuz , ancak eğilime itmek adına ve onun bilinç altına yardımcıolmak için oyun türünde destekleyici ürünler var diye duymuştum bunları araştırıp bulabilirsen sana ve çocuğuna daha yararlı olabilir diye düşünüyorum .
Merhabalar benimde oglum 28 aylik tek net dedigi anne baska bisey demiyor bazen anane baba mama gibi basit kelimeleri soyluyor sonra birakiyor onlarida doktora kac kere goturdum 3 yasina kadar normal dedi cocuklu ortamlara girsin diyor ama yok cevremde oyle cocuklu olsada herzaman biraraya gelemiyoruz cok canimi sk~yor bu durum evdeyiz genelde havalar soguk malum tek cocuk cok etkisi var biliyorum ama konusmasini cok ialstiyorum cok uzuluyorum ya carmi benim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?