Konuşma Problemleri Bebeklerde konuşma bir anda mı başlıyor?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

Once_upon_a_time

Nirvana
Pro Üye
20 Ekim 2009
4.510
5.186
723
Özellikle bebekleri konuşma evresini atlatmış annelere sorum.. 20 aylık kızım 60 kadsr kelime söyleyebiliyor nesnelerin çoğunu sorduğumda söylüyor vs. Son günlerde aşırı bir konulmaya ilgisi var yarım yanalak bişeyler çıkarmaya çalışıyor genelde son heceleri söylüyor toka ya ka demek gibi.

Konuşma gerçekten bir anda mı oluyor? Cümle kurmaya başlaması yakın mıdır? Bu süreci çok merak ediyorm açıkçası..

Merhaba,
Her cocugun konusma suresi farklidir. Ilk oglum 1 yasindan sonra cumle kurmaya basladi. Ikincisi ise nerdeyse 2 yasinda ama bazen iki kelime cikiyor dilinden. Cocuklarin cumle kurmasi 8cin onunla gecirdigin her anda ona hikayeler anlatman. Ama hikayeler cocugun gunluk yaptugi seylerden olusmali. Ozetle gun icinde yaptiklarini ona anlatman. Cocuk puzzle gibi birlestirir ve yavas yavas cumle kurmaya baslar. Hatta siz anlatirken tekrarlamaya baslar. Cumle kurmanin en kolaytarafi ise cocuk sarkilari ornegin; karga karga gak dedi... Bu cogu cocugun kurtugu ilk cumlelerdendir. Denemelisiniz. Cocuk gelisimi ile ilgili yeni kurdugum ins.sayfama beklerim........

Son düzenleyen: Moderatör:
He birden bire bülbül kesilecek ufacik 20 aylik bebek.amma sabirsiz annesiniz ha

birden bire olmayabiliyor 2 yaşında iken sizin ki gibiydi benim ikizlerim sonra çiftli sonra çogul kelimelere girdiler oglumda dört yaşında konuştu mesela.

4 yasinda konustu demissiniz.. 4 yasina kadar nasildi mesela? Benim oglumda 26 aylik ve bir kac kelime disinda bir sey soylemiyor..
konuşamıyordu ki attı,gitti,bitti gibi tekil kelimeleri kullanıoyordu 3 yaşından sonra azıcık acıldı tam olarak 4 yaşını buldu konuşması.Erkek cocukları sağlık sorunu yoksa geç konuşabiliyor biraz.

Su an nasil peki telaffuzunda hata var mi yoksa duzgun bir sekilde mi konusuyor? Gec konusmaya baslayan cocuklarin yasitlarindan hep geride gittigi soyleniyor cunku

Konuşma süreleri ve eğilimleri çocuktan çocuğa fark gösterebilir demişti doktorumuz , ancak eğilime itmek adına ve onun bilinç altına yardımcıolmak için oyun türünde destekleyici ürünler var diye duymuştum bunları araştırıp bulabilirsen sana ve çocuğuna daha yararlı olabilir diye düşünüyorum .

Teşekkür ederim elimden geldiğince oyun şarkı tekerleme vs yapıyorum yarım yamalak cümleler de başladı baba su ver dedi geçen mesela ama ilk üç kelimeli cümlesiydi. Devamı böyle bir anda çorap söküğü gibi mi geliyor nasıl oluyor diye merktaym

Merhabalar benimde oglum 28 aylik tek net dedigi anne baska bisey demiyor bazen anane baba mama gibi basit kelimeleri soyluyor sonra birakiyor onlarida doktora kac kere goturdum 3 yasina kadar normal dedi cocuklu ortamlara girsin diyor ama yok cevremde oyle cocuklu olsada herzaman biraraya gelemiyoruz cok canimi sk~yor bu durum evdeyiz genelde havalar soguk malum tek cocuk cok etkisi var biliyorum ama konusmasini cok ialstiyorum cok uzuluyorum ya carmi benim gibi

Var arkadasim malesef benim de oglum o sekilde 26 aylik suan ve konusmuyor bizde cok uzuluyoruz. Tv tablet falan izliyor mu

Bir kaç kelimesi varsa endişelenmeyin bence arkadaşlar. Bu arada konulma sanırım gerçekten bir anda başlıyor ikili bir çok şey demeye başladı kızım bunu aç au getir parka gidelim gibi ama düzgün çıkaramıyor sesleri sadece ben anlıyorum şimdilik... zamanla süreçten haberdar edicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…