Konuşma Problemleri Bebeklerde konuşma bir anda mı başlıyor?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Benim oğlum da 22 aylık.anne,baba,dede,anneanne,köpeğe havhav,suya ama,hadi,hayir diyo.ama bırak iki kelimeli cümleyi tek söylediği kelimeler bunlar nerdeyse.aksama kadar konuşuyorum.sarki söylüyorum.tv çok nadir.genelde kapalı ama asla konusmuyo.cok üzülüyorum.etraftakiler 2 yaşına geldi nerdeyse şimdi konusamiyosa uzun süre konuşmaz diyolar.gece gündüz bunu düşünüyorum.

Bence saçmalıyorlar şimdi konuşmazsa hiç konuşmaz falanoyun gruplarına vs gidiyoruz ben 2 yaşından önce normal konuşan çocuk hiç görmedim nerdeyse o kadar nadirdir ki... ayrıca çocuk 20 26 ay arası büyük zıplamalar yaşıyormuş hani bir hafta içinde bile cümle kurmaya başlayabilir. Bence takılmayın.

Benim oğlum 23 aylık. Anne baba meme mamma, 1 den 10 kadar destekli sayma. Abi, park, otur, gel, kalk, kaka, arabaya aan, kediye iyaaavvv, kuşa cicici, ayakkabıya abagı, perde, bebek, yani hepsini sayamıycam, günlük muhatap olduğu şeylerin ismini söylüyor. Tam anlaşılır olmasa da ben anlıyorum.. Bazen Arap çorbası gibi konuşarak benle sohbet ediyor, karşılık bekliyor. Söylediğim bir şeyi taklit ediyor.. İnternette çocukların eğlence videoları var, top havuzlu ne bileyim eğlence merkezlerinde çekilmiş. Onların konuşmalarını taklit ediyor. Her söylediğine karşılık veriyorum göz temasını asla kaçırmıyorum.konuşmada bu ay geçen aydan daha ileride.ama cümle yok daha

Sizlere fikir vermek icin yaziyorum buraya.benim de oglum iki bucuk yasindan sonra konustu ve o yasa kadar anne bile demedi.kendi kurdugu farkli kelimeleri vardi sadece ben anliyordum.bizde sadece evdeydik ve tek cocuktu.tv izliyordu malesef.psikologa gittik testler yapildi sorular sordu doktor.ince motor gelisimi geride dedi yasitlarindan 6 ay geride dedi.kreşe gitmesini önerdi.biz bi krese gonderdik hemen ve 3 ay içerisinde normal konusmaya basladi kelimeler cumleler hersey normal konustu.çocuklar tv maruz kaliyor tek basina anne yetemiyor ne yazikki ne kadar konuşsa da anne olmuyor.eskiden kalabalik aileler de yasardi cocuklar.simdi oyle degil ve daha zor.simdi oglum 10 yasinda ve masaAllah cokta basarili okulunda cok sukür.sağlikla kalsin tüm evlatlar

Bazen bende kendimi rahatlatiyorum.bazende anne olarak telaslaniyorum haliyle.aslinda bende oyun grubu düşünüyorum küçük ama haftada birkaç saat en azindan gitsin bakalim kismetse.faydasi olur umarım.

Bazen bende kendimi rahatlatiyorum.bazende anne olarak telaslaniyorum haliyle.aslinda bende oyun grubu düşünüyorum küçük ama haftada birkaç saat en azindan gitsin bakalim kismetse.faydasi olur umarım.
Sizinle beraber olacak anneli oyun geupları var 3 yaştan önce tek başına göndermek iyi değil pek

Tesekkurler yardimci olmaya calistiginiz icin.tek başına şu an hiç birakamam zaten çalışmadığım için hiç ayrılmadık.simdilik bir yer bulduk anneli bir gruba ilk defa gittik geçen gün bakalim ve kayıtsız istediğiniz gün ve saatte gidebiliyorsunuz.bu benim ve cocugum için daha iyi oldu.bakalim önümüzdeki günlerde ne gibi faydalarını görücez

Kızım 22 aylık oldu hergün yeni bir cümle çıkıyor ağzından. Bugün ingilizce 10 a kadar saydı mesela. Karşılıklı sohbet edeceğimiz zamanları sabırla bekliyorum

Neresi acaba istanbul ya da antalya da mı

Benim oğlum 18 aylik..baba..anne..mama..baska bi sey yok artik endiselenmeye basladim her seyi taniyor işaret diliyle her istedigini anlatabiliyor takipteyim konuyu..

Ilk 50 sözcük ilk 50 hayvan diye satılan kartlar var onlardan alın,hem resimli hem de büyük. Oğlumun konuşmasına epey faydası oldu.18 aylık ve 2 kelimelik cümle kuruyor anlaşılır biçimde.
Kelime dağarcığı da 40-50 kelime civarında maşallah.

Konu açılalı epey olmuş, bir gelişme var mı konuşmasında süreci bende takipteyim konuşmayı sabırsızlıkla bekleyen bir anne olarak :)

nerdeys bir yıl olacak oğlunuz düzeldi mi konuşabiliyor mu kizim suan anlattığınız gibi bende cok kafama takıyorum bu durumu lütfen cevaplarsanız cok sevinirim

nerdeys bir yıl olacak oğlunuz düzeldi mi konuşabiliyor mu kizim suan anlattığınız gibi bende cok kafama takıyorum bu durumu lütfen cevaplarsanız cok sevinirim
Hala cümle kurmuyor ama anlaştirmaya calisiyor kelimelerimiz cogaldi sadece cogu seyleri hareketleriyle anltmaya calisiyor yani diyecegim tek gelismemiz kelimelerimiz cogaldi ama cok akilli bi cocuk oyuzden hic endise etmiyorum

Merhaba şuanki durum nedir acaba?
Bu yazıdan sonra ilerleme oldu mu?

Benim oglum Allahima sukurler olsun kinusmaya basladi k ve g harfini tam soyleyemiyor onun disinda baya baya konusuyor 4yasinda ve yaklasik 2ay oldu konusmaya baslayali bugunlerime sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…