Bebeklerde Vajinada Yapışıklık

eda1982

CANIM KIZIM IRMAK'IM
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
672
4
96
Ankara
arkadaşlar bilmiyorum böyle bir konu açıldımı yada sizin böyle bir olaydan haberiniz varmı?bugün kızımı aylık kontrolune götürdük çok şükür herşeyi yolunda.doktor vajinasınada baktı bebeklerde vajinada yapışıklık olabiliyormuş buda 6.aydan sonra ortaya çıkıyormuş.çok şaşırdım ilk kez duydum böyle bişey.ara sıra haftada 1kez elinle hafifçe açtır dedi.siz böyle bişey duydunuzmu?:uhm:

evet canım benim arkadaşımın kızında var böyle bir durum henüz 2 yaşında o da.. belirli periyodlarda kontrole gidip açtırıyorlar vajinayı bir süre sonra tamamen ameliyat olacak. vajinadaki yapışıklık idrar yollarında enfeksiyona da yol açıyor ..

ay gerçektenmi canım ya demek okadar büyük bir sorun bu.tamam artık ben kafayı takar dururum.inşallah bizim bebişlerimizde böyle bişey olmaz.

canım bir kız annesi olarak bende tecrübemi yazmak isterim bebeğinin altını temizlerken aşırı silersen bu durum başına gelebilir benim ve görümcemin kızında oldu çok sildiğimiz için o bölgenin derisi tahriş oldu ve doğal olarak tahrişli bölge sen farketmeden kaynıyor diğer tarafla incecik zar gibi birşeydi ben görümcem dediğinde kızmıştım oynanmaz çocuğun orası burası diye ama dr.a gidince sordum kadın şöyle iki baş parmağı ile hafif çıtlattı ve o zar gibi şey açıldı çok fazla silme dedi bana öyle önemli bir sorun değil di yani olmazsa zaten kremle açılıyormuş ama biz çok erken farketmiştik lelal arkadaşımız dediği durum belki farklı bir durumdur bilemiyorum bizim başımızdan geçen bu

ara sıra erkeklerin pipisiyle oynamak gerekiyomuş, pipisinin ucu yapışıp idrarını yapamıyomuş, kızlarda da vajina yapışması oluo ha, deemekki kızların da vajinasıyla oynamak lazım :uhm:

arkadaşlar bilmiyorum böyle bir konu açıldımı yada sizin böyle bir olaydan haberiniz varmı?bugün kızımı aylık kontrolune götürdük çok şükür herşeyi yolunda.doktor vajinasınada baktı bebeklerde vajinada yapışıklık olabiliyormuş buda 6.aydan sonra ortaya çıkıyormuş.çok şaşırdım ilk kez duydum böyle bişey.ara sıra haftada 1kez elinle hafifçe açtır dedi.siz böyle bişey duydunuzmu?:uhm:

kiz kardesimde oldu yakinda 19 yasina basicak ayni islemi dokdoru annemede demisdi ama yinede tam bir acilma olmamisdi ve belli bi yasda ameliyat önermisdi annem yaptirmadi bundan dolayida ilk evlilik gecesinde normal bir bayandan daha fazla aci cekermis (kiyamam ya:çok üzgünüm:)
umarim senin kizinin hic bir sorunu kalmaz canim gecmis olsuna.s.:nazar:

İlk defa duydum kızıma baktım ama hiç bişi de anlamadım.birde ben şey duymuştum bebekken vajinasıyla oynarsan erken yaşta masturbasyonu öğreniyorlarmış diye...onun için ben hiç oynamıyordum..şimdi ne yapmalı oynamalımı,,,oynamamalımı ???

ben silerken açık olduğunu farkediyorum.bende açık ya içine kaka gidecek diye korkuyorum silerken.kızlar enfeksiyona çok açık ya :(

ben de bu konuyu merak ediodum,geçen gün arkadaşım söyledi.yeğeninde olmuş 2 yaşında açmışlar,dikkat et dedi çok şaşırdım .ben temizlemeye çalışıorum kukusunu beyaz beyaz çünkü bi de dudaklarını elimle açıorum ama bi yandan da korkuorum:((

ben silerken açık olduğunu farkediyorum.bende açık ya içine kaka gidecek diye korkuyorum silerken.kızlar enfeksiyona çok açık ya :(

canım silerken falan çok dikkatli olmalıyız daha çok taze oldugu için yapışma olasılıgıda artıyor ben arasıra vücüt yagı sürecegim kutusuna.böyle bir olasılıgı azaltır belki, gözüm korktu valla.

İlk defa duydum kızıma baktım ama hiç bişi de anlamadım.birde ben şey duymuştum bebekken vajinasıyla oynarsan erken yaşta masturbasyonu öğreniyorlarmış diye...onun için ben hiç oynamıyordum..şimdi ne yapmalı oynamalımı,,,oynamamalımı ???

tam vajinası degil canım vajinanın bittigi yerde hafif aşagıya dogru yani masturbasyonla alakalı biyer degil.

bende erkeklerde pipisiyle oynamak gerektiğini oynamadığında yapışma durumu olurmuş ve buda bebek için büyük sıkıntıya ve erken sünnet olmaya neden oluyormuş yiğenimde öyle oldu doğduktan 1 ay sonra sünnet edildi

bende erkeklerde pipisiyle oynamak gerektiğini oynamadığında yapışma durumu olurmuş ve buda bebek için büyük sıkıntıya ve erken sünnet olmaya neden oluyormuş yiğenimde öyle oldu doğduktan 1 ay sonra sünnet edildi

deemekki bu sorun hem kızlarda hem erkeklerde var :uhm:

Gulizgul, sen oyna yada oynama bebeklerin cinselliği keşfedeceği bi aşama var ve zamanı gelince hepsi bi şekilde bunu tatmin ed,yorlar ya sürtünme yada elle oynama biçiminde olabilir.

Bunun bi zararı yok aşırıya kaçmadığı sürece,gözlemleyeceğiz çocukları ve sanırım böyle durumlarda çaktırmadan dikkatini başka şeylere çekeceğiz.Yalnışım varsa düzeltin kızlar ben böyle hatırlıyorum.

arkadaşlar bu bitişiklik nasıl oluyor anlamadım neresi nersine bitişik lütfen yazarmısınız merak ettim saolun şimdiden

merhaba ben yeni üyeyim. uzun zamandır burayı takip edip sizden baya şey öğrendim. bu konuyu görünce ben bişeyler söylemek istedim. 3 aylık bi kızım var. 10 gün önce genel kontrolünde bu yapışıklık olduğu ortaya çıktı. idrarını yaptığı yer tamamen kapalıydı. vajen yani. doktor erken fark ettiği için eliyle açtı. şimdi de hormon tedavisine başladık 1 ay süreyle. bunun oluşma sebebini doktora sorduğumda silmeyle falan alakası olmadığını kız bebeklerde östrojen pek salgılanmadığı için olduğunu söyledi. birde temizliğini yaparken vajinasından gelen akıntıya dokunmamamı onun koruyucu olduğunu sadece tuvaleti oraya bulaşmışsa sil dedi. ben alt temizliğini gül suyuyla yapıyorum . tavsiye ederim.

arkadaşlar benim kızımda da geçen ay öyle bişey oldu.muayeneye gittiğimizde doktorum gösterdi ve parmaklarıyla açtı, sonra idrar yolu enfeksiyonu oluyormuş.pişik kremini kaçırma dedi ve ıslak pamukla arda sil dedi. ama daha sonra ameliyat vs gibi bi durumdan hiç bahsetmedi.altını değiştirdiğim zamanlar ara ara kontrol ediyorum. valla ben şok oldum, ve bu konuyu açmayı düşünüyorudum ki fırsat bulamamıştım ii oldu. ne zor değil mi,öğreneceğimiz çok şey var.

ayy ne zor işler. Benim bi arkadaşım var. Onun kızı 2-3 yaşlarındayken ananesi farketmişti altını temizlerken. Bizimki hiç farketmemiş düşünün :) elleriyle açıyorlardı arada.doktora gitmeyi pek sevmezler. :) sonra büyüdükçe biz falan baskı yapmaya başladık ya doktora sorun götürün diye. bi ara ellerini oraya bastırıp yatıyodu yüz üstü kendinden geçiyodu. ben çok korktum o zaman. ilgisini başka şeylere çektik hiç ne yapıyosun demedik falan neyse bi süre sonra unuttu allahtan.4 yaşında falandı bu dediğim.şimdi 9 yaşında. geçenlerde yine kapandı krem ile açmışlar. doktor artık kalınlaşmış dedi ama açıldı yine de kremi baya kullandılar. kız nerdeyse adet görcek. adet falan olamaz yani bırak ilk geceyi:)

Gulizgul, sen oyna yada oynama bebeklerin cinselliği keşfedeceği bi aşama var ve zamanı gelince hepsi bi şekilde bunu tatmin ed,yorlar ya sürtünme yada elle oynama biçiminde olabilir.

Bunun bi zararı yok aşırıya kaçmadığı sürece,gözlemleyeceğiz çocukları ve sanırım böyle durumlarda çaktırmadan dikkatini başka şeylere çekeceğiz.Yalnışım varsa düzeltin kızlar ben böyle hatırlıyorum.

çok haklısın canım ama bazıları bu dönemi çok sorunlu geçiriyor.benim tanıdığım birinin kızı 2 yaşında masturbasyon yapıyodu ve insanların içindede yapıyodu...hatta babasına şende yap baba şende diyodu :))).arkadaş uzun zaman uğraştı. doktora götürdü.doktor altını alırken vajinasını fazla ellememesini söylemişti.bende onun için pek dokunmuyorum.onun için öyle yazdım.yerimseniben

silerken dikkat ediyorum ama görmedim öle bişey daha dikkatli baıyım.kızların popişini temizlemek daha zor hemen enfeksiyon kapabilirler poposunu silerkende öne doğru deyilde arkaya doğru siliyorum

Back
X