Bencede iyi yapmışsın Saphişim.Çocuklarımız henüz her dediğimizi anlamıyor, oyun gibi kabul ediyor.Aşırı tepkilerimizde amacına ulaşıyor.Ben de dediğini yapıyorum, sakin davranıyorum..
elifçim işte istediği şey anında yapılmadığı için kızıyor ve o şekilde tepki gösteriyor.isteklerini anında yapıp sinirlenmelerine izin vermezsek vurmazlar,böylece yavaş yavaş vurmayı da unuturlar diye düşünüyorum
bu arada kızlar aklıma gelmişken onu da yazayım,düştüğünde ya da bir yerini çarptığını,kapı sehpa dövme olayıyla ilgili kanal d deki pediatrist,insanoğlu zaten agresyonla doğar,küçücük bebek annesinin memesine vurur demişti.o hanım böyle anlatıca mantıklı geliyor ama yine de çocuğa intikam duygusu işlenmiş oluyor diye düşünüyorum
hıh işte aynı şeyler oluyor bizde de ama her istediğinin olamayacağını nasıl anlatıcaz onu bilemiyorum, çünkü bazen olmaması gereken şeyleri istiyor dikkatini başka yöne çeksekte napsakta hatırlıyor unutmuyor
ve de konuşamadığı içinde çok sinirleniyor ııh-ıh diye anlatıyor biz anlamayınca da bağırığ çağırmaya vurmaya başlıyor haklı olarak onların durumu bizimkinden daha da zor bence
bu konuda bende kararsızım çünkü dediğin gibi tek ortak bir fikir çıkmıyor eğitim psikologlarından da :uhm:
bende düştüğünde oraya vurmaya karşıyım çünkü kendi yaptığı suçu başka bi nesneye yada kişiye yüklemeyi öğreniyor die düşünüyorum hiçte yapmadım amma mellacım çok güzel anlatmış verdiğin bilgiler çok güzel teşekkürler anne babalık çok büyük özveri ve sabır istiyor bazen gösteremiyoruz bu sabrı bu konuları çok araştıran okuyan biri olarak devamlı uygulamaya çalışıyorum ama mert çok inatçı ve ısrarcı mesela arabaya binerken illa direksiyona geçmek istiyor ağlıyor tepiniyor anlatıyorum baba kullanıcak gezmeye gidicez falan diyorum ama o tutturuyor bende bazen ağla ne yapıyım diyebiliyorum çünkü oturturunca birdaha kalkmıyor dahada fena ağlıyor kaldırınca araba bi örnekti genelde her konuda inatçı tutturuyor o gibi durumlarda ne yapmalı canım bi fikir versen ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?