canım her seferinde hayır diyorum,kimseye vurulmaz,vurmayacaksın diyorum,küstüm diyorum,yapma dedikçe daha fazla yapıyor,daha çok sinirlenip daha hızlı vuruyor veya sıkıyor.
yüzümdeki acı ifadesini mi görmek istiyor yoksa ille bir tepki vermemi mi bekliyor orasını tam bilemicem çünkü yüzümde acı ifadesi olmadan yapma dediğimde de,amacına ulaşma gülümsemesini görüyorum yüzünde
maalesef bir kavgamıza şahit oldu,olmadı dersem yalan olur ama vurması öncesinde vardı zaten,pekiştirmiş olabilir bilmiyorum.seslerimizin yükselmesinden çok korkmuştu,zor sakinleştirmiştik ve hemen parka gitmiştik,salıncağı çok seviyor da..
hep ilgisini başka yine çekmeye çalışıyorum,aaa kediler gelmiş mi,mama yemiler mi,aaa babytv de tinyler başlamış gördünmü,hadi oynayalım beraber,hadi şarkı söyleyelim vs..vs..vs..bazen işe hemen yarıyor bazen de 1-2 tane daha patlatıp öyle dönüyor gösterdiğim yöne.
uzun cümleler hiç kurmuyorum ona ama biz kendi aramızda konuşurken muhakkak anlıyor her konuştuğumuzu inanamıyorum bazen,nasıl anlıyor bu bizi diye.
Bir de henüz konuşamıyor,ah ah ah,ıh ıh ıh diyerek bir şeyleri istiyor tutturma şeklinde,o yüzden de bize kendini veya istediği şeyi anlatamadığını sanıyor,aslında anlıyoruz,anladığımızı da gösteriyoruz ama o konuşamıyor anlatamıyor derdini diye çok sinirleniyor.
Hep çok sinirli bir bebekti zaten,küçücükken bile insanlar şaşırırlardı yaptığı sinirli hareketlere.bunun aksine bir de çok da neşeli,mutlu,sıcak,güleç bir bebek,toplu taşıma araçlarında herkere öpücükler atar,onlarla konuşur kendince,göz kırpar,el sallar,gülücükler saçar