Çocuk Hastalıkları Bebeklere inek sütü..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Kızlar dr kadir tuğcu yu bilirsiniz.
ben bu doktoru inanılmaz akıllı ve ciddi anlamda bilgili buluyorum.
savunduğu şey bebeklere mama yerine kaynamış inek sütü verilmesi.
mamalrın tamamen ticari olduğunu savunan tek doktor.
ve diyorki kaynamış süt alerjik özelliğini kaybeder.
ne diyorsunuz?

kay süt %100 keçi sütü satıyor pastorize 1 lt. lik kutularda. metro da bulabilirsiniz. eğer doğal süt verilecekse illa anne sütüne en yakın olan ve bebeklere inek sütünden kat kat faydalı olan keçi sütü verin diyorum.

ayrıca süt kaynatıldıgında besin değerlerini kaybeder.

katılmıyorum boceqcim.
inek sutu içerik olarak anne sutune uzak...
dunya saglık orgutu de kesinlikle önermiyor.
bagırsak sorunlarına kansızlıga neden olabiliyor.zekayı da olumsuz etkiledigini okudum..
artı arkadasın dedigi dogru..kaynayınca hicbir ozelligi de kalmıyor..

eee peki madem dediğiniz kadar kaynayınca hiçbir özelliği kalmayan hiçbir faydası olmayan birşeyse bu içtiğimiz sütler neden çocuklugumuzdan beri en faydalı şey diye içiriliyor bize ben katılmıyorum haa 6 aya kadar zaten bebeğe ağır gelir ama içerisinde ne bulundugunu bile tam olarak bilmediğimiz yapılışını görmediğimiz kutuda saklanması içine koruyucu katılan mamalar sağlıklıda sütmü sağlıksız biilmiyorum zekayı olumsuz etkilediğinede katılmıyorum bebekliğinden beri benim kadar süt içen yoktur günde bir litre süt içen insanım zekamı etkileseydi 4 yıllık uniyi 2 yılda bitiremez 21 yaşında olmama rağmen 2. üniyi okuyamazdım tabiki en sağlıklısı anne sütü ama inek sütünüde zamanı geldiğinde ben sağlıksız bulmuyorum

mesela kadir tuğcu dan alıntı..

.. ınek sütü, ilk "4 ay içinde" ve "çiğ" olarak verildiğinde "mikroskopik kanamalar yapabilir. Oda herkezde değil. 4. aydan sonra , veya ısıtılmış sütte bu özellik yoktur. ıspatı: Nelson.Textbook of Pediatrics. Sayfa 1470. Merak ederse,vede ıngilizce biliyorsa, açar okur. Süte istediğinizi ilave edebilirsiniz..

ben 1 yaşına kadar vermedim keşke verseymişim en azından ogluma süt içme alışkanlıgı yapardı.. şimdi kesinlikle red ediyor.. ayrıca öncekiler hep inek sütüyle beslenmişler sapasaglamlar yada köylerde emziremeyip mama bulamayanlar ne yapıyor onuda merak ediyorum

zeka geriliğine sebep olabilir,barsaklarda kanamaya sebep olabilir, demir eksikliği yapabilir,kaynatılırsa besleyiciliği büyük oranlarda kaybolur.. bunların hepsi her cocukta olacak diye bir şey yok ama olma ihtimalleri var ve yasanıyor bazı cocuklarda. inek sütü ile beslenen 10 tane çocuk alın bunlarda bu sayılanlardan biri ikisi üçü belirli oranlarda vardır.bu rahatsızlıkların bir çoğu da dısarıdan belirti vermez, verse de bilinçsiz aileler mesela köydekiler ya da cocuk gelişimini arastırmamıs kentliler anlayamaz. şimdi soruyorum size, bu ihtimaller varken illa da inek sütü diye diretmek niye? çocuklarımız deneme tahtası olmamalı... 1 yasına kadar inek sütü vermeyiverin ne olacak yani?..

bu dünya sağlık örgütü yumurta kolesterolü olanlar için iyi değil demiş, yıllar sonra yan çizmemiş miydi ?
süt için de böyle diyebilirler günün birinde.
anne sütünden kilo alamayan,200 gramın altında,ve hiç bir mamayı beğenmeyen bi bebek tanıyorum,daha 3 aylık,ee inek sütü de veremiyoruz,yavru aç aç dolanıyor....
kardeşime sütü sulandırarak verdiğimizi hatırlıyorum,bizler hep sütle büyüdük.zekayı etkiler,kansızlık yapar uyarılarıyla,aman nolur nolmaz niye riske atayım mantığıyla,o kötü tadlı mamaları vermeye çalışyıruz,Allah'tan 1 yaşını geçti de kızım.sütü daha rahat içtiğini gözlemliyorum.mamada tıkanır dururdu.sevmiyorumuş demekki.hoş sütü de uyanık içmiyor o da ayrı :)

kadir tuğcuyu bende takip ediyorum
vee inek sütü konusunda söylediklerine kendi adıma katılıyorum
10 aylık bebeğim var
ilk altı ay sadece anne sütü verdim
6 aydan sonra kahvaltı karışımını hazırlarken muhallebi yapaken vs
inek sütü kullandım halada kullanıyorum
kardeşimin bebeğide 11 aylık oda inek sütü kullanıyor.

süt kansızlık yapar diyorlar
dr kadir tuğcu diyorki türkiye o kadar az süt tüketmesine rağmen kansızlık oranı yüksek
ama avrupa ülkeleri çok süt tüketmesine rağmen kansızlık oranı düşük
kansızlık için süt içmemek değil kırmızı et tüketmek gerekli
ucuz ve sağlıklı kırmızı et bulmak yerine süt kansızlık yapar demek kolay geliyor sanırım yetkililere
yada demir ilacı dağıtmak

kadir tuğcu bi sitede inek sütü kullanımı ile ilgili bi soruya şu cevabı vermiş

alıntııı
4. aydan itibaren, herne isim altında satılırsa satılsın, hertürlü sütü kullanabilirsiniz.Süt ne kansızlık yapar nede başka bir şey. Bunlar maalesef mama firmalarının kandırmacasıdır. Alabilenler için kolaylıktır, okadar. Barsak kanaması yaptığı iddiası, en büyük kandırmacadır.ılk 4 ayda bebeğe çiğ süt verilirse, mikroskkopik kanamalar yapabilir, bu özellik "Pastörize" ve "UHT" sütlerde yoktur. Zira kanama yapan protein, ısı tesiri ile parçalanır.Ne gariptirki Türkiye Avrupa devletleri arasında en az sütün tüketildiği bir memlekettir ve ne gariptirki, bu devletler arasında Aneminin de en fazla görüldüğü memlekettir. Bu bir tezat değilmidir?
Süt içmek değil, et yiyememek kansızlık yapar. Mamaya vereceğiniz parayı ete harcayın.
hatta diyoki devlet bedava demir ilacı dağıtacağına ucuz ve sağlıklı et temin etsin vatandaşlarına

benim yaptığım araştırmalarda savunulan şeyse tamamen çiğ süt tüketilmesi gerektiğine yönelikti.ben bu süt işinin içinden çıkamadıdm
.süt kaynatılınca besin değeri kayboluyor peki ama uht ler de yüksek ısıda hazırlanıyor ve onlardada proteinlerin bir kısmı ve vitaminleri kayboluyor.günlük pastorize süt şansım olmadığı için uht kullanmamak için(ambalajından ve avrupada kullanılması bırakıldığından) güvenilir yerden süt alıp (suni yem kullanmayan veteriner bir arkadaştan)kaynatıp veriyorum.
bebeklere gelince mamayı savunmuyorum ama onca yapılan araştırmayıda hiçe saymamak gerek.(ticari boyut bile olsa)
anne sütü bittikten sonra (7.ay dan sonra)mama verdim.sütü yoğurt muhallebi tarhanavs vs de kullandım. bir iki aydırda içiyoruz.
bizim buralardaki köylerde inek sütünü bebeğe verirken ineğin buzağısıyla bebeğin yaşıt (aynı ay doğumlu) olmasına dikkat edip veriyorlar. çok ilginç gelmişti.

yalnız kaçırdığımız bir nokta var;
günlük pastorize süt şişe süt yada kutu süt diye kaktırılan şey bize aynı sütmüş arkadaşlar..düşünebiliyormusunuz?
sadece maliyetnden dolayı bu şekilde adlandırılıyor..
mamaların sağlıksız olduğu kanaatindeyim..yine bendim milupanın herhangi bir şikayet sitesinde içinden çıkan siyah şeyleri açıklkama yapamayışını buraya konu eden..
benim annecim beni sadece 1.5 sene anne sütüyle beslemiş sonra inek sütüne geçmiş..şimdiki doktorlara kalsa 6.ayın sonunda ek gıdaya geçiş veriyorlar.nye çünkü anne sütü bebeğin ihtiyaçlarını karşılamıyormuş-muş??ee bende o zaman zeka geriliği mi var??
akıllıyım diyen sayısız kişiyi sulu götürür susuz getiririm maşallah banazemuszemus

İnek sütüyle ilgili yazdıkların gerçekten araştırmaya değer..Benim babam kalp cerrahı ve onun da kolesterol ile ilgili benzer yorumları var, o nedenle ben de tıp dünyasındaki bilinen gerçeklerin aslında hiç de öyle olmadığı, birilerinin yararına (mama, ilaç sektörü gibi) birtakım açıklamalar yapıldığı kanaatindeyim. Aslında ben de inek sütü vermiyorum oğluma, ama doğduğundan beri su verdim çünkü doktorların su için yaptıkları açıklama beni tatmin etmemişti. En başta bir doktor olarak babam ısrar etti vermem için..Ama inek sütünü sorduğumda, özellikle bu kansızlık, bağırsak ile ilgili durumlar için, "dalım değil araştırmak lazım ama ben de seni inek sütüyle büyüttüm (anne sütü sadece 20 gün alabilmişim, önce mama, 4.aydan sonra inek sütüne başlamışlar) gördüğün gibi sapasağlamsın" dedi. Sonra senin inek sütüyle ilgili bu yazını gördüm, doktoru daha önce bilmiyordum ama araştırdım ve bana mantıklı geldi. Babam hastalarına yıllarca balık ve yumurta yemelerini tavsiye etmiş, dünya sağlık örgütü aksini söylediği halde...Önce balığı akladılar seneler önce, şimdi de yumurtayı...Babam hala bak daha neler olacak der durur...

Milupa ile ilgili de o şikayet sitesinde yazılı bir açıklama yapmışlar, ama türkçesini yayınlamamışlar, burada bir konuda milupanın açıklamasını yazmıştım ben...Açıkçası ben mamaların sağlıksız olduğunu düşünmüyorum da, inek sütü gibi daha ucuza mal edebileceğimiz doğal bir besin maddesinin sırf mama firmaları kazansın diye bu kadar kötülenmesine anlam veremiyorum. Yine de yıllardır süregelen bu kült anlayışın bir anda yıkılabileceğini de sanmıyorum, ancak inek sütünü savunan doktor sayısı fazlalaştıkça birtakım şeyler değişebilir, toplum olarak bizler ancak öyle ikna olabiliriz...

benim arkadaşımda kızına inek sütü veriyordu
belki yıllar sonra inek sütüde aklanıcak ve biz mamaya döktüğümüz paralarla
kalacağız biberona katılıyorum tek bir doktorun demesiyle olucak iş değil bu bence
birkaç doktor verebilirisiniz demeliki kullanalım
merak ettim gülşahçım mamaların sağlıksız olduğunu düşünüyorum demişsin
sen veriyormusun bebeğine inek sütü veiryorsan herhangi bir sorunla karşılaştınmı

şimdiye kadar inek sütüyle beslemişler pirinç unuyla hatta normal unla mama yapmışlar çok şükür sağlıklıyız.ne yalan diyim ilk oğlumda hem emzirdim hem hazır mama kullandım.ocağımıza incir ağacı dikecekti nerdeyse.ikinci oğlumda şubat 27 de doğdu.40 ını memlekette çıkardım.huysuzdu annemler aç diye sütle pirinçunundan mama yapıyorlardı bende içiriyordum.ve zaman zaman yapıp içiriyorum.

yok tatlım bildiğim kadarıyla günlük pastörize süt ve uht süt ısı dereceleri farklı biri sadece pastörize ediliyor diğerinde daha yüksek ısıda farklı bir teknik ısıtma soğutma kullanılıyor. bu yüzden günlük süt iki üç gün anca dayanıyor.bide onlar cam şişede oluyordu ben izmirdeyken ondan içerdik hala varmı bilmiyorum gerçi.
zeka geriliği ıolayını sanırım kansızlıkla bağlantılı düşünüyorlar. gerçi fe destekli mamalarla yapılan bir araştırma vardı ve zeka değerlerinin normalden düşük çıktığına dair. bunlar ne biçim işler anlamak mümkün değil.
benim bebeğim anne sütü sonrası mama yemekte çok zorlandı denemediğim mama kalmadı halada hazır gıdalara karşı çok iştahsız.hatta çikolata bile.inek sütünü o dönemdede denemiştim malesef onuda içmemişti( Uht sütle yapılan yoğurdu bile yemez.
umarım tarafsız bilimsel araştırmalar artarda bizde bişeyleri soru iaşretsiz tüketiriz.

Nasıl 1 yaşına kadar yumurtanın beyazı , bal , tuz .. gibi şeyler vermiyosak inek sütününde bebeklere karşı alerjik bi özelliği var onu da illa vermek için diretmemek lazım . Ben kesinlikle vermem . ınternette bangır bangır bütün doktorlar vermeyin diyo . 6 ay anne sütü veremiyosak anne sütüne en yakın mama vermeliyiz . Eskiden de mama vardı yok diil di yani .

bu mama firmalarıda kaynak olarak inek sütü kullanmıyormu
inek sütünü alıyo içine şu bu vitaminleri vs ekleyip toz haline getirmiyormu
inek sütüne alerjisi olan bebek inek sütü tüketemediği gibi inek sütü kaynaklı mamalarıda tüketemiyor
onların maması ayrı oluyor sanırım
bana kalırsa maddi durumu iyi olanlar tercih edebilir mama veya inek sütü diye
durumu iyi olmayan emziremeyen anne ise zaten veriyor inek sütünü
hal böyle iken bu anne niye vijdan azabı çeksinki
benim tercihim inek sütünden yana 6. aydan itibaren kullanıyorumda
maşallah sağlığımız boyumuz kilomuz yerinde
mamayı kötüleyemem mama kullanan anneleri üzmek istemem
bence herkez istediğini kullansın

beyaz bulut canım ben önümüzdeki ay azar azar vermeyi düşünüyorum sütü..şu an aptamil ar kullanıyorum reflüsünden dolayı.o kapakçık kaoanır kapanmaz sütlü gıdalara başlıcaz.yoğurda bile başlamadım ben..
inek sütünün kansızlığa yol açtığını filan belirtmiş arkadaşlar..Kansızlığın zaten tek bir tedavisi var doğal yolla o da kırmızı et tüketimi..
internetteki hiç bir doktorada güvenemiyorum bu adamı okudukça ben..
bazı açıklamaları şöyle mesela;
hafif bir üst solunum yolu enf geçiren çocuğunuza ilaçla müdahale etmeyin ettirmeyin diyor Kadr Tuğcu..Ndenide bağışıklık sistemlerini ilaca karşı dirençli hale getirmemek.Vucutları az da olsa mikropla savaşmalılar..
Yine mesela bir örnek öksüren bebeğe doktorlar peditus filan yazarlar değilmi?Bu beyefendi diyorki öksürük vucudun savunma mekanizması onu yok ederseniz başınız sıkıntıya girer..
En iyi örneği kendimden vereyim..
idrar yolu enf tehlikesi ile kızıma iğne verildi..ve ben sordum bu doktora tahlil sonuçlarınıda yazdım..
mbana dediği şu oldu;kesinlikle iye yok.nitrit negatif yememesi iştahsızlığından..ayrıca kullandığınız iğnede karaciğere inanılmaz kötü etki yapıyor parçalanması zor.
ölürmüsün öldürümüsün şimdi doktorunu..
tekrar tahlil verdik gece.sabah eşim görüştü doktorla düşüş başlamış.şurup olarak devam edecekmişiz.etmiyorum bende.eşim ediyorum olarak biliyor..benim kızım hakikaten kobay değil..
bu adamı bilmiyorum ama çok dikkate alıyorum ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…