- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
benim kafamı karıştırdı şimdi bu konu
benim kızımda mama içiyor inek sütü zararsızsa niye tadı ve kokusu kötü olan bişeyi
içsinki ama şuda var mamalrın içinde birsürü vitamin var sütte sadece kalsiyum ki obile
tartışmada doktorlar yoğurt peynir ve yeşillikte daha çok olduğunu savunuyorlar evet süt
daha ekonomik olur herkes için ama ben isterimki vitaminde alsın anne sütü almıyor çünki
ve aynı doktor 2 yaşına kadar hiçbişey vermeyin de diyormuş saırım sadece anne sütü yeterliymiş
anne sütü yok sa sadece sütmü vericez peki hadi verdik 2 yaşına gelince sadece süt içen bir çocuk
çok sağlıklı olurmu acaba ve o saatten sonra yemekleri reddttmezmi
beyaz bulut canım ben önümüzdeki ay azar azar vermeyi düşünüyorum sütü..şu an aptamil ar kullanıyorum reflüsünden dolayı.o kapakçık kaoanır kapanmaz sütlü gıdalara başlıcaz.yoğurda bile başlamadım ben..
inek sütünün kansızlığa yol açtığını filan belirtmiş arkadaşlar..Kansızlığın zaten tek bir tedavisi var doğal yolla o da kırmızı et tüketimi..
internetteki hiç bir doktorada güvenemiyorum bu adamı okudukça ben..
bazı açıklamaları şöyle mesela;
hafif bir üst solunum yolu enf geçiren çocuğunuza ilaçla müdahale etmeyin ettirmeyin diyor Kadr Tuğcu..Ndenide bağışıklık sistemlerini ilaca karşı dirençli hale getirmemek.Vucutları az da olsa mikropla savaşmalılar..
Yine mesela bir örnek öksüren bebeğe doktorlar peditus filan yazarlar değilmi?Bu beyefendi diyorki öksürük vucudun savunma mekanizması onu yok ederseniz başınız sıkıntıya girer..
En iyi örneği kendimden vereyim..
idrar yolu enf tehlikesi ile kızıma iğne verildi..ve ben sordum bu doktora tahlil sonuçlarınıda yazdım..
mbana dediği şu oldu;kesinlikle iye yok.nitrit negatif yememesi iştahsızlığından..ayrıca kullandığınız iğnede karaciğere inanılmaz kötü etki yapıyor parçalanması zor.
ölürmüsün öldürümüsün şimdi doktorunu..
tekrar tahlil verdik gece.sabah eşim görüştü doktorla düşüş başlamış.şurup olarak devam edecekmişiz.etmiyorum bende.eşim ediyorum olarak biliyor..benim kızım hakikaten kobay değil..
bu adamı bilmiyorum ama çok dikkate alıyorum ben...
drun görüşünü okumadım ama burda yazdığın konularda bizim dr arkadaşlarda aynı görüşte bizim çocuk drumuzda. kan testinde bakteri kaynaklı yüksek kan değeri çıkmadıktan ve ateşi düzenleyemediğimiz durumlarda anca antibiyotik veriyor.iki gün ateşlenip üç kez ilaç kullanmadan(ateş düşürücü hariç) ateşli durumu atlattık.zaten yoğun antibiyotik kullanımı direnç geliştiriyor ve bebek ileriki yıllarda bu dirençlerden daha geniş spektrumlu ve daha yan etkisi fazla ilaçlarla ancak düzelebiliyor.ama başta halkımız antibiyotik kullanımı konusunda biliçsiz. sırf antibiyotik vermedi diye dr dr gezen bir sürü kişi tanıyorum.ve dru kötülemeside cabası.
öksürük şuruplarıda artık bebeklerde önerilmiyor özellikle balgam söktürücüler.bebeğin öksürük refkesini baskılamanın öksürüğü biran evvel kesmek istemenin yanlış olduğu düşünülüyor. gene dr bi öksürük şurubu bile vermedi olup eczanelerden şuruplar alınıp kullanılıyor.
eski görüşler de var elbet devam eden.bilemiyorum gerisini((
vakit bulduğumda drun görüşlerine bir bakayım merak ettim.sevgiler.
Kızlar dr kadir tuğcu yu bilirsiniz.
ben bu doktoru inanılmaz akıllı ve ciddi anlamda bilgili buluyorum.
savunduğu şey bebeklere mama yerine kaynamış inek sütü verilmesi.
mamalrın tamamen ticari olduğunu savunan tek doktor.
ve diyorki kaynamış süt alerjik özelliğini kaybeder.
ne diyorsunuz?
amin canım..
ben dün sütü denedim kızımda kayınvalidemin teşviki ile..
şükürler olsun içti güzel güzel ve 5.5 aylık..en azında süt içme alışkanlığıda olur yavrumda..
verdinmi gülşah bende kararsız kaldım
mamayıda içmiyor iki gündür çok iştahsız bir
bebek 5 aylık 6 kilo sütü denesemmi diye düşünmeye başladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?