Çocuk Hastalıkları Bebeklere inek sütü..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim kafamı karıştırdı şimdi bu konu
benim kızımda mama içiyor inek sütü zararsızsa niye tadı ve kokusu kötü olan bişeyi
içsinki ama şuda var mamalrın içinde birsürü vitamin var sütte sadece kalsiyum ki obile
tartışmada doktorlar yoğurt peynir ve yeşillikte daha çok olduğunu savunuyorlar evet süt
daha ekonomik olur herkes için ama ben isterimki vitaminde alsın anne sütü almıyor çünki
ve aynı doktor 2 yaşına kadar hiçbişey vermeyin de diyormuş saırım sadece anne sütü yeterliymiş
anne sütü yok sa sadece sütmü vericez peki hadi verdik 2 yaşına gelince sadece süt içen bir çocuk
çok sağlıklı olurmu acaba ve o saatten sonra yemekleri reddttmezmi

Canım 2 yaş çok geç gerçekten diğer gıdalara geçmek için. 1 yaşından sonra bile nerdeyse herşeyi yiyebilir hale geliyorlar, kaldı ki anne sütü almayıp mama ile beslenen bebekler bile 2 yaşına kadar sadece mama almıyor. Tabii doktor değilim, nasıl bir dayanakla bu savunulmuş bilemiyorum ama bana saçma geldi. Dediğin gibi diğer besinlerden de vitamin, protein vb. şeylerin alınması şart, mama firmaları bile 1 yaş üzeri mama üretmek yerine devam sütü gibi bir şey sürüyorlar piyasaya...

Senin dediğine de katılıyorum, mamalarda anne sütüne yaklaşmak için bir takım vitamin, demir gibi takviyeler oluyor. Benim düşündüğüm şu; mama verilmeli herhangi bir eksiklik yaşanmaması için ama inek sütü de böylesine kötülenmemeli. Neticede bazı doktorlar yoğurt yaparken inek sütü kullanabilirsin derken bir kısmı da sadece devam maması ya da anne sütüyle yapılsın diyebiliyor. Bebek günde 2 öğünü biberon mamasıyla besleniyorsa biri inek sütü biri de mama olabilir diye düşünüyorum. Süte alıştırmak açısından da iyi olur gibi geliyor. Uygulayabilir misin dersen henüz düşünce aşamasındayım. a.s

Hazır süt konusu açılmışken çok değerli hocamız prof. dr. ahmet aydın ın süt ile ilgili yazılarını mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum arkadaslar işte linki

SÜT

drun görüşünü okumadım ama burda yazdığın konularda bizim dr arkadaşlarda aynı görüşte bizim çocuk drumuzda. kan testinde bakteri kaynaklı yüksek kan değeri çıkmadıktan ve ateşi düzenleyemediğimiz durumlarda anca antibiyotik veriyor.iki gün ateşlenip üç kez ilaç kullanmadan(ateş düşürücü hariç) ateşli durumu atlattık.zaten yoğun antibiyotik kullanımı direnç geliştiriyor ve bebek ileriki yıllarda bu dirençlerden daha geniş spektrumlu ve daha yan etkisi fazla ilaçlarla ancak düzelebiliyor.ama başta halkımız antibiyotik kullanımı konusunda biliçsiz. sırf antibiyotik vermedi diye dr dr gezen bir sürü kişi tanıyorum.ve dru kötülemeside cabası.
öksürük şuruplarıda artık bebeklerde önerilmiyor özellikle balgam söktürücüler.bebeğin öksürük refkesini baskılamanın öksürüğü biran evvel kesmek istemenin yanlış olduğu düşünülüyor. gene dr bi öksürük şurubu bile vermedi olup eczanelerden şuruplar alınıp kullanılıyor.
eski görüşler de var elbet devam eden.bilemiyorum gerisini((
vakit bulduğumda drun görüşlerine bir bakayım merak ettim.sevgiler.

görüşlerine katılıyorum. bizim ülkemizde gribin antibiyotikle iyileşeceğini sanan insanlar var ne yazık ki...

kesinlikle katılıyorum
tabi doğru yanlış bilemem
ancak mamaya da karşıyım
mama vermek gerekiyorsa bile alternatif doğal şeylerle beslenmeli bebek
mamanın içinde ne var biliyor muyuz?
hayır...
eskiden hep yarı süt yarı su vs ile evde yapılırmış bebeklerin maması
yıllar sonra şimdi mi bu süt bebeklere zararlı oldu?
en doğrusunu Allah bilir tabi bize bebeklerimiz adına en doğru kararı verecek gücü versin

amin canım..
ben dün sütü denedim kızımda kayınvalidemin teşviki ile..
şükürler olsun içti güzel güzel ve 5.5 aylık..en azında süt içme alışkanlığıda olur yavrumda..

amin canım..
ben dün sütü denedim kızımda kayınvalidemin teşviki ile..
şükürler olsun içti güzel güzel ve 5.5 aylık..en azında süt içme alışkanlığıda olur yavrumda..

Hayırlı olsun saruboceqciğim, bebeğinin sevmesi de iyi olmuş. Ben de vermeye karar verdim ama eşim yanımda değil, onun da fikrini almadan vermek istemedim...Bu arada şimdi farkettim, kızınla doğumgünlerimiz aynı, Allah uzun, sağlıklı ömürler versin...:dance:

bende okudum yazılaını açıkçası çokta mantıklı geldi bana drun söldikleri ama inede kendi drumuza danışıp başlıcam bu süt olayına zaten devam sütünüde sevmiyor oğlum

slm benim dr umda süt verilmesinden yana ama yavaş yavaş yani muhallebi yoğurt vs. yaparak başlanabilir diyor. yoksa 1 yaşından sonra alıştırmak zor olur vede bebeklerin alması gereken besin değeri açısından geç kalınmış olur diyor..

verdinmi gülşah bende kararsız kaldım
mamayıda içmiyor iki gündür çok iştahsız bir
bebek 5 aylık 6 kilo sütü denesemmi diye düşünmeye başladım

ben de dr a sordum süt vereyimmi diye o da aynen kansızlık bağırsakta kanamadan söz etti ama şahis fikrimi sorarsan biz hep inek sütüyle büyümüşüz bişey de olmamış tercih tamamen senin demişti.10 aylıkken emzirmeyi bıraktım ara ara hem mama hemde sulandırılmış süt verdim.11 aylıkkende direk süte geçtim allaha şükür bi sorun yaşamadık.şimdi seviyor süt içmeyi bazen içmek istemiyor ama genelde içiyor.
bence 5 ay civarı da süt için erken gibi geliyor bana.ben çorbalarına ekliyordum saedec direk vermedim hiç.

verdinmi gülşah bende kararsız kaldım
mamayıda içmiyor iki gündür çok iştahsız bir
bebek 5 aylık 6 kilo sütü denesemmi diye düşünmeye başladım

canım pınarın bebek sütleri var
pınar ilkadım 6-12 ay için
ondan verebilirsin istersen
muzlu ve vanilyalısı var
muzlusunun tadı çok güzel
neye katsan baya güzel oluyor tadı
ben kahvaltısına katıyorum.
1-2 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip muhallebi yapıyorum.
ve meyve pürelerine katıyorum bazen

merhaba kizlar
sabahtan beri sutlerle lgili yazilari okuyrum
pinarin sutunu bende gormustum markette. Suan yurt disinda oldugun icin burdan
bulabilme sansim yok .
dun bir sutlac yapayim dedim kizima sutun yerine mama sekerin yerine pekmez kattim
sutlactan baska herseye benzedi . esmer seker kullansak sorun olurmu acaba?
burda zaten herseyi bulamiyorum bide boyle sinirlamamlar beni cok yipratiyor
bebe ekmegi falan yok markette buldugum tost ekmegi sadece, ondan versem olur mu acaba? off

kafam karıştı walla
ben sütüm olduğu için hala vermiyorum ama emzirmeyi kesince vereceğim
yine de 1 yaş öncesi en azından sulandırılarak verilebilir
ağır gelmesin bebciklere

Bende emzirmeye devam ettiğim için henüz süt vermedim oğluma..emzirmeyi bırakınca vericem bende füsfüs gibi..arada muhallebi yaparken nestlenin 1-3 yaş için olan çocuk sütünü kullanıyorum..

kızlar isteyenlere link verebilirim özelden..
doktorun tüm yazılarını bir okuyun..adam o kadar mantıklı açıklama yapmışki..
yada ben buraya kopyalayayım dicem ama internet suçuna girer diye yapamıyorum açıkçası..
ben artık eskisi gibi düşünmüyorum bilmiyorum..
yani yoğurdu da yemeli,sütüde içmeliler.6.aya girmek üzereyiz biz.6.aydan sonrada ne yersek yedirmek istiyorum..
kadir beyin bilgisine göre kansızlık yapan ettir diyor süt değildir..ve bana bir sorumda aynen böyle demiş,çocuğunuza 500 cc süt ve et yedirin diye..
o da doktor neticede..
bir san bağırsak kanaması ile ilgili olan yazısını bulup kopyalayayım..

bende sutle buyumusum 3 ay anne sutu almısım sonra memeyı bırakmısım annem ınek sutune baslamıs

abim hep ınek sutu ıcmıs anne sutu 2 ay almıs allaha sukur gayet saglıklı ve akıllıyız

benımde sutum yetmedıgı ıcın oğluma mama takvıyesı yapıyorum keçi sütünü duydum 4.aya kadar mama yerıne kecı sutu verıp daha sonra ınek sutune gecıcem/B]

-hocam merhabalar
market reyonlarında gezerken pastörize keçi sütüne rastladım? oğlum 1 yaşında,inek sütünün yanı sıra keçi sütüde içirebilir miyim? anne sütüne yakın olduğunu duymuştum?

K.T:Keçi sütü ilk tercihimiz değil. ınek sütü allerjisi olanlara veriyoruz. ınek sütüne oranla, daha az demir, Dvitamini, B12 vitamini ve folik asit ihtiva eder.Devamlı keçi sütü ile beslenen bebeklerde "Megaloblastik anemi " oluşabilir.

-oğlum inek sütünü günde 500 ml bayıla bayıla içiyor zaten,fazlasını versem itiraz etmicek,arada keçi sütüde vermemin bir zararı olmaz o zaman değil mi hocam?
teşekkürler yanıtınız için

K.T:Yoooo, niye olsunda, inek sütüne bir üstünlüğü yok... Zannedersem fiyatı da biraz fazla..

AOA dan Alıntıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…