Çocuk Hastalıkları Bebeklere inek sütü..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
K.T:keçi sütü, inek sütünden üstün değildir. Folik asit yönünden zayıftır. ınek sütü allerjisi olanlara veriyoruz. Öncelikli tercihimiz değil.

AOA dan Alıntıdır

-dr.bey.... dr.um bana et yemelerinin yanında yoğurt verme etin değerini düşürmesin dedi......yoksa böyle bişeydemi yok.............

K.T:Palavranın papavrası... Hatta komik.. Yoğurttaki kalsiyum ve etteki demir, organik formlar yani proteine bağlanmış şekilleri olduğu için birbirleri ile etkileşmezler. Etkileşim, "elementer" form yani proteine bağlı olmayan, inorganik formlar arasında olur. Biraz "Organik kimya" bilgi olsa idi böyle garip laflar söylemezdi.. Maalesef, şimdiki lise eğitiminin sonucu böyle doktorlar çıkabiliyor...

AOA dan alıntıdır

K.T:Sakın ha anne sütünü kesme...ıstersen sağabilirsin... Keçi sütüne verdiğin paraya yazık, değmez. Çok matah bir şey değil. ınek sütü proteinini hazmedemiyenlere veriyoruz... Beslenme için saat bekleme, açıkınca, isteyince besle.

AOA dan alıntıdır

K.T:Sakın ha anne sütünü kesme...İstersen sağabilirsin... Keçi sütüne verdiğin paraya yazık, değmez. Çok matah bir şey değil. İnek sütü proteinini hazmedemiyenlere veriyoruz... Beslenme için saat bekleme, açıkınca, isteyince besle.

AOA dan alıntıdır

anne sutunu kesmıyorum onu zaten ıcıyor ama yetmıyor malesef bu yuzden doktorumuz mama takvıyesı verdı hem emecek hem mama yıyecek bende mama yerıne keı sutu vermeyı dusunuyorum

-benimde bebeklerimde 8 aylıklar..Son kontrolümüze gittiğimizde doktorumuz inek sütünün bu dönemde verilmesi, bağırsaklarda küçük kanamalar yapacağını söyledi.Kafam karıştı ne yapsak..

K.T:Yalancı veya bilgisiz.. ınek sütü, ilk "4 ay içinde" ve "çiğ" olarak verildiğinde "mikroskopik kanamalar yapabilir. Oda herkezde değil. 4. aydan sonra , veya ısıtılmış sütte bu özellik yoktur. ıspatı: Nelson.Textbook of Pediatrics. Sayfa 1470. Merak ederse,vede ıngilizce biliyorsa, açar okur. Süte istediğinizi ilave edebilirsiniz..

AOA dan alıntıdır.

ama benım oğlum henuz 3 haftalık inek sutu ıcın erken degılmı oysa keçi sutu yenı dogan bebeklere verılıyormus...

anne sutunu kesmıyorum onu zaten ıcıyor ama yetmıyor malesef bu yuzden doktorumuz mama takvıyesı verdı hem emecek hem mama yıyecek bende mama yerıne keı sutu vermeyı dusunuyorum

canım benim yazdıklarım tamamen kadir tuğcunun yorumları benim yazdığımı düşünme ha alıntı diye ekledim ya.
4.aydan sonra dene sen bence inek sütünü..
genede bu dr a bi sor istersen

herkes fikirlerinde özgürdür, isteyen inek sütü verir bebeğine, isteyen keçi sütü vreir, isteyen mama verir isteyende hiçbişey vermez, şahsım adına ben mama vermeyi tercih ediyorum, dünyadaki sağlık otoritelerinin büyük çounluğu 1 yaşından önce inek sütünü tavsiye etmezken sadece dr kadir tuğcu bunlar mama markalarının uydurmasıdır deyince pek de ciddi gelmiyor insana, çok bilgili bir dr olabilir, nasıl ki bazı arkadaşlar bir zamanlar yumurtanın kolestrol yaptığını iddia eden dnya sağlık örgütünün şu anda bunu yalanladığını söylediği gibi belki dr kadir tuğcu da şu anda savunduğu inek sütü kansızlık vs yapmaz görüşünü belki yakında terkedecek, dediğim gibi isteyen istediğini verir çocuğuna, ben mama vermeyi tercih ediyorum, mamanın sütten daha temiz olduğunu düşünüyorum, öyle ki pastorize sütlerde koruyucu madde var, açık sütlerde adam o sütü nasıl sağdı, eliyemi sağdı, elinde yara varmıydı, elini yıkadımı, ineğin memesi temizmiydi, sağdığı kap temizmiydi, vs vs vs, ikisini de aynı kefeye koysak dahi mama inek sütüne göre daha masum kalıyor, üstelik içindeki protein vs oranı da inek sütüyle karşılanamayacak şekilde düzenlendiği için bebeklerin gerekli vitaminleri vs bu şekide aldığını düşünüyorum,

herkes fikirlerinde özgürdür, isteyen inek sütü verir bebeğine, isteyen keçi sütü vreir, isteyen mama verir isteyende hiçbişey vermez, şahsım adına ben mama vermeyi tercih ediyorum, dünyadaki sağlık otoritelerinin büyük çounluğu 1 yaşından önce inek sütünü tavsiye etmezken sadece dr kadir tuğcu bunlar mama markalarının uydurmasıdır deyince pek de ciddi gelmiyor insana, çok bilgili bir dr olabilir, nasıl ki bazı arkadaşlar bir zamanlar yumurtanın kolestrol yaptığını iddia eden dnya sağlık örgütünün şu anda bunu yalanladığını söylediği gibi belki dr kadir tuğcu da şu anda savunduğu inek sütü kansızlık vs yapmaz görüşünü belki yakında terkedecek, dediğim gibi isteyen istediğini verir çocuğuna, ben mama vermeyi tercih ediyorum, mamanın sütten daha temiz olduğunu düşünüyorum, öyle ki pastorize sütlerde koruyucu madde var, açık sütlerde adam o sütü nasıl sağdı, eliyemi sağdı, elinde yara varmıydı, elini yıkadımı, ineğin memesi temizmiydi, sağdığı kap temizmiydi, vs vs vs, ikisini de aynı kefeye koysak dahi mama inek sütüne göre daha masum kalıyor, üstelik içindeki protein vs oranı da inek sütüyle karşılanamayacak şekilde düzenlendiği için bebeklerin gerekli vitaminleri vs bu şekide aldığını düşünüyorum,

pastoriza sütlerde katkı maddesi olduğunu ispat edebilirmisiniz bize?

kızlar isteyenlere link verebilirim özelden..
doktorun tüm yazılarını bir okuyun..adam o kadar mantıklı açıklama yapmışki..
yada ben buraya kopyalayayım dicem ama internet suçuna girer diye yapamıyorum açıkçası..
ben artık eskisi gibi düşünmüyorum bilmiyorum..
yani yoğurdu da yemeli,sütüde içmeliler.6.aya girmek üzereyiz biz.6.aydan sonrada ne yersek yedirmek istiyorum..
kadir beyin bilgisine göre kansızlık yapan ettir diyor süt değildir..ve bana bir sorumda aynen böyle demiş,çocuğunuza 500 cc süt ve et yedirin diye..
o da doktor neticede..
bir san bağırsak kanaması ile ilgili olan yazısını bulup kopyalayayım..

canım kansızlık yapan ettir derken
yanlış anlaşılmasın düzenli et yememek kansızlık yapıyor

bağırsak kanaması ile ilgilide şunu söylüyor
çiğ süt verilirse bağırsak kanaması yapar
hatta o bile her bebekte kanama yapmaz diyor
diyor derken
aslında bunları kaynak göstererek yazmış nelson pediatri isimli bir kitaptan

inek sütü vitamin yönünden yetersiz deniliyor ama
inek sütü vitamin ihtiyacının tümünü niye karşılasınki
mesela benim bebeğim inek sütü alıyor ama
yoğurt peynir balık et yumurta ceviz pekmez meyve vs. de yiyor
ayrıca d vitamini içeren şurup alıyor
bunlardanda günlük ihtiyacını fazlasıyla karşılıyordur diye düşünüyorum

Tabii ki isteyen istediğini verir bebeğine, ama bence burada konuşulan alternatifler de yabana atılacak gibi değil. ınek sütünü ben şahsım adına zaten açık süt olarak verme taraftarı değilim, bugüne kadar kendim için kullanmayı hiç tercih etmediğim açık sütü bebeğime de içirmem. Kaynatılmadan verildiğinde bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor, kaynatıldığında da besin değerleri yok oluyor. Pastörize sütler bizim evde yapamayacağımız özel bir teknikle işlendiği için pastörize süt benim mutlak tercihim. Koruyucu madde konusuna gelince; o kadar çok besin için artık içinde şu var bu var, yok kanserojen yok kimyasal deniliyor ki, etrafta yiyecek bir şey kalmadı, ben de bıktım bütün bunlardan açıkçası. Kanserin ana nedenini henüz tıp dünyası keşfedememiş, neyin kanser yaptığını nasıl biliyorlar o da ayrı bir tartışma konusu...Evet, senelerce yumurta kötülendi ne oldu?? Şimdi yiyebilirsiniz diyorlar, bence yumurta önemli bir besin maddesi, yıllarca insanlar korktukları için ya hiç tüketmediler, ya da az tükettiler. Şimdi aklandı, millet onca sene yemediğiyle kaldı işte...

Ben bu doktorun hem burada arkadaşlarımızın ilettiği yazıları, hem de netteki diğer yazılarını okudum. Bence de tamamen ezberci tıptan uzak, doğru noktalara parmak basan bir bakış açısı var. En önemlisi bilgili. Maalesef bilgisi noksan olan doktorların ezbere kitaptan okuyup, senelerce aldıkları tıp eğitimini hiçe sayarak hastaları tedavi etme yönteminden dolayı bu ülkede bu kadar aykırı ve ayrı görüş var sağlık konusunda. Deyim yerindeyse her kafadan bir ses çıkıyor. Bu doktorun anlattıkları ise herkesin anlayabileceği gibi, örnekleri öylesine güzel seçmiş ki, neyin ne olduğunu gayet güzel anlıyorsunuz. Tek doktor olarak belki koca bir çoğunluktan farklı düşünüyor, ama birilerinin de belki artık "kral çıplak" demesi gerekiyor...

UHT süt 135-150 derece sıcaklıkta 2-4 saniye ısıtılır. Pastörize süt ise 72-75 derecede 15-20 saniye tutulur.
bu denli ısıya hangi mikrop yada bakteri yaşıyor olabilir?

benim kızım neticede benim etim benim kanım..ne kadar yararının olduğunun en büyük göstergeside benim..inek sütüyle büyümüş bir nesil olarak ben bunu savunuyorum,sizde gerçek süt değil süt tozu yani mamayı savunuyor olabilirsiniz..
amaç zaten eğriyi doğruyu paylaşmak,birbirimizie kabul ettirmek değil..

Tabii ki isteyen istediğini verir bebeğine, ama bence burada konuşulan alternatifler de yabana atılacak gibi değil. İnek sütünü ben şahsım adına zaten açık süt olarak verme taraftarı değilim, bugüne kadar kendim için kullanmayı hiç tercih etmediğim açık sütü bebeğime de içirmem. Kaynatılmadan verildiğinde bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor, kaynatıldığında da besin değerleri yok oluyor. Pastörize sütler bizim evde yapamayacağımız özel bir teknikle işlendiği için pastörize süt benim mutlak tercihim. Koruyucu madde konusuna gelince; o kadar çok besin için artık içinde şu var bu var, yok kanserojen yok kimyasal deniliyor ki, etrafta yiyecek bir şey kalmadı, ben de bıktım bütün bunlardan açıkçası. Kanserin ana nedenini henüz tıp dünyası keşfedememiş, neyin kanser yaptığını nasıl biliyorlar o da ayrı bir tartışma konusu...Evet, senelerce yumurta kötülendi ne oldu?? Şimdi yiyebilirsiniz diyorlar, bence yumurta önemli bir besin maddesi, yıllarca insanlar korktukları için ya hiç tüketmediler, ya da az tükettiler. Şimdi aklandı, millet onca sene yemediğiyle kaldı işte...

Ben bu doktorun hem burada arkadaşlarımızın ilettiği yazıları, hem de netteki diğer yazılarını okudum. Bence de tamamen ezberci tıptan uzak, doğru noktalara parmak basan bir bakış açısı var. En önemlisi bilgili. Maalesef bilgisi noksan olan doktorların ezbere kitaptan okuyup, senelerce aldıkları tıp eğitimini hiçe sayarak hastaları tedavi etme yönteminden dolayı bu ülkede bu kadar aykırı ve ayrı görüş var sağlık konusunda. Deyim yerindeyse her kafadan bir ses çıkıyor. Bu doktorun anlattıkları ise herkesin anlayabileceği gibi, örnekleri öylesine güzel seçmiş ki, neyin ne olduğunu gayet güzel anlıyorsunuz. Tek doktor olarak belki koca bir çoğunluktan farklı düşünüyor, ama birilerinin de belki artık "kral çıplak" demesi gerekiyor...

işte asıl ayrım sanırım ineğin memesinden,sağım işlemi sırasındaki hijyenden dolayı açık süt mü yoksa uht süt mü olmalıda saklı..
ben de bunu peşindeyim..
yani kızıma vermem gereken süt açık sütmü yoksa uht süt mü olmalı?
bunu araştırıyorum..

sayın saruboceq size kim düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıyor? beni kastediyorsanız eğer yazımın neresinde size düşüncemi kabul ettirmeye çalışmışım gösterebilirmisiniz ? ben annemi 2 yaşına kadar emmişim, benim küçüğüm 2 kardeşim var ve onlar 4-5 aylıkken annemi emmeyi bırakmışlar, mutlaka annem de süt verdi kardeşlerime, onlarla ne zeka ne sağlık açısından hiç bir farkımız yok, her üçümüz de sağlıklı ve zeki insanlarız, teknolojinin hat safhada olduğu günümüz dünyasında hergün birşey icat edilirken hergün yeni yeni araştırmalar buluşlar yapılırken mama konusundaki olumsuz düşüncelerin nedenini anlayamıyorum, tekrar yineliyorum herkes bebeğine istediğini verir, kimse sen niye inek sütü verdin yada niye mama veriyorsun deme lüksüne sahip değil, mama da sütten hazırlanıyor, uzaylılar gelip içine sihirli tozlar atmıyor mutlaka, yani sizin bebeğinize verdiğiniz yada vermeyi düşündüğünüz şu bizim bildiğimiz sütten hazırlanıyor, ancak aralarında bir fark var, inek sütündeki protein, vitamin gibi bir çok madde bebeğin gelişimi için yetersiz kalıyor, ancak mama işlendiği için yani sütte bulunan ve bebek için gerekli maddeler bebeğin ihtiyacına göre eklenip. yağ gibi bebeğin sindirimini zorlayacak bazı maddeler de çıkartıldığı için bana göre mama süte oranla üstün. ben sizin tabirinizle o süt tozunu kullanmaya devam edeceğim, siz de sütünüzü kullanmaya devam edersiniz, sonuçta her ikisi de insan gıdası, ikisi de öldürmeyecek, herkes de fikrinde özgürdür, canı neyi kullanmak istiyorsa onu kullanır

işte asıl ayrım sanırım ineğin memesinden,sağım işlemi sırasındaki hijyenden dolayı açık süt mü yoksa uht süt mü olmalıda saklı..
ben de bunu peşindeyim..
yani kızıma vermem gereken süt açık sütmü yoksa uht süt mü olmalı?
bunu araştırıyorum..

Açık süt almayı düşünürsen iyi bildiğin bir yer olmalı. Eskisi gibi değil hiç bir şey, neler neler katıyorlar açık süte de yoğunluğunu artırmak için, nişasta vb., hatta salyangozu ezip kattıklarını bile duymuştum da kulaklarıma inanamamıştım. Tabii su katan da var. O yüzden ben yine pastörizeden şaşmam. a.s

aynen biberoncum..bende bunları duydum..
ama bizim yaşadığımız yerde belli köylü kadınlar var bunu yapamayacak kadar saflar..
yinede uht sütü tercih edeceğim gibi gözüküyor

bende kahvaltısını sütle hazırlamayı düşünüyorum
mamadan daha lezzetli olur heralde ama tabi mamayıda içicek
direk vermem belki ama muhallebi sütlaç gibi şeyleri sütle hazırlayıp
yedirmeyi düşünüyorum devam sütlerinin 6. aydan itibaren olduğunu
bilmiyordum onu denicem özelikle

Back
X