Çocuk Hastalıkları Bebeklere inek sütü..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
rant yalnızca ticarette olmuyor dünya üzerinde süregelen bir rant'ın içindeyiz.....danışıklı bir dövüş bu.....yalnızca araştırmacı doktorların bu fikirleri desteklediğini düşünüyorum kendimce.....diğerleri var olan düşünceleri desteklemenin doktorluk kariyerlerinde marjinal fikirleri istemediğinin açık göstergesi......niye araştırsın ki.....çark devam etmeli.....umarım herkes için en iyisi olur...

canım benim seninkide ön yargı değilmi
hem bunu söyleyen tek doktor yok
bir çok doktor var
hee tabi bunlar muayenehanelerinde inek sütü broşürü dağıtmıyorlar.

neyse canım benim mama inek sütü sağlıklı sıhatli büyüsünlerde çocuklarımız
zaten ben hep şunu söylerim alternatifsiz tek besin anne sevgisidir

Ben de bebeğime inek sütü vermeye başladım. Ama şimdilik sadece 6 ay sonrası sütüyle denemeye başladım. Sanırım 2 markada var. Doktorumuzla randevumuz ay başındaydı, kendisine süt konusundaki görüşünü sordum, vermiyoruz 1 yaşına kadar dedi. Peki bu 6 ay sütleri için ne düşünüyorsunuz diye sordum, bir farkı yok o da süt, neyini değiştirebilirler ki dedi. Sonra nasıl yoğurt yapabileceğimi sordum, süt ekleyerek yap dedi... Peki muhallebi dedim, yok ona süt koyma dedi...Şimdi benim mantığıma o kadar ters ki, muhallebide kaynayan süte hayır ama bir şekilde başkalaşım geçirdiğini düşündüğü yoğurdun içindeki süte evet...

Herkes elbette ki bebeği için en doğrusunu yapar, süt veren de haklıdır bence vermeyen de...Ama benim için önemli olan şu, bir şeye hayır deniyorsa nedenini niçinini iyice bilmek isterim. Süt kansızlık yapıyor tamam ama neden, ispatı nasıl? Bilimsel verilere dayanmak bu yüzden önemli, bu yüzden araştırmacı ve bilgili doktorlar çok önemli. Dünyanın tamamı 1 yaşından önce süte karşı demek beni tatmin etmiyor ne yazık ki...Ve yine ne yazık ki sağlık örgütünün yanıldığı tek nokta yumurta da değil, aynı şekilde balıkta da yanıldılar ve kolesterol konusunda da yanılgıdalar, bununla ilgili hem ülkemizde hem de yurt dışında araştırma yapan ve kitaplar yayınlayan bir sürü sağlıkçı ve biyolog var.

Ben de mamaya kesinlikle karşı değilim, hatta halen kullanıyorum ve kullanacağım da, benim düşüncem gulshenidil arkadaşımın dediği gibi rant olayına kurban edilmeden, hele de sağlık gibi bir konuda paranın sonuncu planda olduğu bir dünyada yaşamak...

kuzenimde kansızlık çıktığı için doktorlar süt içmesini yasakladılar. süt bebeklerde kansızlığa neden oluyor. ( şunu da belirteyim doktor inek sütünü vermeyin diyince ek mama da önermedi. bu yüzden ticari bir kaygı nedeni ile inek sütünü kestiğini düşünmüyorum)

anne sütü inek sütünden 8 kat daha faydalı bir besindir. bana göre de bebekler inek sütü ile değil , anne sütüne yakın derecede besleyici mamalarla beslenmedir.

Son düzenleme:
hangi mama anne sütüne yakın nerden bilebiliriz herkes aptamil diyor
ne kadar doğru hangisi gerçek inek sütü zararlı mamalar değil mi
kim yüzde yüz gerçeği biliyorki

kuzenimde kansızlık çıktığı için doktorlar süt içmesini yasakladılar. süt bebeklerde kansızlığa neden oluyor. ( şunu da belirteyim doktor inek sütünü vermeyin diyince ek mama da önermedi. bu yüzden ticari bir kaygı nedeni ile inek sütünü kestiğini düşünmüyorum)

anne sütü inek sütünden 8 kat daha faydalı bir besindir. bana göre de bebekler inek sütü ile değil , anne sütüne yakın derecede besleyici mamalarla beslenmedir.

peki canım hiç içmeyecekmi kuzenin mama veya inek sütü
bugün zararlıysa yarında zararlı olur

doktordan daha iyi bilecek değilim tabi haddim değil ama
alerjisi yoksa büyüme çağındaki çocuğu sütten yada mamadan mahrum etmek yanlış bence
onun yerine kırmızı et yedirmeli hergün
yada ilacı filan da var.

biz 6. aydan beri kullanıyoruz
kansızlık sorunumuz olmadı
demir damlasıda vermiyorum
hergün kırmızı et (kıyma) tüketiyor
gelişimi nasıl dersen suan11.5 aylık 10.5 aylıkken gitmiştik doktora
boy 76, kilo11.300 du
presentil hesaplamalarında gelişimi hep %90-100 arası çıkıyor:nazar:
gelişimini çok beğeniyor doktorumuz saolsun sütede hiç yasak demedi
günlük 500ml aşmayacak kadar verebilirsin dedi

hani bebeklere demir damlalarını dayıyorlar 4.aydan sonra ama yinede kansızlık çıkınca süte bahane buluyorlar....desene kardeşim bu çocuk et yiyor mu diye.....vah zavallı doktorlarımız hala sütün içinden çıkamadılar

süte hayır diyenlerden değilim ama direk sütte vermiyorum bebeğime ama zaten yoğurdunu yiyor sütten yapılıyor peynir yiyecek sütten herşeyi geçtim çok savunduğunuz mamalar bile sütten arkadaşlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bebeğimize bir nevi süt tozu içiriyoruz
ilk 4 ay bebeğe verilen ÇıĞ inek sütü bağırsak kanamalarına sebeb olur
deren arkadaşımız sütün kendine bile ağır geldiğini söylemiş peki canım hiç mama içtinmi o nasıl gelecek
ya 3 yaşına kadar içilmeyen inek sütü 3 yaşından sonra neden içiliyor çünkü mama firmaları sadece 3 yaşına kadar mama üretiyorlar bu sınır yükselsin görün bakın süt içme sınırıda yükselecek buda gülşen arkadaşımızın dediği rant olayına tekabül ediyor bende mecburen mama veriyorum bebeğime anne sütü + mama ama yavaş yavaş inek sütüne geçmek istiyorum
bide deren arkadaşımız demiş ya annemler beni ve ablamıda sma mamayla beslemişler 1 yaşına kadar inek sütü vermemişler diye o zamanda mama vardı diye ya durumu olmayanlar hala mama almaya durumu olmayan onca insan var 3-5 günde 20 tlyi veremeyen onca insan bebeğini inek sütüyle besliyor

ben bugün kızımın ilk kahvaltısını sütle hazırladım ama yemedi:((
mamayla yapınca yedi biraz tadı farklı geldi sanırım sütü direk vermedim
ama bebe bisküvisiyle karıştırıp verdim onuda yemedi muhallebisini sütle pişirdim
çokta güzel oldu ama sade yemediği için içine cicibebe koydum buseferde çok tatlı oldu
yani sütü kullanıcağım her yol seçtim ama olmadı şimdilik pınarın devam sütlerinden vericem
ama normal sütüde 8 aylık olunca direk ılıtıp vermeyi düşünüyorum

ve boddimede katılıyorum gerçekten durumu olmayan onca insan tanıyorum bebekleri sütle besleniyor
hatta arkadaşım bile var kızına ben bakmıştım bir süre bir yaşında değildi süt alıyordu ben ılıtıp biberonla veriyordum sonuç şu anda 3 yaşında filandır kansızlık sorunu oldumu bilemem ama gayet sağlıklı gözüküyor açıkçası benim sorunum süt değil hiç çekinmedende veririm ama benim kızım anne sütü almıyor bağışıklık sistemi içinde mama içmesi gerekiyor diye düşünüyorum oyüzden bir yaşına kadarda mama vericem sütle beraber

peki canım hiç içmeyecekmi kuzenin mama veya inek sütü
bugün zararlıysa yarında zararlı olur

doktordan daha iyi bilecek değilim tabi haddim değil ama
alerjisi yoksa büyüme çağındaki çocuğu sütten yada mamadan mahrum etmek yanlış bence
onun yerine kırmızı et yedirmeli hergün
yada ilacı filan da var.

biz 6. aydan beri kullanıyoruz
kansızlık sorunumuz olmadı
demir damlasıda vermiyorum
hergün kırmızı et (kıyma) tüketiyor
gelişimi nasıl dersen suan11.5 aylık 10.5 aylıkken gitmiştik doktora
boy 76, kilo11.300 du
presentil hesaplamalarında gelişimi hep %90-100 arası çıkıyor:nazar:
gelişimini çok beğeniyor doktorumuz saolsun sütede hiç yasak demedi
günlük 500ml aşmayacak kadar verebilirsin dedi

yok canım hiç içmez olur mu 1 seneye yakın süt içmedi. süt yerine kuru üzümle yapılan komposto içti kan değerleri artsın diye. şimdi tabiki süt içiyor. süt içmediği dönemde kan değerleri normale dönmüştü.

yok canım hiç içmez olur mu 1 seneye yakın süt içmedi. süt yerine kuru üzümle yapılan komposto içti kan değerleri artsın diye. şimdi tabiki süt içiyor. süt içmediği dönemde kan değerleri normale dönmüştü.

canım bu komposto nasıl hazırlanıyor bana tarif verebilirmisin hangi üzüm il siyah üzüm mü tatlandırıcı olarak şeker mi kullandınız yararlı bişeyse ek olarak bende vermeyi düşünürüm

17 aylık oğlum var..Halen sık olmasada emziriyorum..
bir yaşından sonra inek sütüne geçtim..ama sütü pek sevmiyor
ben ısrarla her akşam biberonunu hazırlarım..

süte hayır diyenlerden değilim ama direk sütte vermiyorum bebeğime ama zaten yoğurdunu yiyor sütten yapılıyor peynir yiyecek sütten herşeyi geçtim çok savunduğunuz mamalar bile sütten arkadaşlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bebeğimize bir nevi süt tozu içiriyoruz
ilk 4 ay bebeğe verilen ÇİĞ inek sütü bağırsak kanamalarına sebeb olur
deren arkadaşımız sütün kendine bile ağır geldiğini söylemiş peki canım hiç mama içtinmi o nasıl gelecek
ya 3 yaşına kadar içilmeyen inek sütü 3 yaşından sonra neden içiliyor çünkü mama firmaları sadece 3 yaşına kadar mama üretiyorlar bu sınır yükselsin görün bakın süt içme sınırıda yükselecek buda gülşen arkadaşımızın dediği rant olayına tekabül ediyor bende mecburen mama veriyorum bebeğime anne sütü + mama ama yavaş yavaş inek sütüne geçmek istiyorum
bide deren arkadaşımız demiş ya annemler beni ve ablamıda sma mamayla beslemişler 1 yaşına kadar inek sütü vermemişler diye o zamanda mama vardı diye ya durumu olmayanlar hala mama almaya durumu olmayan onca insan var 3-5 günde 20 tlyi veremeyen onca insan bebeğini inek sütüyle besliyor
tatlım yoğrt ve peynir mayalanıp veriliyor ben yaşına kadar babymix ve kendi mayaladığım yoğrttan verdim..
3yaşına kadar neden verilmiyor çünkü artık bebek gelişiminin bi çoğunu tamamlamış oluyo
bebek gelişiminde en önemli dönem 6ay ve 3 yaş arası dönemdir..
durumu olmamak çook farklı
ben sadece paylaşmak istedim fikirlerimi..
burada durumu olmayan insan varsa bu sebeple çocuğuna mama alamıyosa kusura bakmasın netini kapatsın ona vereceği parayla mama alsın en basiti..
vede ben bu çocuğu doğuruyosam yükünü sırtıma almayı göze almışımdır bakabileceğim çocuğu yaparım durumum kötü isede 1 çocuk yapar çekilirim..
tabikide en zor durumlarda verilebilir süt sonuçta zehir deil.. ama daha faydalısı varsa bence o kullanılmalı
bu kadar büyütmeyin bence

canım maddi durumu sebebiyle inek sütü verenlerin
bırak interneti olmayı süt yasağından bile haberi yok
niye dersen öyle bizler gibi heray doktora filan gidemiyorlar
sağlık ocaklarlarıda kalabalıktan vur aşıyı hadi yallah
nerden biliyorsun dersen benim oturduğum muhitin geneli dar geçimli aileler
sağlık ocağında aşıda konuşuyoruzda ooooo inanmazsın yumurtayı çiğ veren bile var

diğer taraftan bizi kastediyorsan allaha şükür maddi durumumuz idare eder
mama alabilirim ama ben kendi düşüncemde sütün daha yararlı olduğunu düşünüyorum.
çok şükür yararınıda kendi adıma gördüm. zararını ise hiç görmedim.

doğrudur tabikide çok fakir bilinçsiz aileler var Allah yardımcıları olsun..
senin düşüncen cnm sana mantıklı gelen hangisi ise onu uygula tabiki bebeğine..

bak size söliyim yakında büyük inek katliamı olucak.....orman yangınlarını çıkaran arazi mafyaları gibi ineklere komplo olucak yakın zamandalülülülülülü

bir dahada bunları savunmayın diye ineklerin bedenlerine kendi isimlerini kazıcaklar....a harfi b harfi s harfi ü harfi gibi......ben çocukken süt içmemişim sanırım bendeki bu vahşet demür eksikliğinden:icecream:

canım bu komposto nasıl hazırlanıyor bana tarif verebilirmisin hangi üzüm il siyah üzüm mü tatlandırıcı olarak şeker mi kullandınız yararlı bişeyse ek olarak bende vermeyi düşünürüm

canım annem pişiriyordu tam tarifini bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla kuru üzümleri şekersiz kaynatıyordu. sanırım iyi siyah üzümlerden yapıyordu.daha sonra da tel süzgeçte üzümleri iyice ezip çekirdeklerinden çıkarıyordu.sonra da içeceği kadarını ısıtıp sabahları ve geceleri veriyorduk. eğer bebeğiniz şekersiz içmezse siz biraz şekerde katabilirsiniz.

biz üzümün çok faydasını gördük. kan değerlerini yükseltmişti.

Back
X