Bebek Beslenmesi bebeklere yasak olan yiyecekler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
arkadaşlar dün 5. ay kontrolümüz vardı. meyve ve sebze püresine başlıyoruz. bana vermemem gerekenlerin bi listesini saydı ama yarısını unuttum :77: aklımdakiler şunlar:

domates
çilek
bakla
bal
şeker - tuz
soğan - sarımsak

başka neler var bildiğiniz? yardım lütfen..

Son düzenleme:
aa evet patlıcan da vardı saol :)

doktorumuzun bize verdiği liste... 1 YAŞINA KADAR YASAK BESİNLER: ineksütü,bal, yumurtanın beyazı,tuz, baharat, kara lahana, patlıcan, bakla, karaciğer dışındaki sakatatlar, hazır meyve suları, konserve yiyecekler, puding, sosis, salam, çay, kahve, çikolata, şeker, çilek.... bebeğinizle size mutluluklar.........

yazmayı unuttum...ıspanak ve brokoliden hazırladığımız püreler ertesi güne kalırsada verilmesi yasak...........

bizim listede arı mama yasak. arı mama ile hazırlanan muallebi yasak...

:21:birde kivi

gecen cumaprofa gittik oğlum bu arada 10. aydan gun aldı. yumurtabeyazı kivi ve süt verebileceğimi söyledi cok sasırdım özellikle süte. piyasadaki mamalar satılsın diye söylenmiş safsata dedi:44:

İnek sütü alerji riskinden ve yeterli demiri içermediğinden başlarda verilmiyor. Ama alerji durumu 100 çocuktan 2 sinde çıkıyor gibi ve zaten anne sütü alırkende ortaya çıkabiliyor annenin inek sütü alımından kaynaklı. Demir eksikliğinide zaten 6. aydan sonra ferro sanol vererek takviye ettikleri için illaki 1 yaşına kadar vermemeğe gerek yok.
5. ay için aklımda kalanlar karnabahar-brokoli tarzı gaz yapıcı gıdaların başlarda verilmemesi asitli meyvelere hemen geçilmemesi mevsimsiz hiç birşey kullanılmaması domates-kivi-anans gibi alerjiye yatkın şeylerin verilmemesi. Yeşil yapraklı sebzelerin yapıldığı gün tüketilmesi yapılan sebze pürelerinin ben mari usulu ısıtılması gibi şeyler kahvaltıya geçince yumurtanın sadece sarısı kullanılıyor ve 7-10 dakika kaynatarak pişirmek geekiyor. Bal 1 yaş öncesi kesinlikle yasak. Meyvelerini hazırlarken metal aletler kullanılmamalı (vitaminlerin ölmesine neden oluyor) cam rendeden geçirip plastik kaşıkla yedirmek lazım gibi genel şeyleri tekrarlamış oldum bende :)

7.5 aylik bebegim var yumurta beyazi bal haric herseyi tattiriyorum sevdigi seyleri yediriyorum herseyin tadini alsin bebegim zaten cok istahli degil birde oyasak bu yasak diye kisitliyamam 4yasinda bir kizim daha var belkide ondan tecrubem oldugu icin daha esnek davraniyorum bu arada yeni uyeyim hepinize selamlar

Bir yaşından sonra herşey serbest diye biliyorum,farklı bir görüşü olan varmı bu konuda?

Back
X