Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ecrin maaşallah ayakkabısını nasıl giyiyo yaa.. merve çıkarıyo ama giyemiyo.. pantolonunu da giyemez.. maaşallah... :nazar:

mayacım erkek çocuğu tabii .. han haaannn dütt düüüüüüttttt :roflol:

dün babası duruya oyuncak çelik tencere takımı almış.o kadar güzelki benimde oynayasım geldi gerçeğiyle birebir tabi minyatürü süzgeci bile var bayıldı tabi duru hemen su istedi yemek pişirdi bize pişş pişş diye :)) en azından bi süreliğine benim tencerelerime dokunmaz diye ümit ediyorum :)

Son düzenleme:
dün babası duruya oyuncak çelik tencere takımı almış.o kadar güzelki benimde oynayasım geldi gerçeğiyle birebir tabi minyatürü süzgeci bile var bayıldı tabi duru hemen su istedi yemek pişirdi bize pişş pişş diye :)) en azından bi süreliğine benim tencerelerime dokunmaz diye ümit ediyorum :)

güle güle oynasın durucuk. hele bide mutfak setleri varki tezgahlı felan. herşeyi var. bu zamanda çocuk olmak varmış.

mervenin de var benzer bir takımı ilk başlarda çok oynardı şimdi eskisi kadar oynamıyo.. merve çok oyuncakçı değil.. arkadaş arıyor.. benimle oynamak istiyor.. bu da çok sıkıcı benim için tek başına oynamaya alışsın istiyorum ..

güle güle kullansın oynasın durucuk bıktığında bıze gönderebılırsınız erende çaydanlık ve tencere hastasıı delırtıyor benııı delikafaduldendelikafadulden

duru güle güle kullansın o gün beraber bakmıştık ama çelik daha ikna edici tabi :) belki oyalanır.
off melis de dün mutfak dolaplarını yine boşattı 2 cezvemiz kayıptı taa çamaşırlığa saklamış. Herşey bir yerde bir de bizim mutfağın kapısı yok sürekli orada.

durunun babannesi ve dedesi geldi dün,haliyle oda çok mutlu oldu evde kalabalık olunca.kayınvalidem sağolsun oturup saatlerce oynar duruyla evcilik oynarlar,kağıt kalemle şekiller çizerler,hoplatmaca oynarlar,şimdide alt kata indiler :) dedesi gündüz gezdirdi yani yoğun bi ilgi alaka içerisinde umarım şımarmaz.artık beni hiç aramıyor evde babaannesinede anne diyo ayrıca,biraz bozulmuyor değilim ama nasılsa gidecekler varsın desin :))
tencerelerimizde yemek yapmaya devam,tarifini vereyim malzemelerimiz fındık,üzüm,ceviz ve su hepsini karıştır sonra taneleri ye afiyet olsun :) benim daha önce resim defterine yaptığım şekiller vardı telefon,şapka,ayakkabı,v.s.onları çalışıyolar babaanneyle tek tek hepsini söylüyo kendi ve soruncada gösteriyor.babaanne çok faydalı olacak bize o yönden çok seviniyorum.bizde durumlar böyle.

durunun babannesi ve dedesi geldi dün,haliyle oda çok mutlu oldu evde kalabalık olunca.kayınvalidem sağolsun oturup saatlerce oynar duruyla evcilik oynarlar,kağıt kalemle şekiller çizerler,hoplatmaca oynarlar,şimdide alt kata indiler :) dedesi gündüz gezdirdi yani yoğun bi ilgi alaka içerisinde umarım şımarmaz.artık beni hiç aramıyor evde babaannesinede anne diyo ayrıca,biraz bozulmuyor değilim ama nasılsa gidecekler varsın desin :))
tencerelerimizde yemek yapmaya devam,tarifini vereyim malzemelerimiz fındık,üzüm,ceviz ve su hepsini karıştır sonra taneleri ye afiyet olsun :) benim daha önce resim defterine yaptığım şekiller vardı telefon,şapka,ayakkabı,v.s.onları çalışıyolar babaanneyle tek tek hepsini söylüyo kendi ve soruncada gösteriyor.babaanne çok faydalı olacak bize o yönden çok seviniyorum.bizde durumlar böyle.

aferim durucuğa.urasda haftasonları çok şımarıyor büyüklerle. kayınvalidemlere kapıdan girerken hemen salonda oyuncaklarının skalandığı kutuyu getirtir sonra dedenin elinden tutup hoppaaa der.sürükler yatak odasına götürür. yatağın üstünde bir saat zıplıyolar.bide ouncaklarını unutmuyo hiç ordaki.babasının eski arabaları var annem saklamış. aman bi seviyo onları kırık dökük antika falan.ınnn ınnnn ınnnn :)))
babaannede her gittiğimizde kendini bişiler öğretmeye adıyor. öğrenincede çok mutlu oluyor. geçen hafta hayvanlarına yem vermeyi öğretmişti büyük boy hayvanlara ağaçlardan küçüklere kaptan. eğilip yeme ayakta yeme şeklinde.bu hafta kendi dizdi hepsini unutmamış. ham ham ham yaptılar.
bizde kötü olan taraf şu. bakıcı bişiler öğretiyor ama ne öğrettiğini ben konuşamadığımdan(ben gelir gelmez o çıkıyor) uras bana anlatmaya çalışıyor orda bocalıyoruz.abla bizimki bunu yapıyo diyorum meğer o öğretmiş oluyo.
eşleştirmeli büyük küçük kavramlarının olduğu ahşap yapbozlarımız vardı. şevvale almıştım aslında götürmemişler. bir ara göstermiştim ama hiç ilgilenmemişti. bugün elime geçti.oynayalım dedim. hepsinin büyüğünü küçüğünü bulup eşleştirdi. (ablada öğretmiş olabilir bilemiyorum )sonrada çoraplarımızın eşlerini bulmaca oynadık kıyafet tarafı çok zevkli gelmedi çabuk sıkıldı.
bolca hamur oynamaya devam. yorgunluğun üstüne çok iyi gidiyor oturup hamur açmak.:)))oklavamızda var bu arada:)))

ooooohhh süpppeerrrr.. duru bayram ediyo desene .. çocuklar kalabalığı seviyor.. ilgi istiyolar devamlı .. eminim çok güzel geçecek babanneli dedeli günler .. opuyorumnanaktan

mayacım güzel bir fikir verdin cnm .. çorap eşleştirmece oynamayı deneyeyim bakalım ben de .. terlik eşleştirmece de oynayabilriz mesela.. hamur da iyi fikir cnm süpersiiinnnnnnnn opuyorumnanaktan

biz duruyla çorap eşleştirmece oynadık bikaç kez.internetteki montessori eğitimlerinden görmüştüm.ben 3-5 çift çorabı karıştırıyorum ve bitanesini seçip bez bebeğine giydiriyorum duru'danda ötekisini vermesini istiyorum oda seçip buluyor içinden hiç yanlış çorap vermedi ama bazen sıkılıp başka oyuncaklara yönelebiliyor.bide tuzluktan kürdan geçirmece vardı gördüğüm yine yumurta kartonuna maşa yardımıyla küçük pamuklar aktarmaca bunları daha yapmadık sırada bekliyor :) aslında bütün oyunlar biz annelerin hayal gücüne kalmış biraz düşünsek ne oyunlar buluruz.fasulye oyununu bikaç kez tekrarladık ilkine göre ustalaştığını farkettim daha seri atabiliyor.

küçük adam urasada aferin oyun hamuru almadım ben hiç daha erken diye ama gözetim altında oynamasında bi sakınca olmaz sanırım ben şekiller yapıp ona öğretebilirim bugün bi kutu alayım bakalım :)

eşleştirmece oyunü süpermiş.. hiç aklıma gelmemişti.. uyanır uyanmaz denicem bakalım..
çok faydalanıyorum yazdıklarınızdan teşekkür ederim hepinize...

ben oyun hamuru aldim kizlar .. efe icin erken sanirim.
mam mam diyip agzina götürüyor :)))

hayir oglum deil bu oyuncak fln diyorum ama nafileee... iki saniye icinde bir firsat yakalayip yine sokuyor agzina.

KIZlar bu arada efe artik geceleri uyanmiyor :nazar:

nazar degmesin die bir süre söyleyemedim
.. 1-2 haftadir
gece mama icmiyor.
aksam 22-23 arasi uyuyor (bazen daha gec olabiliyor)
sabah ta 10.30 gibi kalkiyor.

cok mutluyum.
bende her sabah , uykum bölünmedigi icin daha zinde uyaniyorum.:dance:

maaşallah efeye hilmiş nazar değmesin :nazar:

bende duruyu çok uzun bi süredir gece beslemiyorum.o yüzden uzun süredir kesintisiz uyuyor duru'yada maaşallah deyinsırnaşık şey:nazar:

maşallah uyuyan bebişlere...
uras hamurlarını bir kere bile ağzına götürmedi. malum yeme problemimiz var :))) ve çok seviyor. hamııı hamııı diye tutturuyo etrafda görünce saklıyoruz genelde. uyku öncesi yada işten gelince koşturmaktan yorulunca çıkarıp oynuyoruz.
play dohun hamur setlerinden birini aldım. öncesinde tek hamur alıp kurabiye kalıplarımla kalıplar çıkarıyorduk. şimdi hamur setinin oyuncağına koyup spagetti çıkarıyoruz. bir sürü güzel set var. hamburger dondurmacı ensonda ingle pinglemıydı neydi gece bahçesinin kalıplı seti çıkmış.oklavamız var plastikten bide spagetti kesmek için makasımız . makası henüz kullanamıyoruz. şimdi yazarken aklıma geldi bebek makasları var plastikten yeğene almıştım el hareketlerini geliştirmek için çok öneriyorlar bebeklere. kesici değil. bende bi ara sipariş vereyim .tavsiye ederim.
maeves bende duymuştum o programı bu gece bir göz atayım. teşekkürler paylaşımın için.
montessoride çok güzel uygulamalr var. bende şimdilerde puzzle yapmayı düşünüyorum.sordum bebek puzzleları 20ytl civarı.
şu ipe geçirme oyuncağımızıda paylaşayım ne zamandır aklımdaydı.yalnız siz ağzına götürür dediniz uras hiç götürmedide şevvali ağzına koyarken yakaladık. bende kaldırdım. belki urasda görmüştür yapmaya kalkar diye. :(((

birde hamur paşasını ekledim.

Eklentiler

• $IMG_9772.webp
    $IMG_9772.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 54
  • $IMG_9746.webp
    $IMG_9746.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 40
  • $IMG_9756.webp
    $IMG_9756.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 40
mayacım ben urasın resminide bekliyordum üzüldüm :(

ahşap oyuncağıda çok güzelmiş.

bu oyun hamurlarından kendisi şekil yapmayı öğrense daha iyi olmazmı.setin içine koyunca şekil kendiliğindenmi çıkıyor tam bilmiyorum.

mayacım ben urasın resminide bekliyordum üzüldüm :(

ahşap oyuncağıda çok güzelmiş.

bu oyun hamurlarından kendisi şekil yapmayı öğrense daha iyi olmazmı.setin içine koyunca şekil kendiliğindenmi çıkıyor tam bilmiyorum.

teşekkürler tatlım.
oyun hamurlarından kalıp çıkarma daha hşuna gidiyor. mesela salyangoz felan yapıyorum ben araba felan hemen bozuyo kendi henüz yapamadığından olabilir.birde geçen gün biraz daha başında otursun diye uzun bultakları var ortası boşluk kare üçgen vs. onları hamura bastırıp karenin içinde kalan hamuru oklavasını bir ucundan sokup çıkarmayı denedik. şu aralar çok favori oyunu.setler biraz güç gerektiriyor çok güçlü bastıramadığından beraber çıkartıyoruz henüz spagettileri.yarın bir ara oynarken çekeyim setimizi.
bunlarda aktivite urası:)))

urasın ilk oyuncağı tomumuz :))) uras sayı sayıyor ve uras legolarıyla

Eklentiler

• $IMG_9761.webp
    $IMG_9761.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 45
  • $IMG_9649.webp
    $IMG_9649.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 39
  • $IMG_9834.webp
    $IMG_9834.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 52