slm kizlar,
oncelikle feride cim bu topigi actigin icin sagol...boyle topige ihtiyac vardi..ben bunun gibi konularlla ilgileniyordum..ama bizim cocuklarimizla ilgilide merak ediyordum..nasil gidiyor, buyumelerinde ki degisiklikler diye..
bastan sona okudum nihayet,bitirdim..ve bazi notlar aldim, yusuf la ilgili tabiy ki..
diger arkadaslarin paylasimi icin de ayri ayri tesekkuerler bu arada.. hepiniizi optum..
sabaha kadar uyanmayan, efe mizi ve mervemizi kutluyorum , masallah..bizimki hala emmiyor geceleri..ama bir keresinde dugune gitmistim ben esim uyutmus ve emmeden uyudu tabiyki 4/5 saaat gibi uyanmadi..bu uzun sure bizim icin..bundan sonra anladim ki hakketen gece emzirmek yarardan cok zarrali gibi bu yastan sonra..emmesini biraktirmak iicn bir ara baslicam ama ne zaman bilmiyorum...
yusuf yanimizda yatiyor bir arkadas demisti , yatarak emmek istiyor diye bizde de oyle oldu ,..oylelikle basladik ve yusuf 10/11 ayliktan beri yanimizda yatiyor..ben yatagini ayirmak istiyorum ,bunun icin cocuk yatagi aldik ona.. yanliz ikea dan aldigimiz icin bir parcasini ekstradan almamiz gerekiyormus, sungerin altindaki tahtasini ..o yuzden hala yatiramiyorum..boylelikle onun yataginda emziririm, o uyur ve bende kendi yatagima gecebilirim diye dusundum..
bazi arkadaslar icin de bu cozum olabilir belki, o yuzden soyluyorum..
kendi basina olmasi yada oynamasi konusunda..ben alistirdim yusuf u..bir odayi temizlliceksem, kapisini kapiyorum..ve surekli konusuyorum o ara yusuf la..benim sesimi duyunca, daha bir uyumlu oluyor..
yeni yeni basladim.. o uyanikken yanlizken dus aliyorum..kapisi acik oluyor , sesleniyorum arada yusuf a..onceden de diyorum annecim ben bici bici olucam diye..onu anliyor..
bizim oglusta butun gun yemek yapar bize..artik tencere tava toplamaktan fenalik geldi bize..sonra kendi kum kovasini ve ic ice gecen kaplari vardi..icine legolarini koyup yemek yaptik onunla, kendi oyuncaklarinla yemek yapmasi ni ogrettim..bir nebze rahatladim acikcasi..tabi renk katmak icinde yaptigi yemegi ballandira ballandira yedim guya, suyundan icitim falan..kuregi kasik,yemeek legolar,tencerede kovasi oluyor..
bazen beraber supuruyoruz,arada en kisik dereceye dusurup ona izin veriyorum supuruyor, arad sacini da supurur, fon cekiyormus gibi gozukuyor..bayanssulusmile
benim de butun gun, hele yemek yaparken muhakkak eteklerime, bacaklarima sarilir, birseyler ister surekli..
su ister, yemek yapar onunla guya..kaptan kaba bosaltmayi cok seviyor..
bir misafir gelince , hemen odasina cagirmaya bayiliyor, oyun oynamaya hele..
babasi 3 aydir evde iken alisti tabiyki, sabah sabah tv acar esim..yusuf da ondan gordugu icin..bazen tv kapaliysa alir kumandayi tv acar..koltuga oturu bir guzel..kanallari degistirir..
koltuk ve sandalye ye kendisi istedigi zman cikiyor..biz yemek yiceksek,sandalye ye ilk o gecer, ona yediriceksem sadece kendi mama sandalyesine oturuyor..
kakasini yapinca, isine geldigi zaman bacaklarini acip egilip eliyle bezini gosterir..anlarim ki kaka yapmis..bazende hic degistirmek istemez..evde dort doneriz..
soyledigi sozler..
anne
baba
dede
babane
abii
bazen Allah de derim, yine abii der..ikisini karistiriyo
kediye miyav
kopege hav hav
inege, koyuna mee, moo
ata atti der ,topa da atti der
sayi saymayla ilgisi yok daha,hic umursamiyo..renklere de..
cici
yeni birsey gordumu ayyy ayyy der..sevincli birsekilde
ayakkaplarini gosteri atta der, el sallar
sicaga fuuu, soguga da fuuu der
kar yagdimi ddedigimde, cama bakar hemen..
yemegi bittiyle, sutum bittiyse..bitti yerine biii biii diyor..bir kere yakaladim bitti dedigini..
yaramazlik yapmadan once ilk bizim gozlerimize bakar sonra bagirdi diyerek yapacagini yapar..bizim bagirdigimizi bildigi icin o onceden diyo..cok kurnazkaydirigubbakcemile2
daha kendi adini demiyor..
yusuf fazla konusmuyor, daha cok vucut dili var onda..oyle anlatiyor herseyi..
bazen gece emmmek icin uyandiginda , izin vermezsem emmesine, yada sutum bittiginde..bana hemen sarilir oper, anne anne der acikli sekilde..bende mecbur veriyom
..cok yalakaci birsey yaa.
bir cop varsa elinde , yada biz verirsek cop, git cope at dersek ,hemen cope atiyor..
simdilik bu kadar yaziyim, yine paylasirim sizinle..:hulya: