Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben merveyi hamile kalınca memeden kestim biliyosunuz daha sonra da gece biberonla süt verme işini de bıraktım .. benim kızım hala bazen belki dişten gece uyanabiliyo eşimle aramıza alıyoruz uyuyunca geri koyuyorum filan ama çok farketti.. eskiden acıktığı için uyuyamazdı resmen çok huzursuz olurdu çünkü öyle alışmıştı.. şimdi dişten yada hastalıktan bir sıkıntısı yoksa merve de sabaha kadar uyumaya başladı çok rahat ettim ben de .. akşam 10 sabah 9 arası uyuyo bazen değişse de gündüz de 12.30 uyudu şu an uyuyo genelde 2 saate yakın uyur .. çocuğun uykusu düzenli olunca yemesi de diğer şeyler de düzenli oluyo gerçekten de .. benim doktorum 1,5 en geç 2 yaşına kadar emzir demişti.. ama gece beslenmesini bırak demişti.. demek bu yüzdenmiş..

uras a hayranım canım çok akıllı çok tatlı maaşallah .. mervenin abeküsü yok ama olsa da uras gibi tek tek saymazdı sanırım :P oyun hamuru için de erken gibi ama denemekte fayda var tabii.. benim kızın en sevdiği şey kitapları .. paramparça etse de tüm oyuncakları arasından bulur çıkarır onları inceler .. gösterdiğimde sorduğumda pek söylemiyor ama bildiğini biliyorum .. çoook sevimlileştiler beraber hoplayıp zıplıyoz ve bu aralar nerdeyse her gün komşulara annemlere yengemlere filan gittim oturmalar oluyo oradaki çocuklarla oynuyo.. ben de ekleyebilsem mervenin bir videosunu paylaşıcam sizlerle bakalım .. görün bakim kim en cadııııııı eyvahedigeldismile

Benim kiz o adar sozcuk soylemiyor mafoldumben, fazla bi sey demiyor, birsey olmaz dimi ya ? taktim simdi kafaya iyi mi offf
sizinkilerine masallah, Yusuf'um merviisin yasinda pek konusurdu :(

bişey olmaz hayatım.. anne baba filan diyodur heralde.. her çocuğun gelişimi farklı sonuçta..

febicim teşekkürler. sanada maşşalah demek istiyorum video paylaşamayı bile biliyorsun. ben iki fotoyu zor ekliyom.

Benim kiz o adar sozcuk soylemiyor mafoldumben, fazla bi sey demiyor, birsey olmaz dimi ya ? taktim simdi kafaya iyi mi offf
sizinkilerine masallah, Yusuf'um merviisin yasinda pek konusurdu :(

bende bir ara takkındım çok.yüz kere tekrar ederdim öğrensin diye. sonra bir baktımki kelimeleri benden değil şevvalden daha kolay öğreniyo. bıraktım serbest. nasıl olsa konuşacaklar tatlım. dil gelişimyle zeka gelişimin paraleliği yokmuş.(sayı sayma soyut kelimeleri anlama anlatma vs hariç)

anne yaaa diyo bide zilli :)) buluşmalarda uslu ama evde pek bi cadı görünüyor:nazar:

ya çok şeker merve...çok fena bişiler...ne güzel ev işlerinde yardımcı hazır. biz orda araba sürüyoruz genelde hemen boşaltayım diye bekliyo başında uras:)))

anne yaaa diyo bide zilli :)) buluşmalarda uslu ama evde pek bi cadı görünüyor:nazar:

heheeee nasılmışşşş..... ben diyorum çok beter diye .. bir o kadar da tatlı bu aralar tam sevilme zamanları .. ne dersem papağan gibi tekrarlıyo .. kendince bana kızıyo çıkışıyo.. şimdiden başladık alsanaalsanasmile

ya çok şeker merve...çok fena bişiler...ne güzel ev işlerinde yardımcı hazır. biz orda araba sürüyoruz genelde hemen boşaltayım diye bekliyo başında uras:)))

yardımı gördün cnm bulaşık makinesi açılmış kirliler itinayla mutfağın zeminine döşenmiş ohaoldumsmile daha neler görücez bakalım eyvahedigeldismile

ehhhhhhhhhh zilli seniii
isirasim geldii

haha efede cok sinir oluyor yapma biseyi deyince
gelip cakiyor bana birtane.. sonra üzülüp kenara cekiliyorum .. gelipp $app die dudagimdan öpüyor sariliyor :)) barisiyoruz..

ehhhhhhhhhh zilli seniii
isirasim geldii

haha efede cok sinir oluyor yapma biseyi deyince
gelip cakiyor bana birtane.. sonra üzülüp kenara cekiliyorum .. gelipp $app die dudagimdan öpüyor sariliyor :)) barisiyoruz..

offfff öpmeye doyamıyor insan walla ... ben de şapur şupur ağzını gözünü her bi yerini öpüyom devamlı .. o da işte böyle şımarıyor tabii sevildiğini biliyor.. :asigim:

maşallah uras' a ve merveye çok tatlılar Allah nazarlardan saklasın maşallah sunhanallah çok bilmiş kuzular :nazar:

kızlar daha önce yazdımmı bilmiyorum.. burda arşivden "çocuk deyip geçmeyin" ve "okul evde başlar" diye programlar var.. arşivden girip dinleyebilirsiniz gerçekten çok faydalı...
Burç Fm Dünyada ve Türkiye'de gönüllerde

http://www.kadinlarkulubu.com/nasil...-programquot199ocuk-deyip-ge231meyinquot.html
burdada programla ilgili paylaşımlar var...
ben okul evde başlar programını daha çok beğendim.. diğeri de güzel daha dinamik bi program ama okul evde başları dinlerken daha çok faydalanıyorum...

cnm süpersin .. hiç haberim yoktu .. dinledikçe paylaşalım kesinlikle.. opuyorumnanaktan

slm kizlar,
oncelikle feride cim bu topigi actigin icin sagol...boyle topige ihtiyac vardi..ben bunun gibi konularlla ilgileniyordum..ama bizim cocuklarimizla ilgilide merak ediyordum..nasil gidiyor, buyumelerinde ki degisiklikler diye..

bastan sona okudum nihayet,bitirdim..ve bazi notlar aldim, yusuf la ilgili tabiy ki..
diger arkadaslarin paylasimi icin de ayri ayri tesekkuerler bu arada.. hepiniizi optum..

sabaha kadar uyanmayan, efe mizi ve mervemizi kutluyorum , masallah..bizimki hala emmiyor geceleri..ama bir keresinde dugune gitmistim ben esim uyutmus ve emmeden uyudu tabiyki 4/5 saaat gibi uyanmadi..bu uzun sure bizim icin..bundan sonra anladim ki hakketen gece emzirmek yarardan cok zarrali gibi bu yastan sonra..emmesini biraktirmak iicn bir ara baslicam ama ne zaman bilmiyorum...

yusuf yanimizda yatiyor bir arkadas demisti , yatarak emmek istiyor diye bizde de oyle oldu ,..oylelikle basladik ve yusuf 10/11 ayliktan beri yanimizda yatiyor..ben yatagini ayirmak istiyorum ,bunun icin cocuk yatagi aldik ona.. yanliz ikea dan aldigimiz icin bir parcasini ekstradan almamiz gerekiyormus, sungerin altindaki tahtasini ..o yuzden hala yatiramiyorum..boylelikle onun yataginda emziririm, o uyur ve bende kendi yatagima gecebilirim diye dusundum..

bazi arkadaslar icin de bu cozum olabilir belki, o yuzden soyluyorum..

kendi basina olmasi yada oynamasi konusunda..ben alistirdim yusuf u..bir odayi temizlliceksem, kapisini kapiyorum..ve surekli konusuyorum o ara yusuf la..benim sesimi duyunca, daha bir uyumlu oluyor..
yeni yeni basladim.. o uyanikken yanlizken dus aliyorum..kapisi acik oluyor , sesleniyorum arada yusuf a..onceden de diyorum annecim ben bici bici olucam diye..onu anliyor..
bizim oglusta butun gun yemek yapar bize..artik tencere tava toplamaktan fenalik geldi bize..sonra kendi kum kovasini ve ic ice gecen kaplari vardi..icine legolarini koyup yemek yaptik onunla, kendi oyuncaklarinla yemek yapmasi ni ogrettim..bir nebze rahatladim acikcasi..tabi renk katmak icinde yaptigi yemegi ballandira ballandira yedim guya, suyundan icitim falan..kuregi kasik,yemeek legolar,tencerede kovasi oluyor..

bazen beraber supuruyoruz,arada en kisik dereceye dusurup ona izin veriyorum supuruyor, arad sacini da supurur, fon cekiyormus gibi gozukuyor..bayanssulusmile

benim de butun gun, hele yemek yaparken muhakkak eteklerime, bacaklarima sarilir, birseyler ister surekli..

su ister, yemek yapar onunla guya..kaptan kaba bosaltmayi cok seviyor..

bir misafir gelince , hemen odasina cagirmaya bayiliyor, oyun oynamaya hele..

babasi 3 aydir evde iken alisti tabiyki, sabah sabah tv acar esim..yusuf da ondan gordugu icin..bazen tv kapaliysa alir kumandayi tv acar..koltuga oturu bir guzel..kanallari degistirir..

koltuk ve sandalye ye kendisi istedigi zman cikiyor..biz yemek yiceksek,sandalye ye ilk o gecer, ona yediriceksem sadece kendi mama sandalyesine oturuyor..

kakasini yapinca, isine geldigi zaman bacaklarini acip egilip eliyle bezini gosterir..anlarim ki kaka yapmis..bazende hic degistirmek istemez..evde dort doneriz..

soyledigi sozler..

anne
baba
dede
babane
abii
bazen Allah de derim, yine abii der..ikisini karistiriyo
kediye miyav
kopege hav hav
inege, koyuna mee, moo
ata atti der ,topa da atti der
sayi saymayla ilgisi yok daha,hic umursamiyo..renklere de..
cici
yeni birsey gordumu ayyy ayyy der..sevincli birsekilde
ayakkaplarini gosteri atta der, el sallar
sicaga fuuu, soguga da fuuu der
kar yagdimi ddedigimde, cama bakar hemen..

yemegi bittiyle, sutum bittiyse..bitti yerine biii biii diyor..bir kere yakaladim bitti dedigini..

yaramazlik yapmadan once ilk bizim gozlerimize bakar sonra bagirdi diyerek yapacagini yapar..bizim bagirdigimizi bildigi icin o onceden diyo..cok kurnazkaydirigubbakcemile2

daha kendi adini demiyor..
yusuf fazla konusmuyor, daha cok vucut dili var onda..oyle anlatiyor herseyi..

bazen gece emmmek icin uyandiginda , izin vermezsem emmesine, yada sutum bittiginde..bana hemen sarilir oper, anne anne der acikli sekilde..bende mecbur veriyom
..cok yalakaci birsey yaa.

bir cop varsa elinde , yada biz verirsek cop, git cope at dersek ,hemen cope atiyor..

simdilik bu kadar yaziyim, yine paylasirim sizinle..:hulya:

• sadece yetkili değil etkili ebeveyn ol
  • çocuk 1.5 yaşında kendi kendine yemeye başlayabilir
  • çocuk 5 yaşına gelmiş ve hala annesi yediriyorsa çocuğun yemek yemeyi edinme yetisi de 5 yaşına ertelenmiş hatta belki çocuğun zekası 5 yaşına ertelenmiş oluyor..
  • doyup doymadığını bile kendi belirleyemiyorsa çocuğun ilerde kendine güvenen bireyler olması nasıl beklenir
  • eğer çocukların yapması gereken görev ve sorumlulukları biz yaparsak onların zekasının gelişmesini engelliyor olabiliriz..
  • çocuğun bir işi yapabilme bir problemi çözme yetenekleri zekanın göstergesidir.. bu yüzden oyun ve çocukla zaman geçirme ve çocuğun çevreyle diyalog kurmasını sağlamak çok önemlidir
  • en önemli zararlı tv dir.. daha agresif olur çocuk daha geç konuşur daha geç yürür ..

burç fm okul evde başlar dan alıntıdır.

kreft maşallah yusufa. nihayet uras gibi topa attı diyen bir çocuğa rastladım :)))
bizde bugün migrosa gittik.en son düşmüştükya arabadan biraz korkuyordum neyse kucağımdan indirmedim arabayada bindirmedim:))) oyuncak reyonunda ve bisküvi reyonunda bıraktım. kendi seçsin diye. ilk defa gördüğü craxın gece mavisi paketindeki çubuk krakerini beğendi.(bende ilk kez gördüm)birde oyuncak reyonunda gece mavisi topu :))) bebeklikten beri mavi takıntımız var. eve gelince sık sık mavi top dedik.toplarını karıştırdık sonunda mavi topunu öğrendi getirmeyi.mavinin renk olduğunu bilmiyordur eminim :)))
bir haftadır takıntılı bir şekilde koltukların üstünde oynamayı seviyor. bidekoltukta otururken kafasını hızlıca geri atıp öne doğru sıçratıyor kendini. çok ilgilenmedik ama devam ediyor gözümüze baka baka. uyarıncada bize eliyle hayır yapıyor.ablada çok tedirgin olmuş ilgilenmiyorum ama banada aynısını yapıyor diyor. umarım unutur.

Back
X