Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar 2 günde bütün sayfaları okudum bitirdim,çok güzel paylaşımlarınız olmuş,çok faydalandım hepsinden,yiğit 17 ay 20 günlük bugün itibariyle,oyunlar, alıntı yazılar hepsi harika,bu bilgileri birarada görmek süper oldu.hepinize ayrı ayrı teşekür ederim.
yiğit bugün sünnet oldu.yaptıralım çıksın aradan dedik.çok zor oldu,sünnet yapılan süreç değilde 1 saat sonra uyuşukluğun geçmesiyle birlikte çok ağladı,2 saat susmadan hep ağladı,ağrı kesiciler bile faydsızdı.2 gün çekmem gerekiyormuş,o ağladıkça ben hastalandım,pişman oldum ne diye canını yaktırdık diye,:(((
bende oğlumun gelişimini yazacağım uygun zamanlarımda,hepimizin bebeklerine allah sağlık versin,

hoş geldin ayşecim .. ilerde daha zor olurdu belki cnm .. bir iki güne atlatırsınız .. aman üşütme dikkat et .. çok geçmiş olsun ve de hayırlı uğurlu olsuunnn :lepi: a.s.

hoş geldin ayşecim .. ilerde daha zor olurdu belki cnm .. bir iki güne atlatırsınız .. aman üşütme dikkat et .. çok geçmiş olsun ve de hayırlı uğurlu olsuunnn :lepi: a.s.

çok teşekürler canım,kesinlikle zordu..bugün iyi ama ağrı kesiciler iyi geliyor yiğite,
bebekelrimizi güle güle büyütelim,annelik harika bir duygu ama her dakikamda söylüyorum

aysesat gecmis olsun canim, bizde nisan gibi dusunuyoz sunnetini...acidimi cok ya uzuldum simdi..insallah kisa zamanda gecer biter..

bizim faaliyetler olarak, cesitler oyuncak kaplara nohut koydum ben..ondan ona aktarmaca oynadi, arada agzina atti..annecim tuuu tuuu yap dedince tukurdu..kacamak yine yapti arada , etrafi nohut etti hep..bugun kavanoz siseleri vardi bos yikamistim, onlari verdim 3-4 tane onlara nohut koydu, oynadi..

bir tane kitabi var, kitaptakileri sirayla sordum gosterdi..fil, domates,limon,sut,kedi,cikolata,uzum..diger gunler surekli tekrarliyordum..bugun verim aldim sukur...

dun birde susam sokaagindaki, `~budu ~`muz var bizim bezden..onu bebek yaptik..birazda kardes olursa alistirmamiz olsun diye..yusuf ona meshur tavamiz var suyla cig patatesleri disiyle ufalayarak yemek yapti, kasigi agzina getirerek yedirdi resmen..diger gunlerde yikamayi, giydirmeyi gostericem..yusufu uyutmadan once birde onu uyutuyoruz ilk..sonra ben kucagim aalip salladigimda, hemen kiskanclik yuz ifadesiyle kucagima oturuyo..cok komik oluyo o zman..

tv de arada teletubbies leri izletiyorum,cunku yapboz kartimiz da o karakterler var, tanimasini istedim..poo yu cok sevdi..pooo yap dedigimizde poo deyip zipliyo...ama yapbozu daha yapamiyor...

bir de ipi delikten gecirmekte ppek isine gelmedi,ilerde sanirim, ilgilenir...

bugun oyun hamurlari alicam insallah ona..yusuf hamuru taniyor..ben pohca yaptigimda eline veriyordum, ama agzina atiyordu hep..insallah oyle yapmaz..

yusufada maaşallah baya faliyet yapmışsınız bugün özellikle kardeş alıştırmaları var sanırım.hadi hayırlısı olsun canım inşallah bi an önce gelir kardeşi ve yusufta onla bol bol oynar bu arada daha bişey yok değilmi :)

meralcim eski bi dondurma kutusunun üstünden küçük bi delik açıyosun sonra bi avuç fasulyeyi selinin önüne koyuyosun tek tek atmasını istiyosun bu kadar :))

irmik oyunundada bi paket irmiği tepsiye döküp ellerinizle şekiller yapıyosunuz

mercimeklerin arasından nohutları seçmece var

geniş delikli bi tuzluktan kürdanları geçirmece

bunları bloglardan görmüştüm ama hepsi senin hayalgücüne kalmış dahada çeşitlendirebilirsin bunları.

meralcim eski bi dondurma kutusunun üstünden küçük bi delik açıyosun sonra bi avuç fasulyeyi selinin önüne koyuyosun tek tek atmasını istiyosun bu kadar :))

irmik oyunundada bi paket irmiği tepsiye döküp ellerinizle şekiller yapıyosunuz

mercimeklerin arasından nohutları seçmece var

geniş delikli bi tuzluktan kürdanları geçirmece

bunları bloglardan görmüştüm ama hepsi senin hayalgücüne kalmış dahada çeşitlendirebilirsin bunları.

güzelmiş... sana fasülye oyununu sorarken aklıma bişey geldi.. önüne fasülye, nohut, mercimek vs. koyup aynı sayıda da küçük kavanoz koyup birer örnek ben koyarım diğerlerini de aynı şekilde doğru kavanoza koymasını isteyebilirim... belki yapmışsınızdır da siz bunu...

güzelmiş... sana fasülye oyununu sorarken aklıma bişey geldi.. önüne fasülye, nohut, mercimek vs. koyup aynı sayıda da küçük kavanoz koyup birer örnek ben koyarım diğerlerini de aynı şekilde doğru kavanoza koymasını isteyebilirim... belki yapmışsınızdır da siz bunu...

yapmadım güzelmiş :dance:

süpersiniz kızlar. aysetat sizede geçmiş olsun tatlım. benim paşaylada oynuyayım biraz. geceye paylaşırız.

meralcim dediğimde buydu bak hemen üretiverdin tebrik ederimalkisalkisalkis

kızlar ben de merveyle cd leri cd kabına yerleştirme oynadım .. o şu an hala oynuyo.. zaten kendi oynamasını istiyorum ben .. o biraz ağlıyo yanından kalkınca ama alışsın devamlı oynayamam yaa.. çok sıkılıyorum .. tv de açmıyorum benden çok bakıyo diye.. işte resmimiz ..

p1060130.jpg

biz bu oyunu hiç yapmadık yarın yapmaya çalışalım.Ama ilk önce iki çeşit le başlasak daha iyi olur mesela fasuşlye ve nohut.

bizm başka yaptığımız oyun çamışır sepetin içinne sanberkin küçülmüş ayakıbısını koyuyorum onu gösteriyorum O alıyor çıkartıyor tekrar koyuyor ayakıbı diye anşatıyorum biraz giyimeye çalışıyor sonra 1 tane ayakabısını alıyorum ve saklıyorum bulmasını istiyorum ve tekrar sepete koymasını söylüyorum.İlk baştan 1 nesne ile başladık şimdi çorap eldiven de ekledik.
Bu oyunu hem nesnelerin tanımasını sağlıoyr hem de problem çozmeyi öğretiyor.Eşleştirme yapmasını öğretiyor ve neyi ne için kullanmasını öğretiyor.

Dİyer oyunumuz bir ayakıbı kutusunda her gün deyişik nesne koyuyorum mesela diş fırçası.Açmasını söylüyorum bu ne diye soruyorum biraz bekledikten sonra ne olduğunu söylüyorum benden soonra tekrarlamaya çalışıyor doğuru söylemiyor ama ben evet diş fırçası.Sonra diş fırçasıyla ne yapıyoruz diyorum yine evet dişlerimiz fırçalıyoruz cevabım oluyor.Sonra dişlerimizi nasıl fırçalıyoruz soruyorum O da hemencik cevabı dıkdıkdık kimse öğretmedi de diş fırçanın sesini taklit ediyor.ve tabiki çoooooktan diş fırçası ağzında.delikafadulden

çocuklar gördüklerini daha çabuk öğreniyor fakat bu imkanımız yok...Bizim balık kitabımız var çoktan okuyoruz ve daha anlayışlı olsun diye hayvan satan dukkana götürüyoruz ordaki balıkları görünce çok heycanlanıyor ve babı baı diyor.ama kitapta gösterip souyorum çok nadiren babı diyor.
Aynı şey trenle oldu ne zamndır tren resimi gösteriyorum ve çuf çuf sesini öğretmeye çalıştım ama tık yoktu.Arkadaşıma gittik onların treni var onu görünce ben annem bak tren çuf çuf dedim bizimki hemn tuf tuf demeye başladı(Ç harfi zor herhalde)

başka ne yapıyoruz kurba kitabımız da okumadan önce kurbaya tanışıyoruz gözleri falan gösteriyoruz kuyruyuna gelince aaaaaaaa kuyruyu yok diyorum sanberk de hemn elle yok diye gösteriyor sonra kuçük kurba şarkısını söylemeye başlıyoruz ve şarkadaki organları gösteriyoruz(kuyruk,göz,kulak) ondan sonra kitabı okuruz.

Banayodaki oyunlarımız,,boş aptamil şişeleri doldurmak ve boşalmak,yustume ve kendi üzerine dökmek.
Diyer oyunu için 1 büyük süzgeç ve yakalayabilecek bir oyuncak banyo oyuncaklardan(ordek,ayıcık vbs)
oyuncakları suya attın ve süzgeçle yakalamasını isteyin.Ama ilk önce siz gösterin.

fikriyecim sende ne cevherler varmış sen nerelerdeydin bakim girmiyodun bu topiğe :)

feride sizin oyunda güzelmiş hatta öyle oyuncaklar bile var sen evde varolanı keşfetmişsin :)

Back
X