Bebeklerimize Ek Gıda Verirken Sağlıklı Tariflerimiz de Burada..

Suyu sevmeyen oğluma hoşaf yaptım..
kuru üzüm,siyah kuru üzüm,kuru kayısı,kuru incir,siyah kuru erik ve ayva dilimledim içine...
100 cc verdim soluksuz içti tosunpaşam...

Bende batuya brokkoli çorbası bezelye çorbası yapıyorum bayılıyo sebzeli her çorbayı çok seviyo bakalım yarına tarhana yapacam tanıdığım çok sevdiğim biri ev tarhanası verdi bakalım onu sevecekmi yayla çorbasını yemiyor sıpam

buketciğim bende batuya hergün ceviz veriyorum kabuklu aldım kendim kırıp rondoda çekiyoırum günde 2 tatlı kaşıver dedi doktorumuz

merhaba bende kızımın severek yediği bi tarif eklemek istedim
brokoli,havuç,patates,az domates ve irmik.ölçüsünü kafama göre yaptım zaten çezvede yapıyorum kızıma kadar.

Hipp kasik mamasi (irmik) - keci sütüyle muhallebi kivamina gelene kadar pisirdim sonra icine yarim muz dilimledim ve verdim COOK SEVDI BENDE COK SEVDIM hihihi cok güzeldi tadiiii

kızlar yaa buğrahan hem çok yemek ayırıyor hemde pek iştahlı yemiyor:çok üzgünüm: bir iki lokma alıp oynamaya gidiyor peşinden gitmek zorunda kalıyorum hep... bazen bırakıyorum kendi acıkınca huzursuz olur diyorum ona kalsa akşama kadar yemeyecek:çok üzgünüm: artık 1 yaşındalar günlük nasıl bi yemek programınız var neler yediriyorsunuz yazarsanız çok sevinirim... günboyu yediği herşeyi toplasam bir kase ancadır

Son düzenleme:
canım sabah 9 da bebe bıskuvısı ıcıne pekmez tuzu alınmıs b.peynır yumurtanın sarısı bır t.kasıgı ceviz devam sutuyle karıstırp verıyorm 12.30 gıbı sebze yemegı veya cesıtlı corba pılv falan verıyorum saat 4 gıbı yogurt yada meyve puresı yapıyorum aksam 8 de bızımle masaya oturup her cesıt yemekten verıyorum tabıkı aksam yemeklerınıde ona gore yarladık az salcalı cok az tuz baharat hıc kullanmyorum bız yerkken eklıyoruz bızımkı gec uyuyo en sonda saat 11 gıbı muhallebı yada bıberon maamsını verıyom gün bıttı o kadarcıkkaydirigubbakcemile3

Buğrahan'da keşke yese Kaderrcim yaa azönce kahvaltıda ya 2 yada 3 lokma yedi, veriyorum çıkarıp bana veriyo yada yere atıyo, yumurtayı hiç sevmiyo.. un çorbasıyla tarhanayı seviyordu artık onlarıda iştahlı yemiyo 3-5 kaşık yiyo tamam oda zorla... meyve suyu sıkıyorum içmiyo... sebze çorbalarını çok nadir yiyo... pilavı hiç yemiyo kusuyo... muhallebiyi severdi yatmadan yedirirdim artık onuda yemiyo çocuğun huyu suyu değişti hiçbirşey yemiyo... ne yapacağım ben yaaamafoldumbenmafoldumben

Son düzenleme:
@family: Rüyada öyle bir dönem gecirdi hic birsey yemiyordu, bir anne icin zor ama zorlama derim ben... gecicektir kendiliginden bi kac gün bekle yiyebildigi kadarini ver bu yememesinin bir sürü nedeni olabilir mesela :dis-biryeri agriyor olabilir,yeni bir dönem geciriyor olabilir vs... Yogurt ekmek-süt-meyveli yogurtlar bunlari vermeye calis belki bunlari yer su aralar :)

rüya yemedigi zamanlar ekmek ici - bisküvi - cubuk kraker veriyorum kendisi yiyordu fazla besleyici degil ama ac kalmasindan iyidir.. cok emziriyordum birde...

Rüya suan yemekleri benim yedirmemmi ama ekmek vs kendisi yemek istiyor etrafi ve kendini batirmiyormu tabiki ama izin veriyorum ögrenmesi icin ve daha istahli yiyor o ekmek vs ugrasirken ben o arada corbalarini vs yediriyorum...

Kolay gelsin...

Back
X