- Konu Sahibi inciboncuk
-
kahvaltıları saydık öğle yemeklerini de sayalım da birbirimizden kopya çekelim çeşit olsun arkadaşlar:
1- yarım kabak,yarım havuç ,1 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı sıvı yada zeytin yağ bunları az suda haşlayıp püre yapıp veriyorum
2- yukarıdakinin aynısını patatesle yapıyorum ama kabız yaptığı için haftada 1 kere falan
3- aynısını ıspanak pirinç havuç üçlüsüyle yapıyorum
4- 1 kepçe yoğurt az sulandırıp pişiriyorum ayrı biryerde tereyağında 1 çorba kaşığı unu kavurup içine katıyorum içine 1 dilim bebek ekmeği püre gibi yapıyorum istenirse pirinç de katılabilir
5-Tatlı kabağı az suda ve 1 çay kaşığı zeytin yağında azıcık haşlayıp püre yapıyorum bayıla bayıla yiyor
6-üşendiğim ya da başka işim olduğu zamanlar nadiren milupanın hazır çorbalarından veriyorum
7- bir kere brokoli çorbası yaptım hiç beğenmedi ondan vaz geçtim
Hadi yazın da mönümüz zenginleşsincokacimcoook
yukarıda saydıklarını bizde yiyoruz canım...
bunlara ilaveten;
kıyma mutlaka yedirmemi söyledi dr...
kıymayı yağda hafif kavuruyorum içine şehriye ve bir domates rendeliyorum 1-2 bardak suyla pişirip veriyorum...
akşamdan nohut, kuru fasulye, kırmızı mercemek (yarım çay bardağı hepsinden) ıslatıp yine suda haşlayıp biraz yağ ilave edip pişiriyorum (bu da dr tavsiyesi)
yeşil mercemeğe başladık hafta da 1 kere biliyosunuz vitamini çok yüksek...
tavuk göğsünü haşlayıp 1 domates rendeleyip biraz su da pişirip yediriyorum...
şimdi kemik alacağım ve bütün yemeklerine azar azar ilave edeceğim...
aklıma gelenler bunlar yine yazarım...
nohut ve kuru fasulye yiyebiliyorlarmı? blendırdanmı geciriyorsun? benım oglum en cok tarhana ve şehriye corbasını seviyo.. birde 1 corbayı 2 gün peşpeşe veriyormusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?