Bebeklerimize Yemek Tarifleri

ıRMıKLı MUHALLEBı
irmik
süt
ceviz
tahin
su
bal yada pekmez
meyve

önce suyla irmik haşlanır muhallebi kıvamına gelir daha sonra süt ilave edilir(ben bebek sütü koyuyorum) altı kapatılır sırayla ceviz ,tahin ,bal yada pekmez koyulur (ben bal koyuyorum) en son istege göre meyve koyulur ben bu gün muzla armut rendeledim.

burcucum benimde buragım hariç diger ikisi meyve eline alıp yemiyor bende böyle ekliyorum birde kuru incirli kek tarifim var onuda bir ara eklerim istersen

önce

aynurcum cevizi nasıl kullanıyorsun
rondo da tamamen toz haline getirdikten sonra mı ekliyorsun

kızlar duyduguma göre balkabagı cok faydalıymış
sizler nasıl kullanıyorsunuz corbada
yani sade balkabağı corbası terifleriniz var mı
benimki cok karıştırınca yemiyor
sade deneyeyim dedim

Canim sade diyorsan cok asid bir tarifem var
balkabagi ve pirinc,havuc haslanir.Hazir olduktan sonra biraz tereyagi ve ceviz eklenir.Bu corba sutlu de olur o zamn sulandirmis sutte ,havuc pirinci ve kabagi haslanirsin.
Bu corbayi cesitlendirebilirsin artik bebegin zevkine gore,taze sogan,maydanoz,brokoli,karnibar,arpa,bulgur,patates bunlar balkabagi yakasan sebzelerdir.

burcuccum ben robottan geçiriyorum cevizi..

birde balkabagını tencereye iri iri dogruyorum üzerine pekmez çok hafif su koyup pekmezle pişiriyorum pişince çatalla ezip yedirebiilirsin burcucum

SARI ÇORBA

Yarım dilim balkabağı
Yarım kereviz kökü
Yarım patates
Yarım havuç
1 kaşık arpa şehriye
ısteğe göre 1 kaşık şeker
1 fincan süt

Bütün malzemeler haşlanır pişince süt ilave edilerek bir taşım kaynatılıp altı kapatılır...

kızlar bu topigi aktif tutalım ayrıca gün içersinde neler yadirdiğimizi paylaşalım

sabah:kaşarlı tost,kahvaltılık gevrek ardından meyve suyu birer bisküvi öğle uykusuna yatarkende 175 ml tahıl karışımı süt
öğlene kıymalı kabak yemeği ve danino var.akşama allah kerim

evet ya ne güzel tarifeler yazmıştık unuttuk.
Bugün Sanberk geç kalktı ve tek kahvaltı eti ve uyudu
kahvaltısı 1/2 yumurta,1/2 helim peyniri,2 tane zeytin,1/4 dilim ekmek,1/2 bardak süt
arada halasının pideden biraz ısırdı,1 bardak port.suyu(pekmezli)
bugün yarım günümüz galibe herşeyden yarım yarım yedi ((((((

ege bugün kahvaltıda 2 dilim kaşar yedi 1 dilim pekmez-tahinli ekmek, 1-2 lokmacık çikolatalı ekmek, 1 çay bardağı süt yedi
öğlen dışardaydık yanıma bebe büsküvili süt karışımı almıştım onu içti, çok az muz ve iki üç tane cips yedi
akşam evde yemeğim yoktu muhallebi hazırladım onu yedi küçük bi kase

kremalı çorba tarifimiz:
evde olan bütün sebzelerden koyuyorum
mesela kabak havuç kırmızı biber karnıbahar biraz tuz bir çorba kaşığı zeytinyağı bunları iyice haşlıyorum sonra blenderden geçiriyorum üstüne de biraz krema ekliyorum

evet kızlar bu topiği aktif tutalım bende hergün ne pişirsem diye kafayı yiyorum

bu sabah kaşarlı tost vardı yine ama yemediler ne hikmetse...sonra biraz kraker,ceviz öğle uykusuna yatarken 200ml bisküvili süt içtiler
ögleye çorba yapıyorum(y.mercimek,patates,lahana,soğan,dereotu,tereyağı,b.salçası tuz )düdüklüye koyup pişiricem..
akşama pazı sarması yapayım diyorum gerisini karar veremedim

sabah kahvaltımız yine tahin-pekmezli 1 dilim ekmek yanında 2 tatlı kaşığı kaymak yedi 1 dilim kaşar

uyurken 200 ml süt

öğleye önceden haşladığım tavuk ve tavuk suyu vardı buzukta onunla şehriye çorbası yapmayı düşünüyorum yanında da yoğurt

aslında bu bizim ikindi yemeğimiz oluyor

akşamı bilmiyorummm boshayallersmile

sanberk bugün kahvaltıda yarım haşmamış yumurta yedi,1 zeytin,1 bardak(150 ml) meyvesuyu içti,pekmez,birkaç lokma ekmek
dışırda çıktık süt içiti,2 tane kuru kayısı yedi,
şimdi uyuyor akşamdan şehriye çorbası var,yanında köfte yapacam.
akşam için semizotu çorbası yapmayı düşünüyorum.ılk defa verecem bakalım yer mi.Ama güzel tarife arıyorum yani ailece yenilecek de ona göre bir tarife olsun.

fikriyecim bu semizotu çorbasının tarifini bekliyorum canım
ben bunu yoğurtla yemesine bayılıyorum ama çocuklarımız için çorbası uygun olur tabi

sabah yumurta maydonoz çörekotlupeynirle omlet
meyvesuyu..yatmadan süt
öğlen şehriyeli tavuk çorbası(onur yemedi)
arada ceviz kuruüzüm kraker danino
akşama ne yapıcamı şaşırdım hele yaptığımı yemedilermi sinir oluyorum ıvır zıvır yediler yatmadan önce 250 ml süt

yazacak bişey yok çünkü yazmaya değer bi şey yemedi süt dışında vee ben yineee sinir oldummm lmaz:

bugün kavaltıda domatesli omlet,biraz ekmek,1 bardak süt,
ara 1 mandalina
öğlende 1 kase patatesli semizotu çorbası,pekmezli nar suyu
ikindi 1 babymix,1 danino,yarım muz
akşam yarım kase enginar çorbası,yarım bardak pekmezli nar suyu
yatınca çok az süt içmiş.

semizotu çorbası

Malzemeler:
1 demet semizotu
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1/2 limonun suyu
1 diş sarımsak

Semizotlarını temizleyip, yıkayıp bir kenara koyun. Yağı bir tencereye alın. Semizotlarını ekleyin. Yumuşayana kadar birkaç dakika kavurup suyu üzerine ekleyin. Kaynamaya bırakın. Terbiyesi için; un, sarımsak, limon suyu ve tuzumuzu blendır dan geçirelim... Diğer yandan da iyice pişen semizotumuzu da aynı şekilde blendırdan iyice geçirip azar azar terbiyesini ilave ederek, koyulaşıncaya kadar karıştıralım ve sıcak servis yapalım.

semizotu çorbası 2

Malzemeler:
500 gr semiz otu,
1 baş soğan,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım çorba kaşığı biber salçası,
yarım çorba kaşığı tuz,
yarım çorba kaşığı kırmızı biber,
1 çay bardağı pirinç,
1 adet limon

Yapılışı:
500 gr semiz otu için 1 baş soğan doğranıp, 2 çorba kaşığı yağ ile rengi pembeleşinceye kadar pişirilir. Yarım çorba kaşığı biber salçası, tuz, kırmızı biber ve pirinç ilave edilir. Temizlenerek doğranmış semiz otu karıştırılır ve kaynamakta olan 1.5 litre su içerisine konur. 15-20 dakika pişirildikten sonra ocaktan indirilir. Biraz soğuduktan sonra 1-2 limon sıkılır ve yemek servise sunulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…