Bebeklerimize Yemek Tarifleri

bu da benim yaptığım semizotu çorbası

Semizotlu bebek çorbası için malzemelerimiz:

200 gr semizotu

1 ortaboy rendelenmiş patates

1 orta boy rendelenmiş domates

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1,5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Ve Bebek Çorbasının tarifi:

Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.

bu da sonraki seferde yapmayı düşündüm tarife.bunu kk da buldum

SEVGıLı HANIMLAR SEMıZ OTU ÇORBASI ÇOK FAYDALI VE ÇOK LEZZETLı..SEMıZ OTUNUN ıÇıNDE ıÇıNDE OLMAYAN VıTAMıN VE MıNERAL YOK GıBı HER ŞEY VAR…10 AYLIK KIZIM ıŞTAHLA YıYOR..TARıFı

SEMıZ OTU ÇORBASI

BıR KASE DOLUSU SEMıZ OTU YAPRAGI

ORTA BOY DOMATES(KABUKLARI SOYULMUŞ)

BıR YEMEK KAŞIĞI BULGUR

BıR YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRıYE

BıR YEMEK KAŞIĞI ZEYTıN YAĞI

ÇAY KAŞIĞININ YARISI ıLE TUZ

BıR TATLI KAŞIĞI YOĞURT (ÇORBA PıŞTıKTEN SONRA ıLAVE EDıLıR)

SEMıZ OTU DOMATES BULGUR VE ŞEHRıYELER YUMUŞAYINCAYA KARDAR HAŞLANIR PıŞTıKTEN SONRA TUZ VE ZEYTıN YAĞI ıLAVE EDıLıR BEBEĞıNıZıN KOLAY YUTMASI ıÇıN DıLERSENıZ BLENDIRDAN GEÇıRıN SOĞUMASINA YAKIN YOĞURDU ıLAVE EDıN..BEBıŞLERE AFıYET OLSUN..SEMıZ OTUNUN ıÇıNDEKı VıTAMıNLERE VE MıNARALLERE BıR BAKIN SAYMAKLA BıTMEZ….

yaa kızlar ege bu aralar hepten süte düştü başka şey yediremiyorum bazen kahvaltıyı çok güzel yapıyor ama diğer öğünlerde ağzına lokma girmiyor ne yapacam ben böyle...

ben önceden haşladığım tavuk parçalarını ve suyunu donduruyorum ihtiyacım olunca kullanıyorum siz nasıl kullanıyorsunuz her seferinde taze mi hazırlıyorsunuz

bugünde tavuk suyuna mercimek çorbası (mercimek, patates, havuç) yapmayı düşünüyorum aklımda o var ama hazırlıcam yine yemicek vee benim bütün günüm kötü geçecekk yaa yemediği zaman kendimi çok kötü hissediyorum

fikriyecim sen bi ara bana yurtdışında satılan diş macunlarından bahsetmiştin hatırladın mı yediği zaman tehlikeli olmayan ben ondan aldım ama ege daha kullanamıyor yani diş fırçalayamıyoruz sen nasıl yapıyorsun macun kullanmadan mı yapıyorsun? artık başlayım diyorum bende

ahh sorma yemek yemedilermi dediğin gibi bütün günümüz kötü geçiyor..
dünkü menümüz:
sabah labne peyniri bal (burak yemedi) ona kaşarlı tost
ardından m.suyu yatmadan önce 175 ml süt
öğlen şehriyeli tavuk çorbası vardı yemediler dut kurusu, kuruüzüm,ceviz,badem bunları yediler
1 tane danino kraker arada elma bunuda (onur yemiyor)
akşama pirinç pilavı köfte yatarken gene bisküvili tahıllı 200-250 ml sütt

canım ya tost sert olmuyor mu yiyebiliyorlar mı
ege yiyemiyor kahvaltı gevreğini bile önce ılık sütle ıslatıyorum yumuşayınca yiyor

ege bu aralar her şeyini kendi yemek istiyor ben verince almıyor bu sayede kaşığı kullanmasını da öğrendi bende mama sandalyesine oturtup önüne farklı yemekler koyuyorum önce birbirine karıştırıyo ( tabi çok kötü görünüyo ama) sonra onları bi güzel yiyor :)

egenin bugünkü kahvaltısı:
1 tane bıldırcın yumurtası haşlanmış
labne kaymak çok az ekmek
yanında 1 çay bardağı süt

öğlen uykusunda 200 ml büsküvülü, takıllı süt

ikindi de akşam üstü acıkır muhtemelen

mercimek çorbam var ( tavuk, tavuk suyu az, patates, havuç, mercimek, tereyağ )
yanında da danino yada normal yoğurt vermeyi düşünüyorum.

sabah yumurtalı ekmek nutella eşliginde I(bu günlerde yumurta yemiyorlar
yatmadan önce 200 ml süt
öğlen tarhana çorbası
gezmeye gittik orada irmikli tatlı ıvır,zıvır
akşama çorba gene kraker ceviz
yatarken 250 ml süt

ne güzel kaşık kullanıyor maşallah burcucum benimkilere denemem lazım ama hangi birine....üffff bu konu hep aklımda ama napıcam bilmem...

Bizimde süt içmeme problemimiz var arkdaşlar...bir türlü alıştırmadım...onun yerine mecburen süt ürünlerine ağırlık veriyorum artık....
Sabahları ilk uyandığında yarım salatalık ve biraz kuruyemiş atıştıyor mutlaka sonra iki saat kadar sonra peynir ve yumurta ilaveli sütlü pirinç unuyla yapılmış muhallebi yiyor...
Öğlen etli yada tavuklu bol tahıllı sebze çorbası ...
ikindi danino+yoğurt +bebe bisküvisi karışımı yada karışık meyve püresi yiyor yarım kase kadar...
akşamları genelde karpuz eşliğinde pilav yiyor sadece...
yatarkende tekrar muhallebi veriyorum.....
Böyle yazınca çok gibi görünüyor ama kaşık hesabı yiyor bizmkisi...çok hareketli ve sütten kesmiş olmama rağmen hala yemede pek gözü olmayan bir çocuk....abur cubura hayır demiyor ama ben pek vermiyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…