Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

nil oğlun nasıl? düzelmiştir herhalde?

bebek istiyoruz bizim de sıcaklar ve üst dişler aynı ana geldi mahvolduk. klima acsam dokunacak diye korkuyorum. ev aşırı ötesi sıcak. geçen hafta 2 gün hafif ateşlendi ve ishal oldu. ishal 4-5 günde düzeldi. dişten mi klima mı çarptı anlamadım. klimayı 28 derece hafif açıyorum ama ne bileyim çocuk sadece body ile acaba çarpmış mıdır? üstten bir diş geldi diğeri çıkmak üzere belki bugün çıkmıştır sabah bakmadım. sıcaktan alerjisi de azıyor. hepsi birleşince gece uyku yok. 10 gündür uyumuyoruz. dün akşam ilk defa yardımcıya bu gece de kalkar uyumazsa sen bakarsın nasıl olsa halam da var gündüz uyursun dedim ama allahtan sonunda 1 kere kalkıp uyudu da az kendime geldim. maşalah yürümüş oğlun. 1 yaşı doldu mu? doğumgünü demişsin ama ticker ında henüz 1 yaş dolmamış gibi. batu daha yürümeden düz duvara tırmanıyor. çok hızlı emekliyor. ya emekleyecek ya elinden tutup yürütücez ya kucakta aşağı indirip dolaştırıcaz. 1 dakika durma oturma yok. öldürüyor herkesi. yarın hep birlikte yazlığa gidiyoruz. yardımcı ile halamda bırakacağım buralarda hiç zapdedemiyoruz. seneye ne yapacağız bilmem :)) ben de sonra tekrar 13 ağustosta bayrama kadar senelik iznimi alıp gideceğim.

gökçe geçmiş olsun gökçe ye. diş çıkarırken boğaz iltihabı olan çok bebek okudum. sanırım bebek istiyoruz un dediği gibi bünye zayıflıyor zorlanıyor kolay hastalanıyorlar. biz daha yeni başladık. daha köpek dişleri azı dişleri ohoooo çok dişimiz var.

muallim minik cadılar nasıl bu sıcaklarda?

herkes iyidir umarım

Son düzenleme:
nil oğlun nasıl? düzelmiştir herhalde?

bebek istiyoruz bizim de sıcaklar ve üst dişler aynı ana geldi mahvolduk. klima acsam dokunacak diye korkuyorum. ev aşırı ötesi sıcak. geçen hafta 2 gün hafif ateşlendi ve ishal oldu. ishal 4-5 günde düzeldi. dişten mi klima mı çarptı anlamadım. klimayı 28 derece hafif açıyorum ama ne bileyim çocuk sadece body ile acaba çarpmış mıdır? üstten bir diş geldi diğeri çıkmak üzere belki bugün çıkmıştır sabah bakmadım. sıcaktan alerjisi de azıyor. hepsi birleşince gece uyku yok. 10 gündür uyumuyoruz. dün akşam ilk defa yardımcıya bu gece de kalkar uyumazsa sen bakarsın nasıl olsa halam da var gündüz uyursun dedim ama allahtan sonunda 1 kere kalkıp uyudu da az kendime geldim. maşalah yürümüş oğlun. 1 yaşı doldu mu? doğumgünü demişsin ama ticker ında henüz 1 yaş dolmamış gibi. batu daha yürümeden düz duvara tırmanıyor. çok hızlı emekliyor. ya emekleyecek ya elinden tutup yürütücez ya kucakta aşağı indirip dolaştırıcaz. 1 dakika durma oturma yok. öldürüyor herkesi. yarın hep birlikte yazlığa gidiyoruz. yardımcı ile halamda bırakacağım buralarda hiç zapdedemiyoruz. seneye ne yapacağız bilmem :)) ben de sonra tekrar 13 ağustosta bayrama kadar senelik iznimi alıp gideceğim.

gökçe geçmiş olsun gökçe ye. diş çıkarırken boğaz iltihabı olan çok bebek okudum. sanırım bebek istiyoruz un dediği gibi bünye zayıflıyor zorlanıyor kolay hastalanıyorlar. biz daha yeni başladık. daha köpek dişleri azı dişleri ohoooo çok dişimiz var.
cok sagol teyzesi gökce daha iyi çok şükür sizede geçmiş olsun saglıkla dişlerini çıkarsınlar yavrularımız inşallah:)
Gokce nin annesi hosgeldin.
gecmis olsun nazli kuzuya..her dis cikarma doneminde bizde ayni rahatsizliklari yasiyoruz.ishal,ates,bogaz kizarikligi,burun akintisi.Dis cikarirken bunye zayifladigi ve salya akintisi fazla oldugundan dolayi hafif hasta gibi oluyor bende hep usuttum saniyordum ama her dis cikardiginda oluyor,5 gun poditus veriyorum geciyor.incileriniz de hayirli olsun.Masallah fistiga iri bi bebek kilosu boyu dengeli.Benim oglusum da iri
gel bunlari bas goz edelim:))
hoşbulduk canım :) ay kız başgöz mü edelim bak şimdi bi garip oldum anam ben bu kızı nasıl evlendiricem :9: burdada talipleri var ama olsun sen kızıma daha iyi bakarsın kıymetini bilirsin verdim gitti :9:dünür hayırlı olsun :9:

gokce gecmıs olsun canım ıns atlatır sık sık banyo aldır ama ceryanda bırakma terlemsın terlıyıncede hemen degıs.....kılosu masallah benımkıler 20 aydalar ancak on gelırler ......saglıkla buyusunler annesı ....adıyla yasasın prensesımız ......

canım sagolasın senin kızlarda bebekistiyoruzun dedigi gibi üçtane aynı karında beraber büyüdüler ki bizimkiler tek başına büyüdü beslendi senin kızlar gör bak büyüyünce ne güzel olucaklar saglıkları yerinde olsun gerisi boşş öp kızlarını benim için :)

Deniz gecmis olsun.ishal sayisi az ve 3-4 gun surduyse distendir.Klima dusukte iyi direk vurmadiktan sonra birsey olmaz.terleyip sogumasi daha kotu.biz yolculukta hep aciyoruz.Gece uykusuzluk zor ben iyi bilirim.uyuduysa disi patlamistir.Elinden tutup geziyorsa 1-2 aya yurur.tay taya basladi mi?tay tay dan 1 ay sonra yurudu benim oglum.ben agustos sonunda yurur diyordum ama babannemin dedigi Allah destur verdi yurudu:))simdi disarilarda da yuruyor ama bi sure cekecegim var pesindeyim.kapsollu giydirip,kapsoluna elimi takiyorum kopek gezdirir gibi tovbe tovbe.)
16 temmuz d.gunuydu.ticker ayarlarini ters ayarlamisim sanirim.2 yasina 11 ay 2 hafta var diyor:)
iyi tatillerr..kazasiz belasin donun insallah.

Gokce oldu bu is.kiymetli bebeklere kiymetli es,anne lazim dimi.valla kendi kizim gibi bakarim.biraz disiplinlidirim baskada kotu huyum yok.oglumunda ne icki,ne kumar birtek araba tutkusu var..hehee ne mutlu..insallah Allah o gunleride gosterir.

Kizlar disleri icin sodyum verdi doktorumuz sizlerde kullaniyormusunuz.suda eritip veriyorum.Disler hem saglikli hem rahat cikarmis.demir ilacindan,yemeklerden sonra dislerini siliyorum.Birde doktorumuzun dedigini yazayim.cocugunuzu zorla yurutmeye calismayin.kemikleri,kaslari tam gelistigi zaman hic anlamadan yurur,siz zorla yurutmek istersenin basinin agirligi beline yuk biner ileride sakatliga neden olur.cocogunuzun gelisimini ona birakin.
hee birde Erdem kisin 1-1.5 santim boy atiyordu.gunese cikardigim icin sanirim bi ay 2 bi ay 2.5 cm atmis.bol bol gunese cikarin.45 cm dogdu simdi 79.5

Bingildagimiz da halen acik 2 parmak kalinliginda.yurumez v.s dediler hikayeymis.bingildagin gelisimiyle alakasi yok.aklinizda olsun.

Deniz gecmis olsun.ishal sayisi az ve 3-4 gun surduyse distendir.Klima dusukte iyi direk vurmadiktan sonra birsey olmaz.terleyip sogumasi daha kotu.biz yolculukta hep aciyoruz.Gece uykusuzluk zor ben iyi bilirim.uyuduysa disi patlamistir.Elinden tutup geziyorsa 1-2 aya yurur.tay taya basladi mi?tay tay dan 1 ay sonra yurudu benim oglum.ben agustos sonunda yurur diyordum ama babannemin dedigi Allah destur verdi yurudu:))simdi disarilarda da yuruyor ama bi sure cekecegim var pesindeyim.kapsollu giydirip,kapsoluna elimi takiyorum kopek gezdirir gibi tovbe tovbe.)
16 temmuz d.gunuydu.ticker ayarlarini ters ayarlamisim sanirim.2 yasina 11 ay 2 hafta var diyor:)
iyi tatillerr..kazasiz belasin donun insallah.

sanırım ishali dişten. bugün üst 2. dişi de patlamış çıkmış iyice. doktor azılar daha zor çıkar dedi. normalde önce üst sonra alt köpek dişleri çıkarmış ama belli olmaz azılar bile gelebilir dedi. parmak ucunda bastığı için tam elinden tutup gezdirmiyoruz. koltuk altından destekliyoruz. ama az elindn tutunca kalkıyor. yatağında falan tutunup dolaşıyor. erken yürüyecek herhalde. emeklerken de çok zor yürüyünce daha da zor olacak. bebek yürüme kayışları var. aynen köpek gezdirir gibi. bir tanıdığımız almış. bir arkadaşım da ben internette bakarken herhalde almayı düşünmüyorsun dedi. bir yürüsün de bakalım :
Sunshine Kids Sunshine Kids Çocuk Yürüme Kayışı - |Mini Moda Bebek Market|Oto Koltuğu|Bebek Arabaları|Mama Sandalyesi|www.minimoda.com.tr|

Kizlar disleri icin sodyum verdi doktorumuz sizlerde kullaniyormusunuz.suda eritip veriyorum.Disler hem saglikli hem rahat cikarmis.demir ilacindan,yemeklerden sonra dislerini siliyorum.Birde doktorumuzun dedigini yazayim.cocugunuzu zorla yurutmeye calismayin.kemikleri,kaslari tam gelistigi zaman hic anlamadan yurur,siz zorla yurutmek istersenin basinin agirligi beline yuk biner ileride sakatliga neden olur.cocogunuzun gelisimini ona birakin.
hee birde Erdem kisin 1-1.5 santim boy atiyordu.gunese cikardigim icin sanirim bi ay 2 bi ay 2.5 cm atmis.bol bol gunese cikarin.45 cm dogdu simdi 79.5

sodyum ne nasıl alıyorsun eczaneden? batu çok boy atıyor maşallah. :nazar:bugün dr kontrolümüz vardı. sadece pregominal mama yemesine rağmen yarım kilo almış boyu da 2 cm uzamış. 78 cm olmuş. daha 8 aylığız. :nazar:2 metre olmaz değil mi dedim. 190 olur herhalde dedi. 2 metre olsa ne olur ki dedi. eee basketçi olmayacaksa ne gerek var dedim. 160 olmasından iyidir ama. ailede 2 metre yok hiç . dayı 180 babası 185. uzun olsun ama 190 ı da geçmesin. en önemlisi akılları bahtları güzel olsun hepsinin :nazar:

Son düzenleme:
Gokce oldu bu is.kiymetli bebeklere kiymetli es,anne lazim dimi.valla kendi kizim gibi bakarim.biraz disiplinlidirim baskada kotu huyum yok.oglumunda ne icki,ne kumar birtek araba tutkusu var..hehee ne mutlu..insallah Allah o gunleride gosterir.

ohh bundan iyisi şamda kayısı hesabı daha iyi damadı nerde bulucam içkisiz kumarsız araba tutkusuda varsın olsun kızımada ögretir:) rabbim mürüvetlerinide görmeyi nasip etsin bizlere inşşş.
canım bize diş için bişey vermediler yaa ben bazen vitamin ilacı ile demir ilacını vermeyi bile unutuyorum :( bide bogazı kötüydü die acildeki doktor mukostatin verdi nie verdi anlamadım onu bebekken dilinde pamukçuk çıktıgı için kullanmıştım die neden verdigini anlamadıgım için kullanmıyorum kullansam mı acaba?
denizcim seninde ogluna maşallah boyu kilosu çok güzel saglıkla büyüsün annesi

Hayirli cumalar.
Gokce,deniz ilacin ismi Zymafluor
hap seklinde 1 cay kasigi suda eritip veriyorsunuz gunde 1 defa.
gokce dedigin ilaci bilmiyorum.ben hafif hastalanir gibi olursa 5 gun gunde 3 defa peditus veriyorum iyilesiyor.Kolay kolay antibiyotik vermeyin bagisikligi zayifliyor.
deniz ogluna ilk arabam almani oneririm.oglum 8.5 aylikken surmeye baslamisti 1.5 ay surdu.cok binmiyor sen bilirsin faydasi olur.chicco nun ilk arabami iyi.digeri kontrolsuz ilerliyor.
gokce ilaclari bende unutuyorm.nasilsa gunese cikiyor,ek gida aliyorlar.
bugun sutlu domates corbasi yaptim bakalim sevecek mi

deniz sagol iyiymis bu kayis isi babamiza gostereyim ne dicek takintili babasi.
Batu cizelgede %100 bile ustunde gelsiimi 2-3 ay ileride masallah.bencede 2 mt olur.erkek cocugu yasinda ortalama 10 kg 74 cm olurmus.Cokta iri olmasinlar ya.arabaya sigmazlar:))sagliklari yerinde olsun yeter.

Selam Arkadaslar
Maasallah bebislere buyuduler artik sukrolsun su dislerimizde hayirlisiyla ciksada rahatlasak ustten iki disimiz cikti ücu yolda umut baya bir sarsildi asi dis ikisi bir arada olunca kuzum baya bir zorlandi.
Denizcim oglum simdi iyi sukur batuyada maasallah boylu porlu yakisikli delikanli olsunlar insallah ömürleri uzun olsun.
Gökcecim hg canim tatilin iyi gecmis gökcenaz kizimiz pek guzel annesi saglikla buyusunler insallahhhhhhh disleri ciktimi prensesimizin emekliyormu?
Denizzzzzzzz umuttta coooookkkkk hareketli tazi tazi:52:hersey ilgisini cekiyor.Bazen cook yoruluyorum pesinden kosmaktan elimde bir bez donuyorum her yer bes parmak izi dun bir guzel temizlik yaptik
Beraber onu camasir sepetine oturduyorum....:60:görmeniz lazim evi supuruyorum kuzum bayiliyorya oyun saniyor her seyi sipam.

Allahin isi siz orada yaniyorsunuz biz burada donuyoruzzzzzzzzzzzzzzzz
Kizlar Allahim yardimciniz olsun gercektende sicaktan en cook yasli ve cocuklar etkileniyor burasi yaklasik bir aydir gök gurultulu yagmurlu dun umutla bir gezelim dedim sirilsiklam geldik eve sabah bakiyorsun gunes ogle bir firtina gok gurultusu selsu Rabbimin isi hikmetinden sual sorulmaz
Insan hani sicagida ariyor ogluma cook guzel ciciler aldim maalesef giydiremicemmmmmmmmmmmmm havalar coook sogukkkkk ayaginda corap durdurmuyor simdide kiyafet cikarmaya basladik.
Haftaya isinacakmis bakalim kizlar burda isininca ordada sewrinler belki gorusuruz hk:71:

selam nılo..valla bı bakıp cıkıyorum bazen ...ıs btmıyo havaaa cok sıcak demek sen donuyosun...aman sakın serınlık yollama yınede razıyım ohhhh ne guzel sıcak .....zaten ıkı ay sonra ıyyyy soguklar gelıcek.....herkes nasıl.....üçünün kavgası bıtmıyo aman dur demekten offfff....optum

nıl oğlusun oynuyo demek heee.....yerım onuu..benımkılerde camasır asıyorum onlar attan cekıp atıyo yeree...iş bıtermı

nıl oğlusun oynuyo demek heee.....yerım onuu..benımkılerde camasır asıyorum onlar attan cekıp atıyo yeree...iş bıtermı

Bitmez muallimcim bitermi isler heeeccc Muallim artik geceleri umuta sute basladim 3 olcek devam sutuyle beraber veriyorum.
Birde burdaki arkadaslar fazla sut verme böcek ve göbus yapiyor diyorlar oglum sutu sevdi artik sabah kahvaltisinada katip veriyorum.
Birde bildircin yumurtasini nasil veriyorsun?
Artik butun yemeklerden veriyorum bugun acili tarhana tavuk pilav:56:yedi benim gibi aciyi seviyor korkarak veriyorum o popoyu indirip oturuyor vermiyorsun diye yakindada cig köfte isterse sasmiycam :1:Babamiz cig köfteci bizim ailede aci coook yenir buda kullun bize cekti

Hayirli cumalar.
Gokce,deniz ilacin ismi Zymafluor
hap seklinde 1 cay kasigi suda eritip veriyorsunuz gunde 1 defa.
gokce dedigin ilaci bilmiyorum.ben hafif hastalanir gibi olursa 5 gun gunde 3 defa peditus veriyorum iyilesiyor.Kolay kolay antibiyotik vermeyin bagisikligi zayifliyor.
deniz ogluna ilk arabam almani oneririm.oglum 8.5 aylikken surmeye baslamisti 1.5 ay surdu.cok binmiyor sen bilirsin faydasi olur.chicco nun ilk arabami iyi.digeri kontrolsuz ilerliyor.
gokce ilaclari bende unutuyorm.nasilsa gunese cikiyor,ek gida aliyorlar.
bugun sutlu domates corbasi yaptim bakalim sevecek mi
ay canım önerin için çok sagol ya bende hep antibiotik vermekten çok üzülüyodum bundan sonra peditus veririm artık :)
Selam Arkadaslar
Maasallah bebislere buyuduler artik sukrolsun su dislerimizde hayirlisiyla ciksada rahatlasak ustten iki disimiz cikti ücu yolda umut baya bir sarsildi asi dis ikisi bir arada olunca kuzum baya bir zorlandi.
Denizcim oglum simdi iyi sukur batuyada maasallah boylu porlu yakisikli delikanli olsunlar insallah ömürleri uzun olsun.
Gökcecim hg canim tatilin iyi gecmis gökcenaz kizimiz pek guzel annesi saglikla buyusunler insallahhhhhhh disleri ciktimi prensesimizin emekliyormu?
Denizzzzzzzz umuttta coooookkkkk hareketli tazi tazi:52:hersey ilgisini cekiyor.Bazen cook yoruluyorum pesinden kosmaktan elimde bir bez donuyorum her yer bes parmak izi dun bir guzel temizlik yaptik
Beraber onu camasir sepetine oturduyorum....:60:görmeniz lazim evi supuruyorum kuzum bayiliyorya oyun saniyor her seyi sipam.

çok teşekkür ederiz teyzesi bugün kk da diger arkadaşlar merak edince bende avatarıma koydum görsünler die :) bu sayede sizlerde kızımı görmüş oldunuz :) canım gökce 7 aylıktan beri emekliyor ayakta tutunarak yürüyo ama bikaç gündür tamamen tutunup 7 adım kadar yürüyo kendi kendine maşallah kızıma ): dişmizde iki tane altta çıktı 8.5 aylıktık çıktıgında :)maşallah seninde ogluna hareketli olmasıda güzel akıllı olucak büyüyünce inş. benim kızda ayakkabılıgı yoklugu saat başı tv sehpasını parmaklarıyla bi güzel ovuyo sonra yukarda ne görse alıp yere atıyo bide mutfak dolaplarını açıp bakmayı ögrendik:) bakalım ilerde neler yapıcaz
muallimcim allah kolaylık versin küçük cadılar başladı demek ev dagıtmaya:)

selam ..nıl masallah yesın buyusun paşamız....ben haftanın ıkı uc gunu bıldırcın yum verıyorum sekız aylıktan berı gercekten hıc hasta olmadık desem yerıdır zaten dr tvsıye edıyo ıyıce hasla ver veya omlet yap yer senınkı cıg vermeye ıkı yasından once taraftar degılım oğluma cok vermıstım ama su tavuk grıbınden sonra vermek ıstemıyorum öle...acı dedınde oğlum da cok yerdı acı ama kızlarıma vermıcem bakalım....ıkı yaslarından sonra baslasınlar ..ama seven sevıyo ...gokce kızın cok seker masallah canım bende az burunlaarı akınca ılerlemesın dıye pedusus verıyoum ıyı oluyo antıbıyotık vermek cok mecbur olmadıkca ıyı degıl bol pekmez ve balık yagı ..............işim var cıkıcam kızlaar optum sızı..

Back
X