Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

Anne Olmak"
Anne olmak
bir gözün gerçeklere bakarken
bir gözünle hayallere dalmaktır
Anne ol...mak
yumuşacık tuttuğun kalbinle
her sıkıntıya dağ gibi durmaktır
Anne olmak
her türlü gürültüde
evladın tek nefesini bile duymaktır
Anne olmak
günah dolu dünyada işlenen
en güzel sevaptır
Anne olmak
bahşettiği lütuftan dolayı
Yaradana yanaşmaktır ....(ALINTI)
Ellerine saglik canim:14::5:Rabbim evladina sifa versin

[SUP][/SUP]canım hıc sorma gercekten cok uzucu cok ....sabır o analara ...yangından beterdır yurekler..........
uyudu benımkıler cok sukur ....gece vardıyası basladı....kolaylıklar herkese....gokce nerde ya...senay nasılsın ugra hymary sıksık gel derya nerde acaba......optum sızı

HAYIRLI CUMALAR...

3 gün oldu gözümüz yaşlı... Allah Şehit ailelerine sabır versin... bizim yüreğimiz dayanmıyor onlar napsınnnn....

İnanın yazmak içimden gelmedi, Allahım evlat acısıyla sınamasın hiçkimseyi....

bebekistiyoruz, canım geçmiş olsun, Allah şifa versin.... şimdi nasıl, varmı bir gelişme ishalle ilgili....

denizcim foto yüklemeyi bilmiyorum buraya, ama özelden face ve msn adresimi yazıcam sana eklermisin beni... bugün face yeni fotolar ekliycem fırsat bulabilirsem...

Gülsüm ablacım, gecikmeli de olsa evlilik yıl dönümün kutlu olsun, Allah mutluluğunuzu bozmasın....

herkesi çoook öptüm...

selam cnm rota virusune bakildi yok asi olmustu zaten kulture bakiliyor kan a hepatit v s bakiliyor insallah sorun cikmaz sut ve bal az az verilmesinden yanayim sonra alismalari zor olabilir kabul etmeyebilirler iye usunuyorum benim sipa nin yemeye alismasi zaman alii icin halen tam iciyor iyemem
sen bebis nasilsiniz?
rota yoksa inşallah geçicidir canım,çok geçmiş olsun tekrar,
bebeğinin beslenmesi konusu da herkese göre farklı tabi,herkes kendi yavrusunu bilir ,ama hani iki ağır hayvansala dikkat etmek babından şeetim :1:
bebıs ıst kız ne guzel bır yazı .....anne olmak gercekten farklı......hymary nerdesın ya ugra arasıra ....tavsıyelerın ıcın tesekkurler nasıl kızların....denız bebıs ısstıyoruzun ddıgı gıbı yap bencede aptamılı sevıyosa onunla basla benımkıler hala bayılıtyo vallla bazen verıyorum dıs cıkarma donemlerınde ırmıklı ballı hele cok sevıyolar öle öle alıscak.....hymary sute bal katmadım daha ama baslıcam kısın ben pekmez verdım her sabah koyden ıstetmıstım elma armut pekmezı uzum harnup donusumlu kullanıyorum...buyusun prensesler ve pasalar ...valla oğlanlar cok yakısıklı burda ...kızlar sıraya gırecek......

muallimim çalışmaya başladım,bu ne yaaa :27:
başka aksaklıklar da bırakmadı bizi bu yaz,şimdi iyiyiz işte kızlar da iyiler teyzesi,Sarem yürüyor inşallah artık,Hale zaten aşmış durumda maşallah:39:,
ikisi de yuvar teker gidiyorlar,:4:
senin kuzuları takip edemez olmuştum artık,genel olarak durumları nasıl,yürüme,ayaklanma?
canım pekmezin sütle birleşince demirinin kırıldığını biliyorum,demirin element yapısı ve sütteki calsiyumun yapısıyla alakalı bişey diye,pekmezin yoğurtla faydalı olduğunu biliyorum,bunu da bi araştırırmısın lütfen,yoksa ben de süte katayım.Bize de memleketten geliyor,seninki kadar çeşitlisini bulamasam da pekmez veriyom işte :31:,ama onu da yazın kesmiştim açıkçası bünyelerine yaz sıcağında bir alerji yapmasın idye düşünerek..
Bakalım...
Herkesin oğlanlara kızlara maşallahh,Rabbim bu kötü günlerde evlatlarını kaybeden annelre sabır ihsan etsin,hepimizin yavrlarını muhafaza etsin inşallah..

selam ..denız ınan alısıyolar merak etme ve dedıgın gıbı ınatlasma zamanla yapacak daha kucuk ama ara ara ver ben pılavla baslamıstım daha dıogrusu cıorbaya tel tehrıye ıle ama hala tam yemıyolar pılav makarna yoıyolar patates kızartınca abılerıne ellırıne verıyorum yıyolar öle öle alıscaz ıns hep mama ıle gıdecek degıller ya ...meyvelerı ben az sulıle pısırıp robottan gecırıyorum pure oluyo yogurtlarına katıyorum cok ıyı oluyo ama uzumu yemeyı cok sevıyolar....herkese guzel bı gun ıns

yok aptamil kaşık maması değil sadece devam sütü. valla hareketliliği, pusete oturmaması, uyutmanın zorluğu, banyosu, bez değiştirmesi, hele katı yememesi çok yoruyor ama düzelecek elbet

muallim abla ishali arastiriliyor
denız Saol inSallah atlatiriz Sen canini Skma er ğec oğrenecek yemeyi kimi cocuklar boyle anneye emmeye uskun benim oğlum a memeci ac birakiyorum yemek yesin iye bu seferde huyuzlasiyor zir zir ayanamiuyor emziriyorum bi donem iyi yiyordu simi nazli yiyor ona biraktim ne zaman ne yemek isterse
kahvalti once birlikte yapiyoruz kasar peynir yumurta omlet simit krep s zeytin sevikleri az az bunlaran yiyor kendi eline veriyorum baktim az yedi karisim yapiyorum yemek cani isterse keni yemeklerimizen veriyorum sofraya birlikte oturuyoruz pilav varsa kenisi kasikla yiyor makarna eliyle doksun sacsin onemli eil patates elma ilim yapiyorum firina onu seviyor
meyve uzum elma nar erik kenisi yiyor baktim az yei muz eftali eziyorum
sut cok evmiyor icine bal sevii meyveleren ezip barakla iciriyorum yourtta sae yemezse uzum kayii incir eziyoryum icine
beence en ona birak makarna pilav patates sevmeyen cocuk yk kasar peynirinie bunlari ene yeiklerini ver bi sure inatlamayi unutsun az az ver yemeyince israr etme kaldir aptamile az az inek keci utu ekle baraktan pipetle icir ama illaki biberon ister emme cocuu birak 1;5 yasina kaar emsin beslenme oktoru icin erken ben ittim 1;5 yas sonrasi azi disler cikmadan yeme duzeni olmaz dedi 2 yasina yer herseyi
mail aresini yaz tabi cnm bi firsatta yeni resim atarim

keşke süt olsa da meme emseydi. benimki de meme olmayınca devam sütüne bağlandı. 11 aylık olmak üzere. ben de biraz normal süt ile devam mamasını azaltacağım. meyve suyunu çok koyarsam içmiyor. az koyarsam da devem sütünü daha çekici hale getirir miyim diye korkuyorum. eline makarna vs vermedim. fırında elma patades yapayım yarın. bugün de birkaç kızarmış vereyim. birkaç taneden birşey olmaz. suyu bile biberonla içiyor. suluktan nefret etti. şu pipetle olanı versem mi? bir vermiştim üfleyip oyun oynamıştı ben de kaldırmıştım.

denız amac ne oncelikle yemek yemesimi yoksa aptamili birakmasimi
aptamili cok iciyorsa bence onecelikle aptamile sevii meyveleri kat icir 1-2 kez 1-2 e sade ver sonra aptamile az az inek sutu meyve karitir ver aptamilin taini unutunca az az sevii yemekleren ver ama biberonu sutu e ver mutlaka emme zevkini alsin hazir devam sutu e alabilirsin ayina uyun balli v var
en onemlisi inatlasmayi unutturmak
valla amaç biberon ile içtiği aptamili azaltıp katı yemeği çoğaltması. sanırım 1,5 yaş civarı biberondan daha fazla bardağa döndüğünde ve azı dişler çıkıp kendi eliyle birşeyleri yemeğe başladığında ancak yavaştan düzelmeye başlayacak bizim sorunumuz

rota yoksa inşallah geçicidir canım,çok geçmiş olsun tekrar,
bebeğinin beslenmesi konusu da herkese göre farklı tabi,herkes kendi yavrusunu bilir ,ama hani iki ağır hayvansala dikkat etmek babından şeetim :1:

muallimim çalışmaya başladım,bu ne yaaa :27:
başka aksaklıklar da bırakmadı bizi bu yaz,şimdi iyiyiz işte kızlar da iyiler teyzesi,Sarem yürüyor inşallah artık,Hale zaten aşmış durumda maşallah:39:,
ikisi de yuvar teker gidiyorlar,:4:
senin kuzuları takip edemez olmuştum artık,genel olarak durumları nasıl,yürüme,ayaklanma?
canım pekmezin sütle birleşince demirinin kırıldığını biliyorum,demirin element yapısı ve sütteki calsiyumun yapısıyla alakalı bişey diye,pekmezin yoğurtla faydalı olduğunu biliyorum,bunu da bi araştırırmısın lütfen,yoksa ben de süte katayım.Bize de memleketten geliyor,seninki kadar çeşitlisini bulamasam da pekmez veriyom işte :31:,ama onu da yazın kesmiştim açıkçası bünyelerine yaz sıcağında bir alerji yapmasın idye düşünerek..
Bakalım...
Herkesin oğlanlara kızlara maşallahh,Rabbim bu kötü günlerde evlatlarını kaybeden annelre sabır ihsan etsin,hepimizin yavrlarını muhafaza etsin inşallah..

ben pekmezin içindeki demirin tüm süt ürünleriyle bozulduğunu biliyorum. bebeklere bal ve şeker verilemediğinden yoğurdu filan tatlandırmak amacıyla pekmez konuyordur da faydası olmuyordur herhalde?

ooo herkes var bugun...dılayı fızık tedavıye goturdum daha guzel basıyo ıns bakalım.....bebıs ıstıyoruz ne cıktı canım tahlılller ıns sıkıntı yoktur .....denız alıscak merak etme daha yasına bıle gırmedı senınkı ......işler bıtmıyo senay cok sagol canım....hymary maslklah kızına darısı bana ıns.... bemım drum sakınca yok dıyor hep cunku zaten yogurrta prıteın onemmlı suttede daha cok proteın demır zaten cok az ve demıtrı demır ılacı ve baska yıyeceklerle telafı edıyoruz cok azı kayboluyo koyulan pekmezle demıstı ben hep sabah mamalarına bzaen yogurtlarına mutlaka ama mutlaka pekmez koydum ve kuvesden cıktıgımızdan berı her uc ay tahlıl ıstedı ve hıuz demır eksıgımız cıkmadı cok sukur...optum herkesı ..hayoırlı cumalatr valla senay sen yazıyosun aklıma bugun cuma oldugu gelıyo sagol kız opt herkesı hymatrı bebeklerı napıyosun ya calısırlekn kuzum söleee bendemı baslasammmmmmmm opt

Selam Arkadaslar
Herkez iyidir umarim benim coook siddetli basim agriyor mide bulantisi birde karin agrisi eklendi coook halsizim basimin agrisi bir turlu gecmiyor boyle giderse iki gun daha cekerim
Arkadaslar umutun kahvaltisina yenice bal katmaya baslamistim koymasammi acaba pekmezin sutle karismayacagini demiri oldurdugunu bende duymustum.
Recel katiyorum ara ara pekmezide yogurduna koyuyordum umut keci sutunu sevmedi.Normal sutu guzel iciyor icinede iki ölcekte aptamil koyuyordum doktorumuz gunde bir kez olsun icsin diyor icmeyince kahvaltisina sutune katiyorum.
Iki gundur istahi yook zorla yediriyorum öyle böyle buyuyecekler insallah herkeze guzel hafta sonlari diliyorum.

Selam Arkadaslar
Herkez iyidir umarim benim coook siddetli basim agriyor mide bulantisi birde karin agrisi eklendi coook halsizim basimin agrisi bir turlu gecmiyor boyle giderse iki gun daha cekerim
Arkadaslar umutun kahvaltisina yenice bal katmaya baslamistim koymasammi acaba pekmezin sutle karismayacagini demiri oldurdugunu bende duymustum.
Recel katiyorum ara ara pekmezide yogurduna koyuyordum umut keci sutunu sevmedi.Normal sutu guzel iciyor icinede iki ölcekte aptamil koyuyordum doktorumuz gunde bir kez olsun icsin diyor icmeyince kahvaltisina sutune katiyorum.
Iki gundur istahi yook zorla yediriyorum öyle böyle buyuyecekler insallah herkeze guzel hafta sonlari diliyorum.

geçmiş olsun canım. yorgunluktandır sanırım. benim de düzgün uyuyamadığımda başım çok ağrıyor. fazla ev işi yapma yorgunken. sal gitsin biraz. çok zor şey bebek bakmak. bakıcı var. ona rağmen cumartesi alışveriş-yemek-batu popoyu yere koyamadım. uyuyamamıştım da. akşamına beni de hem üşüme hem mide bulantısı tuttu. pazar da ceset gibiydim. dinlenmek lazım.
benim bildiğim yoğurt da süt ürünü yine pekmezin demirimi keser. bizim dr meyvesine koyun demişti. ben akşam sütsüz (sit alerjisi varken verdiğim özel mama) mamasına karıştırıyorum. 2 gün mamasına keçi sütü ekledim (30 cc) yüzü kızardı. normal aptamil ile şu sütsüz özel aptamili karıştırıyordum. yoğurt da mama ile karıştırıp veriyordum. iyi gidiyordu. ama alerjik çocuk süt için daha erken sanırım 1 ay daha bekleyeceğim tekrar denemek için. senin aptamili anlamadım. günde ne kadar süt içiyor? 500 cc mi? ntoplamda 4 kaşık mı aptamil koymuş oluyorsun? balı arkadaşlarım 12 aydan sonra vermeye başlamışlar. dr 8.-9. aydan sonra ev reçeli verebilirsiniz demişti.

bu arada günaydın herkese. felaketler de bitmiyor. şehitlerin arkasından bu soğuklarda deprem bir de. çok üzücü

Son düzenleme:
selam denız.....haklısın tun kardeslerımıze bol sabır ıns kurtulan cok olur ....cok zor ya rabbım yardım etsın
yasını gecsın daha rahat olur senın ıcın ..hallsızlık cok zor bendede var bu sıralar kısa gecıs sanırım doınlenmek mı bana yasak ya bu bebeklerın arasında oyyyy oyy..........ben pekmezı muhallebılerıne katıyorum tatd verıyo hem ıyı olur bal cok kullanmadım caylarına bazen azcık koyuyorum....corba ıkı gunde bvır pısıyo ben ne meyve ne sebze yetıstıremıyorum kızlar ya .....nılom gecmıs olsun bencede yorma kendını dınlen tek bebek uyuyunca sende uyu valla bosver ısı ....herkes nasıl optum:14:

merhabalar herkese... nasılsınız, benim pek neşem yok, denizcim dediğin gibi şehitlerden sonra birde deprem, Allah yardımcıları olsun, ben off durumuna geçiyorum böyle durumlarda, hiç keyfim yok.... birde işler hafif, internette haberleri okuyup okuyup üzülüyorum...

gülsüm abla, bizde de meyve çabuk tükeniyor.... kapu(karpuz) zamanı geçtiği için artık, üjüm ve armu en çok yediklerimiz... hergün manava uğruyorum nerdeyse... çok şükür yiyorlar...

bişey sormak istiyorum size, benim kızlar patates kızartmasını pek seviyorlar, çok da vermek istemiyorum ama... şu tefalin az yağla kızartanları var ya, onlardan var bende ama köyde kalmış.. onunla yapsam, yağ fazla çekmiycek, sizce sağlıklı olurmu???

herkes kendine iyi baksın, havalar değişken, kırgınlık yapıyor..

çok öptüm sizleri...

gülsüm abla, dilayı yazmıştın cuma günü yazamamıştım.. daha iyi basıyor demişsin, çok sevindim.. inşallah daha da iyi olacak.. canım benim..

senaycım sagol canım ıns......evet ya sıkıntılı haberler cok bu sıralar....
canım benımkılerde sevıyo benım oğlum kızartmacı zaten ona bıle hafatada bır yaparım alıştı kuzularda arasıra yap yanında kofte ıle cok sık olmasın bence.....kım ne derse desın cocuklar cok sevuıyo....

geçmiş olsun canım. yorgunluktandır sanırım. benim de düzgün uyuyamadığımda başım çok ağrıyor. fazla ev işi yapma yorgunken. sal gitsin biraz. çok zor şey bebek bakmak. bakıcı var. ona rağmen cumartesi alışveriş-yemek-batu popoyu yere koyamadım. uyuyamamıştım da. akşamına beni de hem üşüme hem mide bulantısı tuttu. pazar da ceset gibiydim. dinlenmek lazım.
benim bildiğim yoğurt da süt ürünü yine pekmezin demirimi keser. bizim dr meyvesine koyun demişti. ben akşam sütsüz (sit alerjisi varken verdiğim özel mama) mamasına karıştırıyorum. 2 gün mamasına keçi sütü ekledim (30 cc) yüzü kızardı. normal aptamil ile şu sütsüz özel aptamili karıştırıyordum. yoğurt da mama ile karıştırıp veriyordum. iyi gidiyordu. ama alerjik çocuk süt için daha erken sanırım 1 ay daha bekleyeceğim tekrar denemek için. senin aptamili anlamadım. günde ne kadar süt içiyor? 500 cc mi? ntoplamda 4 kaşık mı aptamil koymuş oluyorsun? balı arkadaşlarım 12 aydan sonra vermeye başlamışlar. dr 8.-9. aydan sonra ev reçeli verebilirsiniz demişti.

bu arada günaydın herkese. felaketler de bitmiyor. şehitlerin arkasından bu soğuklarda deprem bir de. çok üzücü
Sagol canimya gene basim tuttu sorma ben azbir uzuleyim ben benden gidiyorum sehitlerimiz birde deprem inanki coook uzuluyorum tabki herkez uzulurde Allahim herezin yardimcizi olsun ins dua etmek ve yardimda bulunmamiz lazim.
Denizcim umut 3 gundur coook hastalandi ishal istahsizlik birde benim rahatzizligim zor oluyor yavrum yediremiyorum keske devam sutu icse ben gunde 4 yada 5 olcek kahvaltisi birde aksam sutune katiyordum sutude az iciyor sutunu 210 cc yapiyorum 100cc bile icmiyor sabahta ayni bu ara baya bir bunalödim hic yemiyor bugun sebseli sehriye corbasi yedirdim zar zor yanaklari aksam al al olmustu acaba dismi dedim ama hic bir belirti yoook
Batunun istahi nasil kuzumun ne derdi var anlamadim bugun dr göturecektim maalasef dok izindeymis eger boyle yemesse hastaneye götururuz
Hiiim ben bali daha yeni veriyordum kahvaltisina cay kasigi koyuyordum bazende recel kendim yaptim receli keske yese sabah özene bezene kahvalti hazirladim icine vevizde koydum insallah duzelir o yemeyince uzuluyorum.Ac kaliyor ev yemeklerini seviyor yavrum gerci kilosu iyi yemeyincede huyzuzlasiyor gececek insallah öptum canim Allaha emanet olun

slm kızlar
nilcim denizcim ogluşlarınız maşallahpek yakışıklı bahtlarıda kendileri gibi güzel olsun saglıkla büyüsünler inş
kızlar bikaç gündür misafir misafirlik derken anca vakit buldum şimdide kociş yemege gelicek bakıp çıkayım dedim gökcede dün kustu gece saat 3 te kalktık üstünü temizle vs derken saat 5 te uyudk öglende tekrar kustu ıhlamur verdim midesini üşüttü glaiba die çok şükür akşam kusmadı bişde ishali var kakası sapsarı oluyo poposu pişigi gene başladı su ve ıslak mendille siliyorum zeytiyagı sürüyom kremlerini sürüyom ama geçmek bilmedi galiba kakası çok asitli:( neyse herkes iyidir inş geçmişe çok bakamadım kızlar
bizimde yemek sorunumuz başladı iki gündür yemek degilde mama yemek istiyo :( sinir oldum iyice yaa nasıl başetcez bu yerden bitmelerle bilmiyom:)

Sagol canimya gene basim tuttu sorma ben azbir uzuleyim ben benden gidiyorum sehitlerimiz birde deprem inanki coook uzuluyorum tabki herkez uzulurde Allahim herezin yardimcizi olsun ins dua etmek ve yardimda bulunmamiz lazim.
Denizcim umut 3 gundur coook hastalandi ishal istahsizlik birde benim rahatzizligim zor oluyor yavrum yediremiyorum keske devam sutu icse ben gunde 4 yada 5 olcek kahvaltisi birde aksam sutune katiyordum sutude az iciyor sutunu 210 cc yapiyorum 100cc bile icmiyor sabahta ayni bu ara baya bir bunalödim hic yemiyor bugun sebseli sehriye corbasi yedirdim zar zor yanaklari aksam al al olmustu acaba dismi dedim ama hic bir belirti yoook
Batunun istahi nasil kuzumun ne derdi var anlamadim bugun dr göturecektim maalasef dok izindeymis eger boyle yemesse hastaneye götururuz
Hiiim ben bali daha yeni veriyordum kahvaltisina cay kasigi koyuyordum bazende recel kendim yaptim receli keske yese sabah özene bezene kahvalti hazirladim icine vevizde koydum insallah duzelir o yemeyince uzuluyorum.Ac kaliyor ev yemeklerini seviyor yavrum gerci kilosu iyi yemeyincede huyzuzlasiyor gececek insallah öptum canim Allaha emanet olun
nilcim sen iyi ol ki kuzun da iyi olsun. tek başına bakıyorsun sen hastanıp yatsan umut a kim bakacak. uzun bir süre sağlığa dikkat etmek gerek. süt içmemesi hastalık durumunda kötü. halbuki biberonla süt-mama verir rahat ederdin. içtiği kadar artık çünkü hastalık zamanlarında gerçekten birşey yemek istemiyorlar. siz doktoru telefonla arayamıyor musunuz? belki birşey önerirdi. yazık kuzuya. acil şifalar diliyorum

slm kızlar
nilcim denizcim ogluşlarınız maşallahpek yakışıklı bahtlarıda kendileri gibi güzel olsun saglıkla büyüsünler inş
kızlar bikaç gündür misafir misafirlik derken anca vakit buldum şimdide kociş yemege gelicek bakıp çıkayım dedim gökcede dün kustu gece saat 3 te kalktık üstünü temizle vs derken saat 5 te uyudk öglende tekrar kustu ıhlamur verdim midesini üşüttü glaiba die çok şükür akşam kusmadı bişde ishali var kakası sapsarı oluyo poposu pişigi gene başladı su ve ıslak mendille siliyorum zeytiyagı sürüyom kremlerini sürüyom ama geçmek bilmedi galiba kakası çok asitli:( neyse herkes iyidir inş geçmişe çok bakamadım kızlar
bizimde yemek sorunumuz başladı iki gündür yemek degilde mama yemek istiyo :( sinir oldum iyice yaa nasıl başetcez bu yerden bitmelerle bilmiyom:)

gökçecim ıslak mendil daha kötü yapıyor. ya sadece su ve pamuk ile temizlemeye çalış ya da lavaboya götürüp yıkayıp kurulamaya. ishal zamanı hemen kızarıyorlar zaten. şu mama-yemek işine bir çözüm bulursan bize de söyle. biz şu ara yemek saati yaklaşınca (asla tam gelince ve geçince değil) çorbasını veriyoruz. yarım kase ancak yiyor şanslıysak. üstüne 90 cc mama. yoğurdu zaten 60-90 cc mamaya karıştırıyoruz. meyveleri de ara öğün olarak az az yiyor. buna da şükür. inatlaşmak çözüm değil. bizim bıdıklar oldukça zor alışacaklar. 18 ayı hatta 2 yaşı bulacak gibi duruyor :95:

bekleyın kızlar benımkıler ıkı yaslarını doldurcak kasımda ..eeee mama yıyolar carba yogurt bı kaseyı ucu yıyoo ...sabırlı olun az yesınler ama yesınler bazen hıc yenmıyo seda ...olsun ertası gun yıyo ...kafaya takmayın bazen ıstahları olmuyo alısın yanı üç tane olunca alıstım sayılır seda da kusuyo ıkı gundur neden bılmıyorum dr reflu ılacı vermıstı ıyı gelıyo .....saatlerını bende gecırmıyorum bugun masaya oturdular bızımle tabaklarına azcık pılav kofte ve kızartme koydum cok sevınıyolaqr oynaya oynaya yıyolar off heryer batıyo......herkesı optumm

merhaba arkadaslar!

bebekleriniz kocaman olmuslar. maşallah maşallah hepsine! bizimki de iyice cadı bir şey oldu çıktı. Bir de konuşmaya başladı ki artık kafamız patlıyor:)

benim burda çok yakın bir arkadaşım fertiliteyle ilgili bir web sitesi hazırlıyor. Şimdilik bilgilerini twitter da paylaşıyor. sanırım kasım'da site yayına açılacakmış. Takip edip destek olalım kendisine çok yararlı bilgiler veriyor

Twitter

oo mamba nerdesın ya hosgeldın demek kızın bıcır bıcrı basladı benımkıler daha anlasılır konusmuyo ama sayıp sayıp duruyolar bıseyler ıns konusurlarsa ben artık evı terkederımmmmm............hehe kafa kalmıcak...sen ne yaptın ıkıncı ıcın start verdınmı......gelsın bı kardes artık...bakayım arkadasının sıtesıne ama artık tup bebek ılgı alanımdan cıktı üç tane gelınce .....optum senı ve kızını gel arasıra

sayip sayip duruyorlarsa yakinda kafaniz patlamaya baslayacak sizin de demektir:)

muallimcim bu sadece tup bebek degil genel anlamda fertilite sitesi olacakmis. bir de bebek/cocuk bakim kismi olacakmis ilerde. ben kendisinden cok fazla sey ogrendim her konuda. 500 tane filan diplomasi var. durmadan okuyor:) o yuzden sizlere de tavsiye etmekte sakinca gormuyorum.

Twitter

günaydın arkadaşlar,

gökçecim geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşir meleğimiz inşallah...

mambacım hoşgeldin, maşallah kızına bülbül olmuş da şakıyormuş...
bizimkilerde konuşuyor artık.. pek cümle kuramıyorlar daha.. 2 kelimelik cümleler bazen.... söyleyebildikleri kelimeler net çıkıyor çoğunlukla.. bebekçe konuşmuyoruz onlarla, babamız hassas bu konuda.. ama kelimeleri yarım yarım söylediklerinde de çok hoşumuza gidiyor...
1-2 örnek vereyim:
okoto: oto koltuğu
kutube: kutup ayısı (oyuncakları var)
kutu kutu kuuuutu: kutu kutu pense (mine çok seviyor bu oyunu. gülayın elinden tutuyor zorla, oynatıyor)
papu: pantalon
kaakı: kalk(gülay,bişey istediğinde arkadan itiyor bizi ve "kakı kakı" diye söyleniyor)
açı: aç

Back
X