Bebeklerımızle bırlıkte sohbete devam edelım.

nilcim, anneliğimiz burada da çıtırlığımız pek kalmadı, ocakta 37 olcam galiba:) benim de erken yaşta evlenen arkadaşlarımın üniversite öğrencisi veya asker çocukları var... artık yaş hesabı yapamıyorum... gönül yaşım 18'in altında da, bu kadar büyüdüğüme inanamıyorum zaten....

e2 hakkında da bir mucize olduysa, tekrar olmaması için sebep yok.. hormonlarımız bize şaka yapıyor bazen, ama Allahın mucizelerini hep beraber yaşadık, mesela benim hormonlarım genç kızlığımdan bu yana doğal yolla bebeğin olmaz diyordu, ama şükür tedaviye cevap verdiler en azından... inşallah gönlüne göre olur ve tekrar hamile kalırsın en kısa sürede...

sende UMUT PAŞA'yı öp benim için... kızlar çok iyiler, akşamları öpmeye doyamıyorum onları, 2 gün önce severken minenin elini fazla sıkmışım, acıo, acıo demeye başladı... zaten dişlerimi sıkmaktan dişlerim yerinden çıkacak bir gün... Allahıma bin şükür onları bize verdiği için.....

nilcim, anneliğimiz burada da çıtırlığımız pek kalmadı, ocakta 37 olcam galiba:) benim de erken yaşta evlenen arkadaşlarımın üniversite öğrencisi veya asker çocukları var... artık yaş hesabı yapamıyorum... gönül yaşım 18'in altında da, bu kadar büyüdüğüme inanamıyorum zaten....

e2 hakkında da bir mucize olduysa, tekrar olmaması için sebep yok.. hormonlarımız bize şaka yapıyor bazen, ama Allahın mucizelerini hep beraber yaşadık, mesela benim hormonlarım genç kızlığımdan bu yana doğal yolla bebeğin olmaz diyordu, ama şükür tedaviye cevap verdiler en azından... inşallah gönlüne göre olur ve tekrar hamile kalırsın en kısa sürede...

sende UMUT PAŞA'yı öp benim için... kızlar çok iyiler, akşamları öpmeye doyamıyorum onları, 2 gün önce severken minenin elini fazla sıkmışım, acıo, acıo demeye başladı... zaten dişlerimi sıkmaktan dişlerim yerinden çıkacak bir gün... Allahıma bin şükür onları bize verdiği için.....

Senaycim insallah bir mucize daha olur.Allahim kuzuma bir kardes nasip eder ne guzel yazmissin bazen bende canini yakiyorum umutun öpme krizine giriyorum cook tatlilar degilmi bizimkisi bayiliyor ilgiye oyuna biraz once babasinin sabkasiyla zar zor fotosunu cektim sorma:1:coook tatlilar cooook babasiyla alis verise gittiler babaya cok duskun sipa pesinden nasil agliyor tabiki babamizda kiyamiyor.
Havalarda coook soguk isimiz zor gibi gorunuyor ben seni daha yasin kucuk biliyordum hade bakiym 40 az kalmis bellimi olur belkide cimcimelere kardes gelir degilmi hayirlisi olsun
Senaycim adet duzenin nasil?
Hormonlarim pek iyi degildi yazmissin
Bu sorum muallim icinde gecerli o nasil acaba herkeze hayirli aksamlar diliyorum hk:16:

nilcim, benim adet sorunum çok eski... ben ilaçsız adet olamıyorum genç kızlığımdan bu yana... bu nedenle doğum sonrası 6 ay kadar ilaç içmedim, tansiyon ve kalp rahatsızlığı olmuştu doğumda... tedavi görüğüm içim adet sorununu 2. plana ittik... 6 ayın sonunda kan ve smear testimi yaptırdım ve doktorun kontrolünde klasik ilacıma başladım... cyclo progınova... onunla adet görüyorum...

nilcim, benim adet sorunum çok eski... ben ilaçsız adet olamıyorum genç kızlığımdan bu yana... bu nedenle doğum sonrası 6 ay kadar ilaç içmedim, tansiyon ve kalp rahatsızlığı olmuştu doğumda... tedavi görüğüm içim adet sorununu 2. plana ittik... 6 ayın sonunda kan ve smear testimi yaptırdım ve doktorun kontrolünde klasik ilacıma başladım... cyclo progınova... onunla adet görüyorum...

Senaycim peki doktorlar bu duruma ne diyor kullandigin ilac dogkon hapimi yoksa adet miktarinda azalma veya cogalma oldumu dog sonra cook sordum sanirim.
Bende bir turlu duzene giremedim ne yapacagimi sasirdim artik bir turlu sökulemedim

selam herkes nasıl kızlar .....hava kapalı ...evı supurdum uyuyolar ......nılo hadı ıns basla ıyı olur gokce sende kardes getır ıns ....zaman gecırmeyın bence ....cok optum

merhabalar
prensim huysuz azilar geliyor hasta oldu kucaktan inmiyor yemiyor surekli memede yatiyor pek firsatim olmuyor herkes iyii
batu yuruyor sevindim yurumesi kucakta gezdirmekten daha rahat 1 aya ilerletir iyice rahatlarsin annesi
nil basla canim nasip olursa olur hormonlara takilma
senay senin kizlar nasil? kres isi ne oldu arastirdin mi ?37 yasindamisin ic gostermiyorsun fistik gibisin
kardes konusu acilmis ben ne yapacagim bilmiyorum
sizler fikir verin
dondurulmuslarim fresh lerim var yani 2 tane 3 senesi kaldi
kuzumun kardesi olsun isterim bizlerin varliginda pek ihtiyac duymayabilir ama ilerisi icin birbirlerine destek iyi olur
korunmayi biraksam belki kendiliginden de olur ama iste
rahimeki sorun yine erken doguma sebep olabilir 2 ci bu kadar sansli olmayabilir belli aya gelip karnimda kaybetmekte var
bunu da gectim bi sekilde saglikli oldu diyelim halen uykumuz yok ilk 4 ay hic uyumadim yeni yeni 1 saat ara ara uyuyorum kucagima aldigimda minicikti annem kayinvalidem kimse gelmedi hic desteksiz buyuttum babamiz aksam 8 gelir yemek ye topla 9 kuzuyla az vakit gecirir yatar
ben kuzunun uykusu gelesiye bi basima ayaktayim sonra yine sabaha kadar sonra yine tum gun yoruluyorum 2 ci olursa 2 cocuguma esit ozveriyle bakabilirmiyim yetisebilirmiyim
emek emek okul bitirdim yarinimin garantisi yok kendime bir is kurayim da istiyorum 2ci olursa hayal olur
v s vs vs cikamiyorum icinden simdilik dusunmemeye calisiyorum
uyandi yine yazarim opuldunuz

merhabalar
prensim huysuz azilar geliyor hasta oldu kucaktan inmiyor yemiyor surekli memede yatiyor pek firsatim olmuyor herkes iyii
batu yuruyor sevindim yurumesi kucakta gezdirmekten daha rahat 1 aya ilerletir iyice rahatlarsin annesi
senay senin kizlar nasil? kres isi ne oldu arastirdin mi ?37 yasindamisin ic gostermiyorsun fistik gibisin
sizler fikir verin
kuzumun kardesi olsun isterim bizlerin varliginda pek ihtiyac duymayabilir ama ilerisi icin birbirlerine destek iyi olur
rahimeki sorun yine erken doguma sebep olabilir 2 ci bu kadar sansli olmayabilir belli aya gelip karnimda kaybetmekte var
bunu da gectim bi sekilde saglikli oldu diyelim halen uykumuz yok ilk 4 ay hic uyumadim yeni yeni 1 saat ara ara uyuyorum kucagima aldigimda minicikti annem kayinvalidem kimse gelmedi hic desteksiz buyuttum babamiz aksam 8 gelir yemek ye topla 9 kuzuyla az vakit gecirir yatar
ben kuzunun uykusu gelesiye bi basima ayaktayim sonra yine sabaha kadar sonra yine tum gun yoruluyorum 2 ci olursa 2 cocuguma esit ozveriyle bakabilirmiyim yetisebilirmiyim
emek emek okul bitirdim yarinimin garantisi yok kendime bir is kurayim da istiyorum 2ci olursa hayal olur

bebek ist yasin kac bilmiyorum ama belki ikincisi böyle olmaz canim Rabbim her biseyin klayligini verir ins tabiki cocuk buyutmek emek istiyor bence erdemin kardesi olsun belkide hic sorunsuz hamilelik gecirirsin Rabbim gonlune göre versin.
Inan 30lu yaslarimda olsaydim belkide dusunmezdim biliyorsun hem yasim hemde rezerv azligi var.
Bende yalnizim kimsem yoook buralarda dusundugum taraflar var keske umutumun kardesi olsun coook istiyorum ileride bir birlerine destek olurlar yavrum yalniz kalmasin tabiki nasipten ötesi yokkkk aslinda ist evet ama cokta korkuyorum zor bir surec olacak benim icin keske dondurulmusölarim olsaydi buradan oraya cocukla zor gibi gorunuyor.
üstelik rizikolu bir hamilelik gecirdim serklaj yapildi acaba diyorum ikinci olsa böyle olurmu arastirdim eger ilkinde yapildiysa IKINCIDEDE MUHTAMELEN YAPILIYORMUS BAKALIM KENDI DOKTORUM NE DIYECEK
Dunde merkezi aradim e2 200 ustu hamile kalmisim beni geri aradilar onemli olan fsh denildi her ay bu e2 hormonu degisebiliyormus takilacak bi sey degil denildi bende igdelemedim demekki bir bildikleri var dedim.
Belkide cook rahat hamilelik olur diyorum ama ileriyi geriyi dusunuyor insan Rabbim once olmayanlara tattirsin evlat sevgisini ins Allahu taala sanada kolaylik versin canim hk

selam herkese...ıkıncı ıcın fıkırler var ....ben sıze sunu syleyebılırım tek cocuk gercekten sıkıntı guzel gıbı gorunsede tek cocuk zor anne ıcın ..tatıle gıderken bıle sıkılıyorum dıyen arkadas ısterım dıyen bır cocuk uzuyo ınsanı kardes gıbı kımse olamazda yegenınızı hergun yanınıza alamaszsınız mesela herksın evı vatr aılesı var ınannın tavsıyem ımkan varsa kardes gelsın bebıs ıstıyoruz canım evet sartların gercekten zor ama bana gore ıkıncı olsun doondutulmuslar beklıyo ara cok vermeden gelse mesela ıkısını bırlıkte buyutur verırsın yuvaya ve ıse tam baslarsın ıkıncıyı dusundıugunde bırı yuvaya gıdecek bırı yenı dogacak daha zoor beraber buyumeleruı ıyı olur uykusuzluga gelınce ıana cok zor valla geberdım ya ama seneye ıns daha rahat edıcem umudum var yanı bunuda en fazka ıkı yıl belkı uc yıl sonra tamam ıns herkesın sartları kendıne gore elbette ama kardes buyuk ıhtıyac bence ....bak rabbbım tekden sıkayet ettım dıye bı kız beklerken uc kız verdı bakalım arkadas aramazlar herallde....dılayı fızık tedavıye goturcem bı saat sonra hava yagmurlu....bazı tahlılerımı yaptıdımm tsh yanı troıdım yuksek cıktı metabolızmam yavaslamıs ıyıce sekerım sınırda cıktı off anlıcanız dıkkat etmemm gerek ..stres yapar dedı dr eee bu ıkı yıl gercekten zorlu gectı optummm sızı hatunlar

maşallah batu'ya... ilk yürüme halleri çok tatlı oluyor... batu da deneme sürüşünde şimdi..kış geçip bahar geldiğinde tut tutabilirsen... asıl o zaman çok zor, herşeyi kendi yapmak isteyecek... koltukların üzerinden atlayıp zıplayacak, kısacası düz duvara tırmanacak...

bizimkiler parkta küçük kaydıraklarda kendileri kayıyor artık... çığlık çığlığa.... çok hoşlanıyorlar, merdivenleri çıkıp kendileri kaymaya... biz ise etraflarında dönüp duruyoruz, aman düşmesinler diye.... evde salıncakları var, oturup sallanmak kesmiyor küçük hanımları, ayakta sallanıyorlar, ve öyle uçuyorlarki.. durduruyoruz, hızlarını kesmeye çalışıyoruz, yaygara başlıyor..
maşallah kızlarına. gelişimleri çok iyi desene :nazar: batu şimdiden oyuncak kutusunu devirip üstüne tırmanıyor. 2-3 aya koltuk tepelerinde mahvolduk desene:1:

senay gercekten oncekı vıdeo ve rsımlerı ızlemek hayret verıcı oluyo hele benımkıler eve geldıklerınde ancak ıkı kılo ıdıler öle kucuklerdıkı yaaa cok sukur bu halımıze ..senınkıler ıyıce hareketlendı demek benımkılerde salıncak sevıyo ama eve alamamkı uc tane bı tane alsam kavgaları bıtmez ....ayrılık zor dımı olsun canım rabbım baska ayrılık vermesın ıns ...bayramda bıttı ızlar omur denılen sey ne garıp dımı su gıbı akıp gecıyoo....denız oo batu demek basladı artık haylazlıga ..ıkı aya kalmaz kosacak bak tut bakalım tutabılırsen ....dedıgın fıkır guzel bır oyun grubu gerek cocuklara ben seneye ıns yuva tarzı bı yere verıcem haftanın ıkı veya uc gunu daha ıyı olur ...bayramda ne yaptınız ben evdeydım gunler kıdsaa sız gelın dedım herkese tam oğluen uyku saatlerı sonra uyan gıyımn hava kararıyo ....dısarı cıktık park gecdık o kadar eve gırmıyolar bu seferde ama hava cook guzeldı yaaaaaaaaaaaaa....sanırım soguklar gelıcek gezelım acık dahaaaa..ıyı geceler kızlar uyudu bende yatayımm ....
sen ancak kızları kreşe yolladığında 3 yaş sonrası biraz nefes alabileceksin. az kaldı. biraz daha sabır.

Selam citir anneler
Bayramda gecti ins iyi gecmistir burasi felaket soguk hava coook ruzgarli disariya cikmanin imkani yok butun yaz pasayla gezmistik bu kis ne yapacaz bakalim isimiz zor.
Enerjimiz cook fazla umut kosup bitiyor hareketli bir bebek misafiri pek seviyor kendinden buyuk ablalarla oynamaya bayiliyor sormayin simdiden capkin yafff öpücükler yagdiriyor.
Kapinin zili calinca bir görmeniz lazim oyunlarini mevlana gibi dönuyor sevincten ilgiyi alakayi seviyor (KERATA)kerata dedimde aklima geldi bu kelimeyi hic sevmezdim ama onu ilk gordugum anda doktorum semra kahraman kerata iste burda demisti bana cook sevimli geldi bu kelime oglumu ilk gordugum andi inanin yazarken bile duygulandim.
Canim doktorum ona herzaman minnattarim ilgi ve alakasindan insallah ikinci bir kerata gelirde seviniriz kizlar ciddi ciddi ikinciyi dusunmeye basladik bakalim hayirlisi insallah Rabbim ogluma bir kardes nasip eder.
Herkeze selam bebekleride ayrica öpüyorum hk:16:
batu da kapı çalınca gülerek koşuyor. o zaman kalabalık bir aile özlemi çekiyorum. hani tek çocuk olsa da yakında anneanneler babaanneler teyzeler yeğenler olsaydı keşke.:5:

slmm
evett bayram bitti biz evimize döndük çok şükür..
senaycım benimkide ses yapandan malesef yaa ama ilk başlarda gökce korkuyodu aglıyordu bikaç ay önce sonra nasıl olduysa alıştı artık süpürürken peşlimden geliyo umarım seninkilerinde korkusu geçer canım
kızlar gökce ve ben fenayız köye gittik bayramda orası soguktu sobalı olunca ısınamadık gece sonra diger günü şehire geldik orada kombi ilk defa yaktık orasıda buz gibi sonra evimize geldik gökcenin bogazı kızarmış burnu durmadan akıyo dr a götürdük soguk algınlıgı verdi gene:( kullanıyorum benimde bogazım batıyo gibi ıhlamurdu nane limondu derken gidişat pek iyi degil arada soguk algınlıgı atıyom ama kar emtiyo:( antibiotik atmayınca geçmek bilmiyo neyse babamızda akşam geldi oda bogazım agrıyo diyo hastaları koguşu gibi oldu ev:) neyse çok öptüm hepinizi kib
ikinciyi isteyen hatunlar gözüm hiç kesmiyo yaa bi bebek daha nasıl olcak bilmiyom :)

geçmiş olsun canım. umarım çabuk atlatırsınız

GÜNAYDIN, İYİ HAFTALAR HERKESE.....

gökçecim, geçmiş olsun, ilaç içmeden tam geçmiyor, yada uzuyor hastalık... Allah şifa versin canım...

benimm kızlar da yeni yürümeye başladıklarında korkmuyorlardı süpürgeden, tutunup geziyorlardı... gülsüm abla bende anlatıyorum senin gibi blendırda birşey kaıştırırken, kucağımda korkmuyor, ama tekrarında daha görünce ağlamaya başlıyor... bu günlerde geçcek inşallah...

nilcim valla ikinci için bende de sana tam destek... benim yaş ilerliyor, daha genç olsaydım ve doğum sonrası rahatsızlık geçirmeseydim biz 3. düşünüyorduk... ama belkide 3-4 sene sonra gülsüm abla gibi bende 40'ımda doğurabilirim, neden olmasın:)))
batu da süpürgeden korkmuyor. ama saç kurutma makinesinden blendırdan korkuyor. çamaşır makinesi yeni çalıştığnda da. ama sonra merakla izliyor tabii. blendırdan da kucakta korkmuyor. bence kızların büyük kısa bir süre sonra süpürgeye yine alışıp peşinde koşmaya başlarlar.

Bualardayiz canim sen nerelerdesin senaycim dustum hormon derdineki sorma benim en son tedavimde e2 214 mus ve ben bu hormonla hamile kalmisim buyuk mucize diyorlar vallahi iyicene aklim karisti o zaman oyleyse simdi ne durumdadir bilmiyorum.
Ve ben tekrar tedavi istiyorum vazmi gecsem kizlar biraz once merkezi aradim bakalim aracaklar dosyama bakip cevap verecekler.
Ben yumurta sayisina takilmaktan bu hormonu es gecmisim iyicene tirstim senay keske zamani geri alip 5 yas kuculsem demi yas 40 gözüm korkmaya basladi sukur adetim kendiliginden geldi ama pek nazli sancim cok sökulemedim kizlar hic bilginiz varmi gelecek ama sanirim bir sorunlar var sunu anladimki kadin olmak cook zormus.
Ayrica destegin icin cook sag ol canim rabbim sanada nasip etsin hayirli bir evlat daha senaycim yasin kac?
Gencsinizdir sizler citir annelersiniz:34:dun aksam sosyal bir sitede benden 3 yas kucuk arkadasimin kucaginda cook tatli bir bebek gordum megersem torunuymus:53:sastim kaldim iyimi bende tekrar anne olmak istiyorum bos verelim iyikide istiyorum demi canim:52:Bakalim zaman ne gösterecek minikleri öp canim ne tatlidirlar onlar simdi citi piti cimcimeler kiz cocuklari bir baska Allahim tum isteyenlere hayirlisini versin
oarada yoktur herhalde ama birilerine aldırıp getirtip hayıt suyu kürü yapsan? içmemiştim ama civanperçemi de iyi diyorlar. ben bir de calcium d glucarete diye bir hap içmiştim 2 ay. hamile kaldığım ay e2 ilk defa 20 idi. fsh da 11,80 gibi birşey.

bunu hatırladım. tiroidin normal mi? fsh da normalse neden böyle oluyor ki? doğum sonrası rahatsızlıkların geçti mi? ikiz peşine 3. çocuk düşünüyorsan maşallah size :nazar: bir de erkek olsun diye mi? 2 gün önce konuştuk işte. birinin ikiz kızı varmış. erkek olur mu diye 3. yapmışlar. ikiz erkek olmuş. evi düşün artık :9:

merhabalar
sizler fikir verin

ben de şükür çok yalnız kalmadım ama babayı göndermek zorunda kaldığım için kendimi çok yalnız hissettim. yalnız bebek bakmak gerçekten çok zor. neyse ki en zor zamanlarını geçirmişsin. büyüdükçe daha kolay. baba hiç yardım etmedi mi? çalışıyor tamam ama ben de 5,5 aylıktan beri çalışıyorum yazın benim olmadığım 10 günlük erken yazlığa gitmesi dışında her akşam ben baktım. bazen evde bir baba olaydı çok yorulduğumda al şu mamayı da sen ver uyut bu akşam diyip yatardım diyordum. ne kadar geç gelse de işe gitse de babanın yardımı şart yalnızsın çünkü. başka arkadaş da sormuş yaşın kaç? eğer istiyorsan bence çok beklemeden kuzun 2 yaşına geldiğinde denemelisin. ikinci geldiğinde büyüğü kreşe verebilirsen rahat edersin. onu da 2-3 yaşına getirdikten sonra işe başlayabilirsin. tabii eşinle de konuşman lazım. sana biraz destek olması için. kardeş güzel birşey ama tabii annenin de ruh ve beden sağlığı çok önemli.

herkes 2. diyince kendi adıma düşündüm eğer daha genç olsaydım ve destek olan bir eşim olsaydı ne yapardım diye. herhalde isterdim ama ilk 12-18 ayı özellikle de uykusuzluğu çok zor. ama çok güzel bir duygu allah isteyen herkese versin.

yasim 32 yas olarak cok gec degil ama inanin 2 ay da saclarim bianda beyazladı hastalik doneminde oldu babamizin destegini sormussunuz sayili bakmistuir o da gazli doneminde uykusuzluktan gece sutum kesildi ac agliyor esim mecbur kaldi 1;5 saat o bakti ben uyudum sutum geldi emzirdim birde o gazli doneminde bende esimde aciz yemek hazirlayasiya yarim saat gaz cikarmis bakmistir sayili baktigi yardim bekledigimi soyledigim zaman ben sana demistim bakmam diye sen istedin diyor tedaviyi istedigim zaman o hic cocuk istemiyordu ben hayatimdan memnunun diyordu ama benim icin buyuk eksiklikti benim istememle pazarlikla tedaviye basladik pesin pazarlik etti 'ben cocuga bakmam beslemem alt temizlemem' ona gore anneside biz bakariz dedi annemle sen bakacaksan yapalim dedi oylelikle
alisveris su alinacak bu alinacak dedim mi kendıi giymez yemez hemen alir ama bakima yardımci olmaz maddi destek tamamen
hic abartmadan yaziyorum dun gece mesela 9 a geldi elinde laptop oglum ozluyor kapidan girince kucagina atladı sarildılar opustuler ustunu cikardı ne yemegi var yemek hazir buyrun ogul yicekmis gibi hemen onunla masaya oturdu o doktu babasi yedi bense arkada tezahi bulasiklari topladım yedi kalkti iceri gitti oglum arkasindan bekliyor ki oynuycaz ben yediklerini toplamadan zirlayip geldi aldım iceriye gittim ki baba oturmus laptopa is yapiyor zorla minnetle yaptirmak baktirmak istemem aldım kucagima bir elimde bulasik bir elimde oglum topladim yatmaya yakin sut hazirlayim dedim olum pesimde yine indirdim kucagimdan iki elle hazirlamak zorundayim basladı aglamaya bacagima yapisti yerlerde bagiriyor babamiz cikti geldıi gunah gunah ne aglatiyorsun cocugu 2 elim var yapmak zorundayim sen 2 dk bak dedim ne dese aglatmayacaksin bu kadar ben sana demistim ;geceleri de ayri yatar belki kendince hakli isleri yogun calismak zorunda uykusuz ise gidemez calisamaz ama mama saatinde olsun oyalabilir yani anliyacaginiz cogu sorumluluk bakim bana ait bi sekile buyuyor sagligi yerine olsun yeter ama ben cokkkkk yorgunum
deniz babanin gittigi donem mutlaka zor olmustur ama sen bu cocugu birbasima kendi emegimle buyuttum diyebilir sahip cikabilirsin
babamizla da konustum bu sefer o da isterse yarimci kadin alabilecekse 2 ciyi belki isterim dedim
taviz yok artik
acele yazim iyi bakin kenize bebislere

yasim 32 yas olarak cok gec degil ama inanin 2 ay da saclarim bianda beyazladı hastalik doneminde oldu babamizin destegini sormussunuz sayili bakmistuir o da gazli doneminde uykusuzluktan gece sutum kesildi ac agliyor esim mecbur kaldi 1;5 saat o bakti ben uyudum sutum geldi emzirdim birde o gazli doneminde bende esimde aciz yemek hazirlayasiya yarim saat gaz cikarmis bakmistir sayili baktigi yardim bekledigimi soyledigim zaman ben sana demistim bakmam diye sen istedin diyor tedaviyi istedigim zaman o hic cocuk istemiyordu ben hayatimdan memnunun diyordu ama benim icin buyuk eksiklikti benim istememle pazarlikla tedaviye basladik pesin pazarlik etti 'ben cocuga bakmam beslemem alt temizlemem' ona gore anneside biz bakariz dedi annemle sen bakacaksan yapalim dedi oylelikle
alisveris su alinacak bu alinacak dedim mi kendıi giymez yemez hemen alir ama bakima yardımci olmaz maddi destek tamamen
hic abartmadan yaziyorum dun gece mesela 9 a geldi elinde laptop oglum ozluyor kapidan girince kucagina atladı sarildılar opustuler ustunu cikardı ne yemegi var yemek hazir buyrun ogul yicekmis gibi hemen onunla masaya oturdu o doktu babasi yedi bense arkada tezahi bulasiklari topladım yedi kalkti iceri gitti oglum arkasindan bekliyor ki oynuycaz ben yediklerini toplamadan zirlayip geldi aldım iceriye gittim ki baba oturmus laptopa is yapiyor zorla minnetle yaptirmak baktirmak istemem aldım kucagima bir elimde bulasik bir elimde oglum topladim yatmaya yakin sut hazirlayim dedim olum pesimde yine indirdim kucagimdan iki elle hazirlamak zorundayim basladı aglamaya bacagima yapisti yerlerde bagiriyor babamiz cikti geldıi gunah gunah ne aglatiyorsun cocugu 2 elim var yapmak zorundayim sen 2 dk bak dedim ne dese aglatmayacaksin bu kadar ben sana demistim ;geceleri de ayri yatar belki kendince hakli isleri yogun calismak zorunda uykusuz ise gidemez calisamaz ama mama saatinde olsun oyalabilir yani anliyacaginiz cogu sorumluluk bakim bana ait bi sekile buyuyor sagligi yerine olsun yeter ama ben cokkkkk yorgunum
deniz babanin gittigi donem mutlaka zor olmustur ama sen bu cocugu birbasima kendi emegimle buyuttum diyebilir sahip cikabilirsin
babamizla da konustum bu sefer o da isterse yarimci kadin alabilecekse 2 ciyi belki isterim dedim
taviz yok artik

Hayli pc acik kalmis bende sopayla ugrasiyorum dun geceden beri kuzum alttan ustten disler kabarmis agzini acmiyopr zorla baktim su anda yanimda birazdan asisi var cikacaz bakalim ne olacak.
bebek ist canimya tabiki tek coook zor oluyor azicikta babanin ilgilenmesi gerek evet yorgun olabilir ama bir kadin nereye kadar evin isi yemek camasir utu birde cocuk gercekten coook zor
Esininde biraz duyarli olmasi lazim bende abartmiyorum inan beni en cok costuran esim coook ilgileniyor sen dogur ben bakarim diyor Allah razi olsun hep o yikar ben isten gelir yedidirir icirirmecbur kalirsa altini alir eger yardimci olmassa zaten dusunemem birazcik zaman tani bakalim ileride rabbim ne gosterir belli olmaz belkide o cosar ister.
Zaman her seyin ilaci annelik boyle iste dun gece hic durmadi en son kucagimda uyuttum yatagina koydum sonra gene agladi esim usuyundiye kovalamaca oynadik.
Artik bizde ayri yatiyoruz oglumun odasinda baza var esim orada yatiyor aglayinca onu yanina aliyor baktim baba oguluyumuslar sabah kalkinca babayi zikrediyor.
Tabiki yillarin verdigi özlem var coook cektik tedavi boyunca coook yiprandik esim ve ben baya bir yorulduk tedavi boyunca en buyuk destegim esim oldu.
Ailem yeter artik olmassa olmasin mahvoldunuz denemeyin demekki olmuyor onlarin her soyledigi sözler icimi yakiyordu inan tedaviye baslicam demeye korkuyorduM
Mutlaka arkanda birilerinin destek vermesi bile insani motife ediyor evet sana hak vermiyo degilim neyse cikmam lazim erdemi kocaman öpüyorum annesi Rabbim bizlere saglik sihhat versinki kuzucuklara iyi bakalim sevgiler canim:16:

selam ..oo bebıs ısterım canım ya nasıl baba olmus bu adam valla haklısın öleyse cok zor o zaman ..nasıl ıstemezler bebek anlamıyorum bazı erkekler rahatlarına duskunler yapıyo galıba bunu ıns anlar kıymetını canım ...bende cok yoruldum kızlar optum

taviz yok artik

bebek_ist; ben kreş işiyle ilgilenemedim daha... bütçemiz de çok fazla izin vermez herhalde bu aralar kreş masrafına, taşınma filan derken açıldık bayaa... köyde ev almıştık, onu ve arabayı ödüyoruz zaten.. ama en azından araştırıp fiyatlar nerelerde öğrenmem lazım aslında...

Canım bizim babamızda çok sabırsız ve tahammülsüz.. ama kızlarıyla çok ilgili.. son zamanlarda kızlar kaka yaptıklarında mümkün değil çıkaramazsın, bazen her tarafın battığı oluyor... altlarını alınca öylece kaçmaya çalışıyorlar veya kaçıyorlar.. ama babalarına aldırıyorlar altlarını, kuzu gibi yatıyorlar.. birlikte müzik dinliyorlar, dans ediyorlar akşamları...ancak eşimin işi hep beden hem zihin kuvveti gerekiyor, çok yorgun oluyor bazen, dayanamıyor kızıyor, bağırıyor...yapcak pek birşey yok, maalesef bazı erkekler böyle ve bunlar bize denk gelmiş:) ama ben çalışmaktan taviz vermedim, annem-babam haytalarını değiştirdiler benim için, yanıma geldiler.. maddi olarak da ihtiyacımız vardı tabii ama evde olsaydım çok daha fazla yıpranırdım tabiiki... Allah sana kolaylıklar ve sabırlar versin canım...

Senaycim peki doktorlar bu duruma ne diyor kullandigin ilac dogkon hapimi yoksa adet miktarinda azalma veya cogalma oldumu dog sonra cook sordum sanirim.
Bende bir turlu duzene giremedim ne yapacagimi sasirdim artik bir turlu sökulemedim

ben 17 yaşımdan bu yana bu sorunla uğraşıyorum nilcim, hipofiz bezleri ile alakalı bir durum... kendiliğinden olma ihtimali yok adetimin... ilacım doğum kontrol hapı değil, östrojen ve progesteron hormaonlarını düzenleyen bir ilaç... 17 yaşımdan bu yana tedavi süreçleri hariç bunu kullandım..

sanırım deniz yazmıştı, hayıt tohumunu seniin için, ben tedaviye başlamadan önce 2 ay kadar içmiştim civan perçemi ile karıştırıp... benim bir tanıdığım erken menepoza girmiş ve kıbrısta yumurta nakli düşünürken bu karışımı tavsiye etmişler ve ilk ay hamile kalmiş... ondan sonra bende başlamıştım... sanada faydası olur inşallah... civan perçemi de kadınlar için çok faydalıymış...

taviz yok artik

canım ben her zaman tek başına çocuk büyütenleri çok taktir ediyorum. nasıl yetişebiliyorsunuz nasıl altından kalkıyorsunuz bilemiyorum. allah kolaylıklar versin. çalışmak daha kolay gerçekten. babaanneye ne oldu sonra? rahatsızlandı mı? arada destek veren olsa iyi olurdu. valla ben bu durumda 2. çocuk için dediğin gibi yardımcı şart diyeceğim. veya en azından büyük olan kreşe başlayacak ve haftada 1 gün temizliğe yardımcı alacaksın. yoksa senden çok gider çok yıpranırsın. evet kardeş güzel, 2. çocuk güzel ama şartların yoksa tek de olur. allah sağlık sıhhat uzun ömür versin. benim 4 yaş küçük erkek kardeşim var. o evlenince oldukça uzaklaştık. benim de kabahatim vardır bunda. 7 aylık hamileyken ayağımı kırınca tek o birşeye ihtiyacın var mı diye aramadı. kardeş var kardeş var. zaten oğlun var kız değil merak etme o yalnız kalmaz. belli yaştan sonra da hele de evlenince hiç anne baba aramaz.

herkes 2. diyince kendi adıma düşündüm eğer daha genç olsaydım ve destek olan bir eşim olsaydı ne yapardım diye. herhalde isterdim ama ilk 12-18 ayı özellikle de uykusuzluğu çok zor. ama çok güzel bir duygu allah isteyen herkese versin.

denizcim, benim doğum sonrası kalp ve tansiyon rahatsızlıklarım büyük ölçüde geçti, ama hala ilaç kullanıyorum... tabii ilaçlar eskiye göre azaldı, ilk zamanlar demir hapı ve 1 tane bitkisel ilaçla günde 7-8 farklı ilaç içiyordum..bazıları günde 2 dozdu.. şimdi 3 tane, biri günde 2 defa.. 1 dozunu kescez 1-2 aya kadar.. tansiyon kontrolü yapıyorum.. Allahıma şükür, benimki geçti ama bu hastalık %50 oranında kalp yetmezliği olarak kalıcı olabiliyormuş veya o esnada ölümlere yol açabiliyormuş.. bu nedenle eşim istemiyor zaten ikinci hamileliği.. biz 2 kız kardeştik, kardeşimi kaybedince çok kötü oldum... bir kardeş daha olsa tabiiki acısı hafiflmeyecekti ama olmasını isterdim.. sanırım benim 3 kardeş olsunlar düşüncem bu yüzden...

ben 17 yaşımdan bu yana bu sorunla uğraşıyorum nilcim, hipofiz bezleri ile alakalı bir durum... kendiliğinden olma ihtimali yok adetimin... ilacım doğum kontrol hapı değil, östrojen ve progesteron hormaonlarını düzenleyen bir ilaç... 17 yaşımdan bu yana tedavi süreçleri hariç bunu kullandım..

sanırım deniz yazmıştı, hayıt tohumunu seniin için, ben tedaviye başlamadan önce 2 ay kadar içmiştim civan perçemi ile karıştırıp... benim bir tanıdığım erken menepoza girmiş ve kıbrısta yumurta nakli düşünürken bu karışımı tavsiye etmişler ve ilk ay hamile kalmiş... ondan sonra bende başlamıştım... sanada faydası olur inşallah... civan perçemi de kadınlar için çok faydalıymış...
Selam senay ahhhh bir bilsen neler yapmadimki son tedavimde elimden gelen herseyi yapmistim evet hayit tohumunu tam 3 ay ictim once sogan sonra incir sonrada hayit icmistim.
Burada yazilanlardan esinlenerek e2 hormonunun engelleddigi yani bebegi duyunca yaptirdigim raporlara baktim 214 kusur soook oldum.
Arastirmaya basladim tatmin olamayinca merkezi aradim boyle boyle sagolsunlar dosyami inceleyip beni aradilar ve biraz rahatladim bu hormonun her ay degisebilecegini ve önemli olah fsh dediler ve benim 7.04 cikmisti tabiki ictigim hayitinda faydasi vardir.Bakalim zaman ne gösterecek senin dondurulmuslarin varmiydi?

canım ben her zaman tek başına çocuk büyütenleri çok taktir ediyorum. nasıl yetişebiliyorsunuz nasıl altından kalkıyorsunuz bilemiyorum. allah kolaylıklar versin. çalışmak daha kolay gerçekten. babaanneye ne oldu sonra? rahatsızlandı mı? arada destek veren olsa iyi olurdu. valla ben bu durumda 2. çocuk için dediğin gibi yardımcı şart diyeceğim. veya en azından büyük olan kreşe başlayacak ve haftada 1 gün temizliğe yardımcı alacaksın. yoksa senden çok gider çok yıpranırsın. evet kardeş güzel, 2. çocuk güzel ama şartların yoksa tek de olur. allah sağlık sıhhat uzun ömür versin. benim 4 yaş küçük erkek kardeşim var. o evlenince oldukça uzaklaştık. benim de kabahatim vardır bunda. 7 aylık hamileyken ayağımı kırınca tek o birşeye ihtiyacın var mı diye aramadı. kardeş var kardeş var. zaten oğlun var kız değil merak etme o yalnız kalmaz. belli yaştan sonra da hele de evlenince hiç anne baba aramaz.

Deniz tek basina buyutmek gercektende zor mesela heryere gittigimizde mecbur götüruyoruz dok vs birakacak kimse yook keske yakinimdan biri olsaydi iyi olurdu.
Batu biraz aktif yerinde duramayan bir bebek yazdigin kadariyla umutta coook hareketli ama sözumu dinliyor yavrum sakin ve ilimli zorla kendini sevdiriyor zor bir bebek olsaydi belkide yeter derdim ama kardesi olmasini coook istiyorum bu guclugun zorun altindan kalkabilirmiyim bilmiyorum bugun icimden ne gecti paylasmak istiyorum temizlik yaparken gözumde ikiz bebekler canlandi eeeee Rabbim buyuk bu kadar istediniz buyrunda diyebilir.
Tek olsun saglikli olsun ins hakkimizda hayirlisi belkide hic yumurtada olmayabilir cikmaza düstum gene:27:Denizcim adet duzenin nasil?
Dogumdan sonra hic baktirdinmi hormon degerlerine?

Back
X