bebeklerinizi kendi kendine uyumaya nasıl alıştırdınız?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar 4,5 aylık oğlum var ve artık kendi kendine uyumayı başarmasını istiyorum.
kayahanın ninni şarkısını söylüyorum kucağımda sallayıp uyuyunca ayağıma alıyorum ve saatlerce ayağımda duruyor, kımıldayınca sallamak zorunda kalıyorum. ayağımda bırakır bırakmaz uyanıyor. hata ben de ben alıştırdım. sınava hazırlandığım için ayağımda uyur elime kitap alır çalışırım diye düşündüm ama kilosu arttıkça zor olmaya ve belim tutulmaya başladı.
dün gece annem kendi kendine uyumasını başardı.
3 hafta önce yatağıma yatırdım yanına uzandım emziğini verdim ve ninnisini söyledim uyudu.
2 kere başardığına göre alışabilir diye düşünüyorum.
az önce de açtım ninnisini verdim emziğini, yatırdım. gözler küçüldü ama uyuyamadı ağladı,katılıp nefessiz kalmasından korkuyorum, kucağıma aldım uyudu, yatırdım uyandı ayağımda 5 dakika salladım uyudu. ninnisi hala çalıyordu. ayağımdan bıraktım yarım saat uyudu uyandı ama sürekli ninnisi çaldı. geri ayağıma aldım 5 dakika salladım uyudu. şimdi uyuyor ama kıpırkıpır. yani sallanmadığının farkında ama ninniyi duyduğu için geri dalıyor. offf.
sizler kaçıncı ayda ve nasıl alıştırdınız?
nette baktım, 4.ayda başlayın ağlasın ağlasın uyur diyor doktor en fazla 3 günde alışır diyor.

merhaba arkadaşlar 4,5 aylık oğlum var ve artık kendi kendine uyumayı başarmasını istiyorum.
kayahanın ninni şarkısını söylüyorum kucağımda sallayıp uyuyunca ayağıma alıyorum ve saatlerce ayağımda duruyor, kımıldayınca sallamak zorunda kalıyorum. ayağımda bırakır bırakmaz uyanıyor. hata ben de ben alıştırdım. sınava hazırlandığım için ayağımda uyur elime kitap alır çalışırım diye düşündüm ama kilosu arttıkça zor olmaya ve belim tutulmaya başladı.
dün gece annem kendi kendine uyumasını başardı.
3 hafta önce yatağıma yatırdım yanına uzandım emziğini verdim ve ninnisini söyledim uyudu.
2 kere başardığına göre alışabilir diye düşünüyorum.
az önce de açtım ninnisini verdim emziğini, yatırdım. gözler küçüldü ama uyuyamadı ağladı,katılıp nefessiz kalmasından korkuyorum, kucağıma aldım uyudu, yatırdım uyandı ayağımda 5 dakika salladım uyudu. ninnisi hala çalıyordu. ayağımdan bıraktım yarım saat uyudu uyandı ama sürekli ninnisi çaldı. geri ayağıma aldım 5 dakika salladım uyudu. şimdi uyuyor ama kıpırkıpır. yani sallanmadığının farkında ama ninniyi duyduğu için geri dalıyor. offf.
sizler kaçıncı ayda ve nasıl alıştırdınız?
nette baktım, 4.ayda başlayın ağlasın ağlasın uyur diyor doktor en fazla 3 günde alışır diyor.

hala daha sallama alışkanlığından vazgeçmek zor değil.
9-10 aylık olduğunda haytalar sallanmayı iyice sevecek. Oyuna çevirecek.
belki her uykusu öncesi 1-2 saat sallayacaksınız.
günde 3-5 saatiniz sallamayla geçecek.
o yüzden siz en iyisi ağlasa bile başlayın bence.
ben ise hiç sallamadım.
kendi kendine uyudu.

ayy ne diyorsunuz siz yaaa, bir an hayal ettim kendimi aman Yarabbi...
öğretmem gerek

eee kkuzum ben doğduğundan beri sallamıyorum sepet besığı vardı sımdı komple bıraktık mobılya besığı odasında ama daha ayıramam dıye bıde park yatak aldım sallanmayanlarından sımdı hıc sallamıyorum ama acelya asla salalyarak uyumuyo kı ılk gunden berı sallamadım cunkı sadece meme emerken uyuyo o konuda sanslıyım hatta sallayınca gözlerını acıyo :) ama doktorumuz gecen ayy dedı geceyle gunduzu ayırsın artık prenses fazlada sallama artık dedı zorluk cekersın dedım zaten sallamıyorum

ben dr un tavsiyesini dinledim yatağına bırakın en fazla 15 dk ağlar susar dedi
ilk gün bıraktık 10 dk ağladı sustu ama nasıl dayandık bilmiyorum
2. gün dahada az süre ağladı
3. gün 5 dk ağladı
4. gün artık uyuması gerektiğini anladı herhalde uyudu
ve ben20 aylık olana kadar böyle uyuttum.bıraktım öptüm ve odadan çıktım
oda bana bay bay dieyerk öpücük yollayarak yattı hep
ama 20. ayda kabus görmeye başladı herhalde..gecenin bir yarısı katılana kadar ağlıyordu ayıltamıyorduk bir türlü,öyle ağladıktan sonra boynumdan asla ayrılmıyordu
2-3 kere ağladıktan sonra beraber yattık hadi şimdi buna alıştı.
yanına yatıyorsun 5dk içinde uyuyor yanında olursan..sonra alıp beşiğine koyuyoruz.
gündüz uykusuda gece uykusuda böyle
bende masalla falan uyusun istiyorum ama bir zaman sonra dinlemiyor:27::36:
bu arada ben hiç sallamdım sallayark hayatta uyumuyor

bende hıc sallamadım ayağında uyutmak ısteyen annemle kayınvalıdemede hep sallamayın dıye uyardım.. su anda 4 aylık ayakta sallanmayı hıc sevmıyor ama ne var kucağımda uyuyordu uyuturken sallamıyordumum sadece kucağıma alıp sarılıyordum hemen uyuyakalıyor bende yatağına alıyordum..artık bunu bırakırız dıye beklerken simdi uyumadan emmek istiyor ve memede uykuya dalıyor.. uyuyunca yerine alıyorum ama kendı uyumaya alıssın derken yenı huylar cıkarıyor...

arkadaşlar sizin bırakın ağlasın dediğiniz yöntem Ferber yöntemi, ben de oğluşum için düşünmüştüm ama genelde 6aydan küçük bebeklerde tavsiye edilmiyor, Eğer 6 aylık olana kadar sabrederseniz, sonrasında bu yöntemi deneyebilirsiniz. (gerçi daha küçükken deneyenler var ama ben kıyamam ya o kadar ufakken ki kıyamadım zaten oğluma)
Yöntemi uygulama şekli şöyle:
Bebek için bir uyku rutini oluşturuyorsunuz: (mesela banyo yaptırın, üstünü giydirin, emzirin, ninni söyleyin gibi) sonra beşiğine bırakın çıkın(buarada hiçbir sorunu olmadığından emin olun yani gaz, açlık filan gibi)5 dk aralıklarla kontrol edin her şeyin yolunda olduğunu ama ona çaktırmayın daha çok ağlıyorlar. İlk gün çok ağlayabilir ama sonraki günler bu süreç azalacak ve en geç bir haftada alışmış olacak, böylece gece de çok sık uyanmayacak. Ama 1 saatten fazla ağlatmayı da tavsiye etmiyor, yani illa her bebeğe bu yöntem uygulanacak değil. Ben oğluma yeni denedim, gerçi 1 yaşında ama ben de artık kendi kendine uyusun istedim. nasıl olduğunu merak edenler okuyabilir:

Ve Nihayet : Ferber | Seyyaf Büyürken…

bebişin uyku sorunu var uyumuyor salllayarak zorla aksam 2de uyuduher gece böleyz.gündüxz
ben gece kocam salllıo garibi zombi gbi okula gdyo.10da uyyo 11bucuk gibi uyanyo gce 2de zor uyyo geçen hafta 3.30da uyudu delitti bizi.1gün sallamadk kendi uyusun die.gündüz uyumadı gecede 4te uydu.kca kız oluncaya sallıcaz mı ne
.

benimde oğlum 2 aylık bu zamana kadar hiç sallamadım emzik verip beşiğine koyuyorum yanlzı emziğini son zamandır tutamıyor düşüncede ağlamaya baslıyor tam dalıcakken uyan dal yıne uyan 40 dk buluyor uykuya dalması tamam evde ugrasıyorum ama baskasının evıne gıttıgım zaman nasıl uyutucam bılmıyorum.kendı kendı uyumayı basaran bebişlerin annesi siz ne yapıyordunuz yer degısıklıgı yapıyormuydu bebeklerınız baska yerde

Back
X