- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi sofarsogood
-
çocuğun corabını degıstırselerdi görurlerdi herkesten anne baba olmuyor malasef birine baktırınca görevleri bitti sanıyolar
Konumda herhangi bir ima yok ama siz sirf "konu acan kisiye" bir iki olumsuz bir sey yazayim hem marjinal goruneyim belki uc bes de like alirim diye düşündüğünüz icin bence oyle olmasini umdunuz :) Demek istedigim sadece boyle bir durumla karsilastim sizlerin de aklinda bulunsun tarzi bir seydi. Neyse ne yazarsam yazayim aksini dusuneceksiniz. Tesekkurler yorumunuz icin.
Konu icinde nerede "kotu anne baba" yazmisim gosterirseniz 6 senelik uyeligimi iptal ettirip forumdan gidecegim. Anlamadim tek olumsuz bir sey bile yazmadim neden 'gozunuzle' okumak yerine sacma sapan yorum yaziyorsunuz?
Kiz gitme sakin bunun icin gidilir mi?Herkese merhaba,
Yaklasik 5 aylik hamileyim ve bu sebeple konuda mantigimdan cok duygularim var sanirim. Bir de olay cok taze o sebeple ekstra uzgunum.
Annem bir tanidigimizin bebegine bakiyor. Hem annesi calistigi icin cok istedi annemden bakmasini hem de anneme iyi geliyor hareket anlamında. Daha on aylik bir kiz bebek. Gectigimiz hafta annesi izinliydi bebek anneme gelmedi. Dun geldiginde annem bakıyor coraplari les gibi. Kendi kendine soyleniyor hatta neden degistirmemisler bu cocugun coraplarini diye. Corabi bir cikariyor ki cocugun parmagina sac dolanmis. Kipkirmizi sismis sac kesmis parmagini. Fotoğrafını cekti bana atti. Inanin icime oturdu o goruntu. Gordugumden beri agliyorum.
Annelere ogut vermek benim haddim degil ama lutfen ama lutfen bebeginizin vucudunun her santimetresini kontrol edin surekli. O bebegin konusamiyor derdini anlatamiyor oldugunu düşündükçe kahroluyorum.
Sadece paylasmak istedim.
Veda editi :)
Sevgili @Mune konunun kapatilmasini ve uyeligimin iptal edilmesini rica ediyorum. 2013 yilindan bu yana cok sey ogrendim bu forumda. Desteklerini ve yardimlarini esirgemeyen herkese tesekkurler ederim. Ama son zamanlarda ulkedeki genel gerginligin buraya da sirayet ettigini dusunuyordum zaten. Gayet iyi niyetle actigim belki bir annenin aklina boyle seylerin de olabilecegi ihtimali gelir dusuncesiyle yazdigim konumda hic yazmadigim aklimdan hic gecmeyen şeylerle itham edilmek dusuncemin dogrulugu konusunda emin olmami sagladi. Herkese mutlu bir yasam diliyorum.
Konumda herhangi bir ima yok ama siz sirf "konu acan kisiye" bir iki olumsuz bir sey yazayim hem marjinal goruneyim belki uc bes de like alirim diye düşündüğünüz icin bence oyle olmasini umdunuz :) Demek istedigim sadece boyle bir durumla karsilastim sizlerin de aklinda bulunsun tarzi bir seydi. Neyse ne yazarsam yazayim aksini dusuneceksiniz. Tesekkurler yorumunuz icin.
Konuya yazmadim diye aramizdaki iliski hakkinda nasil da atip tutuyorsunuz. Cocugu annesini babasini gayet iyi taniyorum. Bir iki ay once annemdeyken annesi getirdi altını degistiremedim sen ilgilenir misin diye. Cocugun yarali ayak parmak fotosu aramizda sorun olmaz yani. Verdiginiz ornekle de uzgunum ama uzaktan yakindan alakasi yok.Öncelikle aynı ayda bebeğim var. Yürümüyor ama her gün bazen iki defa çoraplarını değiştirip, ayaklarını yıkıyorum. Yine de o parnaklarının arası nasıl topak topak kir oluyor anlamıyorum. Halılarım yıkamadan yeni geldi. Evi temiz tutarım, yürüteci var bazen ona koyuyorum ama çorapları hep kirli gibi. Bazen bezinde saç buluyorum. Dikkat ettiğim halde, özen gösterdiğim halde, alt açma bezi kullandığım halde oluyor. Bu sabah kahvaltı yaptık ve yumurtasını, peynirini, ekmeğini vs kendisi yedi. Üstünde bir atlet, bir body, sweatshirt ve kollu mama önlüğü olmasına rağmen kahvaltıdan sonra altını bir açtım bezinin bel kısmındaç içinde ne yediyse var ama vücudunda bir şey yok. Boynuna kadar mama önlüğü olmasına rağmen vücuduna yapışmamış da bezine kadar inmiş. Bir kere de ayağında saç buldum. Sanırım makinede çorabın içine girmiş ve orada kalıp, ayağına sarılmış.
Annenizin bir başkasının çocuğunun fotoğrafını size atması hiç etik değil. Nadiren sabahları büyük kızım dişlerini fırçalatmıyor ve okula öyle gidiyor. Hiç şikayet almadım bu konuda ama öğretmenin gidip bu durumu diğer veliye bildirmesi gibi bir şey bu. Bazen veliler çocuklarını hasta falan demeden okula gönderiyor özel olarak veli uyarılıyor. Hatta okul direk toplu sms gönderiyor. Direk wp grubuna yazılmıyor, çocukları hasta okula göndermeyin gibi şeyler.
Yooo yillardir burada onlarca konu actim. Ilk kez boyle bir talebim oldu.Sıkışınca hemen konum kapatılsın. Benim söylediğimde ne bir hakaret ne bir kötü söz var, lütfen “gözünüzle” okuyun. Ayrıca kötü demediniz ama resmen ima ettiniz. Milletin yaşama koşullarını nasıl biliyorsunuz ki bir kirli çoraptan bunu çıkarıyorsunuz.
Yazdığınız şeyi o anneye söyleseniz üzerine vazife mi der
peki fotoyu annesine de yoladınız mı bilmesi lazım ki sizden bilmesin sonraKonuya yazmadim diye aramizdaki iliski hakkinda nasil da atip tutuyorsunuz. Cocugu annesini babasini gayet iyi taniyorum. Bir iki ay once annemdeyken annesi getirdi altını degistiremedim sen ilgilenir misin diye. Cocugun yarali ayak parmak fotosu aramizda sorun olmaz yani. Verdiginiz ornekle de uzgunum ama uzaktan yakindan alakasi yok.
Hic bir anne grubuna uye degilim. Annem diyene dek boyle bir seyin olabileceginden bile habersizdim. Ben anne degilim henuz hicbir tecrubem yok.ben nedense bu konuları biraz değişik buluyorum. ortada dolanan bir şeyin hemen birinin başına gelmesini inandırıcı bulmadığımdan olsa gerek.
yakın zamanda bu bahsettiğiniz saç dolama ile ilgili bir fotoğraf anne gruplarında çokça uyarılarla gezdi.
onu görmüş de konu açmış gibisiniz.
tabi birilerinin başına geliyordur,size denk gelmiş demek.
Yooo yillardir burada onlarca konu actim. Ilk kez boyle bir talebim oldu.
Hem bana hakaret edip kotu söz söylediniz yazmis miyim bir daha bakin. Ama birini yapmadığı bir seyle yapmis gibi itham etmek de en az digerleri kadar kotudur. Kimbilir kac yasindasiniz bunu da mi ben ogreteyim size?
Annesinin haberi var elbette soylemis hemen annem. Normal bir bakici isveren iliskisi yok aralarinda. Yillardir tanidigimiz insanlar. Doktora goturmusler bebegi.peki fotoyu annesine de yoladınız mı bilmesi lazım ki sizden bilmesin sonra
Aranızda ne tür bir ilişki olursa olsun, etik değil. Yorumu agresif bir şekilde de yazmadım. Başkalarına kızıp, bana çatmayın. Çok samimi dostunuz bile olsa, anneniz o çocuğun bakıcısı ve çocukla ilgili şeyleri sizinle paylaşması yanlış. Ben bakıcım kızına öyle bir fotoğraf atsa, kızı en yakın arkadaşım dahi olsa rahatsızlık duyardım.Konuya yazmadim diye aramizdaki iliski hakkinda nasil da atip tutuyorsunuz. Cocugu annesini babasini gayet iyi taniyorum. Bir iki ay once annemdeyken annesi getirdi altını degistiremedim sen ilgilenir misin diye. Cocugun yarali ayak parmak fotosu aramizda sorun olmaz yani. Verdiginiz ornekle de uzgunum ama uzaktan yakindan alakasi yok.
Hanimefendi birini yapmadigi bir seyi yapmis gibi soylemedigi bir seyi soylemis gibi itham etmek "elestiri" degildir. Buna daha cok iftira diyoruz biz. Acin bakin sozlukten anlamina ne diyeyim.Hakaret, iftira ya da kötü söz ile eleştiri arasındaki farkı biliyorum ve siz benim eleştirimi kabul etmediniz. Kabul etmek zorunda da değilsiniz. Yolunuz açık olsun
Tamam sinirlenme sen haklisin.Aranızda ne tür bir ilişki olursa olsun, etik değil. Yorumu agresif bir şekilde de yazmadım. Başkalarına kızıp, bana çatmayın. Çok samimi dostunuz bile olsa, anneniz o çocuğun bakıcısı ve çocukla ilgili şeyleri sizinle paylaşması yanlış. Ben bakıcım kızına öyle bir fotoğraf atsa, kızı en yakın arkadaşım dahi olsa rahatsızlık duyardım.
Ben sinirlenmiyorum ki, siz agresif davranıyorsunuz.Tamam sinirlenme sen haklisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?