Bebeklerinizin sizden baska kimsesi yok!

Ay çok komiksiniz,burası youtube mu? :)) ayrıca siz marjinalliği çok yanlış anlamışsınız.herkesi kendiniz gibi sanmayın.
Hanımefendi çok şükür çoğumuz okuduğumuzu anlayabiliyoruz.sadece böyle bir uyarıda bulunan yazı yazmış olsanız haklısınız.
Fakat basbayağı o aileyi ve yaşadığınızı anlatarak onların üzerinden uyarıda bulunuyorsunuz.annenizin çorapları pis görmesi,kızması,saç görüp fotoğraf atması vs.vs.. konuda eleştirdiğiniz yani kötü ebeveyn olaral etiketlediğiniz insanlar var resmen.bu nedenle etiketlemeniz hoş değil diyor birçok kişi size.yaptığınız şey bu çünkü!

Konu icinde nerede "kotu anne baba" yazmisim gosterirseniz 6 senelik uyeligimi iptal ettirip forumdan gidecegim. Anlamadim tek olumsuz bir sey bile yazmadim neden 'gozunuzle' okumak yerine sacma sapan yorum yaziyorsunuz?

Sıkışınca hemen konum kapatılsın. Benim söylediğimde ne bir hakaret ne bir kötü söz var, lütfen “gözünüzle” okuyun. Ayrıca kötü demediniz ama resmen ima ettiniz. Milletin yaşama koşullarını nasıl biliyorsunuz ki bir kirli çoraptan bunu çıkarıyorsunuz.

Yazdığınız şeyi o anneye söyleseniz üzerine vazife mi der

Öncelikle aynı ayda bebeğim var. Yürümüyor ama her gün bazen iki defa çoraplarını değiştirip, ayaklarını yıkıyorum. Yine de o parnaklarının arası nasıl topak topak kir oluyor anlamıyorum. Halılarım yıkamadan yeni geldi. Evi temiz tutarım, yürüteci var bazen ona koyuyorum ama çorapları hep kirli gibi. Bazen bezinde saç buluyorum. Dikkat ettiğim halde, özen gösterdiğim halde, alt açma bezi kullandığım halde oluyor. Bu sabah kahvaltı yaptık ve yumurtasını, peynirini, ekmeğini vs kendisi yedi. Üstünde bir atlet, bir body, sweatshirt ve kollu mama önlüğü olmasına rağmen kahvaltıdan sonra altını bir açtım bezinin bel kısmındaç içinde ne yediyse var ama vücudunda bir şey yok. Boynuna kadar mama önlüğü olmasına rağmen vücuduna yapışmamış da bezine kadar inmiş. Bir kere de ayağında saç buldum. Sanırım makinede çorabın içine girmiş ve orada kalıp, ayağına sarılmış.

Annenizin bir başkasının çocuğunun fotoğrafını size atması hiç etik değil. Nadiren sabahları büyük kızım dişlerini fırçalatmıyor ve okula öyle gidiyor. Hiç şikayet almadım bu konuda ama öğretmenin gidip bu durumu diğer veliye bildirmesi gibi bir şey bu. Bazen veliler çocuklarını hasta falan demeden okula gönderiyor özel olarak veli uyarılıyor. Hatta okul direk toplu sms gönderiyor. Direk wp grubuna yazılmıyor, çocukları hasta okula göndermeyin gibi şeyler.

Kiz gitme sakin bunun icin gidilir mi?
Herkes fikrini yazsin.
Uzulme sen

ben nedense bu konuları biraz değişik buluyorum. ortada dolanan bir şeyin hemen birinin başına gelmesini inandırıcı bulmadığımdan olsa gerek.

yakın zamanda bu bahsettiğiniz saç dolama ile ilgili bir fotoğraf anne gruplarında çokça uyarılarla gezdi.
onu görmüş de konu açmış gibisiniz.
tabi birilerinin başına geliyordur,size denk gelmiş demek.

Konuya yazmadim diye aramizdaki iliski hakkinda nasil da atip tutuyorsunuz. Cocugu annesini babasini gayet iyi taniyorum. Bir iki ay once annemdeyken annesi getirdi altını degistiremedim sen ilgilenir misin diye. Cocugun yarali ayak parmak fotosu aramizda sorun olmaz yani. Verdiginiz ornekle de uzgunum ama uzaktan yakindan alakasi yok.

Yooo yillardir burada onlarca konu actim. Ilk kez boyle bir talebim oldu.
Hem bana hakaret edip kotu söz söylediniz yazmis miyim bir daha bakin. Ama birini yapmadığı bir seyle yapmis gibi itham etmek de en az digerleri kadar kotudur. Kimbilir kac yasindasiniz bunu da mi ben ogreteyim size?

peki fotoyu annesine de yoladınız mı bilmesi lazım ki sizden bilmesin sonra

Hic bir anne grubuna uye degilim. Annem diyene dek boyle bir seyin olabileceginden bile habersizdim. Ben anne degilim henuz hicbir tecrubem yok.
Eger reyting getirecek bir konu acmak isteseydim emin olun cok daha farkli bir tema seçerdim kendime.

Hakaret, iftira ya da kötü söz ile eleştiri arasındaki farkı biliyorum ve siz benim eleştirimi kabul etmediniz. Kabul etmek zorunda da değilsiniz. Yolunuz açık olsun

peki fotoyu annesine de yoladınız mı bilmesi lazım ki sizden bilmesin sonra
Annesinin haberi var elbette soylemis hemen annem. Normal bir bakici isveren iliskisi yok aralarinda. Yillardir tanidigimiz insanlar. Doktora goturmusler bebegi.

Aranızda ne tür bir ilişki olursa olsun, etik değil. Yorumu agresif bir şekilde de yazmadım. Başkalarına kızıp, bana çatmayın. Çok samimi dostunuz bile olsa, anneniz o çocuğun bakıcısı ve çocukla ilgili şeyleri sizinle paylaşması yanlış. Ben bakıcım kızına öyle bir fotoğraf atsa, kızı en yakın arkadaşım dahi olsa rahatsızlık duyardım.

Hakaret, iftira ya da kötü söz ile eleştiri arasındaki farkı biliyorum ve siz benim eleştirimi kabul etmediniz. Kabul etmek zorunda da değilsiniz. Yolunuz açık olsun
Hanimefendi birini yapmadigi bir seyi yapmis gibi soylemedigi bir seyi soylemis gibi itham etmek "elestiri" degildir. Buna daha cok iftira diyoruz biz. Acin bakin sozlukten anlamina ne diyeyim.

Offf ama artık yani bebek de bir insan anne baba da , sistematik ihmal yapılmadıkça ve kötü davranışa maruz bırakılmadıkça bir şey olmaz. Düşer kalkar , tırnağıyla yüzünü çizer laf edersiniz ama insan böyle büyüyor.
Rahatlayın annesi gayet de bakıyordur sadece sizin anneniz sayesinde yaşamıyor, kadını yerip kendi annenizi övmeniz böbürlenmeniz bu olaydan dolayı çok saçma.

Hem anneleri ebeveynleri bu kadar strese sokmaya suçluluk duygusu hisstirmeye hakkınız yok. Tüm normal insanlar çocuğunu seviyor elinden gelenide yapar merak etmeyin.

Tamam sinirlenme sen haklisin.

Bakın mahremiyet önemi; anneniz baktığı çocuğun yara fotoğrafını size atıyor, siz bu durum hakkında iyi niyetli olsanız dahi ve başka bir annenin çocuğunun bakımı ile ilgili konu açıyorsunuz. Siz suçlamıyorum diyorsunuz ama anneniz çorabını neden değiştirmemişler diye suçluyor ve siz bu suçlamaları buraya aktarıyorsunuz. İnsanlar da doğal olarak karşı taraftaki anneyi suçladığınızı düşünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…