- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.168
- 313
- 39
- Konu Sahibi sofarsogood
-
Ya kimi strese soktum kime sucluluk hissettirdim siz iyi misiniz? Kapiniza dayandim boğaziniza mi yapistim. Ben annesi kotu bakiyor mu dedim. Annemi nerde ovdum? Rahatsız misiniz arkadasim? Yüzünü cizer laf edersiniz demissiniz siz beni taniyor musunuz? Benim annemin sayesinde yasadigini iddia ettigimi nerden uydurdunuz? Yazdiginiz her sey tamamen hayal dunyanizin urunu. Pes diyorum.Offf ama artık yani bebek de bir insan anne baba da , sistematik ihmal yapılmadıkça ve kötü davranışa maruz bırakılmadıkça bir şey olmaz. Düşer kalkar , tırnağıyla yüzünü çizer laf edersiniz ama insan böyle büyüyor.
Rahatlayın annesi gayet de bakıyordur sadece sizin anneniz sayesinde yaşamıyor, kadını yerip kendi annenizi övmeniz böbürlenmeniz bu olaydan dolayı çok saçma.
Hem anneleri ebeveynleri bu kadar strese sokmaya suçluluk duygusu hisstirmeye hakkınız yok. Tüm normal insanlar çocuğunu seviyor elinden gelenide yapar merak etmeyin.
Hic bir anne grubuna uye degilim. Annem diyene dek boyle bir seyin olabileceginden bile habersizdim. Ben anne degilim henuz hicbir tecrubem yok.
Eger reyting getirecek bir konu acmak isteseydim emin olun cok daha farkli bir tema seçerdim kendime.
Kusura bakmayın yok öyle ima edip edip anlamaza yatmak. Kaç kişi yazınınzın alt metnini anlamış. Siz de biliyorsunuz. Saf taklidi yapmayın.Ya kimi strese soktum kime sucluluk hissettirdim siz iyi misiniz? Kapiniza dayandim boğaziniza mi yapistim. Ben annesi kotu bakiyor mu dedim. Annemi nerde ovdum? Rahatsız misiniz arkadasim? Yüzünü cizer laf edersiniz demissiniz siz beni taniyor musunuz? Benim annemin sayesinde yasadigini iddia ettigimi nerden uydurdunuz? Yazdiginiz her sey tamamen hayal dunyanizin urunu. Pes diyorum.
Öyle şey olur mu?Hemen neden kötü anne baba diye etiketliyorsun ki, bir kere böyle olması hep böyle olduğu anlamına gelmez. Ha genel olarak bakımsızdır belki o zaman aklına gelir. Ama tek bu olay üzerine hemen kötü anne deme yani
Öyle şey olur mu?
İnsan bebeğinin pis çorabını değiştirmez mi?
Bakıcı bakıyor diye de herşeyi bakıcıya yaptırmamak gerekir. Çorabı değiştirseydi görürdü.
Ayrıca bir yakınımın bebeği de bakıcıda. Kadın hergün çocuğunun vücudunu kontrol ediyor morluk ezik falan var mı diye. Bu dünyada kimseye güven olmaz çünkü. Anne biraz umursamaz geldi bana.
İnşallah öyledir ya. Konu sahibinin üzerine de gereksiz gidildi yineBelki gerçekten umursamaz bir annedir bilemiyorum. Ben olay belki bir kereliğine öyle olmuştur diye dedim. Belki değiştirecekti son anda unuttu gibi. İnşallah bebek güzel bir sevgi ve ilgi görüyordur.
Kucuk cocuklarsa olur o.. banyodan sonra islak kaliyor olabilir. pisik kremi surunce geciyorTam da yarama tuz basti su an bu konu.. ben de calisan anneyim, 1 yasindaki kizima bakicimiz bakiyor, 3 yasindaki oglum okula gidiyor. Ikisine de elimden geldigince iyi bakmaya calisirim. Kucugu her aksam olmasa da 2 aksamda bir mutlaka yikarim, buyuk her gun yikanir. Vucutlarina bakarim, dokuntu iz bisey var mi diye, ki hem bakicimiza hem ogretmenimize cok guvenirim. Evde yapilabilecek gidalarini kendim pisiririm, yogurt, ekmek, biskuvi.. onlara uygun yiyecekleri muhakkak olur..
Ancak gel gor ki dun kayinvalidem kizimin kulaginin arkasinda bisey farketti ve bana sordu. Cilk yara gibi olmus.. basimdan asagi kaynar sular indi nasil farketmedim diye. Hemen doktorunu aradim, uygun tedaviye basladik.
Iki gundur icim icimi yiyor acaba kac gundur oyle, cani yandi ben mi anlamadim, kasiniyor mu, ne bicim anneyim sorulari kafamin icinde dort donuyor..
O corap demekki gunlerce cikmamis ayagindan..annenin yerinde olsam hemen fotosunu cekip anneye yollardim. Suclamak icin degil ama dikkat etsinler diye. Yazik kiyamam yavruyaHerkese merhaba,
Yaklasik 5 aylik hamileyim ve bu sebeple konuda mantigimdan cok duygularim var sanirim. Bir de olay cok taze o sebeple ekstra uzgunum.
Annem bir tanidigimizin bebegine bakiyor. Hem annesi calistigi icin cok istedi annemden bakmasini hem de anneme iyi geliyor hareket anlamında. Daha on aylik bir kiz bebek. Gectigimiz hafta annesi izinliydi bebek anneme gelmedi. Dun geldiginde annem bakıyor coraplari les gibi. Kendi kendine soyleniyor hatta neden degistirmemisler bu cocugun coraplarini diye. Corabi bir cikariyor ki cocugun parmagina sac dolanmis. Kipkirmizi sismis sac kesmis parmagini. Fotoğrafını cekti bana atti. Inanin icime oturdu o goruntu. Gordugumden beri agliyorum.
Annelere ogut vermek benim haddim degil ama lutfen ama lutfen bebeginizin vucudunun her santimetresini kontrol edin surekli. O bebegin konusamiyor derdini anlatamiyor oldugunu düşündükçe kahroluyorum.
Sadece paylasmak istedim.
Veda editi :)
SevgiliMune konunun kapatilmasini ve uyeligimin iptal edilmesini rica ediyorum. 2013 yilindan bu yana cok sey ogrendim bu forumda. Desteklerini ve yardimlarini esirgemeyen herkese tesekkurler ederim. Ama son zamanlarda ulkedeki genel gerginligin buraya da sirayet ettigini dusunuyordum zaten. Gayet iyi niyetle actigim belki bir annenin aklina boyle seylerin de olabilecegi ihtimali gelir dusuncesiyle yazdigim konumda hic yazmadigim aklimdan hic gecmeyen şeylerle itham edilmek dusuncemin dogrulugu konusunda emin olmami sagladi. Herkese mutlu bir yasam diliyorum.
İnşallah öyledir ya. Konu sahibinin üzerine de gereksiz gidildi yine
Evet ya.Her zamanki halleri. Konu sahibi de üyelik iptali istemiş. Yazık
Evet ya.
Her konuya "fake,yalan,beğeni almak için mi açtın,reyting mi topluyorsun" falan yazıyorlar.
Bazı konuların yalandan açıldığı ortada. Ama bu öyle absürt bir konu değil ki. Böyle böyle mantıklı yorum yapan,fikirleri düzgün olan kadınları kaçırıyorlar. Sonra "konumuzaağğ mantıklı yorum gelmiyooğğ" diye söyleniyorlar.
Kusura bakmayın yok öyle ima edip edip anlamaza yatmak. Kaç kişi yazınınzın alt metnini anlamış. Siz de biliyorsunuz. Saf taklidi yapmayın.
Anne babanın kötü olduğu illa ilkokul çocuğu gibi “annesi kötü ” demen gerekmiyor böyle laf geçirip en ufak tek bir hatasında eleştirince bariz o alt metin geliyor. Biraz iletişim dersi alın bilmiyosanız da.
Yüzünü çizeri de sizin zihniyetinizdeki insanlara dedim. Öyle çünkü.
Bir sürü şey deyip sonra hiç birini demedim hayal dünyası demek de artık saflık mı cinlik mi bilemedim
Herkese merhaba,
Yaklasik 5 aylik hamileyim ve bu sebeple konuda mantigimdan cok duygularim var sanirim. Bir de olay cok taze o sebeple ekstra uzgunum.
Annem bir tanidigimizin bebegine bakiyor. Hem annesi calistigi icin cok istedi annemden bakmasini hem de anneme iyi geliyor hareket anlamında. Daha on aylik bir kiz bebek. Gectigimiz hafta annesi izinliydi bebek anneme gelmedi. Dun geldiginde annem bakıyor coraplari les gibi. Kendi kendine soyleniyor hatta neden degistirmemisler bu cocugun coraplarini diye. Corabi bir cikariyor ki cocugun parmagina sac dolanmis. Kipkirmizi sismis sac kesmis parmagini. Fotoğrafını cekti bana atti. Inanin icime oturdu o goruntu. Gordugumden beri agliyorum.
Annelere ogut vermek benim haddim degil ama lutfen ama lutfen bebeginizin vucudunun her santimetresini kontrol edin surekli. O bebegin konusamiyor derdini anlatamiyor oldugunu düşündükçe kahroluyorum.
Sadece paylasmak istedim.
Veda editi :)
SevgiliMune konunun kapatilmasini ve uyeligimin iptal edilmesini rica ediyorum. 2013 yilindan bu yana cok sey ogrendim bu forumda. Desteklerini ve yardimlarini esirgemeyen herkese tesekkurler ederim. Ama son zamanlarda ulkedeki genel gerginligin buraya da sirayet ettigini dusunuyordum zaten. Gayet iyi niyetle actigim belki bir annenin aklina boyle seylerin de olabilecegi ihtimali gelir dusuncesiyle yazdigim konumda hic yazmadigim aklimdan hic gecmeyen şeylerle itham edilmek dusuncemin dogrulugu konusunda emin olmami sagladi. Herkese mutlu bir yasam diliyorum.
Sinir stres atmak için buradalar sanırımAynen öyle. Edit yazısını görünce acaba ne oldu diye okudum. Konu sahibesi gayet de düzgün cevaplar vermiş. Bu şekilde saldıran kadınların derdi ne anlamış değilim. Derdiniz ne????
Sinir stres atmak için buradalar sanırım
Bence de öyleSanırımgerçek hayatta asla birilerinin yüzüne söyleyemeyeceklerini burda döküyorlar
______Veda editi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?