• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evde kedi

Ay aslaaaaa .... Vicdansizlsra kulak asma. Ben kedilerle büyüdüm. Evimizde muhakkak kedi olurdu. Çok küçük yaşımda yatağımda iki kedi olurdu. Ve ne hastalandım ne rahatsız oldum. Ki kardeşlerim de aynı şekilde. Hala da vardır evlerimizde kedi.. siz kedinin aşısını bakımını yaptirdiginiz sürece sorun olmaz ki, ki bizde ekstra bahçede köpekler olurdu, onlarla da içli disliydik. Aynı şekilde tüm kuzenlerim kedi-kopek ile büyüdü yaşadı 😔😔 ve bağışıklıgimiz oldukça yüksek. Hiç öyle ağır hastalandigim da olmadı çocukluğumda. Sevgiyi dostluğu en iyi hayvanlarla öğrenir insan.. yazık etmeyin pisilere

3 senedir bence kedi size külfet geliyo ama vidanınız da el vermiyor, şuan da bir bahane arıyor gibisiniz.
Bir çok akademik araştırmada hayvanla büyüyen çocukların duygusal gelişiminin diğerlerine nazaran yüksek olduğu görülmüş.
Şahsen biz bir köpek edinmek istemiştik, aşı masrafları ve mama masrafları derken bütçemizi aşıyor diye günahına girmeyelim dedik vazgeçtik.
Siz 3 senede hiç mi götürmediniz veterinere anlam veremiyorum gerçekten.

ben kıl tüyden öte bebek de hayvan da birbirlerine zarar verir diye panik yapardım sanırım. kedilerin sağı solu belli olmuyor beni de bebekken çizmiş izi kalmış kolumda ondan beri yıldızım barışmadı. köpekler komutlara uyduklarından eğitimli bi evcil köpek olsa sıkıntı olmaz diye düşünğyorum ama kediyi bilemedim

tüy içinde şu otomatik süpürgeler var onlardan alırsınız sürekli gezer toplar

bu arada kedi köpekli evde büyüyen çocuklarda alerji az oluyor. bilimsel bilgi bu

sırf bu yüzden bile istiyorum çocuğum olursa ben inş müstakil bi evim olunca bi köpüş alıcam yanıma bahçede hoplayıp zıplasınlar 😍😍😍

Sınıf arkadaşımın kedisi vardı evde. Ben gidince üstüme atlamıştı. Oyun arıyordu.

Arkadaşım doğum yaptı. Çocuk 1 yaşlarında. O da oyun arıyor.

Ikisi oynuyor. Ama siz yine de kediyi cocukla bırakmayın...

Hayvanlar cocuklara zarar vermez ama çocuklar hayvanlara verebilir :)

Ben 4 yaşındayken annemin civcivini boğmuşum. Anne ses yapma uyuyor demişim bi de :)

3 ayda 1 iç ve dış parazit aşılarının yapılması bunun için gerekli, kedilerde iç parazit olmazsa tüy yutmak hastalığa neden olmaz. Ancak aşıları düzenli yapılmazsa tüyler aracılığı ile bu parazitler insana taşınabilir, o da kiste neden olabilir. Ben yıllardır evde kedi besliyorum, şu anda da 4 aylık hamileyim, hamileliğin başında yapılan testlerde toxoplazma enfeksiyonu bile geçirmediğim için bağışıklığım olmadığı çıktı, aksine hiç hayvan beslemeyen bir arkadaş bu enfeksiyonu geçirmiş mesela. Sizin zaten bildiğiniz şeylerdir mutlaka hepsi ama burada bilgi almak isteyen, yeni hamile olan arkadaşlar olursa ileride onların da içi rahat olsun diye yazmak istedim.
Evet çok doğru söylediniz aşısız hayvanlarda parazit oluyor her zaman. Ben kendim de hem evimde hem bahçemde yıllarca kedi köpek besledim hiçbir sorun yaşamadım. Ama aşılar ihmal edilince böyle kötü sonuclar da alınabiliyor maalesef.

Oğlum kedim birbuçuk yaşındayken geldi. Hamileyken, doğduktan sonra da etraftan çok ssözler duymama rağmen vermedim. Kedim şimdi beş yaşında. Bu arada oğlumu hiç sevmez, en azından kendisini sevdirmez 😁😁ama siz sanki soğumuşsunuz, ben evden uzak kalınca çok özlüyorum valla, yokluğunu göstermesin Allah diyorum. Aşılarına dikkat ederseniz ben çocuklar için faydalı bile olduğunu düşünüyorum. En azından alerjik bir bünyeye sahip değil mesela oğlum, zamane çocuklarının aksine. Dışarda kedi köpeği çok seviyor, zarar veren çocuklardan olmayacağını bilmek bile güzel. İki kere kist ameliyatı oldum, ilkinde kedim yoktu bile. Doktorlarımın böyle bir ihtimali bile söylediğini hatırlamıyorum. Sevmiyorsanız verin tabi iyi bakacak birine, ama seviyorsanız da hamilelik buna engel değil. Kumunu siz temizlemeyin yeter. Riskli hamilelik konusunda uzman doktordan bile yasaklayıcı bir söz duymadım. İçiniz rahat olsun

Ya deli mısınız siz Allah aşkına 3 senedir baktığınız hayvandan nasıl soğuyabiliyorsun?

O siizn evladıniz olmuş, evinizin bir parçası olmuş nasıl ondan vazgeçebiliyorsunuz?

Bebeğinizin ruhsal gelişimine çok faydası olacak, ayrıca sağlığı için de bir tehdit olusturmuyo aşıları tamsa

Lütfen kıymayın ona. Sizi ailesi biliyor, insan evladından hiç ayırt eder mi yıllarca beslediği büyüttüğü canlıyı ?

Herkese cevaplarından ötürü çok teşekkür ederim, 2 yıldır yakınımızdaki veterinere götürürdüm ama aşıların devamıyla alakalı bir şey demedi bana bende o nasılsa işini biliyordur diye takip etmiyordum inşllh çok geç kalmamışımdır, bugün hemen veterinere gidicem. Kediye çok meraklı biri değildim eşim aldı o bakıyor zaten bende seviyorum tabiki ama genelde onun sorumluluğunda desem de illaki bana kalıyor çoğu işi, sokağa atmak bir düşüncem tabiki yok sahiplenen iyi birini bulana kadar bakmaya devam edicem bulamazsak kalıcak. Herkes doktora sorun falan diyor da doktorlarda birbirilerinden farklı konuşuyorlar

Birileri kedilerin haklarını savunurken

Eklentiler

• 7FB4CCB0-A2EC-4CB1-BBC1-67A3F4AD4486.webp
    7FB4CCB0-A2EC-4CB1-BBC1-67A3F4AD4486.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 55
Evcille büyüyen çocuk, akademik hayatta kendini fark ettiriyor diyorum
Tecrübemle bunu yazıyorum

Zaten çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruzki..
Hayvanlardan değil ama insanlardan dolayı.
Söylemek istediğim sadece hayvanların bilinçli hareket edememesi.sonuç olarak yüzde yüz güvenemeyiz ısırabilir saldırabilirler.çok düşük ihtimal ama sıfır değil sonuçta.
Valla insan bilinçli bilinçli saldırıyor ısırmaktan beter şeyler yapıyor. Çocuklarınızı insanların bulunduğu yerlere de çıkarmıyorsunuzdur inşallah

Çevrenizdekilerin bu konuda akademik araştırmaları yoksa, çok da şey yapmayın yani. Ağzı olan konuşur neticede. Evcil hayvanım yok ama evcil hayvanı olan insanların, onlara evlat muamelesi yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Biri size evladını başkasına ver, bir yere bırak filan dese tepkiniz ne olurdu? Vermeniz gereken tepki bu bence.

Herkese cevaplarından ötürü çok teşekkür ederim, 2 yıldır yakınımızdaki veterinere götürürdüm ama aşıların devamıyla alakalı bir şey demedi bana bende o nasılsa işini biliyordur diye takip etmiyordum inşllh çok geç kalmamışımdır, bugün hemen veterinere gidicem. Kediye çok meraklı biri değildim eşim aldı o bakıyor zaten bende seviyorum tabiki ama genelde onun sorumluluğunda desem de illaki bana kalıyor çoğu işi, sokağa atmak bir düşüncem tabiki yok sahiplenen iyi birini bulana kadar bakmaya devam edicem bulamazsak kalıcak. Herkes doktora sorun falan diyor da doktorlarda birbirilerinden farklı konuşuyorlar
Evinizin yakınında başka bir veteriner varsa eğer veterinerinizi değiştirin olmazsa iki kedim oldu biri şuan ailemde biri benim evimde ikisinin de aşı kartları vardı ve veterinerleri düzenli olarak her aşı damla vs zamanında ya arayıp ya mesaj atarak zamanın geldiğini haber verdiler Kist konusunda geç kaldığınızı zannetmiyorum yoksa sizde toxoplazma çıkardı ama kedinizin sağlığı için daha fazla geç kalmadan götürüp yıllık aşılarına başlatsanız çok iyi olur

kedinin tüyü kist yapmaz diye diye dilimde tüy bitti. evimde bebeğim var ve kedim. düzenli aşı yaptırın kedinize hiç bir şey olmaz aşılı bir kedinin tüyünün sizin saçınızdan yada bir peluş oyuncağın tüyünden farkı yok. kedinizle bebeğinizle sağlıklı uzun bir ömür dilerim.

Back
X