• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli evde kedi

Hanımlar sakin olun lütfen.
Evcilden hastalık kapmak??? 47 yaşındayım abartısız doğduğumdan beri evcillerle bir aradayım, kedileri köpekleri koynumda büyüttüm, çocuğun olmaz hurafesiyle korkutmaya çalıştılar çocuğum oldu, evcillerden hastalık kaparsın bebeğinde sorunlar olur dediler, bebeğim sağlıkla doğdu 24 yaşına geldi bile, tüyleri kist yapar dediler nezle grip olmak dışında bir sağlık sorunum yok, aksine evcillerle olmak sağlıklıdır, hijyen koşullarına ve aşılarına dikkat ettiğiniz müddetçe sağlıklı bir evcilden insanlara hastalık bulaşmaz, aşıları yapılan evcilin tüylerinden kist olmaz.

Benim iki kızım var, onlardan önce de hayatıma giren bir kedim.

5 yıldır tek bir sorun yaşamadım. Tam tersi evcil hayvanın olduğu evde cocukların iletişiminin daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum.

köyde yaşayanlar ölmeli o zaman
hepsi bomba gibi
İşte maalesef önyargı var, şimdilerde ne kadar tartışmalı bir konu olsa da köylerde insanlar sağdıkları sütleri bile çiğ içerdi hala çiğ içen var, önemli olan gerekli temizlik kurallarını yerine getirmek ve evcillerin aşı vb bakımlarını tam yapmaktır, kedi-köpekler her yıl düzenli olarak aşılanır, bizim her yıl düzenli yapılan aşılarımız var mı?
Evdeki miniğimizden hastalık kapmıyoruz, aksine o bizden hastalık kapmasın diye grip olduğumuzda öpüp koklamıyoruz.

Ben sokak kedileriyle buyudum sayilir devamli eve hasta bir kedi alirdik sagligina kavusunca birakirdik hamilelik de toksoplazma testi yaptirdim negatif cikti hayvanlari devamli hastalik yayan canlilar olarak gormek hic mantikli degil ustelik evde bakilan asilari yapilmis bir hayvan ise hic takmam kafaya

Kedinin aşıları, evin temizliği düzgün yapıldığı müddetçe sorun olmaz.

Emekleme döneminde özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Annemin dıdısının bebeğinin ciğerine kedi tüyü kaçmıştı ben çocukken ama sonra ne oldu bilmiyorum. Dediğim gibi özellikle emekleme, çekilme dönemlerinde düzenli olarak evi süpürürseniz sorun olmaz. Çünkü bu dönemlerde bebekler genelde dişte çıkardıkları için ellerini çok sık ağızlarına getiriyorlar, koltuk ısırabiliyorlar. Büyük kızım da yapıyordu, şuan 11 aylık olacak olan kızım da yerleri ve halıyı yalıyor ara sıra. Yerde ufacık bir toz bulsun hemen ağzına atmaya kalkıyor. Dikkat edin sadece, vazgeçmeyin kedinizden.

Bi akrabamiz gunde 16 saat oksijen tupune bagli yasiyor. Cigerlerinde kristallesme varmis ve zamanla ilerliyormus. Doktor kedi yada kuş tüyünden olabilir demiş. Birşey olmuyor demeyin, olunca oluyor işte...
Olabilir demiş ama başka birşeyden de olabilir. Evdeki kedilerin dışarısı ile bağlantısı yoksa bizlerden bile daha temiz olması ihtimali var.Yedigimiz iyi yıkanmayan meyve sebze ve maydanoz nane gibi otlardan bu kisti kapma riski ev kedisinden kapmasi ihtimalinden daha yüksek.

yani büyük konuşmayım ama şu ciğere tüy yapışması olayını birisi izah etsin lütfen
karaciğere yapışması için tüyün kan dolaşımına girmesi ve kan içinde yüzüp organa ulaşması gerekir. ki kana geçse zaten insan kısa sürede ölür heralde dolaşım falan aksayacağından.
akciğere yapışması ise anca hava yoluyla tüyün nefes borusundan geçip akciğere inmesiyle olur ki nefes borumuza bir zerre tükrük kaçsa ne hale geldiğimizi biliyoruz
Çocukluğumdan beri hayvan besliyorum, biraz araştırma yapın yorum yapmadan önce. Hayvan tüyleri solunum yoluyla insan vücuduna çok rahat girebilir, hayvanın aşıları yapılmamışsa tüylerdeki bu parazitler vücutta kist olusturur, çok örnekleri de var bunun.

Ben de şu an 1 buçuk aylık hamileyim ve 2 yıldır baktığım kedim var kesinlikle kedimi verme gibi Bi niyetim yok, Bi zararı olacağını da sanmıyorum. Doktorum beslemeye devam etmem de sakınca olmadığını söyledi, hamileliğim boyunca da tuvaletini eşim temizliyor. Bebeğimin doğup kedimle, ilk göz ağrımla beraber yan yana durmasını sabırsızlıkla bekliyorum :)

Ben de şu an 1 buçuk aylık hamileyim ve 2 yıldır baktığım kedim var kesinlikle kedimi verme gibi Bi niyetim yok, Bi zararı olacağını da sanmıyorum. Doktorum beslemeye devam etmem de sakınca olmadığını söyledi, hamileliğim boyunca da tuvaletini eşim temizliyor. Bebeğimin doğup kedimle, ilk göz ağrımla beraber yan yana durmasını sabırsızlıkla bekliyorum :)
Benim oğullarımdan birinin adı da Leo :KK200:

benim kayniş biz kedi evlat edinirken çok konuştu. neymiş kızkardeşinin kedisi varmış da tüyünü yutmuş da yumurtalıklarına yapışmış da sonra çocuğu olmamışmış. aslında doğru kadının çocuğu yok evlat edinmiş :KK70: ama o aşısız bir kedinin tüyünü yutmuştur sanırım.

1 yıldır yavrum benimle ve o benim en büyük çocuğum, kimin ne söylediği umrumda olmaz ona kardeş geldi diye oğlumu asla başkasına veremem.

kedinizin aşılarını tamamlayın ve kimseye vermeyin lütfen.
Tüyü ağız yoluyla yutup midesine ulaştırıp bagirsaklarindan geçirirken hangi arada yumurtalıklarına ulaştırmış acaba o kişi.Yani iki organ arasında bir kanal yada bağlantı yok.Yutulan tüy her yutulan şey gibi anüsten atılır.siz yanlışlıkla yutulan örneğin zeytin çekirdeğinin yumurtaliga gittiğini duydunuz mu? Yani doktor değilim ama ortaokulda okuyan 6. Sınıf kızım fen dersinde insan vücudunu öğrendiği konudan yola çıkarak bunun imkansız olduğunu biliyor şu an.İnsanlarin hastalıklarına bahane bulurken kendilerini suçsuz bulma isteği yüzünden zavallı hayvanları kullanmalarını anlamiyorum.
Sizi tenzih ederek söylüyorum tabiki siz olayın komikliginin farkindasiniz 😁😁😁😁

Tüyü ağız yoluyla yutup midesine ulaştırıp bagirsaklarindan geçirirken hangi arada yumurtalıklarına ulaştırmış acaba o kişi.Yani iki organ arasında bir kanal yada bağlantı yok.Yutulan tüy her yutulan şey gibi anüsten atılır.siz yanlışlıkla yutulan örneğin zeytin çekirdeğinin yumurtaliga gittiğini duydunuz mu? Yani doktor değilim ama ortaokulda okuyan 6. Sınıf kızım fen dersinde insan vücudunu öğrendiği konudan yola çıkarak bunun imkansız olduğunu biliyor şu an.İnsanlarin hastalıklarına bahane bulurken kendilerini suçsuz bulma isteği yüzünden zavallı hayvanları kullanmalarını anlamiyorum.
Sizi tenzih ederek söylüyorum tabiki siz olayın komikliginin farkindasiniz 😁😁😁😁
Bunlar hep hayvan sevmeyen insanların iftirası. Yav ben kedinin resmen içine doğdum. Kim bilir kaç kilo tüy yutmusumdur😂😂 ama hiç mideden firar Edip başka organima ışınlanan bir tüy kıl olmadı 😂😂😂

Hamileler bilir duymuştur ayyyy dusuk yaparsin tovbe estağfirullah bes ay duydum😱 toksoplazma cok sukur negatif cikti yani halk arasinda cok rivayet sehir efsanesi donuyor yapmayin biz kesinlikle gecmez olmaz demiyoruz cig et verilmeyen asili hayvan problem yaratmaz diyoruz

bir buçuk yaşında tüy yumağı bir tekirim var. Nasip olursa bir buçuk ay sonra dünyaya gelecek ikizlerim. Neler söylediler etrafımdan ama hiç umrumda değil. Birlikte uyuyoruz ben hala yaşıyorum. Çocuklarımda nasip olursa onunla birlikte büyüyecek. Bana bir şey söyleyen olursa bu konu tartışmaya kapalı, doğmamış çoçuğumu benden çok düşünecek kimse yok diyorum artık bıktım çünkü. O bizim çocuğumuz gibi milletin lafıyla nasıl soğuyabildiniz çöm şaşırdım.

Çocukluğumdan beri hayvan besliyorum, biraz araştırma yapın yorum yapmadan önce. Hayvan tüyleri solunum yoluyla insan vücuduna çok rahat girebilir, hayvanın aşıları yapılmamışsa tüylerdeki bu parazitler vücutta kist olusturur, çok örnekleri de var bunun.
ben de çocukluğumdan beri besliyorum ve hepsi de sokak hayvanıydı şimdiki kedilerim dahil.
bunların şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum

Ben kedimi görümceme sahiplendirmek zorunda kaldım hamileyken, doktorum öyle tavsiye etmişti. Aslında ben bırakmayacaktım ama doktor öyle uygun görünce ailemden ve eşimden aşırı baskı görüp vermek zorunda kalmıştım. Bir akrabamızın hanımı evdeki kedisinin tüyünü yutmuş, maalesef kurtaramadılar. Ailem de bu olay yüzünden evine gelmeyiz seni silerize taşıdı olayı. Evimin bahçesinde besliyorum ama eve alamıyorum , bendede aynı sizdeki endişe var. Bir taraftan da bir sürü aile var evcil hayvanla bebeği beraber büyüten. Kafam çok karışık aynı sizin gibi. Emin olabilsem bende bir köpek sahipleneceğim ama olamiyorum .
nasil yani kedi tuyu yuttu diye mi oldu ilk defa duyuyorum.baska bir sebep olmasin

Back
X