• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekli hayat

Yigitsmom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2018
14
3
1
28
Öncelikle merhaba lar. Forumda yeniyim. Surekli takip ettiğim bir forumdu fakat ilk kez üye oldum. Yaşım 24. 8 bucuk aylik oglum var. Bebekli düzeni tutturabilen var mı. Varsa Nasıl? Kendime baksam evi toplayacak halim ve zamanım kalmıyor. Evi toplasam kendim saçaklı kalıyorum. Düzensiz bir hayat olunca da ruh halimde bikkinlik hissediyorum. Herşey daha zor oluyor. Ne yapmalıyım?

merhaba oğlun büyümüş artık oyuncaklar ile ilgilenmiyor mu
benim 1 yaşında kızım uyurkende yapıyorum işlerimi uyanıkkende kucağıma hiç almıyorum
plastik tabaklar kaşıklar oyuncaklar elime ne geçiyorsa bırakıyırum önüne oynuyor
kendinizi bu kadar bırakmayın kendinizede zaman ayırın
bırakacak kimse yokmu çıkın biraz hava alın çok iyi geliyor..

Uzun süreli oynamıyor oyuncaklariyla. Ek gıda ile doyurmuyor kendini. Emmek istiyor sürekli . Annem vefat etti . Kaynanamda açıkçası cokta torun sevdalısı değil. Belkide bu yüzden zorlanıyorum az biraz bakanım olsa enerjimi toplarım ama..

allah rahmet eylesin.
seni emmek ister ek gıdayla doyar çorbasına ekmek bırakabilirsin doyurucu olur
evet bir bakacak olmalı kendinden sıkıldığında bırakıp çıkmalısın yani çok değil 1 saat bile insana çok iyi geliyor
bebek büyütmek zor ama zaman çok çabuk geçiyor
oğlunuzuda bırakın bebek arabısna gezin :KK9:

Merhaba benimde kizim 2 yasina girmek uzere,su anda 2.bebegime hamileligim yatarak gectigi icin krese baslatmak zorunda kaldik ama oncesinde 18 ayda diyebilirimki kimseye 1 saat bile baksin diye vermedim :)
Basta bende duzen kuraba kadar biraz zorlandim ama mini listeler ve programlarla her seyi duzene soktum.akil vermek degil ama fikir amacli paylasiyorum boylece kendi duzenini kurmak icin fikir edinebilirsin.
Oncelikle bebeginin seni emmeyi tercih ediyo olmasi harika.ilk 1 yil anne sutu agarlikli beslenen bebekler cok daha saglikli oluyor...ki ona yedirdigin en organik seyin bile artik organik bir tarafi kalmadi ve hic biri sutunden daha organik degil.8 aylik bebegin ana ogun olarak anne sutu ve 3 ara ogun ek gida yapmasi yeterli.
Uyku duzenini oturttuktan sonra kendine ve ev islerine gereken vakti ayirabilirsin.hala oturtamadinda en son iki kitap onerim olcak sana :) sabah 6 bucukta uyanip salonu supurup bulasik makinasini bosaltip kahvaltimizi hazirlarim.daha ilerki aylarda o gunun yemegini ve ara ogunlerini de sabahtan pisirirdim.
Kizim icin sabah 7 bucuk gune baslama ve kahvalti zamani,kahvalti sonrasi yuruyuse cikariz hava durumuna gore kanguru veya arabasiyla yurumeye basladiktan sonra bazende yuruyerek eve donunce ayina uygun pinterestten buldugum montessori etkinlikleri sonrasinda meme emip 11 uykusuna hazirlik.ortalama 1.5 saat uyurken tamamen kendime ait olan gunluk bakimimi yaparim.uyandiktan sonra ek gida ara ogunu sonrasi yine motor gelisimini destekleyen aktiviteler tekrar emzirme ve ikinci uyku saati 3.5 4 arasinda yatar.ikinci uyku saatinde 1 gun 1 oda 1 gun ütü seklinde devam ediyordum.ornegin o gun yatak odasini temizliyorum ama cekmeceler dahil detayli temizlik ve vaktim kalirsa baska is yapmam ayagami uzatir yatarim.ertesi gun sadece ütü ve dinlenme sonraki gun banyo detayli temizlik...boylece hic bir yer cok dagilip kirlenmemis ve cekmeceler hic dagilmamis oluyor her gun her yeri temizlemeye calisip utu vs. Mumkun degil yetismiyor.pazar gunleride esim evde oldugu icin 11 uykusunda ikisini birakip kuafore gidiyordum...
Benimde annem vefat etti ve babane pek birakma taraftari oldugum biri degil.sadece 3 gun amelyat oldugumda ben hastandeyken bizde kalip bebegime mecburen bakti onun disinda birakabilecegim biri degil.
Eger ayina uygun montessori etkinliklerini her gun duzenli yaptirrisab 12 13. Aydan sonra oyun oynamak icin sana ihtiyaci kalmiyor,yinede onunla oynarsan harika olur tabi :) pinterestte 8.ay etkinlikleri yazarsan bol bol uygulama dokulur onune..
Screenshot_20180804-083237_Gallery.webp
buda benim uyku egitimi icin cok faydalandigim kitap.
Birde ozge selcuk bozkurtun bebegimle evdeyim kitabi cok cok isine yarar

Yine beslenme icinde blw nin kitabini alabilirsin yada bu cocuk ac diye bir kitap var aylara gore yemek tarifleri var yine.blw listeleri sana ayina gore verebilecegin gidalar da da yol gostermis olur boylece corbasina ekmek filan dogramanin artik dogru uygulamalar olmadigini gorursun,eksi mayali siyez ekmegi pisirebilirsin ...

Cok cok tesekkur ederim muhtesem fikirler verdin. B3nde kaynanama guvenemiyorum. Ve birakmamda. Ama Boyle pozitif yazilari okumak bile yetiyor. ❤

Back
X