Bebekli Hayata Adapte Olamama

Annem yanımda değil eşim çalışıyor :) Adamcağız yazık akşam gelir gelmez yemek yapıyor o derece yani. Dışarı çıkmak hayal gibi...
Siling ya da kangru varsa bebişle yürüyüş yapmayı denediniz mi. Ilk bir iki sefer ağlar sonra alışır. Bebek arabası da olur tabi. Ilk çocuğumu yaz kış çıkardim. Bunu da çıkarıyorum. Hemen uyumaya başladı temiz havayı alinca. Tabi dedigim gibi her bebek farkli. Hepsinin farkli zorluğu var. Allah hepimize güç versin

keşke benim de bebeğim olsa vakit ayıracak başka bir şey bulamasam şükredin biz olmayanları düşünerek.

Her şeyi denedik maalesef...

İlk aylarda emzirme keyifli değildir ama şimdi mamaya dönerseniz ileride pişman olursunuz.
İlk aylar meme ucuydu mastitti emzirmek istemeye istemeye emzirdim. Ama sonra iyi ki pes etmemişim dedim. Mamayla devam eden arkadaşım gece biberon yıkayıp su kaynatırken ben bebeğimin yanına uzanıp memey açıp uykuma devam ettim. O kadar rahat ettim ki. O arkadaşım bir cafeye gitsek sıcak su ister yanıda taşır uğraşırdı. Ben çat açar emzirirdim. Emzirmek hem daha kolay hem de daha ekonomik. İlk aylar zor elbette ama zamanla kolaylaşacak sabretmelisiniz. Bebeğiniz de bilmediği bir ortamda korkuyor adapte olmaya çalışıyor. 38 derece sıcaklıkta karanlıkta uyurken birden pek çok ses ve ışığın olduğu daha soğuk bir ortama geçti. Gözü bile tam göremiyor. Korkuyor. Annesinin kokusunu istediği için emiyor.

Benimki hem mama hem meme yani çifte yoruluyorum :) Keyfi isterse meme istiyor. Mamayı mecburen veriyoruz süt yetmediği için. Amannn karışık işler hayırlısı ne diyelim

Benimki hem mama hem meme yani çifte yoruluyorum :) Keyfi isterse meme istiyor. Mamayı mecburen veriyoruz süt yetmediği için. Amannn karışık işler hayırlısı ne diyelim
Bunu yazınca burda linç yiyorum ama emzirme kampını denediniz mi? Mama kısır döngüdür. Verdikçe o oranda sütü azaltır. Çünkü süt talep oldukça artar ve bunu da memelerin uyarılmasıyla anlar. Özetle ne kadar emzirirseniz sütünüz artar. Bol bol emzirmelisiniz. Saatsiz ve doymuştur nasılsa demeden. O aylarda yorulur bebeğin ağzı ve çok kolay acıkır sürekli emmek ister. Bu doyamadığından değildir. Size tek tavsiyem açın tomrisin emzirme notlarını okuyun. Ve emzirme kampını deneyin. O zaman sadece memeyle yola devam edebilirsinşz

Suan oturmus disariyi izliyorum ama keyiften degil dokunsan aglicam
Esim dusa girdi cikti, giyindi, sacini yapti, parfumlendi.bugun izinli gunu...
Resmen oturdum kiskancimdan disariya bakiyorum.
Kolay kolay surat yapan bir insan degilim hic sevmedigim seydir.
Noldu diyor ! Nemi oldu 4gundur yapmak istedigim ama yapamadim seyi yaptin. Banyo yaptin !

Herkes tutturmus cocuk bi sende duruyo ayagi bunun arkasina saklaniyo. Ben birak istedigim zaman banyoya girmeyi wcye bile gidemiyorum, ben gidesiye esim 3kez gidiyo ben uygun bir zaman tutturmak icin bekliyorum. Uykum tamamen kizima bagli
O gunduz uyudugunda ev isi bulasik yemek bunlarla ugrasiyorum.

Esime kizdim az once, hadi sen git yat ben bakim yok, hadi sen git banyo yap ben bakim yok, niye ? cunku durmuyo sende neden? cunku kendini boyle sartlandirmisin. Bu cocuk 16aylik oyun oynar disariyi izler disariyi sever... Hani kucuk memeden ayrilmayacak biyasta degilki

Yarin basima bi is gelse 3 gun hastanede kalsam sensiz durmuyo diye ameliyathaneyemi getireceksin hayir! bakmak zorunda kalacaksin
Ama simdi zorunda degilsin cunku ben varim, cunku oyle alistin cunku ben mukemmelliyetciyim cunku ben herseye yetismek zorundayim....
Bu bir hastalik degilde ne sizce ?

Size tavsiye verimmi. Karni tok alti temiz oda soguk veya sicak degilse birakin aglasin yapmak istediginiz isi yapin. Siz her aglamasinda kucaga aldikca alisacak tipki benim bebegim gibi
Bundan sonra dogacak cocugula neler yapmamaliyim hepsini yazdim

seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki ... benimde halim aynı senin gibiydi taki işe başlayana kadar işe başlayınca gençleştim resmen bu kadar mı fark eder şuan 8 aylık ben makyaj yaparken yanımda yürüteçte oynarken yapıyorum beni izliyo dikkatini çekiyo ve bebeğim her hafta sonu bizimle geziyo ve daha dün kızlarla buluşma ayarladık beraber gittik bebişle oda mama sandalyesinde bizimle oturdu ara ara mızmızlansa da kucağımızda gezdi ilgiye bayılıyo bebekler baya sevilip pohpohlandı . biz yemek yerken o yanımızda salatalık kemirdi filan anne olduk diye sosyal hayatımızdan ödün vermeyelim kızlar çocuğumu da kendim gibi sosyal yetiştiriyorum kafede otururken garsonlar seviyo ilgileniyo filan ahahaha oda anlıyo sevildiğini ona mama alırken soruyorum hangini istersin diye filan çok eğleniyoruz birlikte 8 aylık daha az daha büyüse neler yaparız neler ahaha daha bu hafta sonu mağazada satış sorumlusu kadınlar eşimin kucağında bebeğimi sevip duruyorlardı baya kıskandım tabi ama oda bizim gibi sosyal bir bebiko oldu diyeceğim o ki bebişler bize ayak uydursun biz onlara değil

Allahım nasip et maşallah

Yuruteci onermedikleri icin saglik icin cok faydali olmadigi icin ben almadim
dikkatini çekiyo ve bebeğim her hafta sonu bizimle geziyo ve daha dün kızlarla buluşma ayarladık beraber gittik bebişle oda mama sandalyesinde bizimle oturdu ara ara mızmızlansa da kucağımızda gezdi
Her bebek maalesef ayni degil
Buyuk kizimla nerelere gitmedim ustelik tek basima buyuttum hic bu kadar zorlanmadim
Bu kizim cok hiperaktif cok secici kalabalik ortami sevmiyor kucuk basik yerlerde bunaliyo herseyii ellemeyi seviyor tanidigi veya 2 kez gordugu insanlarin kucagina gitmiyor

Geçmişimi okudum, ne günlerdi be

Huysuz bebekler zordur, hem bedenen hem ruhen insanı yıpratır.
Hayatınızın artık böyle oluşunu ne kadar çabuk kabul ederseniz, o kadar iyi olur.
Mesela bebek arabasında uyutmaya alıştırabilirsiniz ev içinde, dolayısıyla size nefes aldırır.
Ayrıca buna alıştığı için dışarı çıkıp, arabasında uyutup kendinize 1 saat mola alabilirsiniz.
Bebek kucağınızdayken iş yapmayı da öğrenmeniz lazım, ben tam 3 sene bebeğimle makyaj yaptım.
Tek elimle onu tutup, diğer elimle süründüm, büyüdüğünde dizime oturtup onun da eline 2 temiz fırça verdim derken yeniden doğurdum, büyük olan ayağımın altına kendi küçük aynası çantası eşyalarıyla geçti, küçük olan kucağımda emzirmede derken ne sürüyorsam yine sürdüm

Yemek, temizlik, kişisel bakım gibi çoğu şeyi yine kucağımda bir bebekle yapmak zorunda kaldım, bırakmayı beklersem senelerce sürecekti.

Siz de alışacaksınız, biraz sabır ve kabullenip yeni düzene kendinizi bırakışınızla daha rahat nefes alacaksınız.

ben yürüteç aldım ama sadece yarım saat gibi hazırlanmam gereken anlarda kullanıyorum çok kurtarıcı bir ürün birde evde yemek yaparken mama sandalyesine oturtup konuşarak yemek yapıyoruz ne yaptığımı anlatıyorum oda dinliyo eline veriyorum sebzeleri yiyebileceği şeylerse ama gerçekten bebekle dışarı çıkmaktan korkmayın çok keyifli oluyo birde kalabalık bir grup iseniz herkes 5 dk ilgilense tamam zaten çocuk için de sosyallik önemli tabi biz rahat rahat gezmemiz ben emziremediğimden kaynaklı biraz alışveriş yaparken kucağımda geziyo benle kıyafet seçiyorum gösteriyorum hangisini istersin filan diye mamalarda da öyle tabi çok eğlenceli oluyo herşeyin içine sokunca bebeği benim bebeğimin kalabalığı sevmesi de şundan sanırım 3 aylıkken işe başladım ve benimle beraber otobüste kaynanama bırakıp çıkışta alıyordum alıştı kalabalığa minicikken şimdi korkmuyo ahaha evet benimki de herşeyi kurcalamayaa bayılır ama ona da yapacak bişey yok dişleri kaşınıyor zaten

Sanirim bu covidi bir tek ben yasadim
Yada Turkiyede hersey daha serbest
Yasadigim ulkede magazaya randevulu gidiyoduk
Ilk dogdugunda eve gelen misafir sayisi 5i gecemezdi, ki onu bile yapamadik covidden dolayi.
Oyle cok kalabalik ortama hic girmedi yeni yeni giriyoruz
Haftada bir aktiviteye gidiyor mesela orasi bile sayisi az olmali
Emen cocuklar anneye daha duskun oluyolar benimki 16aylik daha yeni yeni gunde 5e duserebildim emmeyi

covidden korunsam bu kezde marketten bulaşır sakınan göze çomak misali o yüzden yakın olduğum arkadaşlarımla görüştüm hep

Benim bebeğim 15 aylık hala evim darmadağnık, ben bakımsızım ne bulursam onu giyiyorum. Akşam zor bela yemek yapıyorum.. Bi arkadaşım var şıkır şıkır geziyo çünkü annesi bakıyo bebeğine. Bi yere mi gitcek bırakıyo. İş yeri iki gün tatile götürdü de bi günde fenalık geçirdi kadın seneye bebeğimi anneme bırakıp gelicem dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…