Bebekli Hayata Adapte Olamama

Ahhh kuzum gözünün içine bakıyorum büyüsün diye... İlk 1.5 ay sürekli memede uyudu son 1.5 aydır da sürekli omuzda artık canım dayanmıyor. Biliyorum daha çok küçük bana çok ihtiyacı var ama ben iyi olmadıktan sonra ona iyi gelemiyorum

Kuzum nasıl bakayım kendime nasıl süsleneyim ahh ahh... Tek tesellim eşim sanırım... Yemek ve temizlik yapıyor Şükür...

Eminim büyüdükçe daha da zor olacak ama bu kadar da olmaz herhalde... Şu an öyle araftayız ki.. Doyuyor mu acaba gazı mı var vs vs... Keşke ya sadece meme ile ya da sadece mama ile beslense.. Her ikisi oldu mu zor oluyor yaşayan bilir... Hep bi kafa karışıklığı.. Bazen öyle isyan ediyorum ki keşke hiç sütüm olmasaydı diyorum (

sosyal medyada her görünen maalesef gerçek degil evlııklerde kişilerde , şuan bebegım yok ve 2yıldır tedavi görüyorum bende çok isterdim saçlarımı boyatacak vaktım olmasın bebegımle vakıt gecıreyım ve inan yerinde olmak isteyen bir çok anne adayı var.
Sabır lazım biraz sanırım.

kendını cırkın hıssetme her kadın güzeldir, suan bebegın cok kucuk bıraz buyusun sende ıstedıgın gıbı gıyınır saclarını yaparsın , suan cok mınık.
umarım hersey gonlunuzce olur.sevgıler

Destek almaya çalışın bir iki... aile ferdinden, kim denk gelirse :) ya da parayla oyun ablası bulun. haftaiçleri gelse günde 4 saat misal... biz sahib... isimli siteden bulmuştuk. inanın kendinize yapacağınız en büyük iyilik bu olacak. ona yetiyorsunuz eminim ama kendinize maalesef. . lütfen kendinizi bir şekilde destek alarak mutlu etmeye çalışın, kendinize vakit ayırınca dinlenince bakım yapınca vs herşey daha kolay olacak..
bu bebekler :))) gittikçe bazı konularda kolaylaşıyor ama bazı kolaylarda giderek zorlaşıyor. o yüzden mutlaka destek alın yoksa çok yıpranırsınız, birkaç aylık bir yoğunluk değil 3-5yıllık dehşet yoğun günler sizi bekliyor. kendinizi şimdiden yormayın...

Doymasa ağlaar, kilo alımı ve bezlerine bakarak anlarsınız ki doyup doymadığını.. 3 aylık olmuş artık düşünmeyin bunları.

Benim kızımda 3 ay eşimle benim üzerimde uyudu gaz sıkıntısı oluyor ve bizi istiyorlar bende çok fazla yoruluyordum. Birde ayakta olmak gerekiyor o uyusun diye popomu koltuğa deydirmemle ağlaması bir oluyordu. Hatta bir kaç kere tuvalete gidebilmek için annemi aradım çabuk gelin ben tuvalete gidecem çok sıkıştım diye sabahlara kadar kaç tur attım evin içinde kucakta çocuk uyusun diye gözlerim kan çanağı çoğu zaman ağlardım bende uyumak istiyorum diye... Ama benim eşim bana çok yardımcı oldu mesela çocuğu alıyordu hadi sen uyu diyordu tamam ben 1 saat uyusam yeter diyordum bir uyaniyordum sabah ezanı okunuyor eşim hâlâ koridorda çocukla geziyor eşlerin her dönem çocuk konusunda yardımcı olması gerekiyor ama ilk aylarda daha çok yardımcı olmaları gerekiyor...

Benim tanıdığım da full makyajlı gezerdi yeni doğum yapmasına rağmen ama onun yanında annesi kalıyordu hem anne hem koca iki tane yardımci...

Şimdi kızım 2 yaşında gel kucağımda uyu sen bebekken böyle uyuyordun diyorum "hayıy olmaş ben bölü uyucam" diyor ve hâlâ da geceleri ağlayarak uyanır ilerleyen zamanlarda bu günleri de çok özleyeceksiniz... Benim sütüm çok azdı kızım bir türlü meme istemedi hep sağdım. Ama mamada verdim. Birde bişey dicem; bence sütünüz yetiyordur ama yeni doğan bebeklerde doyma hissi yok sürekli verirseniz sürekli ister belki sadece sütünüz yetiyordur bana hem doktorumuz hemde hemşiremiz mama verme dediler o doydugunu bilmez dediler vicdan yaptım sürekli verdim çocuk artık sütten tiksindi ve mamaya iyice alıştı ve süt içmeye içmeye sütüm de bitti

Emzirmeyi birak. Bende aynisini yaptim ve cok yipratici oluyor. Kolostrumu aldi bebek. Şimdi huzura ihtiyaci var. Cünkü emzirmek hem yorucu, hem uykundan çaliyor.

Burda birçok kişi emzirmene devam etmene telkinler. Işte yine kadina uygulanan baski, diğer kadinlar tarafindan. Hicbir bebek, kendini sifirlayan anneden yararlanamaz. Bende emzirmeyi neredeyse 3 aylikken birakmiştim. Aldiğim en iyi kararlardan birisiydi.

Herkesin bünyesi, kaldirabildiği şeyler farkli. Ben o kadar uykusuzluğu, belirsizliği (doydumu acaba), işlemi (emzirmeden sonra biberon hazirlama, temizleme, dezenfekte etme), hormonlari kaldiramadim. Buda beni daha kötü bir anne yapmaz.

Mama verincede arada eşin gece kalkabilir, sende biraz uyuabilirsin. O doydumu doymadimi belirsizlik ortadan kalkar ve daha huzurlu olursun, bebeğinede yansir.

Etraftan yardim almayada çekinme. Arada annen gelsin, sen bir iki saat kendini dişariya at yada bir kahve iç, o bebek ile ilgilenirken. Önce oksijen maskeyi kendimize takiyoruz, unutma.

Bırak bebekli hayatı ben hamileliğe dahi adapte değilim. Iki adımla yorulmaktan, yataktan kalkarken yuvarlanmaktan, dikkat etsem de şişmanlamaktan... Bunlar en güzel zamanların, kucağına alınca gülüşü yetecek diyenlere tahammül edemiyorum. Herkes gebelikte zil takıp oynamak, hamişim de hamişim diye gezecek değil. Şuanki duygularinız çok normal, o makyajlı, saçlı gezenler dediğiniz instamom'lar galiba. Bebek işi zor, doğurduktan sonra 1-1.5 sene dağılıyoruz ne yazıkki.

desteksiz cocuk buyutmek cok zor. Bende hic ailemden destek olmadan bebegimi buyuttum. Benimki neyseki salincakta uyumayi seviyordu. O salincaktayken ben de biraz rahat ediyordum. Kundaklamak ta rahatlatiyordu onu. Emzirmeye hic usenmedim o konuda ayni dusunmuyoruz. Ama ilk zamanlar benim de tek bakimim yarim yapamalak banyolar, ve dis fircalamaktan ibaretti. Cocuk buyudukce kolaylasiyor bazi seyler.

Sosyal medya hesabiniza bakmayin bir sure. Belli ki etkileniyorsunuz. Insanlar en kucuk guzel anini fotograflayip koyuyorlar. Butun gun calismis, bunalmis, yorgun olmasina ragmen, aksam eve kendini zor atmis bi sekilde, bir cay koydugunda bardaga, hop "aksam cay keyfi" diye bunu sosyal medyaya ativeriyor. Zannedersin ki cok keyifli hakkaten. Gercekler, sanaldakilerle ayni degil.

Yaa evet yataktan kalkamamak resmen yuvarlaniyoruz değil mi?

Bende çok sinir olurdum bana hamileliğinin tadını çıkar diyen herkese hatta bir arkadasim "bol bol uyu sonra uyuyamayacaksin" demişti... bende sinir oldum "şimdi uyumamın ileride bana ne faydası olacak batarya miyim ben simdiden uyuyarak %100 olayım" demiştim ama bebek doğunca ne demek istediklerini anladım... Şimdi bende hamile bir arkadasima "bu söyleyeceklerime sinir olabilirsin ama hamileliğinin tadını çıkar" diyorum... bol bol uyu derken bir daha öyle uzun uzun uyuyamayacaksin demek istiyorlarmış... Kızım 2 yaşında hâlâ geceleri uyanır ağlar

1 çocuk kafi.

3 aylıkken bebeğimden başka kimseyi gozum görmüyordu haftanın 5 günü gelen evin her işini yemeğini yapan ablamzda vardı ama duş almak bile yine lukstu. 2 dakika bak duş alayım WC gideyim asla demedim. Kimseye güvenemzdm eşim ve annemden başka.

İnan bunu zaman zaman ben de düşünüyorum ama yapamıyorum vicdan yapıyorum :/

İlk çocuğum sekiz aylıkken dört dişime dolgu yaptırdım. Çünkü yılların inci dişli girlinredi dişlerini bile fırçalayamıyordu. Sanırım yeterli...

İnan bunu zaman zaman ben de düşünüyorum ama yapamıyorum vicdan yapıyorum :/

Niye vicdan yapiyorsun? Mama zehir değil ya. Ben o ilk zamanlari vicdan yaptiğim için, huzursuz olduğul için üzülüyorum.

Bu zamanlar cabuk geçiyor. Sana şimdi öyle gelmiyor ama gerçekten öyle. Keyfini çikarman lazim. Zaten 3 ay sonra ek gida. Bu 3 aydada sen toparlanirsin, bebeğin ile daha kaliteli vakit geçirirsin. Bence bir dene sadece mamayi.

2 cocugum var
1 i 11 yasinda digeri 16 aylik

Hani diyolar ya oh buyudu rahatladik
Hayir efendim oyle bi dunya yok
Tamam kakasini cisini kendi yapabilir yemegini yiyebilir ama buyuk cocugunda sorumlulugu baska
Saldim cayira mevlam kayira yaparsam o 11 yasindaki kizim heba olup gider. Surekli kosusturmaca icerisindeyim

Gelelim bebege, her bebek ayni degil benim bebegimde ayni dediginiz gibi huysuz demeyimde daha cok aktif ilgi bekleyen bebek yani negatif bir kelimeyi yakistiramiyorum bile bebegime oyuzden huysuz diyemiyorum bile.

Ben calisan birisiydim hamilelikten sonra yetememezlik duygusuna kapildim o gundur bugundur evdeyim ve yasadigim devlet bunu bir hastalik olarak gorup calismami uygun gormuyo, saglik sigortasindan azda olsa maas aliyorum bunu soylerken nekadar ciddi bir yetersizlik duygusunda oldugumu anlatmak istiyorum yanlis anlamayin

Tivoli bacimda biliyor makyaj malzemelerimizin tarihi gecti kremler bakim urunleride ayni sekilde

Allah saglik sihat verdin evladiniza

Bende ayni seyi soyluyorum millet nasil vakit buluyor ya diyorum bilen varsa formulunu versin Allah rizasi icin.

He valla ben dis fircaliyorum cok sukurde
Recep ivedigin dedigi gibi kendimi hijyanik mendillen siliyom (tabiki ironi )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…