Bebekli hayata alışamadım

Geçen arkadaşımla bulusacaktik bebegi 1 yaşında. Annesi bakacakti bebeğine. Demiş işte cikarken aciktiginda 120 ml mama 4 kaşık icine atar verirsin diye. Kadın demiş mamayı baska kaba koy 4 kaşık yanınada suyu koy bana hazir olsun oyle git 🥴 kız evdeykende aynısını yapıyormuş istediğinde 🤷

Yok canım bizimle yaşamıyor uzak bi şehirde bizden 3-4 gece kalmaya geldi geçenlerde o kadar onda da bakmadı zaten
Herkesin yapısı çok çok farklı ama maddiyat yetiyorsa eve mutlaka bir yardımcı çağır. Tüm gün olmasa bile yarım gün mutlaka çağırmalısın.

Hadi gece neyse diyecem. Gündüz de mi oyalamıyor?

Maddi durumunuz müsaitse arada bir oyun ablası ayarlasanız 1-2 saatlik ya da yarım günlük… çünkü anne ve kayınvalideden yana destek gelmeyeceği belli. Sizin de biraz dinlenmeye ihtiyacınız var.

Bu arada mümkün olduğunca dışarı hava almaya çıkın bebeğinizle birlikte. Dışarı çıkış kısmı telaşeli ve yorucu olabilir belki ama bebek arabasına oturttuktan sonrası benim için çok rahat oluyordu. Açık havada yürüyüş yapıyor ya da avm çarşı pazar nereyi canım isterse geziyordum. Eğer hiç sosyalleşmeden evde dursaydım psikolojim tamamen bozulurdu.

konunu okuyunca çok üzüldüm :( benimde 11 aylık bir bebişim var gündüzleri kaynanam bakıyo kayınpederimle akşam alıyorum bebeği çalıştığım için uykusuzluk çok zor seni çok iyi anlıyorum allah çevrendekilere vicdan versin

Geçen arkadaşımla bulusacaktik bebegi 1 yaşında. Annesi bakacakti bebeğine. Demiş işte cikarken aciktiginda 120 ml mama 4 kaşık icine atar verirsin diye. Kadın demiş mamayı baska kaba koy 4 kaşık yanınada suyu koy bana hazir olsun oyle git 🥴 kız evdeykende aynısını yapıyormuş istediğinde 🤷
İnanırım ya bunu da yapmıştı ben de vazgeçtim çıkmaktan yani bu Bile sorun olacaksa e demek ki çocuğa nasıl bakacak

Şimdi "bakmak zorunda degilciler"gelmeden söyleyeyim bence çok haklısın. En azından arada bir gelip 1/2 saat oyalasa sen de uyusan ya da bir rahat banyona girsen, gelirken bir tas çorba getirseler ölmezler...ama işte insanda vicdan olacak.
Ben o dönem yarım gün yardımcı tutmustum yine de ilk sene çok zordu. Yardıma gelen ablamiz ben cocukla ilgilenirken, yemeği yapıp etrafı topluyordu, bazen oyaliyordu bi yarim saatcik banyomu yapiyordum. Sana da maddi durum elverirse yardıma gelecek part time birini bulmani tavsiye edebilirim
Yani ben kestiremiyorum gerçekten mi değiller mesela ben anneme anne bugün hiç uyumadı dediğim zaman annem e napacaksın işte herkes böle çocuk büyütüyor yani o kadar yorgun insana bu cevap mı verilir
Ben "bakmak zorunda degil"cilerdenim.
Ama o,yillar boyu full time bakmasini bekleyenler icin gecerli.

Arada anneniz elbette sizi dinlendirse,cocugu uyutsa ya da oyalasa,siz uyusaniz,bir yarim saat ciksaniz,ya da yakindaki arkadasiniza bir kahveye gitseniz ne kadar iyi gelir,acilirsiniz.

Bazi cocuklar cok yorucu olur.
Size tavsiyem,cocukla senkronize sekilde bir duzen kurun.
Ona uyumlu olun,pozitif olun.
Rahatlatin,sizinle sakinlessin,bunun size donusu de rahatlik olacaktir.
Beraber birseyler yapin,cikin gezinin yorulsun.
Ben termosumu alip cocuklarimla parka gidiyordum,onlara da bana da cok iyi geliyordu.

Gelince uyurlardi,ben de ya biraz kestirirdim,ya yemek yapardim,bir kahve icerdim iyi gelirdi.
Uyku saatlerini duzenleyin ve bundan sasmayin,zamanla alisacaktir.
Uyku duzensizligi kadar cocugu delirten bir sey yok..

Ya kadında dememiski annem alsın büyütsün. Tamam bakmak zorunda değiller ama anaanne yani o da 13 ayda 1 gece gelip yardım etmesi çok mu? Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama eğer ilerde olursa siz kimseden beklemeyin olur mu? Tamam tabiki herkes bunları yaşıyor bende 2 çocuğumu yalnız büyüttüm ama insan annesinden çok arada olmak kaydıyla ufak bı destek dahi isteyemeyecek mi?
Hemen yapıştıriyorsunuz bakmak zorunda değil. Sanki kadın demiş alsın annem büyütsün.. İnsanı bişey bu ya vicdani bişey..
Geçen aylarda apartmada bir bebek ağlama sesi geldi ama nasıl bir aglama yavrum Allah bilir nesi vardı. Aradım hemen komşumu çünkü bizim bebekten başka bı bebek var apartmanda. Dedim canım yapabileceğim bişey var mı ya bana gelin biraz nefes al yada ben geleyim yardımcı olayım. (Anormal ağlıyordu ve kızdan büyüğüm, tecrübeliyim) yardımcı olmak istedim. İnsanız ya çünkü. Neyse ki onun bebegi de değilmiş tanımadığımız bı komşunun misafiriymis. Yani insanlıktır bazı şeyler demek istediğim...
Aynen oyle.
Biz evlenmeden once bile cocugu olan genc annelere yardim ederdik,bir yarim saat,anne banyoya girsin,ya da alisverisini yapsin diye.
Annem konsunun cocugunun sesini duyunca,hep aglardi cocuk,komsuyu cagirirdi gel oyalariz beraber diye.
Bunlar,yardima ihtiyaci olana insanlikla el uzatmaktir,kimse cocugunu kimsenin nufusuna gecireyim demiyor..

Bende yalnız büyütüyorum .
Gece defalarca kalkarız gündüz çok kısa uyur . Annemler uzakta kayınvalidem çok yakın ama çocuğu görmeye bile ayda bir gelir yabancı gibi çocuğum kucağına gitmek istemez .
Genç bir anne olmama rağmen herşeyi kendim tecrübe ederek gülerek ağlayarak öğrendim . Prematureydi ilk 1 haftadan sonra kendim banyo yaptırmaya başladım okadar küçüktü ki 🥺 öyle bir cesaret geldi .
Şimdi evimi de çekip ceviririm uykusuz da kalırım ama çocuğumun üstünde kimsenin söz hakkı yok eleştirecek olunca birileri
Hemen lafı agizlarina tikiyorum ben bu çocuğu kendim büyüttüm büyütüyorum diye .
Oğlum 14 aylık oldu şükür hepsinin hayırlı sağlıklı uzun ömürleri olsun ama geçiyor
Uykusuz kaldığın gün de ağladığın günlerde geçiyor .
Beklentilerinizde haklısın ancak vicdan merhamet meselesi :(

Sorun sizde değil, bebekte de değil. Size nefes aldıran olmamış. Kim olsa bunalıma girer. Zaten hormonlar alt üst oluyor . Tüm duygular birbirine geçmiş haldeyken sürekli sizin üzerinizde, size muhtaç bir can... Kolay değil.

Sanırım yakın zamanda ben de böyle olacağım. Benim de beni az bi soluklandıracak yakınım yok. Merak etme ama hepsi geçecek

Eşim yanımda eve gelince eğer olurda gelirse ilgileniyor oynatıyor ama çok az 1 saat Falan
Sana benim hikayemden bahsedeyim İnan Yanlız değilsin kardeşim hiç üzülme ♥️💐 yaşadığımız şehirde hiç kimse yok herkes 800 km uzaktalar. Oğlum 19 günlükken Yanlız kaldık . Meme reddi yaşadık mama almadı ek gıda başladı iyi gitti sonra kötü devam etti . Kendime yaptığım iyilik şu oldu rutinler oluşturdum mesela 20:00 de yatağa giriyoruz diş fırçalanmış oluyor kitap okuyoruz vs vs . Sürekli böyle yaptım ben 40 I yeni çıkmıştı dönemine göre şeyler yaptım karanlık odaya girdik böyle böyle binlerce kere yapınca alıştı. Emerek uyuyordu . İlk 6 ay emer tekrar uyurdu geceleri Yanlız gündüz uykuları kötüydü 20 dk uyur sonra kalkardı uzatmak için çok çabaladım . Sonra diş başladı kabus gibiydi sabaha oturur ağlardı 1 dişi 1 ayda zor çıkarırdı . Çocuk doktoru diş hekimi görmeli dedi düşün durumu . Sonra ağrı kesici ürünlerle yola koymaya çalıştık . Çok yıprandım. Sabah kadar ağlardı komik yatak odasını benim oğlumun sesi yüzünden başka odaya taşıdı . Zaten erken emekledi vs normalden hareketli . Uykularını düzene sokman lazım ilk işin bu olsun . Maddi durum varsa eve robot süpürge al işin yüksek oradan kolaylaşır . Eşin eve geldiğinde bebeğe bakarken sen bir sonraki günün yemeğini yap kesin yemek olsun . Mutlaka 1 kere öğlen uyuyordur o zaman sende yanına yat hem o güzel uyur hem sen dinlen. Oğlum emdiği dönem gece 4 kere kesin kalkar saat 3 ten sonra beni emzik yapardı yanından kaldırmazdı . Emzirmeyi bırakınca biraz daha düzene girdi . Tabi şimdi yine kalkıyor ama o kadar değil şuan 26 aylık . Bu dönem başka sorunlar başladı mesela 2 yaş sendromu gibi onlar daha kötü İnan . Geçecek biraz yıpranacağız ama geçecek . Geçen hafta eşim izinsiz çalıştı sabah 07:00 akşam 19:00 çocuğu sadece yemekte gördü o kadar . Ki oğlum covid oldu bir önceki hafta geçen hafta da ben yalnızdık hep . Bu hafta da mesai kavramı yok 2 nöbeti var 4 gün evde yok neticede yaklaşık. Üzülme güçlüyüz başaracağız

Ben nerelere gideyim...
Annemler yurtdisinda, kv Türkiye'nin obur ucunda (çok şükür).
Annem doguma geldi, izni kisa oldugu icin doğumdan 2 hafta sonra döndüler.
Sonra her seyi tek basina yaptım.
Benim şansım oglumun cok uysal olmasıydı. Gece emmeye bile uyanmaz zorla uyandırırdım 2 saatte bir. Hic oyle dakikalarca aglamasi falan olmadi.
Suan 4.5 yasinda hala ayni.
Ben ona ragmen sizi cok iyi anladim. Evet anneanne/babaanne bakmak zorunda degil ama yorgun bir anneye yardim edebilirler pek ala. Neticede al bütün gün bak demiyorsunuz.

Çoğunuz beni anlamış çok teşekkür ederim bi nebzede olsa mutlu oldum.tabi ki bi ömür baksın demiyorum asla öyle bişey yok senede zaten 2 kere gelirler geldiğinde bari bişey yapsın yapar belki yemek falan ama çok büyütür 10 kere anlatır normalde aramız iyi ama bişey istemezsem iyi bu şekilde durum

Aynı evin içerisinde anneniz nasıl ilgilenmiyor torunuyla çok garip gerçekten. Ben böyle anneleri bir tek bu forumda gördüm. Çocuğum gece ağlasa iki kat altımdaki komşum bile soruyor ne oldu diye. Allah kolaylık versin inşallah

Aynı evin içerisinde anneniz nasıl ilgilenmiyor torunuyla çok garip gerçekten. Ben böyle anneleri bir tek bu forumda gördüm. Çocuğum gece ağlasa iki kat altımdaki komşum bile soruyor ne oldu diye. Allah kolaylık versin inşallah
Aynı evde değiliz canım senede 2 kere kalmaya geliyorlar yazlık bi yerde oturuyorum bu şekilde durum

O kadar dertliyim ki dün oturdum ağladım kimsesizlikten yan odanızda bi çocuk sabaha kadar ağlasa bakmaz mısınız ya ben gerçekten bunu anlamıyorum ben gece uyanınca ertesi gün kendimi hissediyorum diyo laf arası sürekli
Bakmayacaksa niye sizde kalıyor ki anneniz? Kırk kat el olsa kalkıp bakarsın bu çocuk ne ağladı bi derdi mi var noluo diye.

Back
X