- 28 Mart 2012
- 837
- 714
- 123
- Konu Sahibi sersemsinem
-
Oglum 2 aylikti ise dondum.1 ay dayanabildim ciktim.her dk telefon elimde ne oldu ne yapti.uyudumu kalktimi.pimpirikliyim cok.
Hayat sartlariniz bunu gerektiriyosa bi buyugunuze anneye yada kvye emanet edin.yada kizkardesiniz varsa ona.tabi onlarda musaitse.bebegi kucukken ise donen annelere Allah kolaylik versin.
kızlar 2 aylık bebeğim var ve çalışmak zorundayım.
bebeği olan arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var.
bebeğiniz kaç aylıkken işe başladınız ve kime bıraktınız?
Ben oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm. Sabah 8'de çıkıp akşam 19.00'da geldim. Bakıcı baktı; ben memnundum. Bakıcıyı da hiç tanımıyordum; şirket aracılığı ile buldum.
Ama eve gelince de hiçbir şey yapmayıp vaktimi sadece ona ayırdım; masadaki tabağı dahi alıp tezgaha koymadım.
Sabah işe giderken de arkamdan hiç ağlamadı; zira düzeni oturmuş; işe gitsem de akşam ona geleceğimi biliyordu.
25 aylık olunca kreşe gitmeye başladı; şimdi 3,5 yaşında; anaokuluna gidiyor ve hiçbir zaman işe gitme demedi; ağlamadı. Kendisi okula gitmek istemese de; en fazla bugün tatil mi diye soruyor.
Çocuklar düzene kolay alışıyor; küçücük bebekken bile sizin gelceğiniz saati biliyor; düzenli olunca sıkıntı yaşanmıyor. Bir de ben iş dışında hiçbir yere oğlum olmadan gitmedim; bir gece dahi ayrı kalmadım.
İş için şehir dışına gittiğimde dahi geri döndüm; Cumartesi- Pazar şehir dışına gitmem gerekti. Cumartesi sabah gidip akşam gelip; Pazar sabah gidip akşam tekrar geldim. Sabah 5'te kalktım ama olsun; oğlum gece beni görüp öyle uyudu :)
Kendinizi suçlu hissetmeyin; çünkü siz çalışmasanız da belirli bir süre sonra evden ayrılıp bağımsızlaşması gerekiyor. Bu konuda da çalışan annelerin çocukları daha başarılı :)
Kendinizi huzursuz ve tedirgin etmeyin. Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?