bebekli kadının çalışma sendromu :(

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
kızlar 2 aylık bebeğim var ve çalışmak zorundayım.
bebeği olan arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var.
bebeğiniz kaç aylıkken işe başladınız ve kime bıraktınız?

benimde 1,5 aylik.bebegim.var 2 hafta sonra.ise baslayacagim. nasil.birakip ise gidecegem bilemiyorum. onu cok ozleyecegim.

eğer eşiniz sizi buna zorluyorsa sizin kazandığınız parada 1 kuruşu hakkı dahi yok bunu bilin çünkü minicik bir kuzuyu annesinden koparmak cahilliğin zirvesidir.

Neden calismak zorundasin onu acikasan canim
Ben de iki aylikken ise basladim, ailemden biri bakiyor. Bakiciya vermeye karsiyim, ac kalirim ama cocugumu bakicilarda surundurmem dedim. Eger isterseniz bugune kadar bakici elinde buyumus tum tanidiginiz insanlara danisin, hepsi bu duruma lanet ediyorlar.

Ben kizim iki bucuk aylikken ise dondum sagolsun babaannesi bakti bir yasina kadar. Kucukken cok sorun olmuyor ama buyuyupte anne ise gitmee diye agladiginda asil o zaman zor

Oglum 2 aylikti ise dondum.1 ay dayanabildim ciktim.her dk telefon elimde ne oldu ne yapti.uyudumu kalktimi.pimpirikliyim cok.
Hayat sartlariniz bunu gerektiriyosa bi buyugunuze anneye yada kvye emanet edin.yada kizkardesiniz varsa ona.tabi onlarda musaitse.bebegi kucukken ise donen annelere Allah kolaylik versin.

Amin.

Benim kizima da annem ve kayinvalidem bakti 1 yasina kadar. Ben 1 bucuk aylikken donmek zorundaydim. Cok zor oluyor, en cok ta bizim duygularimiz yuzunden oluyor. Can acisi, icindeki pismanlik, sucluluk duygusu filan. Ama bunu cok guzel yapan anneler de var, yani cok fazla duygularina yenilmeyen. Ama herzaman cocugu birakmak zor oluyor. Buyukken de kucukken de.

Eşim asla zorlamiyor tabi ki ama hayat şartlari işte gecinmek için calismak zorundayim.ama 2 aylik bebegimi nasil birakir arkami dönüp gidebilirim onu düşünüyorum

kızlar 2 aylık bebeğim var ve çalışmak zorundayım.
bebeği olan arkadaşlar tecrübelerinize ihtiyacım var.
bebeğiniz kaç aylıkken işe başladınız ve kime bıraktınız?

ayy çok küçükmüş yavrum. ben bebeğim 4,5 aylık iken başladım 6 aylık olana kadar haftada 3 gün gittim işe, süt bırakıyordum sağıyordum 200ml anca bir öğün yiyordu bir de meyve veriyorduk bir de çorba.ben gelince emziriyordum.6. aydan sonra ben sağmayı bıraktım ben yokken meyve çorba devam sütü alıyor ben gelince emziriyordum. şimdi bir yaşında maşallah emziriyorum hala tabii gün içinde artık daha fazla şey yiyebiliyor rahatladık ama ben gelince anne sütünden başka şey istemiyor.annem bakıyor sağolsun o yönden çok rahatım.haftasonları da çalışmıyorum bir de haftada bir kaç gün erken çıkabiliyorum duruma göre.

Ben oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm. Sabah 8'de çıkıp akşam 19.00'da geldim. Bakıcı baktı; ben memnundum. Bakıcıyı da hiç tanımıyordum; şirket aracılığı ile buldum.

Ama eve gelince de hiçbir şey yapmayıp vaktimi sadece ona ayırdım; masadaki tabağı dahi alıp tezgaha koymadım.

Sabah işe giderken de arkamdan hiç ağlamadı; zira düzeni oturmuş; işe gitsem de akşam ona geleceğimi biliyordu.

25 aylık olunca kreşe gitmeye başladı; şimdi 3,5 yaşında; anaokuluna gidiyor ve hiçbir zaman işe gitme demedi; ağlamadı. Kendisi okula gitmek istemese de; en fazla bugün tatil mi diye soruyor.

Çocuklar düzene kolay alışıyor; küçücük bebekken bile sizin gelceğiniz saati biliyor; düzenli olunca sıkıntı yaşanmıyor. Bir de ben iş dışında hiçbir yere oğlum olmadan gitmedim; bir gece dahi ayrı kalmadım.

İş için şehir dışına gittiğimde dahi geri döndüm; Cumartesi- Pazar şehir dışına gitmem gerekti. Cumartesi sabah gidip akşam gelip; Pazar sabah gidip akşam tekrar geldim. Sabah 5'te kalktım ama olsun; oğlum gece beni görüp öyle uyudu :)

Kendinizi suçlu hissetmeyin; çünkü siz çalışmasanız da belirli bir süre sonra evden ayrılıp bağımsızlaşması gerekiyor. Bu konuda da çalışan annelerin çocukları daha başarılı :)

Kendinizi huzursuz ve tedirgin etmeyin. Sevgiler

Helal arkadaşım sana, çalışan bir anne adayı olarak içimi çok ferahlattın:))

Bebeğin ve sana mutlu ve huzurlu bir ömür dilerim:)

bebeklerim 2 aylıkken işe başladım ve bakıcıya bırakıp işime gidiyordum halende öyle devam ediyor. bakıcıyı da hiç tanımadan teslim ettim bebeklerimi..

bazen biz annelerin fazla bir seçim şansı olmayabiliyor elinizdekini değerlendirmekten başka çareniz yoktur.

işten eve döndüğümde sadece bebeklerimle ilgilendim halende öyle devam ediyoruz,

çok şükür hiç bir problemle karşılaşmadık...

bizler bebeklerimiz için çalışmak zorundayız keşke başka şansımız olsaydı bebeklerimizi kendimiz büyütebilseydik fakat olmayınca olmuyor işte...

hamıleyken bebeğim 5-6 aylık olunca işe başlarım dıyordum.şimdi kzım 4 aylık oldu onu bırakıp gıdemem dıyorum çok kuçuk. bizimde ıhtıyacımız var sıkıntılarımız var ama bugunler gerı gelmeyecek.o yuzden çalışmayı 1 sene daha erteledım

Bence çalışmak zorunda olmayan anneler çocuklarını kendileri büyütse daha iyi olur.Benim annem hep çalışıyordu.Eksikliğini çok hissediyordum.Benim çocuğum olursa kesinlikle kendim büyütürüm.Tabi bu benim fikrim.

durumumuz hiç iç açıcı değil ve her ay eksiye gidiyoruz.
tam daha iyi bi iş buldum deyip istifamı verdiğimde daiha yeni işe başlamadan hamile olduğumu öğrendim.
yani gebeliğimin en başından beri çalışmıyorum ve bu durum bizi yeterince zorladı.eşim akşam saat 10lara kadar çalışıyor.gün içerisinde belki iki saat görebiliyorum belki o kadar bile değil.ihtiyaçlarımızı karşılıyacam diye heba etti kendini.işin kötüsü bu kadar çalışma temposuna rağmen geçinmekte zorlanıyoruz.bu yüzden mecbur kalıyorum çalışmaya.en azından 6.ayı dolana kadar çalışmıyım diyodum ama galiba mümkün olmayacak.sizler iyi örnek oldunuz benim için çoğunuz 2 aylıkken başlamışsınız.

annem çalışıyor ona bırakamam, kayınvalidemde bebeğimi severken dahi kürtçe konuşuyor.o yüzden bırakmak istemiyorum ama mecburum.her açıdan bakıcıdan iyidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde kalan annelerin bebekleriyle 7/24 kaliteli zaman geçirdiklerini düşünmüyorum malesef ülkemezde herkes olmasa da bebekleri/çocukları TV denen aptal kutusuyla başbaşa bırakıp gündelik işleriyle ilgilenen kadınlarımız çoğunlukta. O yüzden kendinizi kötü hissetmeyin, siz onun geleceği için çalışacaksınız.

Ben de çalışan anne evladıydım, üstelik annem de babam da yoğun yurtdışı seyahatleri olan işlerde çalışıyorlardı...evet zaman zaman özlediğim olurdu ama belli bir yaşa gelip ihtiyaç ve beklentilerim arttığında onlar karşılandığı için, hiç bir şeyden geri kalmadığım için onlara hep minnet duydum. Annem işten gelince sadece benimle ve kardeşimle ilgilenirdi, akşamları ve haftasonları yaratıcı drama oyunları oynardık sinemaya tiyatroya giderdik annem babam ben. Boş ve verimsiz saatlerimiz olmazdı her anımız kıymetli ve eğiticiydi. Asla ilgisiz olduklarını düşünmedim, evet annem çok yoruldu işten gel benle ilgilen..uyumadan önce yada sabah 5te kalkıp ertesi gün yemeği pişir, az uykuyla işe git döngüsü içindeydi ama aile içi yaşam standartlarım yüksekse bugun bunun sebebi canım annemdir. Maddi manevi her açıdan doyurucu bir yaşamım oldu bu vakte kadar. Sizin evladınız da elbet büyüyünce teşekkür edecek size

Oncelikle size tavsiyem calismaya karar verdinizse calisma vs. diyenlere kulak àsmayin. Herkesin mecburiyetleri farklidir. Calismaya mecbur olmak icin ac kalmak, sokakta kalmak gerekmiyor bence. Ben de maddi manada mecbur olmadigim halde basladim cunku ara verilip istedigimde donevilecegim bir meslegim yok. Yillar sonra bu sartlarimi bulamam hepten koparim. Kisacasi herkesin sartlari sebepleri farklidir. Beni o surecte en cok bunaltan ihtiyaciniz yoksa calisma cumlesi olmustu.
Ise geri dondugumde bebek uc aylik sayilirdi. bakiciya biraktim. Tanidigimiz biri ama kan bagimiz yok. Allah iyi insanlarla karsilastirsin. Hepimizi. Bàna o donem muthis bir baski vardi. En soylenen cumle de en kotu anneanne babaanne bile en iyi bakicidan iyidir cumlesi idi. Buna asla katilmiyorum. Bakicimizdan cok sukur o kadar memnunum ki kuzum ben eve gelince àgliyor o gidecek diye. su an ikinci bebegimi bekliyorum. Bakici iki cocuk birden bakacak. Allah kimseyi sasirtmasin insaallah zaten hepimiz Ona emanetiz. Bol bol dua edin size de iyi biri denk gelsin. Tanidigim bir cok dunyalarf iyisi bakici var. Parkta annesi sandigim bàkicilar oldu. Anneanne zannettigim bakicilar oldu. Sonucta o insanlar dà bu isi belli ihtiyàclarindan yapiyor ve iyi kalpli olanlari da var. Iyi arastirip mumkunse bir muddet evde hep birflikte vàkith gecirip taniyarak emanet edin bebeginizi. Ise ilk baslamak zordur. Ilk gunler ben de cok agladim ama alisiliyor. Dunyanin duzeni bu. Allah baska ayrilik vermesikn. Amin. Gulze gule buyutun.

Valla ben isi biraktim. Ev hanimi oldum. Cocuk daha onemli. 2 yasina girsin belki yine baslarim.

Ben 2 aylık bırakıp okula başladım bakıcı bakıyor şuan 6 aylık ama ben kimseye bırak diyemem hala vicdanım sızlıyor ağlıyorum alışamadım çok özlüyorum oğlumu allah hepimize yardım etsin

Akşam ve haftasonları ilgileniyorum onsuz hiçbiryere gitmiyorum okuldan çıkıp koşa koşa eve geliyorum arkadaşlarım bile yok doğru düzgün okul çıkışı bekleyemem kimseyi oğlum bekliyor beni evde diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…