Bebekte Burun Tıkanıklığında Bitkiler

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.119
31.188
1.123
61
Konya
  1. Bebek ne olup bittiğini anlamadan tereyağı eriyerek burnun içine doğru ilerliyor. Bağrışmak, çığrışmak yok :)
  2. Tereyağı bebeğin vücut sıcaklığında eriyor, burun tıkanıklığı kolayca açılıyor.
  3. Burnun nem dengesi tereyağı sayesinde sağlanıyor
  4. Burnu açılan bebek rahatça uykuya dalıyor. Bebek rahatsız olduğu zaman uykudan önce mutlaka yapıyorum. Bebeğin uyku kalitesi sağlanıyor.
  5. Eğer bebekte balgam varsa bebek kusarak bunu dışarı atıyor.
  6. Tereyağı bebeğin burun mukozasında ki sümüğü toplayıp bir zaman sonra dışarı atıyor.
İşte doğal bir uygulama ve yanında gelen bonuslar. Heleki yaptığım araştırmalar sonucu, tereyağının tüm dünyada bu amaçla halk arasında yüzyıllardır kullanıldığını öğrenmek benim için çok şaşırtıcı oldu. Bu tarz uygulamaların doğuda, batıda tüm dünyada uygulanması; bunun 1000 yıllardır insanlar üzerinde uygulandığı ve kadim bir tıp geleneğinden süzülerek geldiği izlenimini veriyor bana. Bu tarz halk hekimliği tecrübeleri benim için çok kıymetli.

Burun tıkanıklığında yastığı yükseltmekte çok önemli. Böylece burun akıntısı genizte birikip bebeği rahatsız etmiyor. Yenidoğan bebeklerin burun tıkanıklığında kullandığım diğer çözümler ise şunlar oldu.

1. Bir damla çörekotu yağıyla bebeğin burnuna dışarıdan masaj yapmak.
  2. Bebeğin yastığına bir damla nane yağı damlatmak. Nane yağı gibi keskin konsantre uçucu yağları kesinlikle bebeğin burnunun üzerinde ya da vücudunda kullanmayın.
  3. Bebeğin odasında mumla az bir su ısıtın. Bunlar için özel aromaterapi lambaları var onları kullanabilirsiniz. Bu suya 1-2 damla lavanta yağı, nane yağı damlatarak, odanın havasının dezenfekte olmasını sağlayın. Hem de kuru havayı nemlendirerek, bebeğin rahatlamasını ve burnunun nemlenmesini sağlamış olursunuz.
fiyonk.net

Back