Çocuk Hastalıkları bebekte kolik ağlama

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

blueeyes016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
19
0
86
Bursa
kıslar bebişim bugün tam 2 aylık yaklaşık 1 haftadır geceleri sesi kısılana kadar ağlıyor sonrada hiçbişey yokmuş gibi agulamaya başlıyor ama ağladığı zman ne yapsam susturamıyorum kolikten şüphelendim bu durumu yaşamış olanlarınız varsa bana yardımcı olabilirlermi a.s.

evet.benim de 9 aylık bir oğlum var.2.ay civarında her akşam 1 saat ağlardı. zinco diye bir damla var gaz için. ondan kullanıyorduk. ama 1 ay kadar sürüyor.bebeklerin sindirim sistemi bu aylarda tam olarak gelişmediği için oluyor.

bizde bu gaz sorunu bebeğim 1 ayını doldurduğunda başladı. 3 aylık olana kadar sürdü.bazı rahtalatıcı yöntemler uygulayabilirsin. karnına sıcak havlu koyma. ayak tabanlarını acı elma yağı ile ovma, rezene çayı içirme, nurse harveys, zinco, metsil veya sab simplex damla kullanma (hangisinin iyi geleceğini denemeden bilemezsin canım), ılıtılmış zetinyağı ile göbek masajı yapma iyi gelebilir.

canım ne kullanırsan kullan ama hiçbiri fayda etmiyor zamanı geldiğinde geçiyor bizim 4 aylık olduğmuzdageçti zinco nurse harveys sap simplex kullanmadığımız ilaç kalmadı geçecek birgün bizim koliğimiz geçti uykuya dalma problemimiz başladı allah yardımcımız olsun hepimizin sabır versin

bende katılıyorum derine ne kullanırsan kullan fayda ettiği söylenemez sadece teselli gibi oluyo bende boşu boşuna kullandım bi çok şeyi oğlum 20 günlükken başladı 4,5 aylık bitti süpürge aspiratör ya da saç kurutma makinası sesine tahammül edebilirim diyorsanız o seslerde susma ihtimali çok yüksek eğer belli saatlerde oluyosa imkanınız varsa o saatlerde dışarı çıkartabilirseniz değişkenler olmasıda susmasını sağlayabiliyo çok zor bi dönem sabır sabır sabır tek ilaç zaman

walla gülerek okudum yazdıklarınıı,insan ewladı için yapacaklarında sınır tanımıyor:)bizde aynı sıkıntıyı yaşadık.ve aynı dönemde oğlumun pipisinde bitik denilen pipi ucu yapışıklığı oluşmuş.çocuk katılıyor mübarek.özellikle kolik akşam 7-9 nöbeti tutturuyor insana:)dr. 7-9 arasımı ağlıyor dedi şaşırıp kalmıştım evet dedim kolik dedi gülerek.sab simplex verdi azalttı şikayetlerini.pipyide orda elle müdahale etti üroloji uzmanı hallolduda rahatladık.ama akla karayı seçtirdi.düşününki fön makinemin ağız kısmı saatlerce açık kalmaktan eimişti.gün içinde oğlum uyuyana kadar ve uyurken sürekli açıktı.108 lira elektrik faturası ödemiştik yaz günü evinde fırın gibi olması cabası tabii.ben eridim resmen sıcaktan.ve ev fabrika gibi sürekli bir uğultu hali.ama yapacak bişey yok,eşim hayatında oynamamış biri olarak hatta düğünümüzde bile zoraki kaldırdı kollarını o kadar yani düşünün;7-9 arası çocuk kucağında kolbastı oynuyordu sussun diyelülülülülülü yeterki ağlamasın ne yapalım:)birde araba ile gezerken susuyor bu yumurcaklar.doktora her gidişimizde susmuş oluyordu çocuk ağlıyor walla dediğimdede arabaylamı geldiniz demişti yine gülümseyerek ve para almamaıştı gidip deponuzu doldurun gezdirin bana vereceğiniz parayı dedi.bu tür uğultu sesleri bebeğin annne karnındaki amniyo sıvısının uğultusunu hatırlatıp bebeğe kendini orda hiissettirip rahatlamasını sağlıyormuş.deneyin isterseniz umarım fayda görürsünüz.

bizde aynı seyleri yasadık simdi oglum 5 aylık kolik falan kalmadı cok şükür. tabi baska seyler basladı o konuları hiç açmayayım konu dagılmasın.bu gaz sancısının tek cözümü sabirlı olmak stres yapmamak..bebegin agladıgı zaman coğu bebeklerin yasadıgı bir sorun oldugunu ve illaki birgün gececegini aklıma getir canım zilligurtininde dedigi gibi insana hiç yapmayacagı seyleri bile yaptırıyo bu bebişler.karınna masaj yapınca biraz rahatlıyolar bebe yagı sürüp üzerine cildini yakmayacak sıcaklıkta havluyu ısıtıp ısıtıp sar canım iyi geliyo.Allah kolaylık versin canım

gaı canım kolik işte her neys benim kızanda aynı öyleyde her gece aynı saatte ağlamaya başlardı 2 saat boyunca bide kucağımdan indiremezdimm NURSEHARVEYS DıYE Bı BıTKıSEL Bı ŞURUP VAR GAZ GıDEDRıCı O ÇOK ıYı GELMıŞTı SENDE DENE.

bir şurup bitane damla ve fitil verdi şurupla damlasına devam ediyorum ama fitil vermek istemiyorummm fitile alışmasın diye yazıkkk yavrumaaa yaaa...!!!!

Seni çok iyi anlıyorum. Bizimde 1,5 aylıkken başlamıştı. Çok şükür 3 aylık olunca bitti. Ama o 1,5 ayı gelin siz bana sorun. Ben nurseharveys kullandım. Diğer ilaçların hiçbiri fayda etmedi. Bide elektrik süpürgesi ve saç kurutma makinası çalıştırın. Biz hergün saat 8-12 arası teakkuzda bekliyoduk. Saat gibiydi maşallah saat 8 dedimi benimki başlardı ağlamaya. Allah sabır versin canım.

arkadaşlar meraba benim bebegim şamilim 3.ayına 4 gün sonra girecek bizimde gaz problemimizvar denemedigim bieşey kalmadı ardabi acile taşınıyoruz bir hafta ıyı gibiydi tekrarladı gaz yuzunden anneoldumu farkedemedim okadar yani oda acı çekiyo bende daha uzun sürerdiye endişeleniyorum buda nekdar sürecek şimdi mışıl mışıl uyuyo

dün bütün gün bütün gece uyumadık ne ayakta sallamakkk fayda etti nede kolda pişpişlemek kıpkırmızı oldu çocuk.ee tabi benim sinirlerde alt üst oldu.uyumadı ağlamaktan emmedi bile tam memeye yaklaşıyo yaklaştığını anlayınca basıyo ağlamayı çok kötü bi gece geçirdik...
elektirik ve saç kurutma makinesi deil bi kaç kez karşısına geçip oynadım =))) sustu ee tabi oda denk geldi ama komk bi görüntü oldu neyse onun acı çektiğini görünce bende çok üzülüyorum elimdende bişiy gelmiyo kısa zamnda geçer inşallah yaaaaa mafoldumben mafoldumben

benim bebeğimde kolik. gaz, kolik sorununu arttırıyormuş. doktorumuz om-x verdi, bitkisel bir şurup, dereotu kokuyor, sanırım dereotundan yapılmış. gazını oldukça çıkarttırıyor. bir de bifiform kullanıyoruz bağırsaklarını düzenlemesi amacıyla. ayrıca karnına hafifçe masaj yapıyoruz. bebeğim, süt sağma makinemin sesine bayılıyor, elektrik süpürgesi sesine benzer bir ses. bir yerde okumuştum: kolik bebeklerin sancısı emzikle azaltılabilirmiş. bir deneyin derim. geçmiş olsun.

arkadaşlar benim oğlum1.5 aylık çokkkkk fenaaaa kolik varrrr denemediğim kalmadı metsil,simlex,rezene çayı,sıcak havlu geceligündüzlü uykumuz yok..bebeğim hiç uyumuyor bu kolik yüzünden zinkoyu kullanıyorum şuan ve artık etki mekanizması bitti:)forumda nurse,babuline,neobaby diebirkaç ilaçduydumkullansamyararı olurmu acaba?birde armut suyunu okudum artık ne yapacağımı şaştım bebeğimeçok üzülüyorum....gerçiileridebunları bilmicek ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…