Sorununuza çözüm oneremeyecegim ama cok gecmis olsun umarim en kisa zamanda gecer. Bende de cok guldukten sonra kusma oluyor. Gercekten gulmeye korkuyorum. Neden olur nasil gecer hic de bi bilgim yok boyle gidiyoruz kusa kusa.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhaba. allah bagislasin yavrunuzu. benimde 4 aylık oglum var dogdugu gunden beri kusuyor bi kac doktora gittik verdikleri ilaclar iyi gelmedi hala devam ediyor bende sizin gibi acaba fazla mi besliyorum diye dusunuyorum
tesekkur ederim sanada gecmis olsun...
peki doktora gittinmi??
acaba guldukten sonra bogazin kuruyor ondan kusuyor olabilir misin???
geçmiş olsun canım..kızım 4,5 aylık doğduktan 2 hafta sonra kusmaya başladı kilo alımı iyi olduğu için doktor önemsemedi ama yinede tahlilleri yaptırdık görünen bişey yoktu.sonra kusması azaldı.2 haftadır ek gıdaya geçtik yine başladı kusmaya alışma süreci diye üzeride durmuyorum,eğer devam ederse yine doktor yolları görünüyo bize de.
canım büyük ihtimalle reflüden oluyor ilaçları düzenli kullanmaya bak......Merhaba KK hatunlari
Dert edindigim bir konu var 20 aylik bir evladim var Allah bagislarsa
Dogdugundan beri kusma problemi yasadik..bu yasa kadar bir kac doktora goturdum ama normal dendi..bebeklerde normalmis. Vs vs vs artik bunlari duymaktan biktim zaten
Anne sutunun yani sira ek olarak mama vermeye baslayinca kusmaya baslamisti bu yuzden bazi bebeklerde olabiliyor diyerekten doktor tavsiyesiyle kusma onleyici mamalardan icirdik
Mamada sorun yoktu o zamanlar kucuktu cunku. ama ne zaman birsey yedirsem bogazina takilsa kusuyor, aglasa kusuyor.., bir muddet gulse eglense yavrum bir muddet sonra kusuyor ha buarada aksam yatirmadan once mesela bi parca ekmek yediriyorum ya da corba ekmek yediriyorum diyelim ama onuda bazen kusuyor dusunuyorum acaba fazlami yedirmeye calisiyorum ama hayir fazla kesinlikle yemiyor kucuk porsyonlarla yedirmeye basladim bende
Cocugum yemek istiyor ama kusuyor..dolayisiyla ne yediyse ondanda tiksiniyor cocugum
Bi yere gidersem koskoca cantayla cikiyorum cift kiyafetler, ayakkabilar vs vs cunku her an her yerde kusabilir dusuncesi var kaldiki her gun nerdeyse kusuyor bu cocuk. Ne yapacagimi sasirdim artik ortaligi temizlemek bi yere kadar ama cocugumun midesi bosaliyor..biseyler yemek istesede korkumdan veremiyorum sonrasinda
Gecen hafta doktora gittik reflu olabilir dedi ve mide asidini onleyen bi karisim verdi her gun ondan kullanacakmisiz her gun yapip iciriyoruz simdi yaklasik 4-5 gundur 1 ay sonra filan etkisi olur demisti doktor sorun suki kusma sorunu tam olarak neden oluyor bilmiyoruz eger bu karisimda yardim etmezse baska incelemeler yapilacak bazen dusunuyorum acaba mide kapakciginda filan bi sorun olabilir mi? diye birde benim cocugum cani sagolsun doktor gormeye dayanamiyor...biri ona dokundugu an yaygarayi kopariyor...
Benim durumumu yasayan birileri var mi acaba? Varsa neler yaptilar? Nasil gecirdiler bu durumu???
sagol canim sizede gecmis olsun...ne gibi arastirma yapiyorlar acaba? daha dogrusu nasil arastiriyorlar onu merak ediyorum..dedigim gibi benim cocugum biraz zor bir cocuk..inceleme minceleme hak getire...ya kimi cocuk cok kusar diyorlar..benim oglumunda kilo alimi normal dendi...ama eger kusuyor diye vermemis olsak iyice gucten duser yavrum..azar azarda olsa yedirmeye calisiyorum genede...
Allah seni insandirsin ne yemek yapacagimi sasiriyorum..sevdigini yesin istiyorum, severek yesin istiyorum ama...birde ilk cocugum bu yani gozum korktu iyice...birde basit birseyse neysede kotu birsey mi var acaba diye dusunmeden edemiyorum
Doktorun ellemesinden korkması çok normal. Benim kızım da fena ağlardı. Doktor 3 yaşına kadar ağlar sonra ağlamaz demişti. Gerçekten 3 yaşından sonra hiç ağlamadı. Hatta midesi bulansın hasta olsun kendi der “ beni doktora götürün” diye. Şimdi 4 yaşında.
Kusma işi de biz şöyle yaşadık bunu, ağlayınca bir şeye sinirlenince anında kusardı ama öyle böyle değil bu kadar yemedi bunlar nasıl çıktı derdik. Her yer kirlenirdi. Ama ağlamayla başlardı kusma olayı. Sinirlenince mutlak kusardı yani.
Zamanla düzeldi..
Sen bilmeden asit bazlı şeyler mi veriyorsun? Ev yapımı salçayla yapılmış çorba gibi. Ona ağır geliyor olabilir. Ben yiyecek içecekle bağdaştırdım.
canım büyük ihtimalle reflüden oluyor ilaçları düzenli kullanmaya bak......
tam kan ve idrar testi,kan ve idrar kültürü yaptırdık canım bi de elle muayene etti hiçbir şey çıkmadı.
seni çok iyi anlıyorum benim ikizlerde kusardı bazen ama 2-3 yaş arası geçti.kötü düşünme lütfen kusma yaşamayan çocuk yoktur ama ihmalde etme tabii.
Tesekkur ederim yok hic gitmedim. Onu da dusundum ama o an cok degisik bi sey oluyo. Kuruluk gibi değil hic.
bebnim bebeğimde de vardı şuan 9 aylık geçti....düzenli kullanırsan geçer diye umuyorum....bi de yüksek yatır aşırı yedirme ve yedikten sonra fazla hareket ettirme bilgim bu kadar....kısa zamanda geçer inşins. ondandir...peki ne zaman gecer ne kadar surede gecer bi fikrin var mi?
o kadar iyi anliyorumki seni...bir cok bebekte oluyor demeleri sinirimi iyice ziplatiyor..canim ne yese kusuyor ama hani desemki sadece salcada asitli seylerde kusuyor...yogurt yese kusuyor, ekmek yese kusuyor, pilavi cok severdi onceleri bir kac defa pilavdan sonra kustu o yuzden yemiyor artik...
millet bana diyordu mesela aglat yataginda diye oyle terbiye et diye..ama ben asla aglatamadim, cunku 2 agladiginda kusuyor benimki...aglamasin diye her istediginide yapmak istemiyorum..boyle ne yapacagimi sasiriyorum yani
bebnim bebeğimde de vardı şuan 9 aylık geçti....düzenli kullanırsan geçer diye umuyorum....bi de yüksek yatır aşırı yedirme ve yedikten sonra fazla hareket ettirme bilgim bu kadar....kısa zamanda geçer inş
kan testi bizde yaptirdik..birde kakasini incelediler..ismini unuttum ama bi virusten olabilir demisti doktor..cok sukur temiz cikti kakasi simdi ise ilac kullaniyoruz ins. gecer..hani bu yasa geldi hala neden kusuyor diye dusunuyor insan..birde dedigim gibi cocuk kendi zorlaniyor..bu cocuk yarin obur gun okula gidecek krese gidecek alisana kadar aglayacakta kavgada edecek yeri geldiginde yani her seferinde kusacak mi diye dusunuyor insan.
Aslında ağlatarak terbiye olacak yaşta değil. Ne kadar çok temas o kadar iyi..
Bir de şey var milupa’nın bebek çayları vardı. Biraz ondan verebilirsin belki midesini rahatlatır. Bana direk rezene ver demişlerdi ama ben cesaret edemedim. 1 kere o çaylardan denemiştim gece rahat uyusun diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?