Bebekten sonra bozulan evlilik toparlanmaz mı?

İşte size anlatamadığım kısım boşanmaya sarılan adam değil boşanmaya sarılan çift, ben de sarılıyorum bazı kavgalarda çünkü. Ha demek istediğiniz kadın boşanmak isteyebilir o çok sorun olmaz demekse tamam anladım demek istediğinizi ama ikimiz de şu an tartışmadan kaçmak için e boşanalım o zaman kozunu kullanıyoruz maalesef. Bundan vazgeçmemiz lazım katılıyorum
Düzelir canım
23. Yıldan bildiriyorum emin ol geçer gider düzelir saygı gitmesin o önemli
Ben ilk kizimi doğurdum öncesinde hamilelik dahil çok aktif bir cinsel hayatımız vardı kizim 2 yaşına gelene kadar doğru düzgün cinsellik olmadi diyebilirim genctim cahildim utandım kimseye anlatmadım bekledim düzeldi bu defa 2. Çocuğuma hamile kaldim onda öyle olmadı mesela ilkinin acemiligiydi sanırım
Bunu neden yazdım biliyor musunuz benden sonra aynısını kız kardeşim yaşadı ve sadece bana değil tabiri caizse tüm sulaleye anlattı bana elini sürmüyor vs falan ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak ona sabret duzelecek dedim beni dinlemedi büyüttü abarttı yaydı vs derken boşandı

Bebekten sonra denge kurmak zor olabilir ama boşanmanın dile getirilmesi çok yanlış. Bu konunun kırmızı çizgi olması lazım bence iki taraf içinde. Evliliği değersiz bir noktaya götürür, dile dolanan boşanma lafı.

Eşinizin surat asmasından bahsetmişsiniz mesela her şeyi görmek zorunda değilsiniz.
Bir şey demiyorsa size çokta sorun yok. Bazı şeylere zamanla alışacaktır muhtemelen. Her şeye sizinle aynı anda adapte olamayabilir.

Gündüzleri 1.5 saat uyuyor, o derin uyku sonrasına geçemiyor henüz deniyorum bi şeyler 🥲 çok teşekkür ederim 💖
Nasıl uyuttuysan öyle tekrar uyutucaksın canım. Mesela uyanmadan gidip kucağına alıp piş pişş gibi öyle uzar uykusu yarım saat hafif uyku sonrasında derine geçer🌸

Gün içinde çoğunlukla ayağımda sallıyorum, evet ben de sallamıcam deyip sallayan annelerden oldum 😂 ama ayağımdan indirmiyorum bile yarım saat sonra tık deyip kalkıyor🥲
Nasıl uyuttuysan öyle tekrar uyutucaksın canım. Mesela uyanmadan gidip kucağına alıp piş pişş gibi öyle uzar uykusu yarım saat hafif uyku sonrasında derine geçer🌸

Konu her şey. Normalde kavga etmeyeceğimiz şeyler bile problem oluyor. Dışarı çıkıyoruz mesela e bebek bu tabii ki günü gününe uymuyor durmuyor ağlıyor eve dönelim diyoruz, o kadar hazırlandık bilmem ne diye suratı düşüyor. Bebeğim ağlıyor, e bu da normal buna da suratı düşüyor. O bu kadar yalpalarken ben sinir oluyorum babalık bu olmamalı diye. 5 senelik evliyiz aşağı yukarı

Bunu okuyunca A Aysenimi nin yazdığı yorumun aynısı aklıma geldi, kendisi benden önce davranıp yazmış. Sorun bebek değil, bebekli hayat da değil, sorun kocanın yetişkin bir birey olmayıp mızmızlanması ve üstüne düşeni yapmaması.

Çocuğu isteyerek dünyaya getirdik diyorsun konu sahibesi, madem kocan da istedi o zaman bu sorumluluğu bilerek bu işe girdi şimdiyse üstüne düşeni yapmıyor ve mızmızlanıyor. Bebek bu tabi ki ağlayacak, hastalanacak bazen mızmızlanacak, kocan baba olucam derken bunları biliyordu gayet. Adam istiyor ki bebeğe sen bak pişir düşür uyut kendisi sadece cici bici yapsın yok öyle bir dünya bebek onun da çocuğu o da bakacak, ağlıyorsa o da pışpışlayacak. Çek kenara konuş sorumluluğunu bilsin bu nedir canım aaa bir yandan bebek ağlıyor bir yandan eşşek kadar adam surat asıp mızmızlanıyor çekilir durum değil. KOnuş, erkek olsun baba olsun mızıldanmayı bıraksın.

Konu her şey. Normalde kavga etmeyeceğimiz şeyler bile problem oluyor. Dışarı çıkıyoruz mesela e bebek bu tabii ki günü gününe uymuyor durmuyor ağlıyor eve dönelim diyoruz, o kadar hazırlandık bilmem ne diye suratı düşüyor. Bebeğim ağlıyor, e bu da normal buna da suratı düşüyor. O bu kadar yalpalarken ben sinir oluyorum babalık bu olmamalı diye. 5 senelik evliyiz aşağı yukarı
Sorumluluğunu arttırın bebek noktasında. O babalığa alıdamamış siz de bebeğin birinci ebeveyni gibi davranıyorsunuz. Sanki bebek sizin de adam yancı gibi. Eşiniz ile arada bebeği evde tek bırakın ve yöntemlerini sordlgulamayın nasıl ustiyorsa öyle baksın. Yok tutamadın yok ince guydirmissin yok şunları yap diye talimat vermeyin. Şu saatte yiyecek gibi temel bilgileri verin ayrılın evden ya da başka odaya gidin alışsın. O da babası. Hem her ağladığında evet eve dönmeye gerek yok. Alsın kucağına biraz gezdirsin susar yorulur sonra bebek arabasında uyutur oturmaya devam edersiniz.

Sorumluluğunu arttırın bebek noktasında. O babalığa alıdamamış siz de bebeğin birinci ebeveyni gibi davranıyorsunuz. Sanki bebek sizin de adam yancı gibi. Eşiniz ile arada bebeği evde tek bırakın ve yöntemlerini sordlgulamayın nasıl ustiyorsa öyle baksın. Yok tutamadın yok ince guydirmissin yok şunları yap diye talimat vermeyin. Şu saatte yiyecek gibi temel bilgileri verin ayrılın evden ya da başka odaya gidin alışsın. O da babası. Hem her ağladığında evet eve dönmeye gerek yok. Alsın kucağına biraz gezdirsin susar yorulur sonra bebek arabasında uyutur oturmaya devam edersiniz.
Aslında hiç öyle demedim, hatta annesi bizdeydi ilk başlarda eşim ne yapsa bi kulp buldu öyle yapma şöyle olur burası çıkar şurası düşer. Ben her seferinde destekledim, hala da yapıyorum ama komple ona bırakmıyorum kontrolü evet haklısınız :( bi de öyle deneyeyim

Kendi yavrunuza üzülün siz Türkçe bilmeyen bir annesi olduğu için, benim yavruma üzülmek sizin haddinize değil.

Şurada bile söylemişim halbuki ama kafanızı bi şeye takmış o yolda gidiyorsunuz. İşinize bakın
Ah ya, keşke tek sorun Türkçe bilmemeniz olsaydı. Buraya konu açarken gelen cevaplara hazır olmanız gerekirdi.
Siz kendi işinize bakın, mesela bebeğinize.

Aslında hiç öyle demedim, hatta annesi bizdeydi ilk başlarda eşim ne yapsa bi kulp buldu öyle yapma şöyle olur burası çıkar şurası düşer. Ben her seferinde destekledim, hala da yapıyorum ama komple ona bırakmıyorum kontrolü evet haklısınız :( bi de öyle deneyeyim
Bırakın kesinlikle. Mesela emzirin verin ona gidin bı kafeye iki saat oturum dönün. Ek gıdaya geçince daha uzun bırakın. Başetmeyi öğrensin keşfetsin biraz. Eşime bırakırdım mesela dısarı çıkarmış birkez kirli bir atlet var bebeğin üzerinde. Ben o halde çıkartmam tabiki ama güldüm geçtim babası ile de öyle anı biriktiriyor. Mutlu mu mutlu yani. Mesela kızım dört yaşında şuan. Bazen mızırdanır birşeylere , asla eşimle birbirimize sen şımarttın senin yüzünden vs diye yorum yapmayız çünkü ikimiz de kızımızı tanıyoruz. Biliyoruz mesela o an yoruldu diye öyle vs. Önemli gerçekten babası ile bağ kurmasına fırsat vermek.

Bırakın kesinlikle. Mesela emzirin verin ona gidin bı kafeye iki saat oturum dönün. Ek gıdaya geçince daha uzun bırakın. Başetmeyi öğrensin keşfetsin biraz. Eşime bırakırdım mesela dısarı çıkarmış birkez kirli bir atlet var bebeğin üzerinde. Ben o halde çıkartmam tabiki ama güldüm geçtim babası ile de öyle anı biriktiriyor. Mutlu mu mutlu yani. Mesela kızım dört yaşında şuan. Bazen mızırdanır birşeylere , asla eşimle birbirimize sen şımarttın senin yüzünden vs diye yorum yapmayız çünkü ikimiz de kızımızı tanıyoruz. Biliyoruz mesela o an yoruldu diye öyle vs. Önemli gerçekten babası ile bağ kurmasına fırsat vermek.
Ek olarak erkekleri rahata alıştırmayacaksınız. Kadın evde yemek temizlik çocuk. Erkek bı naz niyazda oluyor. Can sıkıntısından eşini aldatan bile var. Verin haftasonu temizlik yemek işini haftaiçi de akşam çay meyve vs hazırlasın. Bebeği yıkasın giydirsin altını temizlesin. Hem o bı ayağını denk alır hem de siz yardım alınca dinlenir bu kadar gergin olmazsınız

Ben öyle olduğunu düşünmüyorum ne yazık ki, güzel giden evliliği bebek bozmaz ve kötü giden evliliği bebek toparlamaz o yüzden ortadaki sorun bebek değil asıl sorununuzu bulup ona yoğunlaşın.
Zaten kadın bebek dememiş. Adamın verdiği tepkileri anlatmış. Evet bebek düzgün olmasa da idare eder evlilikte sorunlara yol açıyor. Bebek dedim şimdi bebeği suçladı diyeceksiniz. Adamlar yorulmak istemiyor, çocuk ağlasın istemiyor, karısı çirkinleşsin, huysuzlaşsın istemiyor. Gayet de var böyle bir şey.

Neden, konu sahibesi Meryem Ana mi ki adamin her uygunsuz davranisini ve suratini cekmek zorunda? Adam surat yapmasa, kendinden sogutmasa daha iyi olmaz mi :KK51:
Aynı şeyi düşünüyorum. O surata terlik fırlatası geliyor insanın. Görmemeye çalışmak daha da yorucu

Herkese selamlar. 5 aylık bi bebeğim var. Eşimle çok sık kavga ediyoruz. Kaç kere boşanma kelimesi dillendirildi ben sayamadım. Çocuktan sonra bozulan evlilik toparlanır mı yoksa anne baba olmaya alışmak bazılarında sancılı olur, düzelebilir diyebilir miyiz? Yoruldum
Şiddet, aldatma ve saygısızlık yoksa düzelir, oturun ve güzelce konuşun gerekirse aile danışmanından yardım alın, bebek evliliğe bomba gibi düşüyor, ben de zorlanmıştım ama çabuk toparladık şükürler olsun , eşimi boğazlamak istiyordum lohusa iken 🤣

• Beğen
Reactions: Gao
Bunu okuyunca A Aysenimi nin yazdığı yorumun aynısı aklıma geldi, kendisi benden önce davranıp yazmış. Sorun bebek değil, bebekli hayat da değil, sorun kocanın yetişkin bir birey olmayıp mızmızlanması ve üstüne düşeni yapmaması.

Çocuğu isteyerek dünyaya getirdik diyorsun konu sahibesi, madem kocan da istedi o zaman bu sorumluluğu bilerek bu işe girdi şimdiyse üstüne düşeni yapmıyor ve mızmızlanıyor. Bebek bu tabi ki ağlayacak, hastalanacak bazen mızmızlanacak, kocan baba olucam derken bunları biliyordu gayet. Adam istiyor ki bebeğe sen bak pişir düşür uyut kendisi sadece cici bici yapsın yok öyle bir dünya bebek onun da çocuğu o da bakacak, ağlıyorsa o da pışpışlayacak. Çek kenara konuş sorumluluğunu bilsin bu nedir canım aaa bir yandan bebek ağlıyor bir yandan eşşek kadar adam surat asıp mızmızlanıyor çekilir durum değil. KOnuş, erkek olsun baba olsun mızıldanmayı bıraksın.
iş bana kalmasın diye böyle yapmıyorsa ben de kadın değilim.böyle yapa yapa kabullenir gider diye düşünüyordur.zorla eline tutuştursan bu sefer de beceremiyormuş numarası yapıyorlar.sanırsın 5 yaşında çocuk.abuk sabuk şeyler sorup yıldırmaya falan çalişıyorlar.kaç konu okuduk buralarda.ki konu sahibi de onu da öyle kabulleniversem mi diye yazmış bir mesajında.bizim ülkedeki erkeklerin genetiği işlemiş heralde artık bu tarz çakallıklar.biz de buralarda psikologluk oynuyoruz.

Neden, konu sahibesi Meryem Ana mi ki adamin her uygunsuz davranisini ve suratini cekmek zorunda? Adam surat yapmasa, kendinden sogutmasa daha iyi olmaz mi :KK51:
Meryem Ana değil ama ana işte. Babalık sonradan yükleniyor, ilk başlarda hemen babalık yapmasını beklerse sadece sinir olup kavga eder kocasıyla. Babalığa alışmasını beklemek daha mantıklı ve kolay.

Eşin de çocuk gibi davranıyor yani her şeye kızsın herşeye surat assın ne bekliyormuş ki bebek yani bu zorlukları olacak elbet sana yardım edeceği yerde bir de kendisi çocuklaşıyor değişik yani baba olmayı kaldıramamıştır belki bilmiyorum kendisi istememiş miydi çocuk sahibi olmayı?

Back
X