Bebekten sonraki yaşam daha mı rahat?

valla kımsenın bakış açısı değişmez aslında heleki büyüklerin,
he şu olur zırt pırt sizi çağırıyolarsa gelemyız çocuk yenı uyudu,gelemeyız yenı yıkadık vs.. diyebılrısnız zamanı gelınce..:)
bebek ılk dogdugu dönemlerde illaki müdahil olacaklar büyükler,kırmadan kendı ıstegını belırt mutlaka yoksa anne moduna girebilirler..
sen yönlendir onları,mesela emmesıne giymesıne falan sen karar ver..yanı hakkaten yardım için gelsın gelen,düzenını bozmak için degil

Maalesef hayır.... Bebek olunca aman da torununu görmedim, benden kaçırıyorlar vs durumu oluyor, galiba ikinci çocuktan sonra saliyorlar:KK34:... Ama belli olmaz sizin kayınvalide farklı olur belki

Hayır
tam tersi
daha çok cagiracaklar akrabalar bebeği görsün diye
hatta size de daha çok gelecekler
sonra çocuk büyüyecek bu sefer çocuğa da baskı yapacaklar gel diye
çocuk da bikacak ama babasının hatırına gidecek
bu böyle sürecek tabi siz müdahale edip tavrınızi koymazsaniz

Unutmadan yazayim aklima ne geldi; ben dogum yaptim, hastanede yikanamadim tiksindim. Dusu cünkü ortak kullaniyorlardi. Dusta temiz degildi ayrica. Bu konuda biraz takintiliyim. Eve gideyim ilk isim dus almak olacak dedim. Eee tabi evimi düzenimi bebisimle evimde gecirecegim zamani hayli özlemistim. Arabadayiz esimle eve gidicez, benimki dedi, annem aradi bizi bekliyor diye. Orda oturup öyle gecelim eve diyor dedi. Bende hayatim istemiyorum biryere gitmek zaten hastaneden yeni cikmisim bir an önce evime kavusmak istiyorum dedim. Hic üstelemedi tmm dedi gectik eve. Sonra kv aradi esimi, esim balkona cikti bagirdi telefonda annesine. Annesi iste cok kirilmismista niye gitmemisizde onlarda öyleymiste gelin dogum yapinca kvsine gidermismiste bilmem ne bilmem ne. Esimde baya verdi ama agzinin payini. Sonra bize geldiler daha ilk günden işte basladi niye gelmediniz ben sizi bekledim. Bende dedim hayirdir anne ne bu stres? Daha hastaneden yeni cikmisim kime gitsem derdine düsmedim herhalde. Dusumu alip rahatlamak istedim evimi özledim dedim. Sonra iste ben sana kizmiyorum kizim ogluma kiziyorum felan dedi. Hazirlik yapmis bunu oglu bana niye söylememis bilmem ne. Ve bu konuyu 4-5 kere oglum 1 yasina girene kadar acmistir. Haddini bildirmeseydik napardi artik onu düsünmek bile istemiyorum. Ha sonrada anneme diyor bizde banyo yokmu sanki ben gelmelerini bekledim. Ay simdi bile sinir oldum eski kafa iste

cok
Benim yaşam tarzımı veya karakterimi bilmeden lütfen bu tür yorum yapmayın. Birçok insan yuvasında huzuru kaçmasın diye idare ediyor bazı şeyleri.

Yukarıda da birçok kez yazdım, tekrar oluyor ama eşimin ailesini tanımıyorsunuz. Gayet eli maşalı tipler. Ailenin kadınları tamamen işi çingeneliğe dökmüş durumda. Ailenin tüm kadınları aile içinde istekleri olmazsa toplaşıp dayak atmaya, kavgaya gidiyorlar. Resmen sokakta çevirip saç baş dalıyorlar. Ben gitmiyorum desem tavır koysam önce yuvamı yıkarlar adım gibi eminim sonra da başıma bela olurlar. Ettikleri küfürleri zaten saymıyorum. Kendi oğullarına bile küfürler ediyorlar sürekli. Kocasını dövüp, hastanelik etmiş sonra da daha kötüsüyle tehdit edip şikayetçi olmayacaksın demiş bir kadın akraba var mesela. Ailenin en yaşlısı bile elinde sopalarla sokak kavgasına giriyor kendi akrabalarına bile...

Zaten tavrım oldukça soğuk ve mesafeli. Sadece eşimle gidiyorum oraya akşamları. Diyelim beni aradılar, hayır dedim. Eşimi arıyorlar. O da hayır diyor. Akşam evdeyiz. Babası saldırıyor bu sefer. Bir kere 9 veya 10 kez aradı gece 1e kadar. Eşim sinir krizi geçirdi, bağırdı çağırdı. Yarın gelin o zaman diyor. Hayır desek yine arayacak ertesi gün hem de bütün gece. Normal insan değiller.
cokmu aradin bu aileyi

Beklentilerini küçük tutsan iyi edersin sonradan hayal kırıklığı yasamaman için dilerim ki istediğin gibi olur herşey ama olmuyor cagiriyorlarsa gitmediysen mutlaka onlar gelir evine hatta çıkmazlar evinden anlayiisizliklar tavan yapar çünkü cocuk dogdumu sende dahil degisiyorsun simdiden yavaş yavaş esinin ailesini yontmalisin isteklerin konusunda

Yani mesela ben gitmiyorum kaynanama bebek huysuzlanıyor vs. dediğimde sorun olur mu? Şu an bir bahanem yok mesela.
Bahanelere sığınmamak lazım aslında ama işte maalesef aileler bahaneler üretmeye itiyor insanları.
Valla benek olduktan sonra Bebek huysuzlanıyor vb deseniz bu seferde onlar özledik deyip sık sık gelecektir, arabanız varsa üşür, uyku saati gibi sözlerinizde kar etmeyecektir.

Yapabilirseniz en güzel çözüm aile ve arkadaş ilişkilerine sınır getirmek, her çağrıldığınızda gitmeyin, her gün gelemeyiz, her hafta sonu gelemeyiz deyin direkt, bunu yapamazsanız siz gelemiyorsanız biz gelelimler başlayacaktır çünkü.

Bir yorumunuzu okudum ilave yapayım, telefonu kapatın istemediğiniz zamanlarda, insanların eli maşalı olmasından da aslında çekinmeyin, karşısına kendinden daha eli maşalı çıkmayan kişiler kendini ağa sanar, onlarda öyle.

Bahanelere sığınmamak lazım aslında ama işte maalesef aileler bahaneler üretmeye itiyor insanları.
Valla benek olduktan sonra Bebek huysuzlanıyor vb deseniz bu seferde onlar özledik deyip sık sık gelecektir, arabanız varsa üşür, uyku saati gibi sözlerinizde kar etmeyecektir.

Yapabilirseniz en güzel çözüm aile ve arkadaş ilişkilerine sınır getirmek, her çağrıldığınızda gitmeyin, her gün gelemeyiz, her hafta sonu gelemeyiz deyin direkt, bunu yapamazsanız siz gelemiyorsanız biz gelelimler başlayacaktır çünkü.

Bir yorumunuzu okudum ilave yapayım, telefonu kapatın istemediğiniz zamanlarda, insanların eli maşalı olmasından da aslında çekinmeyin, karşısına kendinden daha eli maşalı çıkmayan kişiler kendini ağa sanar, onlarda öyle.

Çok doğru gerçekten bahane bulmaya itiyorlar. Yoksa el kadar bebeği neden işin içine sokayım? Normal insan olsalar bunlar olmaz.

Sırf bu sebeplerden araba almayı erteletiyorum eşime. Hem sürekli gelin diyecekler, hem de bizi şuraya buraya götür diyecekler.

Evet zaten doğum olunca daha farklı davranmayı düşünüyorum. Yoksa bu böyle gitmeyecek farkındayım.

Aynen yaa Allahım kendi aileme göre çok farklılar ve ben görmediğim için böyle şeyler çok garibime gidiyor. İster istemez çekinme oluyor, ailem oldukça görgülü insanlar :( Evet dinsizin hakkından imansız gelirmiş o da doğru :)

Unutmadan yazayim aklima ne geldi; ben dogum yaptim, hastanede yikanamadim tiksindim. Dusu cünkü ortak kullaniyorlardi. Dusta temiz degildi ayrica. Bu konuda biraz takintiliyim. Eve gideyim ilk isim dus almak olacak dedim. Eee tabi evimi düzenimi bebisimle evimde gecirecegim zamani hayli özlemistim. Arabadayiz esimle eve gidicez, benimki dedi, annem aradi bizi bekliyor diye. Orda oturup öyle gecelim eve diyor dedi. Bende hayatim istemiyorum biryere gitmek zaten hastaneden yeni cikmisim bir an önce evime kavusmak istiyorum dedim. Hic üstelemedi tmm dedi gectik eve. Sonra kv aradi esimi, esim balkona cikti bagirdi telefonda annesine. Annesi iste cok kirilmismista niye gitmemisizde onlarda öyleymiste gelin dogum yapinca kvsine gidermismiste bilmem ne bilmem ne. Esimde baya verdi ama agzinin payini. Sonra bize geldiler daha ilk günden işte basladi niye gelmediniz ben sizi bekledim. Bende dedim hayirdir anne ne bu stres? Daha hastaneden yeni cikmisim kime gitsem derdine düsmedim herhalde. Dusumu alip rahatlamak istedim evimi özledim dedim. Sonra iste ben sana kizmiyorum kizim ogluma kiziyorum felan dedi. Hazirlik yapmis bunu oglu bana niye söylememis bilmem ne. Ve bu konuyu 4-5 kere oglum 1 yasina girene kadar acmistir. Haddini bildirmeseydik napardi artik onu düsünmek bile istemiyorum. Ha sonrada anneme diyor bizde banyo yokmu sanki ben gelmelerini bekledim. Ay simdi bile sinir oldum eski kafa iste

Ayy çok saçma yaa doğum yapıp oraya gitmek... Daha neler duyacağız bakalım. Ben de hayatta gitmezdimmm...

Hayır
tam tersi
daha çok cagiracaklar akrabalar bebeği görsün diye
hatta size de daha çok gelecekler
sonra çocuk büyüyecek bu sefer çocuğa da baskı yapacaklar gel diye
çocuk da bikacak ama babasının hatırına gidecek
bu böyle sürecek tabi siz müdahale edip tavrınızi koymazsaniz

Çok sıkıcıııı... Mutlaka tavrımı koymam gerekiyor...

Darıldıklarında durum daha da kötü olur canım.. Toplum içinde laf sokmalar başlar.. Beni de çağırıyordu sürekli kv bende çağırdıkça gelemeyeceğimi söyledim.. İnsanların yanında ima dahi etse işimin olduğunu ve gelemeyeceğimi belirttim 2 yılın sonunda artık eskisi kadar çağırmıyor çünkü gitmeyeceğimi biliyor.. Ama dönem dönem laf söylemekten de geri kalmıyor.. Yapılacak bir şey yok :KK43:

Tek başıma kesinlikle gitmiyorum eşimle gidip eşimle dönüyorum. Gelin dediğinde de bebekle tek başıma olmuyor anne diyip kestirip atıyorum.. Yazın 2-3 hafta eşimin kardeşleri geldiğinde her akşam gidiyoruz :silah: ama yıl içinde haftada bir mutlaka gidiyoruz ve kv 1 haftadır görmüyorum çok özledim , rüyalarımda seviyorum çocuğu getirmiyorsunuz vs vs diye söylenmeye başlıyor
Allahtan eşim özleyen gelir diyor da uzatmıyor konuyu :KK51:
Eşinin destek olması çok önemli :KK14:

Valla ömür törpüsü bunlar...

Ben zaten bayadır tek gitmiyorum başka sebeplerden dolayı mesafe koydum, ne ararım ne giderim. Eşimle gidiyorum akşamları. Bebek olunca da bu durumu yadırgamaz. Çağırsa da bebek arabası vs.zor olur diyerek gitmem zaten.

Eşim de özleyen gelir diyor onunla baya bir konuştum endişelerimi anlattım. Zırt pırt isteğe göre çıkamam dedim.

Peki bu durumda onların sana gelme sıklığı ne?

Valla ömür törpüsü bunlar...

Ben zaten bayadır tek gitmiyorum başka sebeplerden dolayı mesafe koydum, ne ararım ne giderim. Eşimle gidiyorum akşamları. Bebek olunca da bu durumu yadırgamaz. Çağırsa da bebek arabası vs.zor olur diyerek gitmem zaten.

Eşim de özleyen gelir diyor onunla baya bir konuştum endişelerimi anlattım. Zırt pırt isteğe göre çıkamam dedim.

Peki bu durumda onların sana gelme sıklığı ne?
Ben mesafemi koruduğumdan beri hemen hemen hiç gelmedi diyebilirim.. 2 yılda toplasan 10 defa gelmiştir...

Back
X