bebeqım artık kendı kendıne uyusunn

alanyalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
353
10
68
Antalya
3 bucuk aylık bebeqım var oncelerı kendı kendıne uyuyordu pamukçuktan sonra sallanarak uyumaya basladı ama artık zorlanıyorum kendıne uyumaya nasıl alıstırabılırım bı fıkrı olan varmı ?

canım bebeğin henüz çok küçük kendi kendine uyuma alışkanlığı kazanacak kadar büyük değil yanında birini görmeden uyuyamazlar eğer çok yorgun değillerse ki sürekli acıktıklarından uykularıda kısa olur 10 aylık bebeğimiz var malesef onlar bizsiz yapamazlar yaşını doldurması biraz aklının ermeye başlaması gerek:5::5:

Benim kardeşim hep kendi kendine uyudu. İlk bebeklik döneminde pusette sallayıp uyuturduk hep yanımızda olurdu. Ama 3-4 aydan sonra yatağında bırakıp çıkıyoduk. Yataktan atlayacak kıvama gelmeden alışması lazım bence. Yataktan atlayacağı zamanlarda park yataklardan aldık. Çıkamıyodu. Çıkamayınca mecbur uyuyor.

Benim 16 aylık bebeğim bile sallanmadan yada ben yanında olmadan kesinlikle uyumuyor ve hala gecede emmek için 5 kere kalktığı

olur seninki çok küçük daha nasıl kendi kendine uyusun.

bu dönemde zaten bebek sık acıktığı için sürekli emmek ister ve çok sık uyanır.

Benim 16 aylık bebeğim bile sallanmadan yada ben yanında olmadan kesinlikle uyumuyor ve hala gecede emmek için 5 kere kalktığı

olur seninki çok küçük daha nasıl kendi kendine uyusun.

bu dönemde zaten bebek sık acıktığı için sürekli emmek ister ve çok sık uyanır.
Benim sallama olayi yok ama sizinle ayni sorunu yasiyorum. Gece uyumadan once emziriyorum,belki doymamistir diye kasik mamalari ve yogurt veriyorum. Ama yine de en az 4 defa uyaniyor.ve kesinlikle meme almadan uyumuyor.bir defa süt iciyor.onun disinda sirf agzinda memeyi tutuyo.simdi bu kız ac mi yoksa beni emzik olarak mi kullaniyor :)

sallamayı bırakmak için dogru zaman
hemen sallamayı bırakın
sürekli kendi yatagına yatırın
uyumadıgı zamanlarda sallayarak uyutmayın
oyun oynayın iyice yorun
saat geç olsa bile kendisinin uyumasını bekleyin
beşigine dönence alın ve takın
bizimki müzikli ve oyuncaklı
müzigini açın oyuncakları hareket ederken izlesin onları
mızırdandıgı zaman alın
sakinleştirin geri yatagına koyun

bi tane metot varmis uc gun cocuk agliomus bi muddet sonra uyuyomus fulan onu denedim dun gece sorunsuz aglamadan sallamadan uyuduk bugunde bes dk agladi sonra uyudu pispis yaptim sirtina. Basariom galiba :)

Ben oğlumun yanına yatarak uyuttum hep halada öyle uyutuyorum eline bır takım bişi verin yalnız onu hiç bırakmaz dikakt edin
kimisi battaniye kimisi oyuncak kimisi biberon kimisi bir çiçeği uyku arkadaşı ediyor kendine ve onsuz güvende hissetmiyor
benimki fermuar tutuyor mesela :49:

Back
X