Bebis calışmalarına başlamadan önce neler yapılmalı

zanimo

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2014
21
13
18
35
Eskişehir
Allah'ın izniyle bebek düşünmeye başladık fakat okadar bilgi bilmiş olamama rağmen sanki suan hiç birşey bilmiyorum ☹️☹️☹️

Son düzenleme:
Folik asit almıyorsan ona başlayabilirsin canım.

Suanda Doğum kontrol hapı kullanarak korunuyorum ama 7 günlük Aradayim ve bebek düşündüğümüz icin kullanmayı bırakıyorum .kilo almaya müsait bi yapım var acaba folik asit kilo yapar mi ki ayrıca cevap verdiğiniz icin teşekkür ederim

Anladım canım bu bünyeye gore değişiyor folik asit kilo değilde bazılarında iştah açabiliyor kontrol edebilirsen sanmıyorum. Ama bebek için önemli

Tamam canım doktor da kullanmaya başla demişti cok önceden ama dikkate almamıştım hamilelikten 3 ay önce kullanılmaya başlanıyormuş sanırım benimde başlamamın zamanı gelmiş sanırım

diş kontrolünü yaptır, tedavi gerektiren bir diş varsa hemen tedaviye başla. kadın doğum doktoruna görün, akıntını kontrol etsin, kist vs var mı onları muayen etsin. tiroitin falan varsa onunla ilgili de mutlaka doktorunu bilgilendir.

Fazla kilon olduğunu düşünüyorsan ufak bir diyete girebilirsin hamilelik döneminde daha rahat edebilmek ve doğumun kolay olması için önemli.

diş kontrolünü yaptır, tedavi gerektiren bir diş varsa hemen tedaviye başla. kadın doğum doktoruna görün, akıntını kontrol etsin, kist vs var mı onları muayen etsin. tiroitin falan varsa onunla ilgili de mutlaka doktorunu bilgilendir.
Aslında kadın Doğuma gittim bütün kontrollerimi yaptırdım herşey normal ama aslında kadın Doğuma Doğum kontrol hapını kullanmaya başladığımdan beri adetimde kanama da azalma oldu oyuzden gittim çatına bakmam lazım dedi korktum o yüzden baktırmadım bi sıkıntı olmaz diye düşündüm

Eve
Fazla kilon olduğunu düşünüyorsan ufak bir diyete girebilirsin hamilelik döneminde daha rahat edebilmek ve doğumun kolay olması için önemli.
evet bende sırf bunu düşündüğüm icin diyete başladım çünkü ablam Yen'i Doğum yaptı ve 25 kiloya yakın kilo aldı oyuzden korktum ve doğumu da hamileliği de cok zor geçti

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım :) şükürler olsun ki yeni hamişler arasındayım. tabi bende hamilelik düşündüğümden beri forumları takip ediyorum burdan ve hamile arkadaşlarımdan çok bilgi edindim. benimde bu konuda size bikaç önerim olacak. ilk önce kadın doğum uzmanına gidip hamile kalmak istediğinizi söyleyin. o kan testi isticek tabi kanda biçok şeye bakmak istiyor.ben baktırdım şuan isimlerini hatırlamıyorum ama 4 test yaptı hepsi normalmiş.birde alttan yumurtalıklarıma baktı ve yumurtalarımın gayet yeterli düzeyde olduğunu söyledi. bana folik asit verdi folidoce en düşük dereceli olandan. proteninle beslenmemi söyledi. ve ilişkileri adetin 12 14 16. günlerinde ilişkiye kesin girmemi söyledi.yaşım 33 ve ilk hamileliğim o yüzden tereddütteydim ama 3 ay kullandım ve hamiş kaldım..Allahım isteyen herkese bebiş ve bebişler versin..

Bende ilk düşündüğümüz zaman genel kontrole gitmiştim adetin 3. günü yapılan hormon testlerinden yapmıştı ve folik asit vermişti şu an hamileyim Yeni bir ilaca başladı vitaminler ve folikasit hepsi bir arada

gunesmk öncelikle bebişiniz hayırlı olsun. sanırım aynı ay doğum yapcaz. inşallah sağlıklı bir şekilde bebişleri kucağımıza alırız :)

Back
X