Bebiş?

Anne olmayı denemeli miyim?

• Evet :)

OY: 158 82,7%
  • Hayır :(

OY: 33 17,3%

• Ankete Katılan
    191
Bazıları evlenır evlenmez çocuk yqpın dıye baskı yapıyor. Bazılarıda yapmayın genösiniz diyor. Ben sadece sunu söylerim. Kendilerıni hasır hıssetmiyorlar yada hazır hıssetmişlerdir. Yani kimse müdahalevetmese ne gğzel olur. Bence kimseyi dinlemeyin. Hazırsanız esinizle karar verin
Sağ olun desteğiniz için

1) Bunun son kararını zaten ben vereceğim tabii ki. Genel düşünceyi merak ettim.
2) Çok istiyorum ama korkularım var.
Ben cevremde tereddutte olanlara sunu diyorum. Ben evlenip cocuk yaptiysam( Rabbim nasip etti cok sukur) siz hayli hayli yaparsinuz:)) Neden boyle diyorum? Yas olmus 28 yemek temizlik bilmezdim. Ezimle ogrendim hepsini. Evlendikten 1 sene sonra bebek istedik. Yaz oldu ben 29 esim 34 . Dusuk yaptim 1 sene yasak kondu. Bekledik. Yas 32de bebegim oldu. Iyi ki olmus:)) iyi ki beklemisim yavrumu. Anca olgunlastim cunku:)))

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
kendinizi hazir hissediyorsaniz anne olmak icin yasiniz gayet uygun.bu arada sizi korkutmak istemem ama anne baba yasi buyudukce bebekte anomali riski yukseliyor.

Uygun mu degil mi diye sormussunuz ama yorumlariniz ''sartlarim cocuk sahibi olmaya cok elverisli" modunda.
Ve kisiden kisiye degisiyor bu kararlar, benden kac yas buyuk gorumcem 42sinde anne oldu, ona gore cok uygun bir yasmis, kuzenim 24 yasinda anne oldu ve cok da memnun.
Yani siz kafanizda karar vermissiniz gibi.
Bi de 2 ay sonra 26 olucam demissiniz, 26siniz yani yil olarak?
Neyse buna takilmayim :KK53:

Kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama esinizle evliligin ilk zamanlarinda gezme tozma evliligi oturtma vs olustu bizde diyosaniz, yavastan bence calismalara baslanilabilir. Hem isteyince hemen olmayadabilir. Gerekli tahlil testleri falan yaptirin.

Uygun mu degil mi diye sormussunuz ama yorumlariniz ''sartlarim cocuk sahibi olmaya cok elverisli" modunda.
Yani siz kafanizda karar vermissiniz gibi.
Bi de 2 ay sonra 26 olucam demissiniz, 26siniz yani yil olarak?
Neyse buna takilmayim :KK53:

Kac yillik evlisiniz bilmiyorum ama esinizle evliligin ilk zamanlarinda gezme tozma evliligi oturtma vs olustu bizde diyosaniz, yavastan bence calismalara baslanilabilir. Hem isteyince hemen olmayadabilir. Gerekli tahlil testleri falan yaptirin.

Evet aynen şartlarım çok uygun ama herkes “yapma daha bekle” gibi cümleler kuruyor. Karışma da diyemezsin bir yandan da onlar senin iyiliğin için söylüyorlar diye düşünüyorsun ve kendini karmaşanın ortasında buluyorsun.

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Bu insanları anlamıyorum 25 yaş çokmu küçük nuş hadi 19 20 olsan tamam diycem bi 2 3 yıl bekleyin sonuçta calisiyosunuz ama ya sorun cikarşa allah korusun hemen olmassa ben 28 yaşında yim 3 çocuğum var ve 4. İstiyoruz ama olmuyor düşünün artık bence dinlemeyin siz onlar 1 tane de olsa bir bebeginiz olsun ertelemeyin sonra çok pişman olursunuz ve giden zaman geri gelmezzzzz

Evet aynen şartlarım çok uygun ama herkes “yapma daha bekle” gibi cümleler kuruyor. Karışma da diyemezsin bir yandan da onlar senin iyiliğin için söylüyorlar diye düşünüyorsun ve kendini karmaşanın ortasında buluyorsun.
Bence yaşınız cok uygun..ben 38 de anne oldum ama 9 sene olmadı neysee demek istedigim şu ki yaş ilerlese bile korkulariniz gecmiyo hatta daha cok artiyor ben simdi cocugumla aramdaki yaş farkina üzülüyorum mesela ilerde o genç oldugunda ben resmen yaşli olucam ona ayak uyduramiyacam .. belki torun bile göremiyecem ..o yüzden bence 30 a gelmeden yapmalisiniz tabi rabbim nasip etsin insalahhh

Bu insanları anlamıyorum 25 yaş çokmu küçük nuş hadi 19 20 olsan tamam diycem bi 2 3 yıl bekleyin sonuçta calisiyosunuz ama ya sorun cikarşa allah korusun hemen olmassa ben 28 yaşında yim 3 çocuğum var ve 4. İstiyoruz ama olmuyor düşünün artık bence dinlemeyin siz onlar 1 tane de olsa bir bebeginiz olsun ertelemeyin sonra çok pişman olursunuz ve giden zaman geri gelmezzzzz

Diyorlar ya daha çok gençsiniz diyorlar.

Bence yaşınız cok uygun..ben 38 de anne oldum ama 9 sene olmadı neysee demek istedigim şu ki yaş ilerlese bile korkulariniz gecmiyo hatta daha cok artiyor ben simdi cocugumla aramdaki yaş farkina üzülüyorum mesela ilerde o genç oldugunda ben resmen yaşli olucam ona ayak uyduramiyacam .. belki torun bile göremiyecem ..o yüzden bence 30 a gelmeden yapmalisiniz tabi rabbim nasip etsin insalahhh
İnşallah. Yaş ilerledikçe kuşak çatışması da artıyor sanırım.

Ben 23 eşim 28 yaşındayken evlendik. 4. Yılımız bitti 5 in içindeyiz deli gibi gezdik, yaz tatili, kış tatili, baharda yürüyüşler, lüks mekanlarda yemeler,içmeler istediğimiz her şeyi satın aldık. Maaşlarımız çok şükür iyiydi... ama bu rahatlığa o kadar alıştık ki bebek düşünmedik bile şimdi ben 28, eşim 33 oldu :)) 9 aydır bebek bebek diye kafayı bozduk ( 27-32 yaşlarımızdayken) ben sanıyordum ki hemen tutturcaz :)) bence bunlarıda hesaba katın şimdi deneseniz 1 yıl denk gelmese ki inşallah istediğiniz an olur ama maalesef günümüzde gebe kalmak 1 yılı buluyor 28 yaşına anca doğuruyorsun:)) ama şunu da eklemek isterim yapacağın yapabileceğin şeyleri yap. Sonra ayyy bebek oldu içimde kaldı deme. Benim fikrim bu:)

Kendi hayatınız bu.Yaşlarınız normal.Bir problem yokken 4 yıl uğraştık biz de eşim 27 ben 26 oldum öyle hamile kalabildim mesela.Herşey gençken,oluyorken yapılmalı.Kimseyi dinlemeyin.

İnşallah. Yaş ilerledikçe kuşak çatışması da artıyor sanırım.
Yanii şuan benimki bebek oldugu icin daha kuşak catişmamiz olurmu bilmiyorum ama olur mutlaka... cook cook istememe ragmen bu bebegi yaşımdan kaynakli galiba tahammulum cok az .keşke diyorum daha kücük olsaydim onla büyüseydim....hayatini yaşa diyenler varya onlara şunu demek isterdim hayatimi bebegimle yaşamak cok daha anlamlı..ben 9 sene eşimle ev arkadaşı gibiymişim şuan aile olduğumu anladim resmen

24 yaşında evlendim 27 de anne oldum. Şimdi yeni evlenen arkadaşlara söylediğim şey evliliğin tadını çıkarın. Gezin her haftasonu bi yere gidin yurt dışına çıkın. Sonra çocuk yapın. Biz hemen istemiştik ama olmamıştı o sürede çok gezmistik şimdi biraz kisitlandik haliyle ve diyorum ki iyi ki hemen çocuğumuz olmamış. Eğer içinize dolu dolu siniyorsa annelik beklemeyin. Belki sizin de hemen olmayacak

Back
X