Bebiş?

Anne olmayı denemeli miyim?

• Evet :)

OY: 158 82,7%
  • Hayır :(

OY: 33 17,3%

• Ankete Katılan
    191
29 da anne oldum.Şimdi erken yada geç diyemem çünkü bir taraftan bebek emek işi belli bir yaştan sonra insanın kafası kaldırmıyor ne yalan söyleyim 5 yıl önce daha enerjiktim daha sabrım vardı sanki.25 yaş o anlamda ideal sanki.Ama diğer taraftan da bu kadar gezip tozamazdım rahat yaşayamazdım.Çünkü çocuk bir anlamda gerçekten kısıtlıyor hayatı.Anne olunca rahat yemek yemeğe,bir kahve içmeye ,deliksiz bir uykuya ,tv izlemeye bile hakkın olmuyor bazı günler. bazen düşünüyorum ölmeye bile hakkım yok sanki:)Bu açıdan bakarsakta 25 yaş erken.10 yıl çocuk yapmamış biri olarak fikrim böyle

Başkalarına bakmayın. Gezmeye birkaç yıl ara verebilirsiniz de çocuk yapıp. Hem genç yaşta daha sabırlı oluyor insan. Uykusuzluğa daha çok dayanıyor. Yaş ilerleyince hamilelik de doğum da zor geçiyor.

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
ben bir kac gun once 25 yasima girdim ve ikinci cocuguma hamileyim esimde 28 yasinda.
olay sizde bitiyor tatlim cocuk sahibi olmak eve esya alamaya hic benzemiyor biliyorsundur.
sorumlulugunu alabiliyorsan evine nese istiyorsan.
gercekten bir aile olmak istiyorsan cocuk sahibi olmak cok guzel tarifsiz bir duygu.
yasin erken degil tatlim eger ilerde cocugunun ablasi gibi gorunup birlikte sinema gezi alisveris yapmak istiyosan ideal bir yas.
ben ilk bebegimi 19 yasimda kucagima aldim ve hic zorlanmadim hayat onsuz nasildi hatirlamiyorum.
not: cocuk gezmeyi eglenmeyi bazi seylere engel diyenler icin diyorum bunu.
bebegim varken uni kazandim bitirdim dil gelistirdim meslek sahibi oldum.
bir suru il gezdik tatillere gittik hayati 2 kisi degilde uc kisi yasadik. cok eglenceliydi hersey. 4 cocukla dunya turuna cikmis turistlerle bile karsilastim. :)

Herkese merhaba 2 yıllık evliliyim 25 yaşındayım, eşim 26 yaşında. İkimiz de iş güç sahibiyiz. Ben devlet memurum eşim özel sektör. Bebiş sahibi olmak istiyoruz fakat etrafımdaki pek çok kişi yani ben onlara fikir bile sormadan “çok erken, hayatınızı yaşayın, kendiniz küçüksünüz,... vs.” gibi tepkiler veriyor. Biraz kafama taktım bana göre yaşlarımız çok da erken değil... Biraz minyon tipliyim ufak tefek görünüyorum diye mi böyle düşünülüyor :KK43: Sizce gerçekten erken bir yaş mı? Bu arada dolu dolu 25, 26 yız. Eşim bir ay sonra 27 ye girecek ben iki ay sonra 26ya gireceğim. Artı eşim karakter olarak fazlasıyla olgun bir insan.
Sanırım 92lisin. Eşim ve ben de 92liyiz. 2 yıldan biraz fazladır evliyiz ve haziranda tüp bebek deneyeceğiz... olaya bir de şimdi bak istersen :)

Ben 23 eşim 28 yaşındayken evlendik. 4. Yılımız bitti 5 in içindeyiz deli gibi gezdik, yaz tatili, kış tatili, baharda yürüyüşler, lüks mekanlarda yemeler,içmeler istediğimiz her şeyi satın aldık. Maaşlarımız çok şükür iyiydi... ama bu rahatlığa o kadar alıştık ki bebek düşünmedik bile şimdi ben 28, eşim 33 oldu :)) 9 aydır bebek bebek diye kafayı bozduk ( 27-32 yaşlarımızdayken) ben sanıyordum ki hemen tutturcaz :)) bence bunlarıda hesaba katın şimdi deneseniz 1 yıl denk gelmese ki inşallah istediğiniz an olur ama maalesef günümüzde gebe kalmak 1 yılı buluyor 28 yaşına anca doğuruyorsun:)) ama şunu da eklemek isterim yapacağın yapabileceğin şeyleri yap. Sonra ayyy bebek oldu içimde kaldı deme. Benim fikrim bu:)
Bebeğimle de yapamaz mıyım :(

Bebeğimle de yapamaz mıyım :KK43:
Yapabilenler var tabi :)
Ama saatlerce kayak yaparken bebek pış pışlamak istemedim:) yoksa kayağa yine gidersin ama kendinden fedakarlık gerekli.

Deniz günş kum tatiline gitiğimde, kahvaltıya bir mekana gece eğlenmeye bir mekana gitmenin tadını çıkardım :) bebişim oluncada elbette gidebilirim ama bu şekilde değil daha düzenli onun yemeğine, uykusuna dikkat ederek. 40 günlük yaz tatilimin 3 gününü doya doya kendime ayırırak:))

Tercih meselesi. Ben açıkcası anne babanın kaliteli zaman geçirip, birbirini güzelce tanıdıktan. Ayyy şunu da yapsaydım tüh! Diyeceği şeyler en aza indiğinde bebiş düşünmeli.

Yoksa elbette hepsini bir arada yapanlarda vardır.

Denemeyin. Zira anne babalık denemelik birsey degil. Sorumlulugu cok. Siz daha kendi kararlarinizi alamiyorsunuz. Baskalarinin ne zaman cocuk yapacaginiza yonelik yorumlari uzerine acaba mi diye dusunuyorsunuz. Bu ankette evet cok ciktigi icin bebek yaparsaniz o cocuga yazik olur. Anneligi denedim olmadi. Begenmedim deme gibi bir alternatif yok.

Gerçekten sözlerimden bunu mu çıkardınız?

Bence herkesin hayalleri farklı. Herkes dünyayı gezmek saatlerce kaymak sürekli gezmek istemeyebilir karakter meselesi. Ben eşim ikimizde sakinliği seviyoruz. Balayında bile sakin bir yer seçtik. Daha eve odaklıyım yani. Benim için aile olmak her akşam gideceğim arkadaş toplantılarından şundan bundan daha önce gelir. Ki 26 asla erken bir yaş değil. Annenin ilk gebelik yaşı büyüdükçe riskte artıyor üstelik. Bir sağlıkçı olarak işin birde biyolojik kısmını düşünün derim. 30 yaşında hayatın biraz daha fazla yüküyle anne olmak var ki bence çokta uzatmamak lazım.

Yapabilenler var tabi :)
Ama saatlerce kayak yaparken bebek pış pışlamak istemedim:) yoksa kayağa yine gidersin ama kendinden fedakarlık gerekli.

Deniz günş kum tatiline gitiğimde, kahvaltıya bir mekana gece eğlenmeye bir mekana gitmenin tadını çıkardım :) bebişim oluncada elbette gidebilirim ama bu şekilde değil daha düzenli onun yemeğine, uykusuna dikkat ederek. 40 günlük yaz tatilimin 3 gününü doya doya kendime ayırırak:))

Tercih meselesi. Ben açıkcası anne babanın kaliteli zaman geçirip, birbirini güzelce tanıdıktan. Ayyy şunu da yapsaydım tüh! Diyeceği şeyler en aza indiğinde bebiş düşünmeli.

Yoksa elbette hepsini bir arada yapanlarda vardır.

Benim listemdeki bu şeyler asla minimum seviyeye düşmez ! :) Aslında buradaki yorumlar bana farklı bakış açıları kazandırdı. Hep psikolojik açıdan düşündük konuştuk fakat fizyolojik olarak da beden yaşı önemli bir detay sanırım...

Bence tam.zamani :KK66:
Hayatimi kisitlar diye düşünme
Ilk 3 5 ay kisitlar belki ama sonrası cocuklada gezilir :)

Benim bebeğim bir yaşına girecek. 26 yasimdayken hamile kaldım, 27 yaşımda bebeğim doğdu. Ekim de 28 olacağım ve inanın enerjimin şimdi bile yetmediğini düşünüyorum daha geç olsa baya baya çocuğuna telefon verip , al kenarda oyna sesini çıkarma modunda bir teyze olacakmışım.:rolleyes:
Ay ben birde cumhurumuzun 3 çocuk davetine icabet etmeyi planlıyorumdum neyse konu ben değilim şimdi.
Diyecegim o ki yaşınızın hiç de küçük olmadığını düşünüyorum, hazır hissediyorsanız yapın bi tane :)

Bence herkesin hayalleri farklı. Herkes dünyayı gezmek saatlerce kaymak sürekli gezmek istemeyebilir karakter meselesi. Ben eşim ikimizde sakinliği seviyoruz. Balayında bile sakin bir yer seçtik. Daha eve odaklıyım yani. Benim için aile olmak her akşam gideceğim arkadaş toplantılarından şundan bundan daha önce gelir. Ki 26 asla erken bir yaş değil. Annenin ilk gebelik yaşı büyüdükçe riskte artıyor üstelik. Bir sağlıkçı olarak işin birde biyolojik kısmını düşünün derim. 30 yaşında hayatın biraz daha fazla yüküyle anne olmak var ki bence çokta uzatmamak lazım.
Herkes böyle şeyler yapsın mı yazmışım hanımefendi?? Neden benim yazdığım şeyleri eleştiriyorsunuz saldırdınız bana anlam veremedim pek??

Ben şey mi yazmamışm amann kayağa gitmeden, aman italyayayı görmeden sakın bebek yapma!?

Sormuş çocukla yapamaz mıyım?? Yaparsın ama böyle böyle böyle olur vs örnek vermişim.

Ayrıca eğer okusaydınız görürdünüz üste ne yazmışım? Bazen istediğimiz zaman diliminde denk gelmeyebiliyor. Yaşınız ideal zaten hamile kaldım oldum vs diyene kadar 28 i bulabilir.

Soruyu soran kişiden ziyade yorumuma odaklanmanız gerçekten değişik.

Ağzına sağlık, alkışlıyorum. Ben de biraz evci bir tipim yani kahvemi alıp kitabımı okurum dizilerimi izlerim falan filan... Bir yandan da şöyle bir durum var, bir insan yetiştiriyorsun ve ben evladımı yetiştirirken gereken özen ve ilgiyi istediğim ölçüde verebilecek miyim? Çocuğumla koşup oynayıp, biraz büyüdüğünde ortak zevkler yakalayabilecek miyiz? Beraber sinemaya gidecek, kitap okuyacak mıyız? Akademik başarılarının , sosyal hayatının gelişimine yardımcı olabilecek miyim? Yoksa benim enerjim hiçbir şeye yetmeyecek mi? Bilmiyorum.

Herkes böyle şeyler yapsın mı yazmışım hanımefendi?? Neden benim yazdığım şeyleri eleştiriyorsunuz saldırdınız bana anlam veremedim pek??

Ben şey mi yazmamışm amann kayağa gitmeden, aman italyayayı görmeden sakın bebek yapma!?

Sormuş çocukla yapamaz mıyım?? Yaparsın ama böyle böyle böyle olur vs örnek vermişim.

Ayrıca eğer okusaydınız görürdünüz üste ne yazmışım? Bazen istediğimiz zaman diliminde denk gelmeyebiliyor. Yaşınız ideal zaten hamile kaldım oldum vs diyene kadar 28 i bulabilir.

Canım sakin ol, ben anladım seni :) Bu arada evde pineklemeye de bayılıyorum Pisa kulesinin önünde fotoğraf çektirmeye de varım:KK48: Nasıl arada bir karakterim bilmiyorum. Hayata pozitif bakmaya çalışıyorum. Artık bebişimle kuleyi tutmaya çalışırmış gibi poz veririm. Hahah ne güzel olurdu.

Size saldırmadım sinirli veya gönderme bir yorumda değildi. Herkesin karakteri aynı değildir diyorum sadece. Söylediklerinizi yapmasın evde otursun da demedim yani

Benim de sözlerim yanlış anlaşıldı sanırım. Anne olmayı denemeli miyim derken tabii ki çoktan doğmuş çocuğa anne olmalı mıyım anlamında değil:sinirli: Gebe kalmak için uğraşmalı mıyım? Anneliğe hazır mıyım? Bence hazırım ama destek arıyorum, deneyimleri duymak istiyorum. Gebe kalmalı mıyım çok ağır bir cümle kesin olarak yaşanmayacak şeyler hakkında benim elimdeymiş gibi kesin konuşamadım. O yüzden masumca denemeli miyim dedim. :sinirli: Birbirimizi anlamaya çalışmak bu kadar zor mu? Ben anne olmayı deniyim beceremezsem bilmem ne yapayım bu anlamda söylemiş gibi miyim? Cidden sinir oldum. Çocuğa yazık olur falan yazmış bir arkadaş. Kendisi çok kuuuuuul ya :ukala:

Ağzına sağlık, alkışlıyorum. Ben de biraz evci bir tipim yani kahvemi alıp kitabımı okurum dizilerimi izlerim falan filan... Bir yandan da şöyle bir durum var, bir insan yetiştiriyorsun ve ben evladımı yetiştirirken gereken özen ve ilgiyi istediğim ölçüde verebilecek miyim? Çocuğumla koşup oynayıp, biraz büyüdüğünde ortak zevkler yakalayabilecek miyiz? Beraber sinemaya gidecek, kitap okuyacak mıyız? Akademik başarılarının , sosyal hayatının gelişimine yardımcı olabilecek miyim? Yoksa benim enerjim hiçbir şeye yetmeyecek mi? Bilmiyorum.
Bunun garantisini kimse veremezki canım. Yarının garantisi yokken yıllar sonrayı bilemeyiz. Ama insan o gücü kendinde bulduğu evet ben başa çıkabilirim dediği anda yapmalı bebek. Ben kokrmuyorum hayat yolum nereye kadardır bilmiyorum ama bal kahmaktan usanmış derler nereye kadar tek başımıza kalacağız eşimle diye düşünüyorum. Tabi babanın da hazır olması çok önemli.

Bunun garantisini kimse veremezki canım. Yarının garantisi yokken yıllar sonrayı bilemeyiz. Ama insan o gücü kendinde bulduğu evet ben başa çıkabilirim dediği anda yapmalı bebek. Ben kokrmuyorum hayat yolum nereye kadardır bilmiyorum ama bal kahmaktan usanmış derler nereye kadar tek başımıza kalacağız eşimle diye düşünüyorum. Tabi babanın da hazır olması çok önemli.

Baba çok hazır:emir_bebek: Eşime de güvenimden aslında isteğim arttı. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Bir tanıdığım benim yaşlarımda aniden menopoza girdi. Çocukları yoktu henüz. Bu da beni biraz etkiledi, korktum. Sağlıklı bir evladım olmasını çok istiyorum.

Birde ben gençliğimin verdiği dinçliği ve gücü kullanmak istiyorum bebeğimde. Yani evet 30 dan sonrada yapabilirim ama çocuğum 20 yaşında genç olduğunda ben 50 küsüryaşında olmak istemiyorum bu bence onada haksızlık. Mesela benim işim sağlık sektöründe yıpranma çok. O yüzden diyorum gençken tadını çıkarmak lazım.

Size saldırmadım sinirli veya gönderme bir yorumda değildi. Herkesin karakteri aynı değildir diyorum sadece. Söylediklerinizi yapmasın evde otursun da demedim yani
Anladım.. yoksa bende evimi gayet seviyorum dediğiniz şeyleri okuldan döndüğümde yapmaya bayılıyorum bende..oturup 40 dk dizi izlemek.. sevdiğim kitabı okuyup kahvemi içebilmek benim içinde en büyük lükslerden.. ben sadece artıları eksileri söyledim kendimce.. bi an yazdığım şeylere atıfta bulunmuşsunuzda terslemişsiniz gibi geldi:)) duygularımızı tam ifade edemiyoruz yazıyla bazen.. iyi geceler:)

Back
X