bebişe ne oluyor

sevalbudak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
62
1
96
Diyarbakır
Merhaba yine bir sorum olacak bebegim 30 haftalık oldu çoğu zaman hemen hemen hergün karnımda taş gibi olduğunu hissediyorum sonra geçiyor nedenini bilen veya benim gibi olan varmı

tüm karın mı taş gibi oluyor, yoksa bazı yerleri mi?

gelişim aşamasında karnın tümünün şişmesi olabilir. ben yemek yedikten sonra komple şişerdi karnım yada yürüyüş yaparken. bazen nefes almam zorlaşırdı. ödemde olabilir bu şişkinlik.

bazı yerlerinde taş gibi şişlik oluşuyorsa ve o şişlikle oynayınca içeri kaçıyorsa o da bebiş arada kafasını, sırtını yada ayağını karın duvarına dayayabilir. gıdıklarsan ürküp kaçabilir

bahsettigin karnındakı bütün sertlıkse,kasılan rahım o.. kasılma geçtıgınde, karnına dokundugunda yer yer sertlık hıssedebılırsın;bu da bebegının dızı,dırsegı ws.dır
Allahım saglıkla kavustursun canım bebegıne

içeride ne olduğunu bilememek ne kötü değilmi :))) ben bazen eve ultrason cihazı mı alsak diyorum eşime gülüyor bana ...

içeride ne olduğunu bilememek ne kötü değilmi :))) ben bazen eve ultrason cihazı mı alsak diyorum eşime gülüyor bana ...

Aynisini bende soyluyorum:)

Ama ultrason bile yetersiz kaliyor bazen. Yinede diyorum tum sirlarin sahibi Allah. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin bazi seyleri sadece o biliyor. Rabbim hayirli yazilar yazsin evlatlarimiza...

öncelikle rabbim sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin. O sertleşmeler rahim kasılmasından kaynaklanıyor ve rahmi doğuma hazırlayan braxton hicks dediğimiz yalancı kasılmalar. Sanki belli bir noktayı bebek itiyor gibi ve sertlik bir noktada toplanıyor gibi olur.. asıl takip etmemiz gereken bu kasılmaların saatte 4 ten fazla olmaması. eğer 4 ten fazla oluyorsa , kesin bir dr a danışmak gerekir.

bende de çok olurdu kızıma hamileyken
doğuma hazırlık sayılıyormuş o kasılmalar çok olmasından ben erken doğabileceğini düşünüyordum nitekim beklenenden 3 hafta önce doğmuştu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…