Bebişimin ilk uçak yolculuğu için yardım

emoosh_efe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
56
10
33
Anneler merhaba, bebeğimle ilk kez uçak yolculuğu yapacağız. Daha önce hiç dikkat etmemiştim bebekli yolculara. Bebek arabası ve ana kucağı bagaj hakkından mı sayılıyor? Tartılıyor mu? Oto koltuğu özellikli ana kucağımız var uçağa yanımıza almalı mıyız? Boş koltuk olursa kullanabilir miyiz? Bir de park yatağımızı götüreceğiz bagajda kırılır mı?Yanımda süt, su alabilir miyim? Deneyimli anneler yardımcı olur musunuz? Eskiden sadece bavulumu alır giderdim ama şimdi her şeyi düşünmek zorundayım :KK43:

Canım bend
Anneler merhaba, bebeğimle ilk kez uçak yolculuğu yapacağız. Daha önce hiç dikkat etmemiştim bebekli yolculara. Bebek arabası ve ana kucağı bagaj hakkından mı sayılıyor? Tartılıyor mu? Oto koltuğu özellikli ana kucağımız var uçağa yanımıza almalı mıyız? Boş koltuk olursa kullanabilir miyiz? Bir de park yatağımızı götüreceğiz bagajda kırılır mı?Yanımda süt, su alabilir miyim? Deneyimli anneler yardımcı olur musunuz? Eskiden sadece bavulumu alır giderdim ama şimdi her şeyi düşünmek zorundayım :KK43:
canım bende benegimle ilk yolculugumda benzer düşüncelere kapılmıştım yanına su süt alabiliyosun bemimki mama içiyodu emmediginden hostesten kaynamıs ılıtılmış su isteyince veriyo taşıma gereclerin ve park yataga gelince onlarla ilgili düzenleme thy nin sitesinde ayrıntılı şekilde yazıyo ama bildigim kadarı bebek arabasını ucaga binmeden bagaja koyuyosun ve belli bi ağorlık hakkı var ama ucak içinde kendi ana kıcagında cıkartılıp emniyet kemeri taktırıyolar umarım işine yarar

Ben de uçak yolculuğu konusunda aynı tedirginliği yaşıyorum.Bir süre sonra ben de uçak yolculuğu yapacağım bebeğimle..Bu nedenle verilen tavsiyeler benim de işime yarayacak..

Merhabalar. Ben gecen sene bebegim 7 aylikken almanyadan istanbula uctum.oto koltugunu zannetmiyorm hic gormedim kabul etmezler bence.zaten size bebek icin kemer vericekler kendi kemerinize gecirip bebeginiz kucaginizda kendinize baglicaksi iz.mamasini suyunu herseyini alabiliyosun.bebek arabalari aayri bagaja veriliyor.bukadar canim.he bide bebeginin sevdigi bir oyuncagi mutlaka yanina al canim.

Arkadaslar ben de yakin zamanda ucak yolculugu yapacagim.Bebeğim 3 aylik.Basinctan etkilenmesinden korkuyorum.Emzirmek gerektigini biliyorum kalkis ve iniste ama ya emmek istemezse?Emzik de tutmuyor.Kulaklarina pamuk tikamak ise yarar mi daha mi kötü yapar?

C
Arkadaslar ben de yakin zamanda ucak yolculugu yapacagim.Bebeğim 3 aylik.Basinctan etkilenmesinden korkuyorum.Emzirmek gerektigini biliyorum kalkis ve iniste ama ya emmek istemezse?Emzik de tutmuyor.Kulaklarina pamuk tikamak ise yarar mi daha mi kötü yapar?
Canım bebegimle ilk uçtugumda iki ayı yeni bitmişti ve cok korkuttular kulagı tıkanıyo basınctan inene kadar aglıyo ucak etkiliyo vesaire sadece emzik be biberon al yanına iniş kalkısta agzında oldun hiç sorun yaşamadım ben umarım sende yasamazsın inene kadar uyudu ve ibişte agzına emzik ve biberonu kabul etmedide inş rahatca ucarsınız ☺️

Bebek arabasını tercihinize göre ya check-in'de teslim ediyorsunuz ya da uçağın kapısında. Uçaktan inerken de kapıda (körük içinde, uçak kapısının hemen önünde teslim ediliyor). Ağırlık ya da bagaj olarak sayıldığını zannetmiyorum, ama havayollarının farklı uygulamaları olabilir. Boş koltuk varsa tabii ki kullanabilirsiniz. Ancak türbülans ani de gelişebileceğinden bence kucaktan ayırmamak ve ikinizin de kemerini, tuvalet için kalkmanız dışında bağlı tutmakta fayda var. Biz Avrupa'ya gittiğimizden uzun yolculukları bilmiyorum, ama sorun yaşamadık. Yalnızca bebekler için değil, büyükler için de uçarken soğuk algınlığı ve özellikle kulak rahatsızlığı olmaması önemli. Çünkü basıncın etkisi gerçekten korkunç olabiliyor.

X