Bebişimm Geliyor.. Ama Fikirlerinize İhtiyacım Var :s

lissandra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2011
7
0
36
İstanbul
Merhaba Kızlar Aranıza dAHA yEni Katıldım.. Uzun zamandır birlikte oldugum kişiden istiyerek hamile kaldım. ama bunu isterken aile faktörünü göz önüne alamadım.
Şimdi Sanırım 1 aylık hamileyim. ve ailem bilmiyor. bunu nasıl açıcagımı ne yapıcagımı hiç bilmiyorum kafam çok karışık.
ailem çocugu tanıyor ama evlilik için henuz çok erken oldugunu düşünüyor. yasım henuz 19 onunki 26.
Lütfen Bana Fikir Verin.. :43:

NE kadar uzun zamandır birliktesin?

bi de sanırım hamileyim ne demek test yaptırdın mı?

bence inandırıcı değilsin hiç bir kız isteyerek ailesi evliliğe hazır değilsin diye düşünürken bilerek hamile kalmaz bunu ailesine yapamaz yapsada
napcam diye sormaz çünkü istiyormuşssun sonunuda düşünmşsündür herhalde hem de yaşın 19 ALLAHIM HAYIRLI EVLATLAR VERRR

söylediklerin çok saçma geliyo.isteyerek yapan sonununda düşünür.erkek arkadaşınızı ve ailenizi evliliğe zorlamak için mi yaptınız.aklıma tek gelen bu oluyo.allah bekar kızlara akıl fikir versin diyorum.:47:

hayır. kimseyi evliliğe zorlama gibi bi derdim yok , olmazda. sadece istek vardı. istedik ve rabbimde verdi. ama sonunu düşünmedik nolur demeden yaşadık.
o yuzdende su anda sıkıntı içindeyim ve sizinle paylaşıyorum. durum bndn ibaret tabiki inanmıyan ark lar olabilir. onlarada saygı duymaktan başka
birşey gelmez elimden.

( 3 yıldır birlikteyiz. ve evet farklı gunlerde 2 tane gebelik testi yaptık sonuç pozitif cıktı. )
sadece aileme karşı nasıl bir tutum içnsw olmalyım nasıl konuyu acmalıyım onu bilemediğim için sizden destek istiyorum.

ailene evlilik konusunu açarsan evlenmen en enn az 6 ayı bulur çocuk ta 7 aylık olur, sen önce git evlen sonra ailene konuyu aç en iyisi:37: bebeğe sakın kıymayın yazıık bak bizler arıyoruz bulamıyoruz, yaşın da çok genç çok erkenmiş ama madem istedin arkasında durursun kararının, evlenmeden niye çocuk istedin kısmını sorgulayamam, şahsen zaten dumur oldum..heralde magazin çok izliyorsun, gerçek hayatta işler o kadar renkli, sonlar o kadar mutlu olmuyor. hakkında hayırlısı olsun iyi bak çocuğuna

Son düzenleme:
madem isteyerek hamile kaldın neden burda fikir danışıyosun ki??? demek herşeyi göze almışsın..allah yardımcınolsun...

işte düşünmeden attığın adımların her birinin bedelini ilerde ödersin 19 yaş anne olmak içinde çok erken çocuk büyütmek o sorumluluğu almak kolay geldi sana sanırım daha sen çocukken nasıl çocuk büyüteceksin isteyerek yaptım diyorsun evlilik dışı bir çocuk dünyaya getireceksin onu büyütmek dha zor bunu bilmiyoımusun be arkadaşım ailen çocuğu tanıyor olabilir ama çocuk için bu artı bişey değil şimdiden sıkıntı çekiyosun ilerde daha büyük sıkıntılar çekeceksin sana çok basit gibi görünsede çok zor peki sevgilinin ilerde kabullenceği ne malum burda görüyoruz evli oldukları halde eşleri istemiyor onun sahiplneceği ne malum bunu isterken kendine çok güvendin demmekki

Çocuk dünyaya getirmek ayakkabı almaya benzemiyor yani işine gelmezse sıkarsa değiştiremiyorsun.Sadece siz bunu istediniz diye doğacak çocuğu düşünmeden bu karar verilmemeli.Ama siz karar aşamasını çoktan aşmışsınız fakat keşke sonrasınıda düşünseydiniz.

tamam haklısınız ama o anda sonunun guzel olducagını düşünerek haraket ettik biz. yani plansız düşünemedik bu kadar sıkıntı içine girebiliceğimizi. belkide cahillik oldu. ama her ne olduysa oldu su anda bu çocuk benimle brlikte buyuyor ve ben bunu aileme nasıl açıcagımı bilmiyorum. burda bunu siznle paylaşmamın amacıda nasihat değil fikirlerinizi almak. benim zaten aklım fikrim hepsi yerinde ,düşüncesiz haraket ettim pişmanmıyım... asla hayır. sonuçta benim bebeğim o . sadece bunu aileme nasıl açıcam onu blmiyorum.

Yazmayım dedim ama dayanamadım.Arkadaşım Avrupada yaşamıyoruz,Türkiye de
yaşıyoruz ve bunu modernlik filan olarak adlandırmayın lütfen toplulumumuzun bu tip
durumlardaki yargılarını ve acımazsızlığını biliyoruz.Kimseyi yargılamak haddim değil ama
ben pişman değilim demişiniz belki bebeğiniz pişman olacak ve ilerde hesap soracak sizden.
Tek başına sorumluluk yükleyen ve bir sizi etkileyen bir olay değil bu o küçücük canı bile
etkiliyor malesef.Ben de kız annesiyim Allah büyük konuşturmasın ama çok korkuyorum bu tarz
şeyler okudukça.Yapacağınız ailenin rızası olur olmaz o bebek için en azından bu işi meşrulaştırın

19 yaşındasın. daha sen çocuksun be güzelim.hele ki bu yaşta sevgilisiyle birlikte olup ondan hamile kalmak...gözün çok kara anlaşılan.Bir erkeğe bu kadar delice güvenip te evlenmeden aileni bile karşına alarak hamile kalmak... pes doğrusu. Allah ailene yardım etsin nediyim :44::44::44:

kızlar tavsieyelerinz için tessekr ederm ailemle konustum bu konuyu. ve sağ olsunlar hepsi arkamda durdu. aldımıycam doğurucam.üstümden buyuk br yuk kalktı.. mutluyum huzurluyum daha ne olsun :: )

Bana pek inandırıcı gelmedi 1-2 saat içinde ailenle konuşup onların da hiç problem çıkarmadan
herşeyi kabullenmesi..Umarım dediğin gibi olmuştur,hakkınızda hayırlısı olsun

açıkcası bende şaşırdım canım. ama kabullendiler hatta tepki ble veren olmadı : ) ne kadar ianandırıcı gelmemiş olsada durum bu.. rahatladım gercekten:3:

vayy anasını kızz oldugu gibi sallamıss su rahatlığa bakk bence hava atmak için uydurduğu bir palavra buu bakın işte gebe kaldım gibi ya sabır!!!!

Back
X