Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişleri tombul olan anneler bi sorum var

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

lalaytn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
52
8
48
kızım 3 aylık, 7.5 kilo ( maşallah diyelim hep beraber) boyu da uzun kafası da büyük haliyle, 42 cm..ayının üst sınırında yani...
göz takibi normal, sese yöneliyor, hee, huu, ayy, gıı, inga, gibi sesler çıkarabiliyor..

yalnız bi sorunumuz var, yüzükoyun yatarken kafasını kaldıramıyor.cumartesi kontrolümüzde doktor tembel gördüm biraz şişmanlar tembel olur yüzükoyun yatırın göğsüne destek koyun, 15 gün sonra denver testi yapacağım dedi..

tabi beni aldı bir telaş, internette falan okuduklarım daha da korkuttu..

tombul bebek anneleri özellikle size soruyorum, sizin bebekleriniz kafasını ne zaman kaldırdı?

merhaba benim oğlumda baya tombişti hatta kimse bu çocuk yürüyemez dönemez bile dediler.ama maşşallahı var herşeyi çok erken yaptı.1,5 2 aylıkken kaldırmıştı kafasını sağdan sola döndürüyordu sanırım 4 sene öncesi tam net bilemedim.kilosu boyu yaşıtlarına göre hep üst sınırın iki çizgi üstündeydi.10,5 aylıkken yürüdü ve biz şok olduk.ama kiloyla çok alakası yokmuş ben bunu anladım.çevrmede zayıf ama bi çok şeyi yapamayan ama normal olan bebekler var.kafana takma derim bazı bebekler dr dediği gibi tembel olabiliyor.o dediğin testi bilmiyorum ama dr gerek gördüyse muhakkak yaptır vardır bir bildiği ve risk almak istememiştir.ikinci gbeliğimde yapılmayan test kalmamıştı şimdiki dr herşeyi çok inceliyor iyide yapıyorlar...

cevap verdiğin içn çok teşekkür ederim..son bi haftanın ilk günleri çok zor geçti gerçekten 2 gece uyuyamadım, neyse ki son 3 gündür kızım kafasını kaldırdı hatta sağdan sola çevirdi bile.. sanırım benim hatam bebeğimi neredeyse hiç yüzükoyun yatırmamak oldu, çünkü yüzükoyun çevirdiğim anda ağlıyordu, ama son 1 hafta ağlasa da o şekilde yatırdım başlarda kısa kısa sonra daha uzun,derken önce kafasını kaldırdı destekle sonra çevirdi şimdi desteksiz kaldırıyor çok şükür...

herşeyde bir hayır varmış ben de şu son bir hafta bebeği sp olan anneleri biraz olsun anlaım.. Allahım hepsine yardım etsin..

benimde oğlum 8 aylık 13,5 kilo, doktorlar çok geç yürür, çok geç emekler dedi, ayrıca cocugumu gören herkesde öyle dedi. benim cocugum sıralıyor şimdi 1 aya kadar yürür. bence düşmeyecegi bi ortamda bırak yanınada oyuncaklarından koy,istediği gibi dönsün kafasını kaldırsın

Benım bebısımde 4 aylık 9900 gram boyuda 68 cnm.kafasıda 43 cm.sadece anne sutu ıle beslenıyor.dr umuz herhangı bısey soylemedı.4-5 ay ılerde oldugumuzu ve anne sutu ıle beslendıgı ıcın problem olmayacıgını soyledı.basınıda saga sola cevırıp kaldırabılıyor.sadece donmuyor o da kılosundan dedıama oldukca hareketlı.sakın kafana takma canım oyle seylerı.dıs cıkarma ve emekleyıp yurumeye basladıkarı donemde cogu bebek zayıflıyor.bu arada senın bebısınn boyu ve bas cevresı ne kadar

tombiş bebek annelerinden biride benim ilk 3 ay aşırı kafama takmıştım kilosunu doktorum ısrarla bi sıkıntı olmadığını söylüyodu ama malum çevre baskısı muhtemelen hepiniz yaşıyosunuzdur bende üzlüyodum acaba kilo hareketlerini kısıtlıyomu diye ama öyle değilmiş şuan 7 aylık emklemiyo belki ama aykta durmayı çok seviyo bu gidişle emklemeden yürüyecek gibi artık hiç kafama takmıyorum vede en önemlisi çevremdeki bebeklerle kıyaslamıyorum...kıyaslatmıyorum...

tombiş bebek annelerinden biride benim ilk 3 ay aşırı kafama takmıştım kilosunu doktorum ısrarla bi sıkıntı olmadığını söylüyodu ama malum çevre baskısı muhtemelen hepiniz yaşıyosunuzdur bende üzlüyodum acaba kilo hareketlerini kısıtlıyomu diye ama öyle değilmiş şuan 7 aylık emklemiyo belki ama aykta durmayı çok seviyo bu gidişle emklemeden yürüyecek gibi artık hiç kafama takmıyorum vede en önemlisi çevremdeki bebeklerle kıyaslamıyorum...kıyaslatmıyorum...

Banada çok baski yapiyorlar, alakali alakasiz kisiler, yok bebegini çok besliyorsun, çok tombis ve.s inanin bana çogu kiskandigindan söylüyor. Gece besleme diyolar, napyim birakayim aglasin bagirsin mi. Bide tonbisler çok nazara geliyorlar. Gelen giden konuyu kizimin kilosuna bagliyor. Bu milletin baska derdi yok mu? Anlamiyorum :47:

Merhaba benim oğlum da tombiş zaten tombiş doğmuştu öyle devam etti 4250 doğmuştu 6. ay aşısında 10 kilo ve boyu da 74 cm di. 2 aydan sonra kaldırmaya başladı kafasını sanırım ama yüzükoyun yatırırdım yastığın üzerine falan ilk zamanlar kaldıramıyolar kafalarını ama zamanla herşeyi başarıyo miniklerimiz.. Her kafadan ses çıkar aldırmamak lazım benim bebeğim için de yok ilerde obez olur falan filan baştan beri anne sütü emdi doktora sorduk anne sütü emen çocuk kolayına obez olmaz deemişti.. kimisi ilerde uzun boylu olacak diyor kimisi de bacak boyu kısa ilerde kısa boylu olacak diyor ağzı olan konuşuyor en iyisi doktorlara gitmek ona buna kulak asmamak lazım insanın ashabı bozuluyor sonra neme lazım :):9:

benim oğlum da 8. ayında bana da hareketlerini kısıtlar hantal bir bebek olur falan dediler ama hiç dedikleri gibi değil çok şükür, emekliyor baya yakında yürür gibi geliyo kanepelere falan tutunuyor desteksiz..en iyisi dediğiniz gibi kıyaslamamak ve kıyaslayanlara da izin vermemek her çocuğun gelişimi farklı sonuçta...

merhaba

benim prensesim de tombişti o aylarda ki bebekler pıtır pıtır dönerken ceren dönemezdi sonra bir gün bezini çıkardık tesadüfen oy oyy nasıl döndü size anlatamam doktorda korkmayın tombişliktendir dedi.

herşey bir yana tombiş bebekler çok güzel öluyorlar ya. güzel ne kelime :) böyle ısır ısır off :)

Oğlum 6 aylıkken 10 kg idi.
Evet biraz hantaldı ama gelişimi hiç geri olmadı, hep ayından büyük gelişim gösterdi.
Sadece daha az hareketli oluyorlar.
Başını ne zaman kaldırdı bilmiyorum.
Kızım oğlum kadar mama içemezdi, biberonu bitiremezdi
Biraz narindi, yine de boyu gelişiminin üzerinde. Kilosu gayet iyi ama oğluma göre çok narin sayılır ve aşırı hareketlidir, hoplaya zıplaya oynar, durmaz. Bir komşunun kızı çok hantal, çok kilolu olmasa da. Benim kızım çok çok hareketli.

Son düzenleme:
şimdi 11 aylık oldu emekliyoruz destekli yürüyoruz:)
Merhaba umarim bni duyarsin kizim 10 aylik iki aydir kilo almiyor aqzina lokma suremiyoz bni emiyor ne yaptiysam yediremedim siz neler yedirdiniz masallan ne quzel kilolu bebeginiz lutfen bnada yardim edin herqun aqliyorm sikintidan simdiden saol

Merhaba benim de bebeğim kilolu 3 gün sonra 40 günlük olacak yani bir buçuk aylık olacak kilosu 5,7
Bir buçuk ayda boy 5cm büyüdü kilosu 2kg arttı
Ve TSH değerleri yüksek çıkmış acaba kilosu fazla olan diger bebeklerin de TSH ları nasıl dı kiloyla bir ilgisi olabilir mi

Merhabalar
Hayırlı ramazanlar
Oğlum 3.550 doğdu
3. ayına geldiğinde 10 kiloydu. Takibini yapan doktor biraz diyet yaptıralım beyfendiye dedi ve birkaç ay süreyle 3 saatte bir 4 saatte bir emzirdim. Başkaca bir şey yapmadım.
Şu anda sekiz yaşında gayet hareketli akıllı yaşıtları gibi yani. Maşallah sübhanallah diyeyim.
Bu arada 15-16. aylarda yürüdü.

Back
X