Bebişlerimizin boyu ve kilosu ne alemde

bennim kızm 20 eyll doğumlu doğum kilosu 2.950 boyu 49 cm. 3.5 aylık şuan ve 7000 kg ve boyu 63 cmm sadece anne sütü alıor kızmm

Masallah betencigim. Bi benim oglum var zannediyordum böyle tosun olan. Cocuklarımızı bi görüstürsek mi napsak baksana benimkiyle boyu boyuna huyu huyuna vereliniortak

merhaba annişler benim oğluşum doğum kilosu 3650 doğum boyu 49 cm. 4.aylık kilosu 7 kilo ve 66 cm boyu sadece anne sütü alıyor

mesajları okuyunca cook daha canım sıkıldı kızlar bana bir akıl verin lütfeenn cok ihtiyacım var....benim bebişim 4 ayını bitirdi boyu 58 cm kilosuda 5300gr yani cok kücükkk(( ben emziriyorum ama cok iştahsız bir bebek ilk iki ay 1er kilo aldı ama sonraki 2 ayda 600 gr almış..bu arda bebegim 2 550 doğdu 1 hafta kuvezde kaldı bana verildiğinde 2200 gr dı....sütüm var ama bebegim iştahsız etrafımızdaki insanlar bebekler farklı tatlar ister dediler ek gıdaya baslamalısın dediler mama,muhallabi,yoğurt gibi seyler denedim 1 haftadır suanda bu saydıklarımı yemeye basladı ama ben emsin istiyorum cünkü anne sütünün yerini hiçbirsey tutmaz emerkende zorla emiyor ağlıyor sürekli uykudayken daha iyi emiyor bende hep uyutarak emzirmeye calısıyorum zor oluyor tabiki...ne önerirsiniz bana...?

benim bebegimde 3 .5 aylik 3 aylik kontrole gitigimizde boyu 60 cm ve 5 kiloydu 500 gr almis 1 ayda normal dediler artik cok iyi emmiyor sadece gece guzel emiyor bende ne yapicam bilmiyorum valla gun icinde sik sik emzirmeye calisiyorum 5 dk emiyo birakiyo off off

Arkadaslar sütünüzü sağıp kaşıkla vermeyi denediniz mi? Hem sağdıkça sütünüz de gelir. Doktorunuza söyleseniz daha iyi olur. Belki farklı bir mama denemeniz gerekiyordur, belki o mamanın tadını beğenmiyordur. Ama ben sizin yerinizde olsam sütümü sağıp kaşıkla verirdim + mamayla takviye yapardım. Bir de ilk aylarda biberonla beslediyseniz (özellikle nilim için söylüyorum) bebeğiniz biberona alışmış olabilir. Yani biberondan zahmetsizce gelen mama, anneden caba göstererek ve azar azar geldiği için sinirleniyor olabilir. Kücük bir ihtimal yediğiniz soğan sarımsak gibi besinler sütünüzün tadını değiştirmiş olabilir. Yada sütünüz az geliyordur (ki cocuk az emdikce süt de azalır) bu durumda da sağmanız faydalı olacaktır. Kendinizi sorgulayın bunlardan hangisi size uyuyor, belki de nedeni sadece iştahsız olmasıdır. Ama her durumda da sizin kendi sütünüzü ona kaşıkla vermeniz+ mama takviyesi uygun olacaktır. Yine de en doğru seyi doktorunuz söyleyecektir.

büyük bir merakla actım mesaj geldimi diye ama yokkkk....arkadaslar lütfen bana bir önerisenağlama

canım mrh.benim bebeğimde ilk 2 ay çok güzel emdi 2900 doğmuşdu 2 aylıkken 5.700 dü.2 .aydan sonra emmde sıkıntı oldu bizimde uyanıkken bi ara hiç emziremedim hep ağlıyor 2. ayla 3.ay arası böyle geçti 3.ay 6.500 olmuşdu doktora sordum dikkatet bu aylrda bebekler emmyi bırkabilir uyurken sık sık emzirdedi bende uyurkeemziriyorum üşenmiyorum gece nezaman uyandıysam veriyorum o uyannada veriyorum bu ay 1 kilo aldı bile.uyanıkkende alıştı şimdi daha iyi 5 dak falan emiyor iştee ben gece ve uykdayken telefi eidyorum yerinde olsam ek bişeye başlamam çünkü seni emeyi bırakır bence 6 ay azda kilo alsa emsinn bide 600 gr normal bir ay için ek bişey verme ben hiç bişey vermiyorum çünkü doktorumuz ek bişey verirseonun tadina alışır hiç emmek istemez dedi.

hic mama vermedim ayrica biberonda kullanmadim hep meme emdi cok guzel emiyodu 3 haftadir istahsiz sanki aglamiyoda gece uykusu gayet iyi gunduzde guzel uyuyor 4 saatte bir 20 ile 40 dk arasi emiyor tabi aadadas deniyorum 5-10 dk emiyor sutum cok sogabn sarimsak yiyen birisi deilim sevmiyorum bakalim bu kontrolde ne kadar kilo almis cok merak ediyorum ac olsa aglar uyumaz heralde bilmiyorum valla uzuliyorum cok buarada cok hareketli kizim

ben süt olsun diye soğan cok yiyorum su sıralar belki sütümün tadı değişti biraz soğan yemeyi kesip denemeliyim sanırım...biberona hiç vermedim zaten sütümü sağıp biberonda vermek istedim almadı bende kaşıkla verdim....cevap için teşekkürler ömerfaruğunannesi:))

betencim geceleri benim kızımda emiyor tavsiyeni dikkate alıcam geceleri daha sık emzirmeliyim o zaman:)) senin bebeğin maşallah güzel kilo almış neler yiyorsun?öğünlerinde özellikle dikkat ettiğin birsey varmı canım? ek gıda 1 haftadır veriyorum ama şimdi senin söylediklerinde mantıklı geldi kafam karıştı acıkcası ama ben emsin istiyorum biraz daha ertelemeliyim bu ek gıda işini sanırım.....

3. ay itibari ile benım oğlumda emmeyi çok azalttı az kılo aldıgını gorunce ben emdıgınden tatmın olmayınca kalan sütümü sağıp biberonla içiriyorum. bibereno alısacak dıye bır korkum yok cunku zaten yakında calısmaya baslayacagım ve alısacak. anne sütü içsinde varsın biberonla içsin

Ya arkadaslar acaba siz evham yapıyor olabilir misiniz? Aç olan bebek ağlar, günde 3-4 kez kaka yapmaz. İlk 3 ayla kıyaslıyorsunuz herhalde. Artık o kadar cok emmemeleri normal. Bunun sebebi: 1. ilk aylarda bebek cok kücük olduğu için doydugunu anlamaz ve emme onlarda aclık değil anne kucağına sığınma anlamına gelir. 2.Anneyi baska bir varlık olarak görmezler, onlar için anne memeden ve kokudan ibarettir. 3. Cene kasları henüz tam gelişmediği için yavaş yavaş ve (dolayısıyla) uzun süreli emerler. Şimdiyse tam tersi bizim gibi tokken emmek istemiyorlar. Bazen 5 dakika emmeleri yetiyor. (Bu bilgileri doktorlardan ve internetteki farklı sitelerden öğrendim) Benim bebegim 1günde yaklaşık 40 dk emiyor ve kilosu gayet güzel (8 kg). Bebeklerinizin kilosunu ve gün icindeki boşaltımını gözden gecirip bir daha düşünün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…