Bebisleriniz ne zaman iki uyku düzenine gecti?

biranliknefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2020
780
1.822
113
Oglum tam 7 aylik oldu ve su günlerde 3. uykuyu yapmak istemiyor. Artik 3 gündüz uykusundan 2 ye düsmek istiyor duye düsünüyorum ama tam da emin olamiyorum. Sizlerde nasildi? Nerden anladiniz 3üncü uykuya artik gerek kalmadigini?

Kızım 6 aylık o da bazı günler 2 uyku uyuyo normal bence, uyanık kalma süreleri uzadı artık

8.ay gibi iki uyku düzenine girdi diyebilirim. Bazen 3 uyku istiyor, o da gece uyumaz erken uyanırsa, gündüz uykusu bölünür rahat edemezse vs . Şu an 1 yaşında genelde 2 uyku yapıyor yetiyor. Akışa bırakın bebek size yol gösterecektir zaten.

7-8 ay arasında üçüncü uykuyu yapınca gece geç uyumaya ve bölük uyumaya başladı. Hatta atak haftası falan da denk geldi baya zor geçmişti. Sonra akşam üstü uykusunu bıraktık iki uykuyla mutlu olduğunu gördüm o şekilde yani bebek anlatıyor. Gece uykusuna geçmekte zorlanıyor ve uyanıyorsa son uyku fazla geliyor olabilir

7 aylık oldu kızım bayadır 2 uyku uyuyor biri öğlen 2 saat bazen 3 saat diğeri de akşam üstü yarım saat ya da 1 saat, o yüzden gece uykuları daha düzenli eğer uyumak istemiyorsa bırakın uyumasın gece uykusu daha rahat olur

Oglum tam 7 aylik oldu ve su günlerde 3. uykuyu yapmak istemiyor. Artik 3 gündüz uykusundan 2 ye düsmek istiyor duye düsünüyorum ama tam da emin olamiyorum. Sizlerde nasildi? Nerden anladiniz 3üncü uykuya artik gerek kalmadigini?
Gündüz Çok uyuduğunda gece uykuları bozulduğunda anladım ve giderek düşürdüm.
Mesela 4 ten sonra uyutmamaya çalışıyorum hatta 3 te bitiriyorum uyku işini. Akşam 8 e kadar uyanık.
Bir uyku daha yaparsak gece uyumuyoruz
Bu şekilde anladım

7.-9. aylarda bebekler artık iki uykuya düşerler. Bu aralık bebeğe göre farklılık gösterebilir. Bu aylardaki bebeklerin toplam uyku süresi 14 saattir. Uyanık kalma aralığı 3-3,5 saattir. Gündüz 2 uyku yapması yeterlidir. Gündüz uyku süresi 3-4 saat arasındadır. Gece uyku süresi ise 10-11 saattir. Uyku düzeninizi bu programa göre oluşturabilirsiniz. 15.30'dan sonra uyutmazsaniz gece daha rahat uyuyacaktır.

Sinyalleri takip edip 2 uyku yaptırabilirsiniz. Bir deneyin nasıl oluyor. Genellikle sabah 7 8 de kalkan çocuk. 10 11 arası uyur. İkinci uykuyuda 15 en fazla 16 gibi yaoar. Ama 16 dan geçmeyin.

Ben düzenli şekilde uyuttum uyku araligina ve uyku saatlerine çok dikkat ettim aksatmamaya çalıştım. Ve iki uykuya 11 aylık gectik. Tek uykuya 18 aylık geçti. Tabi geçmeden belirtileri oluyor gündüz uykuya direnme gece geç uyuma gibi . Her bebek kendi belirliyor. Bu yüzden bebeğinizin sizin yönlendirmesine izin verin. Geçiş dönemlerinde 3 uyku fazla gelirse gece uykusuna geç geçiyor ozamn 2 uykuya geçilebilir.

Back
X