2 yasindaki icin normal bu anlattiklariniz. Ama 7 yasindaki kizinin muhtemelen stresli ve ilgisiz kalmis bir cocuk, bu da sizin stresli olusunuzda kaynaklaniyor. Biz cocuklar buyusun, cocuklar uyusun, cocuklar yesin diye kendimizi geri plana atiyoruz. "Cisini tutan anneler" diye bir yazi okumustum. Cocugu beklemiyceksin. O srni bekliycek ki sen de ihtiyaclarini karsilayabilesin. Ozellikle 7 yasindaki icin. Birak aglasin. Ben kahvalti sofrasinda mesela hep gec yemege basliyorim. Herkes bitirmis oluyor, bu sefer biri uykum var diye agliyor biri disari cikalim diye. Ben simdi kahvaltimi yapcam, sizinle ilgilenemem biraz beklemelisiniz diyorum. Agliyorlar tabi, ben kahvaltimi yapiyorum. Hep cocuklara gore yasayinca cocuk her ortamda bunu bekliyor. Sabretmeyi, anneye ozel alan birakmayi kendi isini yapmayo ogrenmesi lazim. 2 yasindaki icin bile artik sorumluluk alma vakti gelmis. Yasina gore sorumluluk almasi lazim. Tabi ki o tatilden yuzde yuz memnun dinlenmis ayrilmaniz mumkun degil, kucuk cocugunuz var. Ama 2 yasindakini uyutun, esiniz yaninda guneslensin, bu arada siz 7 yasindakiyle denize girin mesela. Uyumuyor diyorsunuz, bu da alisilan bir sey. Belki bu tatil olmaz, bir dahaki tatile olur. Ama cocuklarinizla birbirinize bagimli olmamaniz lazim.