beceremiyoruz biz bu isi

Demek ki olgunum o kadar. Sevindim beni yaşıtınız gibi görmenize

Yaşınıza uygun konularla ilgilenseniz keşke.
Şu an siz ergenliğe yeni girmişsiniz tüm hormonlar tavan ve duygusal değişimler sık. Kalkıyorsunuz büyük büyük laflarla on çocuk büyütmüş biri yada bir pedagog gibi kendinizden on yaş büyük insanlara akıl veriyorsunuz. Daha kendiniz çocukken çocuk eğitiminden dem vurmak hadsizlik olmuyor mu?
Diğer bir konuya da kadınlığımı kullanırdım demişsiniz. Onbeş yaşında bir çocuğun kadınlık kullanması da çok tuhaf.
Yaşınıza uygun davranın bence.
Çok küçüksünüz henüz, o yediğiniz tokatların hasarını anlayamayacak kadar ufaksınız.
Benim iki kuzenimin iki ayrı çocuğu var birine öyle "hafif tokatlar" atıldı şu an dayak arsızı bir ergenimiz oldu. Ne laftan anlar ne sözden. Tokat ne bilmeyen ergenimiz annesiyle dost arkadaş hiç bir şeyini saklamadan geçiriyor o dönemi.
Sizin ergenlikteki şu sözleriniz bile belli ediyor nasıl bir çocukluktan çıkıp büyümeye çalıştığınızı.

Evet verdiğim cevaplardan beni görmeden sadece bir yorumuma göre yargılıyorsun. Bence sen yorumlarını kendine saklamalısın

:) ben en azından kötü örnek olmuyorum insanlara. Kötü örnek olabilecekleri uyarıyorum.

Canım benim, ben seni yaşı daha büyük, bir anne falan zannettim. Ve cevaplarım bu yönde oldu. Şu an sadece kendi aileni örnek alarak, tüm dünyadaki eğitim sistemi bu zannediyorsun. Umarım ilerde bu fikrin değişir.

15 yaşındaki bir genç kız, çocuk psikolojisinden, çocuk büyütmekten ne kadar anlayabilir ki? Bu sebepten seni anlayışla karşılıyorum. Evlenip, çocuk sahibi olmak isteğinde lütfen bu konuda uzmanların yazdığı kitaplardan edin ve oku... 30 yaşında bir anne adayı olarak sana diyebileceğim tek şey bu olur...

Yaşınıza uygun konularla ilgilenseniz keşke.
Şu an siz ergenliğe yeni girmişsiniz tüm hormonlar tavan ve duygusal değişimler sık. Kalkıyorsunuz büyük büyük laflarla on çocuk büyütmüş biri yada bir pedagog gibi kendinizden on yaş büyük insanlara akıl veriyorsunuz. Daha kendiniz çocukken çocuk eğitiminden dem vurmak hadsizlik olmuyor mu?
Diğer bir konuya da kadınlığımı kullanırdım demişsiniz. Onbeş yaşında bir çocuğun kadınlık kullanması da çok tuhaf.
Yaşınıza uygun davranın bence.
Çok küçüksünüz henüz, o yediğiniz tokatların hasarını anlayamayacak kadar ufaksınız.
Benim iki kuzenimin iki ayrı çocuğu var birine öyle "hafif tokatlar" atıldı şu an dayak arsızı bir ergenimiz oldu. Ne laftan anlar ne sözden. Tokat ne bilmeyen ergenimiz annesiyle dost arkadaş hiç bir şeyini saklamadan geçiriyor o dönemi.
Sizin ergenlikteki şu sözleriniz bile belli ediyor nasıl bir çocukluktan çıkıp büyümeye çalıştığınızı.

Madem kötü bir çocukluk geçirmişim. Sizde buna göre davranabilirsiniz bence

:) ben en azından kötü örnek olmuyorum insanlara. Kötü örnek olabilecekleri uyarıyorum.

Canım benim, ben seni yaşı daha büyük, bir anne falan zannettim. Ve cevaplarım bu yönde oldu. Şu an sadece kendi aileni örnek alarak, tüm dünyadaki eğitim sistemi bu zannediyorsun. Umarım ilerde bu fikrin değişir.

15 yaşındaki bir genç kız, çocuk psikolojisinden, çocuk büyütmekten ne kadar anlayabilir ki? Bu sebepten seni anlayışla karşılıyorum. Evlenip, çocuk sahibi olmak isteğinde lütfen bu konuda uzmanların yazdığı kitaplardan edin ve oku... 30 yaşında bir anne adayı olarak sana diyebileceğim tek şey bu olur...

Yalnız benim yaşımda hamile olup çocuk sahibi olanlarda var. Sanırım siz beni aptal filan zannediyorsunuz. Buna üzüldüm.

Yalnız benim yaşımda hamile olup çocuk sahibi olanlarda var. Sanırım siz beni aptal filan zannediyorsunuz. Buna üzüldüm.

Senin yaşında kanunen evlilik falan yok lütfen. Kanun nezdinde kararların karar değil hala. O dediğiniz çocuk istismarı oluyor kanunen. Çocuk gelin diyoruz biz onlara
Çocuk yapabilmeniz için en az 17 olmanız lazım kanunen.
Yaşınıza büyük gelen şeyler için bu kadar acele etmeyin.
Aptal değilsiniz ama çocuksunuz henüz. Büyüme sancısı çeken bir çocuk. Çocuklar çocuk eğitiminde bilmişlik taslamamalı. Eğitime, mesleklere, derslere ve sınavlara yönelik konulara baksanız keşke. Çocuk gelinlere imrenmek yerine eğitimine odaklanan yaşıtlarınıza imrenseniz keşke.

Evet var. Ama ne kadar doğru yetiştiriyorlar çocuklarını, önemli olan bu. Olay var olması değil, doğru olup olmaması ;)

Hayır ben öyle birşey demedim, zeka ayrı, hayatta kendimize kattıklarımız, yani yaşadıkça, yaş aldıkça edindiğimiz tecrübeler ayrı...

Senin yaşında çocuk sahibi olanlar çok mu mantıklı iş yapmış oluyorlar yani
Kızıyordum sana şimdi üzülüyorum
Şiddetten sonra çocuk gelinleri de savunmaya geçeceksin sanırım :(

Hayır. Sadece bahsettiğim şeyi çok uç birşey gibi büyütüyorsunuz. Bahse varım. Buradaki üyelerin %90 ı çocukluğunda tokat yemiştir ya da azar işitmistir.
Ne yazık ki uç birşey değil haklısın ama yanlış YANLIŞŞŞŞ
ve sen gelmiş bunu savunuyorsun tabii ki tepki alırsın

Senin yaşında kanunen evlilik falan yok lütfen. Kanun nezdinde kararların karar değil hala. O dediğiniz çocuk istismarı oluyor kanunen. Çocuk gelin diyoruz biz onlara
Çocuk yapabilmeniz için en az 17 olmanız lazım kanunen.
Yaşınıza büyük gelen şeyler için bu kadar acele etmeyin.
Aptal değilsiniz ama çocuksunuz henüz. Büyüme sancısı çeken bir çocuk. Çocuklar çocuk eğitiminde bilmişlik taslamamalı. Eğitime, mesleklere, derslere ve sınavlara yönelik konulara baksanız keşke. Çocuk gelinlere imrenmek yerine eğitimine odaklanan yaşıtlarınıza imrenseniz keşke.

Pardon da çocuk gelinlere özlendiğimi ve derslerime bakmadığını hangi mesajımdan anladınız?

Senin yaşında çocuk sahibi olanlar çok mu mantıklı iş yapmış oluyorlar yani
Kızıyordum sana şimdi üzülüyorum
Şiddetten sonra çocuk gelinleri de savunmaya geçeceksin sanırım :KK43:

Ya siz beni iyice yobaz filan yaptınız. Ciddi misiniz cidden? Bence şu an boş yargı yapıyorsunuz

Pardon da çocuk gelinlere özlendiğimi ve derslerime bakmadığını hangi mesajımdan anladınız?

Sizin yaşınızdaki bir insan neden evlilikle ilgili sorunları okur peki?
Neden kaynım eve geliyor konusuna kadınlığını kullan gibi 30+ deyimler kullanıyorsunuz yaşınız büyükmüş gibi? Siz henüz kadın değil genç kızsınız hangi kadınlığınızı kullanıyorsunuz?
Neden kendiniz daha çocukken çocuk eğitimi üzerine ahkam kesiyor bu konuları okuyorsunuz?
15 yaşında evlenen çocuk gelinleri marifet gibi neden söylediniz mesela?
Ben sizin yaşınızdayken böyle kayınbiraderli kayınvalideli evlilikli ne bileyim çoluk çocuklu konuları okumazdım ilgi alanıma girmezdi. Buradan çıkarıyorum.

Benimki daha küçük ama bana öğrettiği birşey var: ben yorulmazsam seni yorarım. Onları yoracak ama sizi rahat ettirecek aktiviteler lazım bence. Çünkü sizin gibi sakin duramazlar onlar. bu arada bence büyük kızınız da huysuzluk yapıyorsa küçüğü kıskanıyor olabilir. Çünkü 7 yaş aslında güzel bir yaş. Aslında kıskanmakta haklı. Küçük sizi esir almış gibi duruyor. Diğer mesajları okumadım sizi de tanımam fikir olsun diye yazıyorum.

Evet mutsuzluğu her kelimesinden akıyor ne yazık ki
Rahatsızlıklarından bahsediyor Allah şifasını versin ancak bence sorunun temeli çocuklu bi aile olmayı kabullenememiş gibi geliyor bana
Hep eşiyle başbaşa olma hayali var
Evet kabul kızım doğduğundan beri eşimle başbaşa bişe yapmadık en basiti bi sinemaya gitmeyi özledim ama bu beni mutsuz etmiyor ÖZLEM duyuyorum ama o kadar işte
Onun dışında kızımla geçirdiğim vakitler bazen yorucu ama çoğunlukla keyifli
Sadece kIzım için değil kendim için de bişeler yapıyorum Onunla birlikteyken mesela Kaş'ımı birlikte aldırmaya gidiyoruz sonra da parka o Mutlu ben Mutlu böylece :)
Bu tarz şeyler yapsa yapabilse belki bi nebze iyi gelebilir
Bilmiyorum ki çok kızamıyorum da psikolojisi alt üst durumda sanki o yüzden böyle keşke iyi bi tedavi görebilse bence herşey yoluna girer
Çok şükür ki evlatları sağlıklı
Ben 2.yi dogurmayi dusunmuyorum, sirf boyle olmamak icin. Yoksa gercekten ben de boyle bi kadin olucam su an bile bazen boyle dusunuyorum.

Sizin yaşınızdaki bir insan neden evlilikle ilgili sorunları okur peki?
Neden kaynım eve geliyor konusuna kadınlığını kullan gibi 30+ deyimler kullanıyorsunuz yaşınız büyükmüş gibi? Siz henüz kadın değil genç kızsınız hangi kadınlığınızı kullanıyorsunuz?
Neden kendiniz daha çocukken çocuk eğitimi üzerine ahkam kesiyor bu konuları okuyorsunuz?
15 yaşında evlenen çocuk gelinleri marifet gibi neden söylediniz mesela?
Ben sizin yaşınızdayken böyle kayınbiraderli kayınvalideli evlilikli ne bileyim çoluk çocuklu konuları okumazdım ilgi alanıma girmezdi. Buradan çıkarıyorum.
15 mi? Ben evli kadin sandim..

Üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim. Çocukluğum gayet güzel geçti
Çocukluğunun güzel geçmemiş olmasi şiddeti savunmandan belli. Sana göre yeri gelince vurulan tokatlar seni çocuğa şiddeti makul gören vicdan yoksunu bi insan yapmış. Travmanin alası bu kafa yapın. Farkında değilsin.

Şimdi diyelim ki çocuğun seni milletin içinde bir şekilde rezil ediyor. Ne yaparsın. 2-3yasşındaki çocuk oturup konuşmadan anlamaz. Ben olsam sert bir dille uyarırım eğer devam ederse sizin abarttınız gibi değil hafif canını yakacak şekilde tokat atarım. Bunun neresi travma vs vs şeyler yaratıyor?
Çocuğun hangi yaşta laf anlauacagindan bile bihabersin. Kizin 3 yaşında bırak laf anlamayı kırmızı başlıklı kız masalini anlatıyor sen neden bahsediyorsun.

Back
X